Laatste update: januari 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste robotmaaier zonder draad

Bosch Indego S+ 350

Na een uitgebreide test is de Bosch Indego S+ 350 verkozen tot de beste robotmaaier zonder draad 2023! Die keuze hebben we niet zomaar gemaakt, want de Bosch Indego S+ 350 voldoet aan alles wat je wil hebben in een robotmaaier. Een oppervlak tot 250 vierkante meter en een basisstation waar hij automatisch heen gaat. Als je een robotmaaier zoekt is dit de beste keuze in 2023!

Robotmaaier zonder draad kopen? Bij het kopen van een robotmaaier kun je het beste even onze robotmaaier zonder draad test lezen. We hebben de beste opties al uitgelicht, en natuurlijk niet zomaar.

Natuurlijk is het met al die opties logisch dat er vragen in je opkomen, zoals welke robotmaaier zonder draad past het beste bij mij? En welke robotmaaier zonder draad aanbieding is aantrekkelijk, en welke moet je vooral niet kopen?

 In onze robotmaaier zonder draad test kun je makkelijk de beste robotmaaier zonder draad vinden. We hebben alle goede robotmaaiers zonder draad getest. We vinden het belangrijk om miskopen te voorkomen, zodat je niet al die moeite moet doen om de robotmaaier retour te sturen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste robotmaaiers zonder draad

Beste koop robotmaaier zonder draad
1.  Bosch Indego S+ 350

Beste robotmaaier voor grote tuinen
2. Gardena Sileno Life 1250

Beste robotmaaier voor enorme tuinen 
3. Gardena Smart Sileno+ 2000

Beste goedkope robotmaaier
4. Gardena SILENO minimo 250

Beste medium robotmaaier
5. McCulloch ROB S600

Top 10 beste robotmaaiers zonder draad

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste robotmaaiers zonder draad.


Waar moet je op letten bij het kopen van een robotmaaier zonder draad?

Je kan natuurlijk afgaan op de beste robotmaaier zonder draad volgens de consumentenbond, maar je wil natuurlijk het liefst zelf weten waarom deze robotmaaiers zo goed zijn. De beste producten vind je door de onderstaande elementen in je achterhoofd te houden! We hebben deze dingen gekozen omdat veel  mensen dit over het hoofd zien bij het kopen van een slimme grasmaaier, dus let hier goed op bij je aankoop.

Oppervlakte

Een robotmaaier met een klein oppervlakte is niet geschikt voor grotere tuinen. Let altijd goed op het oppervlakte van je robotmaaier voor je hem bestelt, zodat je straks geen gras hebt dat gemist wordt.

Oplaadstation

Veel robotmaaiers komen met een oplaadstation. De beste robotmaaier zonder draad komen daar automatisch heen als ze 'moe' zijn (hun batterij leeg is). Hier blijft de robotmaaier lekker droog en laadt hij zichzelf op.

Geluidsniveau

Het is voor jezelf, maar ook je buren niet leuk als een robotmaaier veel lawaai maakt. Daarom raden we je aan daar rekening mee te houden. Een geluidsniveau vanaf zo'n 68dB is al aan de luide kant.

Bediening

Hoe je je robotmaaier aanzet, is handig om van te voren te weten. Sommige robotmaaiers gebruiken een app, anderen werken zelfs via Google Home of Amazon Alexa. De beste robotmaaiers kun je verbinden met een handige app waarin je een vast schema in kunt stellen voor het mechanische beestje.


Wat is de beste robotmaaier zonder draad van 2023? 

Zoek je de beste robotmaaier zonder draad 2023? Je bent op het goede adres beland! We hebben namelijk de beste robotmaaiers zonder snoer vergeleken en getest. Daarbij hebben we niet alleen de beste robotmaaier zonder draad volgens de consumentenbond gepakt, maar tientallen robotmaaier zonder draad aanbiedingen op het internet vergeleken op kwaliteit, prijs en nog veel meer. Een robotmaaier zonder draad kopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

1. Bosch Indego S+ 350

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We beginnen onze test met de beste robotmaaier zonder draad volgens de consumentenbond! Dit is de Bosch Indego S+ 350, een uitstekende maaier die een enorm groot oppervlakte van 350 vierkante meter heeft. Daardoor kan je hem ook prima kiezen bij een grote tuin.

Je bedient de Bosch Indego S+ 350 via een vernuftige app. Daarin stel je makkelijk een schema in, bekijk je gegevens zoals de batterij en hoeveel van de tuin al gemaaid is, en kun je hem zelfs koppelen met Amazon Alexa. 

Woon je in de heuvels? Kleine kans in Nederland natuurlijk, maar mocht het zo zijn is het fijn om te weten dat de Bosch Indego S+ 350 geen enkel probleem heeft met hellingen tot 27 graden. Best een krachtig robotje!

Je krijgt bij de Bosch Indego S+ 350 zo'n 100 meter draad meegeleverd, waarmee je de juiste omgeving kunt afbakenen. Dit kan te weinig zijn als je een bijzondere indeling hebt in je tuin (bijvoorbeeld met een vijver). Om al het gras te kunnen dekken is er dus soms wel wat extra draad nodig, maar gelukkig kun je dan wel enorm makkelijk je gras laten maaien!

Voordelen Bosch Indego S+ 350

 • Groot oppervlakte, 350 m²
 • Bediening via app
 • Met stem te bedienen door Amazon Alexa
 • Met basisstation voor opladen

Nadelen Bosch Indego S+ 350

 • Geen Google Home ondersteuning

2.  Gardena Sileno Life 1250

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je een hoogwaardige grasmaairobot? Dat is verstandig als je tuin groter is dan een paarhonderd vierkante meter. De Gardena Sileno Life 1250 is zo'n hoogwaardige robotmaaier zonder snoer, en kan maar liefst 1250 m² aan oppervlakte maaien. Er zijn maar weinig mensen in Nederland die zo'n grote tuin hebben, dus dit kan alleen maar een goede keuze zijn!

De maairobot is zelfs wat stiller dan het voorgaande product, met 60 dB, en je kunt er dus gerust op zijn dat je buren er geen last van hebben. Een basisstation is ook meegeleverd, en de robot laadt zichzelf automatisch op als de batterij bijna leeg is.

De Gardena Bluetooth app is makkelijk te verbinden met de Gardena Sileno Life 1250 maairobot, zonder draad of snoer. Zo kun je hem makkelijk bedienen, al is het met een maximum van 10 meter afstand door de bluetooth verbinding. 

De robotmaaier detecteert zelfs vorst, zodat hij schade aan de messen voorkomt. Dat is een enorm voordeel, omdat je dan niet in de kou naar buiten hoeft om de maaier uit te zetten. Een slimme maairobot dus, die gebruikt kan worden in enorme landgoeden!

Voordelen Gardena Sileno Life 1250

 • Tot wel 1250 m² oppervlakte
 • Maar 60 dB geluid
 • Met basisstation
 • Handige app

Nadelen Gardena Sileno Life 1250

 • Je kan de Gardena Sileno Life 1250 alleen bedienen tot 10 meter afstand
 • Vrij prijzig

3. Gardena Smart Sileno+ 2000

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Gardena Smart Sileno+ 2000 is de volgende grasmaaier die we mee hebben genomen in onze test, en deze is in staat om een oppervlakte tot wel 2000 m² te kunnen maaien. Enorm groot dus, en perfect om te gebruiken als je in een enorm landhuis met een grote tuin woont.

Naast de grootte van de tuin is de Gardena Smart Sileno+ 2000 ook geschikt als je buren hebt, want met een geluidsniveau van maar maximaal 60 dB kan het geluid nooit een probleem opleveren. Volledig automatisch keert de Gardena Smart Sileno+ 2000 terug naar het basisstation als hij bijna leeg is, of als hij klaar is met zijn routine. Dit basisstation wordt trouwens meegeleverd!

Door de sensor control kun je erop rekenen dat de Gardena Smart Sileno+ 2000 de maaifrequentie altijd goed instelt - hij meet hiermee hoe snel het gras groeit en weet zo automatisch wanneer het tijd wordt om te maaien. Dit wordt nog eens versterkt door de vorstsensoren - de Gardena Smart Sileno+ 2000 zal nooit maaien als de temperatuur onder de 5 graden is, omdat dit schadelijk kan zijn voor je maaier.

Er wordt 250 meter perimeter draad meegeleverd bij de Gardena Smart Sileno+ 2000 - genoeg voor vierkante tuinen, maar als je bijvoorbeeld veel vijvers in je tuin hebt of een bijzondere indeling, is het misschien net niet genoeg. Meet dat dus eerst even na voor je de Gardena Smart Sileno+ 2000 koopt!

Voordelen Gardena Smart Sileno+ 2000

 • Geschikt voor enorme tuinen
 • SensorControl houdt groei gras in de gaten
 • Vorstsensor voorkomt schade
 • Maar 60 dB

Nadelen Gardena Smart Sileno+ 2000

 • Maar 250 meter perimeterdraad meegeleverd

4. Gardena SILENO minimo 250

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je niet zo'n grote tuin? Dan is het natuurlijk niet nodig om een maairobot te kopen die voor duizenden vierkante meters aan oppervlakte kan maaien. Om geld te besparen kun je kiezen voor een kleinere maairobot zonder draad - denk bijvoorbeeld eens aan deze Gardena SILENO minimo 250!

De Gardena SILENO minimo 250 is een budgetvriendelijke uitvoering van de Gardena SILENO reeks van automatische grasmaaiers. Geschikt voor 250 vierkante meter aan gazon, wat nog steeds een redelijke hoeveelheid is. Geschikt voor mensen die in een (buiten)stad wonen en niet zo'n enorme tuin hebben, maar toch geen tijd om hem netjes te houden.

Je kan de Gardena SILENO minimo 250 bedienen vanaf je telefoon, en daarop kun je ook allerlei informatie krijgen over het maaien. Denk aan informatie over de lengte van het gras en de batterij. Het meegeleverde basisstation laadt de grasmaaier automatisch op, en geluidsoverlast zul je bij de Gardena SILENO minimo 250 nooit ervaren: hij maakt maximaal 59 dB geluid!

Voordelen Gardena SILENO minimo 250

 • Veel goedkoper
 • Geschikt voor gemiddelde tuin
 • Erg stil

Nadelen Gardena SILENO minimo 250

 • Niet geschikt voor grotere tuinen

5. McCulloch ROB S600

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je een tussenin optie zoekt, raden we deze McCulloch ROB S600 sterk aan! De McCulloch ROB S600 heeft een maximaal oppervlakte van 600 vierkante meter en zit dus tussen de andere grasmaaiers in. Toch weet McCulloch de prijs van de ROB S600 erg laag te houden, zodat je geld overhoudt om je tuin verder op te fleuren!

Naast de lage prijs is de McCulloch ROB S600 ook nog eens de stilste grasmaaier in deze lijst, namelijk een geluidsniveau van maximaal 58 dB! Fijn voor je buren, en ook voor jezelf als je in de tuin zit te chillen.

Je kan de McCulloch ROB S600 makkelijk besturen via de app van McCulloch, en op die manier stel je alles naar jouw voorkeuren in. Op het scherm kun je ook allerlei informatie krijgen over het maaien. Denk aan informatie over de lengte van het gras en de weersomstandigheden. 

De McCulloch ROB S600 is dus de beste maairobot zonder draad 2023 voor gemiddelde en grotere tuinen, en als je tuin rond de 500 m² is, is dit verreweg de voordeligste koop!

Voordelen McCulloch ROB S600

 • 600 m² maximum oppervlakte
 • Stilste maairobot 2023
 • Bediening via app

Nadelen McCulloch ROB S600

 • Niet veel perimeterdraad meegeleverd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel robotmaaiers zonder draad hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten robotmaaiers zonder draad getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de robotmaaiers zonder draad op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste robotmaaiers zonder draad op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP