Laatste update: oktober 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Reisverzekering

Allianz

Wanneer je een goede reisverzekering zoekt voor die prachtige vakantie is dit het goede adres. De Allianz reisverzekering is de allerbeste reisverzekering van 2022. 

En dat is ook niet zo gek. Zo kan je met de verzekering met een volledig gerust gevoel op vakantie. En dat is natuurlijk precies wat je wil! Een paar van de voordelen zullen we benoemen.

Je bagage is bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Verder is er ook 24/7 SOS hulpverlening beschikbaar. En je bent tot 90 dagen verzekerd, handig wanneer je voor langere tijd op reis gaat.

Yes! Je gaat op vakantie. Dat is iets om naar uit te kijken. Wat onmisbaar is voor een goede vakantie is een reisverzekering. Maar ja, hoe kies je een goede reisverzekering met zo'n groot aanbod? En welke reisverzekering is het beste?

Dat kan best een lastige opgave zijn. Uiteraard zijn wij er om je daarbij te helpen. Daarom staan er hieronder een aantal punten op een rijtje om rekening mee te houden tijdens het afsluiten van een reisverzekering.

Zo kan jij volledig ontspannen op vakantie gaan. Wel zo fijn, toch? Tevens zijn wij zelf ook op onderzoek uitgegaan naar de beste reisverzekeringen. Hiervoor hebben we alle verzekeringen beschikbaar vergeleken met elkaar in een reisverzekering test. De beste hebben een plekje gekregen in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

verzekeringen getest

12

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Reisverzekeringen

Best aanbevolen Reisverzekering
1. Allianz

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Reisverzekering
2. Centraal Beheer

Beste Uitgebreide Reisverzekering
3. Univé


Beste Budget Reisverzekering
4. Rabobank

Beste Flexibele Reisverzekering
5. OHRA


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Reisverzekering?

Alle reisverzekeringen hebben zo hun voor- en nadelen. Dit kan het voor jou als (aanstaande) reiziger best lastig maken om een goede verzekering te vinden en af te sluiten. Je wil wel zekerheid tijdens je vakantie natuurlijk, zeker als dit niet dichtbij huis is. Wij begrijpen dit gevoel volledig.

En daarom staan er hieronder een aantal tips op een rijtje die jou gaan helpen bij het kiezen van de beste reisverzekering. Op die manier wordt de keuze een fluitje van een cent. Let trouwens ook op wat jij belangrijk vindt aan zo'n verzekering en op wat voor vakantie je gaat. Zo kan bijvoorbeeld de beste reisverzekering volgens de consumentenbond wel de beste zijn voor een ander, maar misschien juist niet voor jou.

Duur van de reis

De duur van de reis is belangrijk bij het afsluiten van een reisverzekering. Sommige reisverzekering dekken maximaal een reis van bijvoorbeeld 60 dagen. Bij een andere verzekeraar kunnen dit meer of minder dagen zijn. Je wil wel je volledig reis goed verzekerd zijn uiteraard. Check dit daarom even goed.

Binnen of buiten Europa?

Wanneer je buiten Europa op reis gaat wordt dit niet verzekerd door sommige reisverzekeringen. Daarom kom je dan ook niet verder mee. Wanneer je dus buiten Europa op reis gaat is het van belang dat je een verzekeraar zoekt die dit ook dekt. Zo voorkom je torenhoge kosten of vervelende situaties tijdens je reis.

Extra opties

Tot slot bieden sommige verzekeraars nog extra opties aan. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een combinatie deal. Wanneer je meerdere verzekeringen afsluit krijg je korting. Dat kan soms best handig zijn. Iets om goed in je achterhoofd te houden dus.


Wat is de beste Reisverzekering van 2022? 

Ondertussen ben je aangekomen bij het allerlaatste onderdeel van dit artikel, maar misschien wel het leukste! In een reisverzekering test hebben wij alle bekende reisverzekeringen zeer uitgebreid met elkaar vergeleken. 

Op basis van die test hebben wij een selectie gemaakt van de meest betrouwbare en best scorende reisverzekeringen. Deze hebben zo een plekje verdiend in onze top vijf beste reisverzekeringen. Weten welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste reisverzekeringen van 2022!

1. Allianz

8.8

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Om te beginnen is de Allianz reisverzekering toch echt wel de beste. En dat zit 'm vooral in de service. Zo kan je gebruik maken van 24/7 SOS hulpverlening. Heel fijn wanneer je bijvoorbeeld in een andere tijdszone zit. 

Maar dat niet alleen. Je bagage is ook meeverzekerd wanneer je op vakantie gaat. Je kan kiezen uit 60 of 90 dagen reizen. Da's toch best lang. Je bent overigens wereldwijd verzekerd, ook in Amerika en Canada. En er is zelfs een handige corona dekking. Toch fijn, die zekerheid.

Voordelen Allianz

 • Je bagage is meeverzekerd
 • Wereldwijde verzekering, ook in Amerika en Canada
 • Keuze uit 60 of 90 dagen

Nadelen Allianz

 • Bij het basis pakket moet je eigen risico betalen

2. Centraal Beheer

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Even Apeldoorn bellen op vakantie? Dan bel je uiteraard de reisverzekering van Centraal Beheer. Dit is ook een erg goede reisverzekering. Zo wordt bijvoorbeeld je terugreis verzekerd bij een ernstig ongeluk of ziekte.

Daarnaast is je bagage bij de verzekeraar uiteraard ook verzekerd. Ook extra medische kosten worden gedekt, evenals een plotselinge annulering. Je hoeft je dus echt nergens druk om te maken tijdens de vakantie. Er is zelfs een speciale zakenreis verzekering.

Voordelen Centraal Beheer

 • Je bagage is volledig verzekerd
 • Je terugreis wordt verzekerd bij ziekte of een ongeval
 • Verzekerd tegen een plotselinge annulering

Nadelen Centraal Beheer

 • Wintersport of onderwatersport is niet verzekerd

3. Univé

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Bij de reisverzekering van Univé heb je de uitgebreide keuze uit meerdere pakketten. Hierdoor kan je de verzekering perfect aanpassen naar je budget en persoonlijke situatie. Dat levert je ook direct het meeste voordeel op.

Je kan de verzekeringen uitbreiden met maar liefst 9 verschillende dekkingen. Dat zijn er toch behoorlijk wat. Ook heb je standaard hulp van de Univé alarmcentrale bij een ongeluk, ziekte of overlijden. Je staat er dus nooit alleen voor. En ook mooi meegenomen: kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Voordelen Univé

 • Standaard hulp van de Univé alarmcentrale bij een noodsituatie
 • Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd
 • Vergoeding van extra reiskosten 

Nadelen Univé

 • Iets prijziger dan gemiddeld 

4. Rabobank

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Rabobank is niet alleen voor je geldzaken. Ze bieden namelijk ook een eigen reisverzekering aan. En deze verdiende een plekje in de top vijf. Je kan kiezen voor een doorlopende reisverzekering of een korte reisverzekering.

Maar net wat jij fijn vindt. Het afsluiten van de verzekering of aanpassen kan makkelijk via de Rabobank app. Ben je al klant bij de Rabobank? Dan kan je korting krijgen op je verzekering. Je krijgt altijd hulp bij onverwachte kosten of bij een noodsituatie. Toch een geruststelling.

Voordelen Rabobank

 • Wanneer je klant bent bij de Rabobank krijg je korting
 • Altijd hulp bij onverwachte kosten of een noodsituatie
 • Keuze uit een kortlopende en doorlopende reisverzekering

Nadelen Rabobank

 • Wanneer je geen klant bent bij de Rabobank ben je duurder uit 

5. OHRA

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste wist de OHRA reisverzekering ook nog een plekje te verdienden in de top vijf. Je hebt ook hier de keuze uit een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Maar ook wanneer je een weekendje weggaat kan je al een verzekering afsluiten.

Dat is toch lekker handig! Kinderen zijn tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. De verzekering is ook last minute af te sluiten, in slechts 3 minuten. Je hond of kat is ook meeverzekerd, en de hulpdienst is altijd bereikbaar. Klinkt goed!

Voordelen OHRA

 • Je hond of kat is ook meeverzekerd
 • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd
 • De verzekering kan je ook last minute afsluiten

Nadelen OHRA

 • Bij een doorlopende verzekering krijg je veel meer korting

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel reisverzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten reisverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 verzekeringen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de reisverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste reisverzekeringen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, eigen risico en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>