Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Reisportemonnee

Reisportemonnee - Nektasje voor Paspoort en Reisdocumenten

Wil jij jezelf voorzien van een goede reisportemonnee? Dan ben je hier op het juiste adres! Wij hebben namelijk dé beste reisportemonnee van 2022 gevonden!

Dit nektasje voor je paspoort en reisdocumenten heeft alles wat jij nodig hebt om veilig op vakantie te kunnen gaan. Zo zijn er maar liefst 7 verschillende vakjes voor al je pasjes en documenten!

En daarnaast is er zelfs de optie om de portemonnee vast te maken aan je broek. Zo weet je écht zeker dat je deze niet kwijt gaat raken.

Op vakantie gaan: het is iets waar je ontzettend naar uitkijkt. Maar het is ook spannend om in een onbekende omgeving te zijn, zeker wanneer je waardevolle spullen bij je hebt zoals een paspoort of pasjes.

Deze kan je gelukkig goed bewaren met behulp van een reisportemonnee. In dit artikel gaan wij je dan ook alles vertellen wat je moet weten over de reisportemonnee. Zo hebben wij een zeer uitgebreide reisportemonnee test gedaan. De resultaten van die test vind je aan het eind van dit artikel.

En om jou te helpen bij het scoren van de beste reisportemonnee aanbieding hebben wij ook nog een aantal tips op een rijtje gezet. Deze helpen jou bij het vinden van de beste portemonnee!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Reisportemonnee

Beste koop reisportemonnee
1.  Reisportemonnee - Nektasje voor Paspoort en Reisdocumenten

Beste luxe reisportemonnee
2. Luxe Paspoorthouder Suède

Beste design reisportemonnee
3. Heuptasje Zwart - Moneybelt

Beste prijs-kwaliteit verhouding reisportemonnee
4. Nektasje – Reisportemonnee

Beste budget reisportemonnee
5. Benson nektas

Top 10 beste reisportemonnees

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste reisportemonnees. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een reisportemonnee?

Wij hebben eerder al even kort aangegeven dat wij jou willen helpen bij het vinden van een reisportemonnee. Want een reisportemonnee kopen is nog niet zo makkelijk als je denkt!

Daarom hebben wij hieronder een aantal waardevolle tips op een rijtje gezet. Die kunnen jou helpen bij het vinden van de beste reisportemonnee!

Materiaal

Ten eerste willen we het even hebben over het materiaal. Vaak zijn zulke reisportemonnees gemaakt van leer of polyester. Dat is best wel stevig materiaal!

Maar wanneer je vegan bent wil je natuurlijk geen reisportemonnee van echt dierenleer. Dan kan je kijken naar eentje met vegan leer, want die bestaan ook. Of gewoon eentje van polyester.

Kleur

Een andere tip die wij je mee willen geven is de kleur. Misschien had je hier zelf ook nog niet aan gedacht. Maar een reisportemonnee in een opvallende kleur valt, logischerwijs, meer op.

Dat is misschien fijn, maar eventuele dieven of zakkenrollers zullen jouw portemonnee dan ook sneller in het vizier hebben. En dat wil je uiteraard absoluut niet.

Daarom adviseren wij je te gaan voor een reisportemonnee die een neutraal kleurtje heeft zoals zwart, grijs of beige. Zo heb je minder kans dat een zakkenroller 'm probeert te stelen!

Aantal vakjes

En tot slot is het goed om te kijken naar het aantal vakjes. Sommige reisportemonnees hebben namelijk maar één of twee vakjes. En als jij je paspoort, geld, pasjes en telefoon bijvoorbeeld in een reisportemonnee kwijt wil is twee veel te weinig.

Zorg dus dat je van tevoren weet hoeveel je kwijt wil in de portemonnee. En stem dit af met het aantal vakjes.


Wat is de beste reisportemonnee van 2022? 

En dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste deel van de review: de reisportemonnee test. Hierbij hebben wij gekeken naar allerlei reisportemonnees zoals de beste reisportemonnee volgens de consumentenbond.

Deze hebben wij allemaal uitgebreid met elkaar vergeleken. En uiteindelijk hebben wij hierin een selectie gemaakt van de portemonnees die zich als beste wisten te onderscheiden. Ook benieuwd welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste reisportemonnees van 2022!

1.  Reisportemonnee - Nektasje voor Paspoort en Reisdocumenten

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Uiteindelijk kon er maar één de beste zijn. En dat is zonder twijfelt dit nektasje voor paspoort en reisdocumenten! Deze portemonnee bevat alles wat jij nodig hebt om veilig op reis te kunnen zonder dingen kwijt te raken.

Zo zijn er maar liefst 7 vakjes aanwezig op de portemonnee. Dat zijn er toch aardig wat! En je kan de portemonnee zelfs bevestigen aan je riem door middel van een speciale lus.

Ideaal wanneer je even niks op je schouders wil hebben. En er zit zelfs een speciaal ritsvakje aan de voorkant voor eventueel kleingeld dat dan niet blijft rondslingeren.

Voordelen Reisportemonnee - Nektasje voor Paspoort en Reisdocumenten

 • Heeft een handig ritsvakje waar je je kleingeld in kwijt kan
 • Kan ook bevestigd worden aan je broek door middel van een speciale lus
 • Heeft 7 vakjes waar je je paspoort, reisdocumenten en pasjes in kwijt kan

Nadelen Reisportemonnee - Nektasje voor Paspoort en Reisdocumenten

 • Enigszins prijzig in vergelijking met andere reisportemonnees

2.  Luxe Paspoorthouder Suède

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb jij nou een ruim budget te besteden? En wil je dit investeren in een echt goede kwaliteit reisportemonnee? Dan is deze luxe paspoorthouder misschien wel wat voor jou.

Oké, hij is wat aan de prijzige kant. Maar dan heb je een portemonnee die gemaakt is van suède in een prachtig grijze kleur. En wist je dat dit model is uitgerust met twee gleuven voor sim- of geheugenkaarten van bijvoorbeeld je camera?

Super handig, dan raak je die nooit meer kwijt! En daarnaast zijn er ook vier handige kaartsleuven waar je je pasjes in kwijt kan. En er is zelfs RFID protection waarmee je beschermd bent tegen identiteitsfraude. 

Voordelen Luxe Paspoorthouder Suède

 • Heeft RIFD portection voor wanneer iemand je pasjes of identiteitskaart steelt
 • Uitgerust met een vakje voor je sim- en geheugenkaart
 • Komt in een mooie suède uitvoering in het grijs

Nadelen Luxe Paspoorthouder Suède

 • Toch vrij prijzig in vergelijking met de andere reisportemonnees in dit rijtje

3. Heuptasje Zwart - Moneybelt

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer we kijken naar het beste design wist de moneybelt heuptasje toch als beste te scoren. En dat is ook niet zo gek. Dit tasje is namelijk zo ontworpen dat je 'm heel makkelijk rondom je heupen kan dragen.

Zo heb jij je handen volledig vrij voor andere dingen. Ook is de moneybelt uitgerust met meerdere handige vakjes.

Zo heb je een speciaal ritsvakje dat goed geschikt is voor contant geld. Dit raak je dan niet meer kwijt. En wist je dat je zelfs je telefoon kwijt kan in dit tasje? Zo is een handtas volledig overbodig.

Voordelen Heuptasje Zwart - Moneybelt

 • Heeft meerdere ritsvakjes die perfect zijn voor contact geld
 • Zo ontworpen dat je 'm heel handig over je heupen kan dragen en zo je handen vrij hebt
 • Je kan zelfs je telefoon kwijt in deze reisportemonnee

Nadelen Heuptasje Zwart - Moneybelt

 • Vrij groot voor een reisportemonnee

4. Nektasje – Reisportemonnee

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het geheid over dit nektasje van NOW. Naast dat deze te koop is voor een goed prijsje krijg je ook echt waard voor je geld.

Zo is deze reisportemonnee volledig water resistant dankzij het materiaal (dit is 210D nylon). Mocht je er dus per ongeluk over heen knoeien is dit totaal geen probleem. 

Daarnaast is de halsband heel makkelijk in lengte te verstellen. Zo heb jij geen ongemak of irritatie in je nek van een snijdende band. En dat is wel zo fijn, zeker wanneer je veel aan het wandelen bent.

Voordelen Nektasje – Reisportemonnee

 • Is waterdicht waardoor je pasjes en geld sowieso veilig blijven
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • De halsband is super simpel in de lengte te verstellen

Nadelen Nektasje – Reisportemonnee

 • Je telefoon past niet in deze reisportemonnee

5. Benson nektas

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een reisportemonnee hoeft natuurlijk echt niet duur te zijn. Sterker nog, er zijn genoeg goede budget opties beschikbaar. Zo ook dit Benson nektasje. Deze is te koop voor een erg laag prijsje!

En daar krijg je dan ook gewoon een goede kwaliteit voor terug. Zo kan je het bandje in lengte verstellen en dit precies afstellen naar jou voorkeur. 

Daarnaast is er ook een speciaal vakje waar je contact geld veilig in kan opbergen. En zelfs je telefoon kan je heel makkelijk kwijt in het speciale telefoonvakje.

Voordelen Benson nektas

 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met andere reisportemonnees
 • Je kan de band van de portemonnee instellen naar jouw voorkeur
 • Er is een speciaal vakje voor je telefoon

Nadelen Benson nektas

 • De portemonnee is niet RFID beschermd 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel reisportemonnees hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten reisportemonnees getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de reisportemonnees op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste reisportemonnees op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>