• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Regenton [Test 2021]

Laatste update: november 2021

Door: Gerard

Best Geteste Regenton

Beste regenton

Garden Muurtank 

Het was een ontzettend spannende strijd. Maar uiteindelijk is er toch écht een duidelijke winnaar naar voren gekomen: namelijk de Garden Muurtank Regenton Zwart! Deze is verkozen tot de beste regentank van 2021. 

‘Waarom is deze regenton dan het beste?’ Dat heeft uiteraard meerdere redenen! Zo heeft deze regenton een verbazingwekkende inhoud van maar liefst 320 liter! 

En deze regenton is daarnaast ook nog eens voorzien van speciaal polyethyleen materiaal en ook anti- UV behandeld. En deze is ook nog eens makkelijk in gebruik: je kan deze super handig aan de muur vastmaken, zodat je meer ruimte kan besparen in je tuin.

Tegenwoordig gaat het helaas niet zo goed met onze aarde als we hadden gewild. We moeten zuinig aan doen met ons water en onze CO2 uitstoot (het liefst) zo laag mogelijk houden. Dit kan natuurlijk nog best een lastige opgave zijn!

Gelukkig is er een goede manier om water te besparen en te hergebruiken! Namelijk met een speciale, je raadt het al, regenton! Zo’n regenton vangt zoveel mogelijk water op wanneer het lekker hard heeft geregend buiten.

Hiermee kan jij vervolgens weer super handig je planten water geven wanneer het wat droger weer is, gebruiken om de tuin te sproeien of voor andere dingen die water nodig hebben! Super goed voor de natuur, jouw portemonnee en dan ook nog eens voor de aarde. 

Als je dan een regenton koopt, wil je natuurlijk wel de beste regenton in huis halen. Omdat water besparen tegenwoordig steeds belangrijker wordt, komen de regentonnen als paddenstoelen uit de grond.

Super fijn om een ruim aanbod te hebben om uit te kunnen kiezen natuurlijk, maar hoe weet je dan welke de beste regenton is? Omdat wij snappen dat dit een nogal overweldigend gevoel kan zijn, willen we je een eindje op weg helpen om zo de beste regenton te kunnen kiezen. 

Hoe hebben we dat dan gedaan? We hebben ten eerste alle informatie die jij nodig hebt bij het kiezen van de beste waterton zo overzichtelijk als maar kan op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ook ontzettend veel verschillende watertonnen met elkaar vergeleken.

In dit prachtige artikel ontdek jij dus alles wat je moet weten én wat je nodig hebt voor het vinden van de beste regenton. Daarnaast kan je ook nog een spannende review verwachten van de allerbeste watertonnen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Regenton

Beste regenton

Beste Koop
1.  Garden Muurtank

Beste budget regenton
2. Regenton Harcostar antraciet

Beste design regenton
3. Elho Green Basics

Beste luxe regenton
4. Houten regenton eiken

Beste kleine regenton
5. Nature Regenton Houtlook

Top 10 beste regenton

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste regentonnen , dit zijn direct de meest verkochte regentonnen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Regenton?

Zoals eerder gezegd in dit artikel is een regenton een hele fijne oplossing om iets terug te doen voor moeder natuur én om geld te besparen op de waterrekening. Je hebt verschillende soorten regentonnen in allerlei vormen en maten.

Omdat dit natuurlijk een overweldigend gevoel op kan leveren bij het uitkiezen van de beste regenton, hebben wij zoals beloofd alle punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een regenton op een rijtje gezet.

Garantie

Allereerst de garantie, dit is namelijk een super belangrijk punt om rekening mee te houden als je de beste regenton in huis wil halen! Waarom dan?

Zoals met vele andere artikelen komen deze meestal met een garantietermijn. Dit is eigenlijk een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoelang het desbetreffende artikel ten minste mee moet gaan.

Wanneer er geen garantie op een artikel zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over het bedrijf en het vertrouwen in hun producten?

Garantie is voor jou, als consument zijnde, natuurlijk ook heel erg fijn. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en geeft het jou genoeg rust en zekerheid om met volle teugen te kunnen genieten van je aankoop. 

Zorg er daarom ook voor wanneer je een regenton koopt dat de garantie hierop ten minste twee jaar is, zodat jij met een gerust hart zoveel mogelijk water kan besparen!

Volume

Even ter illustratie: in Nederland valt per vierkante meter ongeveer 780 liter water per jaar (!). Dat is natuurlijk nogal wat. Een gedeelte verdampt, en uiteindelijk blijft zo’n 650 mm over wat via de regenpijp omlaag komt en in het beste geval in de regenton komt te liggen.

Wil je dan iedere maand een volle regenton hebben, dan kan je uitgaan van zo ongeveer 50 mm per maand. Daarbij hoort natuurlijk een bepaald volume zodat dit wel past. 

Hiervoor moet je rekening houden met de volgende formule: vereist volume regenton/50 = minimaal m2 oppervlak. Bijvoorbeeld: een regenton van 200 liter vereist minimaal 4m2 oppervlak.

Uiterlijk en materiaalsoorten

Regentonnen worden doorgaans vaak gemaakt van kunststof en hout, en komen in allerlei vormen en maten. Sommige regentonnen zijn échte design producten zoals bijvoorbeeld de raindrop en regenzuil. 

In de praktijk blijkt toch dat de meeste mensen liever een traditionele houten regenton kiezen of bijvoorbeeld een oud wijnvat gebruiken voor dit doel. Je zou zelfs van de bovenkant van een plantenbak een regenton kunnen maken!

Het is dus maar net wat voor model en materiaal je voor ogen hebt. Wil je dat de regenton bijvoorbeeld mooi staat in je tuin naast je luxe, moderne tuinmeubelen, dan kan je beter eentje kiezen van bijvoorbeeld hoogwaardig kunststof in plaats van hout.

Maak dus van tevoren de afweging welk materiaal je wil en hoe belangrijk je het uiterlijk vindt, zodat je alvast een paar keuzes af kan strepen en zo makkelijker de beste regenton voor jou kan vinden. 

Montage

Het laatste punt dat wij bespreken in dit artikel is de montage van de regenton. Dit is namelijk een erg praktisch puntje waar doorgaans niet teveel rekening mee wordt gehouden vóór de aankoop.

Sommige regentonnen zijn vrij lastig aan te sluiten of vereisen simpelweg (te) veel ruimte tussen de regenpijp en de muur. Dan heb je dus eigenlijk je mooie regenton voor niks gekocht. 

Let er daarom goed op wat de afmetingen zijn en waar je de regenton precies neer wil zetten, en dus ook of hier dan ook wel echt de ruimte voor is.


Wat is de beste regenton van 2021? 

Op basis van bovenstaande factoren en nog veel meer hebben wij een erg uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende regentonnen. Op deze manier kunnen wij jou verzekeren van de allerbeste kwaliteit én beste resultaten.

De test was dan ook erg uitgebreid en heel erg interessant. Heel veel van de regentonnen gingen aardig gelijk aan elkaar op. Maar uiteindelijk hebben we na zwaar wikken en wegen toch de vijf beste regentonnen uit kunnen kiezen. 

Deze regentonnen zijn in onze felbegeerde top vijf belandt. Ben jij net zo nieuwsgierig als ons naar deze felbegeerde top vijf? Dan presenteren we je graag vol trots de top vijf beste regentonnen van 2021! Wat is de beste regenton volgens de consumentenbond?

1.  Garden Muurtank Regenton 

Beste regenton

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Zoals met iedere wedstrijd geldt, kan er maar eentje de beste zijn natuurlijk. En in dit geval was het vrij snel duidelijk welke regenton de beste was, namelijk de Garden Muurtank

Deze waterton scoorde op alle testbare vlakken als de beste. Zo is deze regenton gemaakt van hoogwaardig polyethyleen en is deze anti- UV behandeld. 

En als je dacht dat dat alles was, dan heb je het mis! Deze regenton heeft namelijk een verbluffende inhoud van maar liefst 320 liter en komt met een mooie kraan. Ook heeft deze een mooie, zwarte, kleur waardoor deze mooi staat in iedere soort tuin.

Voordelen Garden Muurtank Regenton

 • Komt in een hele mooie kleur
 • Grote inhoud van 320 liter
 • Is zowel op de grond te zetten als aan de muur te bevestigen

Nadelen Garden Muurtank Regenton

 • Kraantje zit iets hoger waardoor er een klein beetje water achterblijft in de ton

2. Regenton Harcostar antraciet

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je een kleiner budget hebt kan een regenton een goede manier zijn om nog wat extra geld te kunnen besparen. Je wil dan natuurlijk niet honderden euro’s betalen aan zo’n regenton.

Gelukkig hebben wij de perfecte winnaar gevonden als het gaat om budget watertonnen, namelijk de Harcostar regenton! Deze regenton is gemaakt van mooi kunststof en komt in een antraciete kleur.

Daarnaast heeft de waterton een handig kraantje, een mooie inhoud van maar liefst 227 liter en bestaat deze ook nog eens voor 75% uit gerecycled materiaal! Een echte winnaar dus.

Voordelen Regenton Harcostar antraciet

 • Grote inhoud van 227 liter
 • Goedkoop in vergelijking met andere regentonnen
 • Heeft een kindveilige deksel 

Nadelen Regenton Harcostar antraciet

 • Korte garantietermijn

3. ELho Green Basics Regenton

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je je veel bezig houdt met interieur en je een mooie tuin hebt, wil je natuurlijk niet een reuze regenton in de tuin hebben staan die er ook nog eens niet uitziet. Omdat wij dat begrijpen, zijn we ook op zoek gegaan naar de mooiste regenton. 

En dat is bij uitstek die van Elho Green. Deze ziet er erg mooi en modern uit, en wordt daarnaast geleverd met een inhoud van maar liefst 200 liter. 

Ook is deze regenton geschikt voor temperaturen tot maar liefst -40 graden! Geen last van bevroren water in de winter dus

Voordelen ELho Green Basics Regenton

 • Ziet er erg modern uit
 • Handig te monteren
 • Bestendig tegen koud weer 

Nadelen ELho Green Basics Regenton

 • Exclusief een vulautomaat

4. Houten Regenton Eiken

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je wat meer budget om te besteden en wil je een mooie, luxe regenton aanschaffen/ Dan is deze regenton echt een toppertje. Deze regenton komt in een klassieke uitvoering en staat daardoor erg leuk in de tuin.

De regenton is met de hand gemaakt van hoogwaardig eikenhout. Ook is deze erg makkelijk te installeren en komt deze met een mooie achtergrond: deze zijn namelijk geïnspireerd op de klassieke, Frans wijnvaten!

Voordelen Houten Regenton Eiken

 • Ziet er erg mooi uit
 • Inhoud van 225 liter
 • Makkelijk te installeren

Nadelen Houten Regenton Eiken

 • Prijzig, en komt zonder tapkraantje. Deze is bij te bestellen

5.  Nature Regenton Houtlook

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook wanneer je een kleine tuin hebt is het natuurlijk fijn om water te kunnen besparen. Hiervoor hebben we speciaal gekeken naar de beste kleine regenton, zodat ook mensen met een kleinere tuin hier profijt van kunnen hebben!

En hierbij is deze waterton van Nature de beste. Een keurige inhoud van maar liefst 120 liter, komt in een leuke klassieke houtvat uitvoering en is ook nog eens Anti- UV behandeld. Hiermee zit je zeker goed!

Voordelen Nature Regenton Houtlook

 • Ziet er leuk uit
 • Past perfect in een kleine tuin
 • Anti- UV

Nadelen Nature Regenton Houtlook

 • Sticker is moeilijk eraf te halen, doe dat voorzichtig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Regentonnen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten regentonnen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Regentonnen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Regentonnen dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>