Laatste update: november 2021

Door: Bas

Best Geteste Regenpak

Ralka regenpak

Top-X heeft ook dit jaar de beste regenpakken die op de markt zijn getest, en beoordeeld op een aantal belangrijke factoren die het beste regenpak onderscheiden van minder goede regenpakken – en de winnaar is geworden; de Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine! Met de Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine heb je een uitstekend regenpak voor zelfs de heftigste weersomstandigheden, en word je zelfs in de moessonregens van Azië nog niet nat. De Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine komt in meerdere maten en sluit goed aan op je eigen pasvorm, zodat er altijd een regenpak bij zit die jij goed past. Een capuchon met een elastisch koord maakt dat je je hoofd zo strak in de jas kunt stoppen als je zelf wil, zodat je de balans op kunt maken tussen comfort en bescherming tegen de regen. En de broekspijpen zijn lekker ruim en makkelijk om in of uit te stappen, zelfs in heftige regenbuien. Al met al is de Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine dus het ideale regenpak voor iedere situatie!

Een goede regenjas is een lekker handig product voor bijvoorbeeld mensen die naar hun werk fietsen, lang moeten lopen naar de bus ongeacht het weer, of hun hond écht drie maal daags moeten uitlaten, omdat hij zich anders gaat misdragen. Waar je ook een regenpak voor nodig hebt, je hebt het waarschijnlijk al wel door dat er ontzettend veel regenpakken zijn. Het beste regenpak voor heren voldoet vaak aan hele andere eisen dan het beste regenpak voor dames. Zo zijn er verschillen in de pasvorm, omdat een damesfiguur vaak net wat anders is dan die van heren – maar ook zijn er verschillen in de grootte van de beste regenpakken die we beoordeeld hebben, en ze hebben natuurlijk allemaal weer andere kwaliteiten.

Dus hoe kies je nou het beste regenpak uit voor jouw situatie? Ben je iemand die naar zijn werk fietst, loopt of gewoon met de hond gaat wandelen? Wat gebruik je allemaal aan een regenpak, en wat is het beste regenpak volgens de consumentenbond? Dat soort vragen zijn allemaal van belang als je een goed regenpak wilt uit kiezen. Om een beter antwoord te kunnen geven op die vragen, hebben we bij Top-X een test opgesteld om het beste regenpak van 2021 te kunnen vinden – en daarbij hebben we gelet op een aantal belangrijke specificaties die de beste regenpakken zo goed maken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Regenpakken

Beste koop regenpak
1.  Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine

Beste luxe regenpak
2. AGU Original Regenpak Essential

Beste regenpak voor kinderen
3. Ralka Regenpak - Kinderen – Unisex

Beste betaalbare regenpak
4. Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex

Beste luxe regenpak voor kinderen
5. Rood met wit gestreepte regenpak Paris van Ducksday

Top 10 beste regenpakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste regenpakken , dit zijn direct de meest verkochte regenpakken bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Regenpak?

Welke specificaties hebben we dan zo op gelet, en waar beoordelen we de regenpakken in de 2021 regenpak test eigenlijk op? Om zelf ook een goed oordeel te kunnen vellen over wat het beste regenpak voor jou is, hebben we een aantal van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een regenpak gaat kopen, voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zelf ook een goed regenpak te onderscheiden van minder goede regenpakken, en weet je zeker dat je geen miskoop doet straks!

Maat

Net als met normale kledingstukken is het belangrijk dat een regenpak goed op je lichaam aansluit. Bij regenpakken is het zelfs nog belangrijker, want als het te klein of te groot is kunnen er ruimtes ontstaan tussen je lichaam en de jas – waardoor je uiteindelijk onvermijdelijk nat zult worden.

Materiaal

Het materiaal van een regenpak is van groot belang, omdat het bepaalt hoe goed het het water tegenhoudt en hoe lang je het pak kunt dragen zonder dat je nat wordt. Ook bepaalt het materiaal veel over hoe goed het regenpak ademt. Dit is belangrijk als je veel lichamelijke inspanning in het regenpak gaat doen, zodat je lichaam niet te warm wordt.

Capuchon

Een handige bijkomstigheid bij de beste regenpakken is een capuchon die je kunt verstellen, zodat hij altijd goed aansluit bij je hals en je hoofd. Dit zorgt voor een betere bescherming tegen de regen en voorkomt dat het water bij je rug naar beneden stroomt.

Ontwerp

Ook al is een regenjas natuurlijk niet voornamelijk bedoeld om er goed uit te zien, een regenjas met een prettig ontwerp kan alsnog wel fijn zijn. Ook kunnen accessoires zoals reflecterende strips een voordeel bieden voor je veiligheid in het verkeer.


Wat is het beste Regenpak van 2021? 

De beste regenpakken van 2021 hebben we bij Top-X getest, zodat we je een goed beeld kunnen geven van wat de beste koop regenpakken zijn voor iedere situatie. De bovenstaande factoren van een goed regenpak zijn uiteraard in overweging genomen.

Daarnaast hebben we ook goed gekeken naar zaken als de prijs-kwaliteit verhouding, zodat je niet veel meer geld  uitgeeft dan het regenpak waard is. En natuurlijk zijn de beoordelingen van gebruikers van de regenpakken ook van belang. Dit zijn de top 5 beste regenpakken van 2021 volgens de test van Top-X, verdeeld over verschillende categorieën en prijspunten zodat er altijd een regenjas bij zit die bij jou past!

1.  Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Als beste regenpak uit onze test gekomen is het Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine, en dat is vooral te danken aan de goede pasvorm, de uitstekende bescherming tegen de regen en een prettig, simpel design waardoor je ook in het donker goed zichtbaar blijft.

De Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine komt in meerdere maten en sluit goed aan op je eigen pasvorm, zodat er altijd een regenpak bij zit die jij goed past. Een capuchon met een elastisch koord maakt dat je je hoofd zo strak in de jas kunt stoppen als je zelf wil, zodat je de balans op kunt maken tussen comfort en bescherming tegen de regen.

En de broekspijpen zijn lekker ruim en makkelijk om in of uit te stappen, zelfs in heftige regenbuien. Al met al is de Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine dus het ideale regenpak voor iedere situatie!

Voordelen Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine

 • Uitstekende pasvorm en keuze uit vijf maten (S, M, L, XL, XXL)
 • Dankzij het sluitende polyester materiaal dat is gebruikt kun je lang door de regen zonder nat te worden
 • Komt met een handige draagtas, waardoor je je makkelijk kunt omkleden zonder dat je hele tas nat wordt van je regenpak
 • Ventilatie openingen op de rug, waardoor je minder bezweet en warm aan komt op je bestemming

Nadelen Ralka Regenpak - Volwassenen - Unisex – Marine

 • De klittenband sluiting van de broekspijpen is niet ideaal voor als het hard waait, omdat het veel lucht toe laat

2. AGU Original Regenpak Essential

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Een iets duurdere, maar daardoor ook veel beter regenpak is de AGU Original Regenpak Essential. Dit ontzettend goede regenpak ziet er niet alleen veel stijlvoller uit doordat het design wat weg heeft van een trainingspak of een gewone jas. Ook zorgt het premium design van de AGU Original Regenpak Essential er voor dat je lichaam veel meer lucht krijgt en dus beter ventileert bij harde fysieke inspanningen.

Dit maakt de AGU Original Regenpak Essential erg geschikt voor sporters, of mensen die graag met hoog tempo naar kantoor fietsen door de regen. Verder beschikt het AGU Original Regenpak Essential regenpak over een gemakkelijk afneembare capuchon en handige elastieken zodat je hem goed kan afsluiten tegen water en wind bij de mouwen.

Voordelen AGU Original Regenpak Essential

 • Komt met een handige draagtas, waardoor je je makkelijk kunt omkleden zonder dat je hele tas nat wordt van je regenpak
 • De stof ventileert goed en de jas is voorzien van meerdere beschermde openingen, zodat hij optimaal ademt en je dus minder snel gaat zweten
 • Uitstekende pasvorm en keuze uit zes maten (S, M, L, XL, XXL & XXXL)
 • Dankzij het sluitende polyester materiaal dat is gebruikt kun je lang door de regen zonder nat te worden

Nadelen AGU Original Regenpak Essential

 • Voor niet regelmatige gebruikers is de prijs wat aan de hoge kant

3. Ralka Regenpak - Kinderen – Unisex

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Gaan je kinderen ook op de fiets naar school, of spelen ze graag buiten in de regen? Dan is het voor het kind, maar ook voor jouzelf niet fijn om dit te laten doen zonder een goed regenpak voor kinderen aan ze mee te geven.

Met het Ralka Regenpak - Kinderen – Unisex kunnen je kinderen veilig buiten spelen in hardere regen, en door de reflecterende strips op het regenpak zullen ze niet lastig terug te vinden zijn. Daarnaast zorgt de Ralka Regenpak - Kinderen – Unisex er voor dat de kleding van je kinderen niet nat of vies wordt, en dat ze de tocht naar school ook zonder een nat pak te halen kunnen overbruggen.

Voordelen Ralka Regenpak - Kinderen – Unisex

 • Geschikt voor kinderen tot plusminus 12 jaar
 • Unisex ontwerp, dus je hoeft niet voor ieder kind een andere kleur te kopen
 • Capuchon is verstelbaar met een elastisch koord

Nadelen Ralka Regenpak - Kinderen – Unisex

 • Design is niet heel vrouwelijk

4. Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex is een geschikt regenpak voor iedereen die heel af en toe door de regen moet lopen, en dus geen tientallen euro’s wil uitgeven aan een amper gebruikt regenpak. De Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex is een goed regenpak voor de prijs, en heeft een simpel maar doeltreffend ontwerp met een zwarte basis en licht reflecterende strips op zowel de voorkant als de achterkant van beide elementen.

Met de Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex heb je een waterkolom van minimaal 2000 millimeter, maar volgens sommige tests wordt deze regenbestendigheid zelfs uitgebreid tot wel 5000 millimeter aan water. En dat voor deze prijs! Of te wel, alles maakt dat de Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex de winnaar is van beste budget regenpak van 2021!

Voordelen Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex

 • Erg goedkoop voor wat je terug krijgt
 • Een uitstekende bescherming tegen de regen met minimaal 2000 millimeter waterkolom
 • Redelijk geventileerd, waardoor je ook intensieve dingen kunt doen met dit regenpak

Nadelen Greenlands Regenpak Basic Rainsuit Unisex

 • Materiaal is niet van de beste kwaliteit, waardoor soms de ritsen of klittenband al gauw niet meer werken

5.  Rood met wit gestreepte regenpak Paris van Ducksday

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je je kind graag een extra stijlvol en effectief regenpak wil geven om ze te beschermen tegen vervelende weersomstandigheden, dan raden we de Rood met wit gestreepte regenpak Paris van Ducksday enorm aan! Ducksday heeft met het Rood met wit gestreepte regenpak Paris een geweldig regenpak ontwikkeld, die zo makkelijk aan en uit te krijgen is dat zelfs een kind het kan doen. 

Je kind wordt beschermd tegen de regen, maar ook tegen harde windstoten dankzij de dikke maar goed ademende stof van de Rood met wit gestreepte regenpak Paris van Ducksday. De ritssluitingen in zowel de zakken als de openingen voor het lichaam zijn volledig waterdicht, en ook de capuchon is op kinderlijk eenvoudige wijze in te stellen.

Voordelen Rood met wit gestreepte regenpak Paris van Ducksday

 • Makkelijk te gebruiken, zelfs voor kinderen
 • Waterdichte ritsen en zakken
 • Ook bestendig tegen harde windhozen
 • Capuchon sluit goed aan en is makkelijk te verstellen; knelt niet

Nadelen Rood met wit gestreepte regenpak Paris van Ducksday

 • Wel wat duurder dan een gemiddeld regenpak voor kinderen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel regenpakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten regenpakken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de regenpakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste regenpakken dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste regenpakken zijn.

Bas

Over de productexpert

Mijn naam is Bas en ik ben de product expert voor de categorieën sport & outdoor op Top-X.nl. Naast mijn werk als marketeer bij een communicatiebureau sport ik vrijwel elke dag. Een gezonde levensstijl heeft voor mij dan ook hoge prioriteit. Het leuke aan mijn passie voor fitness & sport is dat ik anderen hiermee inspireer, zowel de gevorderde sporters als beginners. Heb je een vraag over een van mijn artikelen of reviews? Via het mail icoontje neem je snel en gemakkelijk contact met me op!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>