Laatste update: januari 2023

Door: Thea

Best Geteste Regendouche

Beste regendouche

GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche

De beste regendouches van 2023 zijn weer uitgebreid getest door Top-X, en we hebben een winnaar! De GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche is verkozen tot de beste regendouche volgens de consumentenbond, en ook in onze regendouche test scoort de GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche als beste koop regendouche. Dit komt onder andere door de grote douchekop waardoor je hele lichaam altijd wordt besproeid door heerlijk warm water, en de goede bouwkwaliteit die uiteraard roestvrij en waterbestendig is. Een ander groot voordeel is dat de GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche niet nadrupt als je de kraan uit draait; door de ‘dropstop’ wordt gelijk al het water dat nog uit de kraan komt geblokkeerd, zodat je gewoon onder de douche jezelf kunt afdrogen. Dit alles en nog veel meer voordelen zorgt voor een perfecte score voor de GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche!

Een regendouche is een ontzettend fijne toevoeging aan jouw badkamer. Een douche nemen is altijd al lekker, maar je ervaart pas echt hoe fijn het kan zijn als je een goede regendouche koopt.

Dankzij de grotere douchekop ben je volledig omgeven door het water, wat niet alleen fysiek heel lekker voelt, maar waar je ook een enorme mentale boost van kan krijgen. Nadenken over je dag, wat je gaat doen of wat je gedaan hebt is nog nooit zo fijn geweest.

Een regendouche heeft ook nog als voordeel dat je er bewezen schoner van wordt; doordat het water niet de hele tijd langs je lichaam stroomt maar constant op je huid blijft vallen, wordt je huid zachter en worden er meer vieze deeltjes uit bijvoorbeeld je haar gehaald.

Echter zijn er natuurlijk veel verschillende regendouches, en iedere regendouche heeft weer andere kenmerken die hem zo goed of zo slecht maken. Hoe weet je nou wat de beste regendouche is voor in jouw badkamer? Wat maakt een goede regendouche nou goed, en wat is de beste regendouche volgens de consumentenbond?

In de beste regendouche test van Top-X hebben we een aantal van de beste regendouches volgens gebruikers en volgens de consumentenbond getest. We hebben gekeken naar een aantal dingen die regendouches zo goed maken, maar ook naar de prijs-kwaliteitverhouding en nog veel meer.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Regendouches

Beste regendouche

Beste koop regendouche
1.  GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche

Beste premium regendouche
2. GROHE Rainshower SmartControl Duo Regendouche met massage

Beste verstelbare regendouche
3. GROHE Euphoria Smartcontrol 260 Verstelbare Regendouche 

Beste eco regendouche
4. GROHE Euphoria 260 Regendouche

Beste budget regendouche
5. Hansgrohe Crometta S showerpipe 240 1jet

Top 10 beste regendouches

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste regendouches!


Waar op letten bij het kopen van een regendouche?

Om je een beter idee te geven van wat de beste regendouche nou zo goed maakt, of waar je op moet letten bij het kopen van een regendouche, hebben we een aantal belangrijke aspecten van een goede regendouche op een rijtje gezet. Zo weet je zelf ook waarom we deze regendouches hebben gekozen in onze top 5, en kun je zelf beter een oordeel vellen over jouw toekomstige regendouche!

Grootte van de douchekop

De douchekop van een goede regendouche is altijd lekker groot, om er voor te zorgen dat je hele lijf gewoon tussen de waterstralen staat. Maar een te grote regendouche is ook niet altijd fijn, omdat dit kan leiden tot een natte badkamervloer en soms ook meer waterverbruik.

Bevestiging

Niet alle regendouches passen in jouw badkamer. Bij sommige regendouches is een minimale hoogte van de badkamer vereist, en ook moet je letten op de afstand tussen de bevestigingspunten aan de muur. Dit staat altijd in de productbeschrijving vermeld, let hier dus goed op om te voorkomen dat je een douche koopt die niet past!

Warm water verbruik

Een regendouche is veel groter dan een normale douche, en verbruikt mede daardoor ook vaak ietsjes meer water. Het verschil is kleiner dan je denkt, maar alsnog is het wel zo handig om even na te gaan hoeveel water een regendouche verbruikt en of jouw watertoevoer dit wel kan bieden!

Spaarkop

Om je waterverbruik enigszins te verminderen en zo dus kosten te besparen, kun je kiezen voor een regendouche met een spaarkop. Dit houdt in dat de regendouche overbodige hoeveelheden water weg filtert, en zo kun je dus langer douchen voor hetzelfde bedrag.

Bouwkwaliteit

De beste regendouche is natuurlijk van hoogwaardige materialen gemaakt, die niet kapot gaan zo lang je in hetzelfde huis blijft wonen en nog veel langer. Op de lange termijn kan een wat luxere regendouche ook kosten besparen, omdat ze efficiënter met het water om gaan en langer mee gaan.


Wat is de beste regendouche van 2023? 

Top-X heeft dit jaar weer gekeken naar de beste regendouches van 2023, en we hebben ook de beste regendouche volgens de consumentenbond getest en beoordeeld. Naast dat we natuurlijk hebben gekeken naar de hierboven genoemde aspecten, nemen we ook dingen als de prijs-kwaliteitverhouding mee in onze test. Zo weet je zelf wat voor regendouche je nodig hebt en wat de beste koop regendouche voor jou is!

1. GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche

Beste regendouche

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als je niet wil besparen op kosten omdat je gewoon een maximaal goede regendouche in huis wilt halen, dan kunnen we niet anders aanbevelen dan de GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche! De GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche is verkozen tot de beste regendouche volgens de consumentenbond, en ook in onze regendouche test scoort de GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche als beste koop regendouche.

Dit komt onder andere door de grote douchekop waardoor je hele lichaam altijd wordt besproeid door heerlijk warm water, en de goede bouwkwaliteit die uiteraard roestvrij en waterbestendig is. Een ander groot voordeel is dat de GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche niet nadrupt als je de kraan uit draait; door de ‘dropstop’ wordt gelijk al het water dat nog uit de kraan komt geblokkeerd, zodat je gewoon onder de douche jezelf kunt afdrogen.

Dit alles en nog veel meer voordelen zorgt voor een perfecte score voor de GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche en daardoor benoemen we hem tot de beste regendouche van 2023!

Voordelen GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche

 • Stevige en duurzame materialen (chroom) waardoor de douche lang mee gaat en er altijd blinkend schoon uit ziet
 • Inclusief een handdouche om ook de lastige plekjes van je lijf optimaal te kunnen wassen
 • Beschikt over een beschermlaag die vuilstoffen afstoot, waardoor schoonmaken een kwestie is van een doekje er over halen en afdrogen
 • Temperatuur is constant en betrouwbaar dankzij de Turbostat die de temperatuur aan past op de ingebouwde thermostaat

Nadelen GROHE Euphoria XXL 210 Regendouche

 • Past niet in iedere badkamer door de niet verstelbare bevestigingswijze

2.  GROHE Rainshower SmartControl Duo Regendouche met massage

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je echt helemaal uit wil pakken in je super futuristische en hyper fantastische über badkamer, dan is er iets wat je absoluut moet hebben; een massagedouche! In het bijzonder de GROHE Rainshower SmartControl Duo Regendouche met massage, omdat deze geweldige regendouche beschikt over een prettige en super grote hoofddouche. Maar vooral natuurlijk omdat de GROHE Rainshower SmartControl Duo Regendouche ook nog een massagefunctie heeft, die je makkelijk aan kunt zetten dankzij het simpele SmartControl bedieningspaneel op de douche.

De massagestraal is ongelofelijk prettig en makkelijk te gebruiken in combinatie met de regendouche, en ook het onderhoud van de GROHE Rainshower SmartControl Duo Regendouche is makkelijk. Dat laatste komt door het simplistische ontwerp waardoor je bij alle hoekjes kunt, maar ook door de chroom beschermlaag die vuile stofjes afweert.

Voordelen GROHE Rainshower SmartControl Duo Regendouche met massage

 • Stevige en duurzame materialen (chroom) waardoor de douche lang mee gaat en er altijd blinkend schoon uit ziet
 • Inclusief een handdouche met massagefunctie om ook de lastige plekjes van je lijf optimaal te kunnen wassen
 • Beschikt over een beschermlaag die vuilstoffen afstoot, waardoor schoonmaken een kwestie is van een doekje er over halen en afdrogen
 • Temperatuur is constant en betrouwbaar dankzij de Turbostat die de temperatuur aan past op de ingebouwde thermostaat

Nadelen GROHE Rainshower SmartControl Duo Regendouche met massage

 • Past niet in iedere badkamer door de niet verstelbare bevestigingswijze en de grotere douchekop
 • Voor alleen de massagefunctie betaal je wel veel extra geld

3. GROHE Euphoria Smartcontrol 260 Verstelbare Regendouche

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je echt nu een regendouche nodig, maar is je badkamer niet precies groot of hoog genoeg om er ééntje in te passen? De GROHE Euphoria Smartcontrol 260 Regendouche is dan de oplossing voor jou, omdat hij in tegenstelling tot de vorige twee opties verstelbaar bevestigd kan worden aan de badkamerwand. Dit houdt in dat de aansluiting die je in je badkamer hebt voor je huidige douche niet helemaal veranderd hoeft te worden, en dat scheelt een hoop tijd, geld en moeite! Daarnaast is de GROHE Euphoria Smartcontrol 260 Regendouche voorzien van een kop van 26 centimeter, en de chroom afwerking zorgt voor een eenvoudige reiniging van deze producten.

Voordelen GROHE Euphoria Smartcontrol 260 Verstelbare Regendouche

 • Verstelbare bevestiging mogelijk, waardoor hij in de meeste badkamers past
 •  Inclusief een handdouche om ook de lastige plekjes van je lijf optimaal te kunnen wassen
 • Beschikt over een beschermlaag die vuilstoffen afstoot, waardoor schoonmaken een kwestie is van een doekje er over halen en afdrogen
 • Temperatuur is constant en betrouwbaar dankzij de Turbostat die de temperatuur aan past op de ingebouwde thermostaat

Nadelen GROHE Euphoria Smartcontrol 260 Verstelbare Regendouche

 • Alleen als je badkamer te hoog is zal de regendouche alsnog niet kunnen passen
 • Als je deze regendouche wil bevestigen op een muur met een andere maat, ben je waarschijnlijk lang bezig met de lastige installatie

4.   GROHE Euphoria 260 Regendouche

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een regendouche is op zichzelf vaak al een vrij prijzige aankoop. Maar helaas komt er bij een regendouche ook vaak een significante toename in het waterverbruik kijken, en dat is voor veel mensen een onverwacht addertje onder het gras. Met de GROHE Euphoria 260 Regendouche kun je optimaal gebruik maken van EcoJoy, het systeem van Grohe dat op slimme wijze je waterverbruik inperkt en je zo dus veel kosten bespaart op het gebied van water en gas. Dat gaat niet ten koste van het genieten, want de GROHE Euphoria 260 Regendouche heeft een flinke douchekop van 26 centimeter en een handdouche. Beide douchekoppen die je krijgt hebben drie standen waarmee je altijd ieder plekje van je lichaam grondig kan reinigen!

Voordelen GROHE Euphoria 260 Regendouche

 • Beschikt over een beschermlaag die vuilstoffen afstoot, waardoor schoonmaken een kwestie is van een doekje er over halen en afdrogen
 • Temperatuur is constant en betrouwbaar dankzij de Turbostat die de temperatuur aan past op de ingebouwde thermostaat
 • Je bespaart tot wel 50% op je waterverbruik met EcoJoy
 • Zowel je nek als je hoofd kun je masseren dankzij de sterke jet straal

Nadelen GROHE Euphoria 260 Regendouche

 • Voor kinderen is deze douche niet optimaal geschikt, omdat het handvat bij hogere temperaturen best warm kan worden door het ontbreken van CoolTouch technologie

5. Hansgrohe Crometta S showerpipe 240 1jet

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Hansgrohe Crometta S showerpipe 240 1jet is de beste regendouche voor hen die graag wat geld willen besparen bij de aankoop, maar toch willen genieten van een fijne regendouche met een hand douchekop er bij inbegrepen. De Hansgrohe Crometta S showerpipe 240 1jet is een no nonsense regendouche die voor een ontzettend voordelige prijs toch heel veel dingen goed doet. Zo heeft de hoofddouche een diameter van 24 centimeter, wat vrij veel is, en beschikt hij over een flinke jet straal om jezelf lekker te laten masseren. Met de handdouche bereik je ook de lastigere plekjes van je lijf. Een paar minuten helemaal in je eigen waterbubbel, en daarna ben je zowel mentaal als fysiek helemaal schoon geworden. Wie wil dat nou niet?

Voordelen Hansgrohe Crometta S showerpipe 240 1jet

 • Geweldige prijs kwaliteit verhouding
 • De spaarkop zorgt voor een acceptabel verschil in waterverbruik
 • Krachtige straal die precies in te stellen is zoals je zelf wil
 • Thermostaat werkt goed en zorgt dat je altijd de juiste temperatuur hebt

Nadelen Hansgrohe Crometta S showerpipe 240 1jet

 • Voor kinderen is deze douche niet optimaal geschikt, omdat het handvat bij hogere temperaturen best warm kan worden door het ontbreken van CoolTouch technologie
 • Past niet in iedere badkamer door de niet verstelbare bevestigingswijze en de grotere douchekop

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel regendouches hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten regendouches getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de regendouches op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste regendouches op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste invalzagen zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP