fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Thea

Beste Raamwisser

Motionflow Vacuüm Raamwisser

LURK® Motionflow raamwisser

De LURK® Motionflow raamwisser is hét hulpmiddel om eenvoudig en snel je ramen te wassen met een perfect streeploos resultaat. De raamwisser is voorzien van een krachtige accu, heeft een lange batterijduur van 45 minuten en een handzaam en lichtgewicht design. Met de vacuüm raamwisser reinig je ramen, spiegels of andere gladde oppervlakken in een handomdraai. Verder heeft dit product een krachtige motor en zuigstrip en is ergonomische grip ontzettend fijn in gebruik.

Een raamwisser, een product dat nuttig is voor iedereen. Of je nou net op jezelf woont, bij je ouders of al een hele villa hebt kunnen kopen - je hebt altijd ramen in je huis zitten, en zelfs in de duurste villa's worden ramen wel eens vies.

Ramen schoonmaken kun je op de ouderwetse manier doen, met een sopemmer en een spons. Maar er zijn tegenwoordig veel andere technieken die het wissen van ruiten veel makkelijker maken. Deze uitvindingen noemen we raamwissers, en die komen tegenwoordig in veel meer soorten en maten dan je zou denken.

Raamwissers zijn geschikt voor allerlei soorten ramen, van je autoruit tot aan de voorgevel van je herenhuis en nog veel meer. Maar wat is de beste raamwisser van 2023, en hoe kies je die uit? 

Een goede raamwisser kopen is lastiger dan je zou denken. Er zijn hele dure en ook hele goedkope varianten, die allemaal andere verkooppunten en kwaliteiten hebben. Wat is de beste raamwisser voor jou, en hoeveel geld moet je uitgeven aan de beste raamwisser? Dat vertellen we je in onze uitgebreide raamwisser test 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Raamwissers

Motionflow Vacuüm Raamwisser

Beste koop raamwisser
1. Motionflow Vacuüm Raamwisser

Beste premium raamwisser
2. Kärcher WV 2 Premium Plus

Beste trekker
3. Unger Raamtrekker 35 cm

Beste raamzuiger
4. Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger

Beste premium raamzuiger
5. Kärcher Window Vac WV 6 Premium

Top 10 beste raamwissers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste raamwissers.


Waar op letten bij het kopen van een raamwisser?

Een raamwisser kan in vele verschillende soorten voorkomen. Natuurlijk kun je kijken naar wat de beste raamwisser volgens de consumentenbond is, maar het is beter om zelf kritisch je keuze af te wegen. 

Dit doe je door goed te letten op de onderstaande punten, die we speciaal hebben opgesteld voor onze raamwisser test 2023. Je antwoord op de vraag 'wat is de beste raamwisser' kun je op deze manier veel makkelijker beantwoorden dan eerst!

Type raamwisser

Er zijn meerdere soorten raamwissers. Een trekker, die je bijvoorbeeld gebruikt in de badkamer om de wanden droog te krijgen, maar ook apparaten die automatisch een detergent op het raam spuiten. Dit zorgt er voor dat het sneller schoon wordt, maar kost ook meer. 

Prijs

Over kosten gesproken; het schoon krijgen van je ramen hoeft vrijwel niets te kosten, maar het gaat veel sneller met een goede raamwisser met extra functies. Zo kun je een elektrische raamwisser gebruiken die warm wordt, maar ook een traditionele trekker, afhankelijk van je budget.

Grootte

Woon je in een oude kerk, met enorme ramen die gewassen moeten worden? Of in een klein oud huisje met maar hele kleine venstertjes? Het formaat van de raamwisser is altijd doorslaggevend voor hoe snel je je ramen gewassen krijgt. 

Batterijduur

Bij elektrische raamwissers is het van belang dat ze een goede batterij hebben. Dat voorkomt gedwongen stoppen met schoonmaken door een lege batterij (en de frustratie die daar misschien op volgt...).


Wat is de beste raamwisser van 2023? 

Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. In onderstaande sectie hebben we een top 5 samengesteld van onze favoriete raamwissers van dit moment.

Om te bepalen welke raamwisser het beste is hebben we verschillende zaken op een rijtje gezet. Zo hebben we o.a. gekeken naar:

 • De online populariteit en reviews van de producten
 • De prijs / kwaliteit
 • Batterijduur
 • Het type raamwisser

Kortom, als jij de beste raamwisser van dit moment stuurt dan is het nu tijd om op te letten. Wij presenteren je hieronder top 5 beste raamwissers van 2023. 

1. Motionflow Vacuüm Raamwisser

Motionflow Vacuüm Raamwisser

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als beste uit onze test is de Motionflow Vacuüm Raamwisser gekomen. Deze raamwisser is namelijk elektrisch en beschikt over een elektrische ruitenreiniger met inwasser combinatie. Hierdoor kun je razendsnel een groot oppervlak schoonmaken. Na een oplaadtijd kun je drie kwartier actief deze raamwisser gebruiken.

De krachtige motor en zuig strip in combinatie met deze lange gebruikstijd maakt de Motionflow Vacuüm Raamwisser geschikt om een oppervlak van wel 150 vierkante meter te reinigen.

Verder heeft de Motionflow Vacuüm Raamwisser een ergonomische solide grip waardoor je ook makkelijk een lange tijd deze raamwisser kunt gebruiken zonder last te krijgen van je armen. Deze raamwisser weegt ook nog eens ontzettend weinig waardoor het gebruiksgemak in combinatie met de effectiviteit van dit model gezorgd heeft voor een verdiende eerste plaats!

Voordelen Motionflow Vacuüm Raamwisser

 • Licht gewicht, dus geen vermoeide armen
 • Gebruikstijd van wel 45 minuten
 • Beschikt over een solide ergonomische grip
 • Prima geprijsd voor deze functionaliteit

Nadelen Motionflow Vacuüm Raamwisser

 • Opladen duurt vrij lang, 180 minuten

2.  Kärcher WV 2 Premium Plus

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Kärcher WV 2 Premium Plus is een echte premium optie voor raamwissers, die zelfs door professionele ruitenwissers wel eens wordt gebruikt. 

Met de Kärcher WV 2 Premium Plus raamwisser ben je verzekerd van een goed resultaat, ongeacht hoe vies je ramen wel niet zijn. Dat komt door de elektrische afzuiging, waardoor het druppelende vieze water geen strepen op uw ruiten veroorzaakt.

Dat is het grootste probleem met normale raamwissers, en met de Kärcher WV 2 Premium Plus raamwisser heb je hier dus nooit meer lat van!

Daarnaast is de Kärcher WV 2 Premium Plus raamwisser voorzien van een microvezeldoekje, dat super veel vocht en vuil op kan nemen tijdens het schoonmaken. Ook het detergent dat je kan gebruiken is meegeleverd bij de Kärcher WV 2 Premium Plus raamwisser. 

Voordelen Kärcher WV 2 Premium Plus

 • Premium optie gebruikt door professionele raamwissers
 • Zuigt vallende waterdruppels af, om strepen op het raam te voorkomen
 • Kan 25 minuten achter elkaar gebruikt worden, wat lang genoeg is voor de meeste toepassingen
 • Bespaart veel tijd en moeite

Nadelen Kärcher WV 2 Premium Plus

 • Prijzig

3. Unger Raamtrekker 35 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoals eerder vermeld: een raamwisser hoeft helemaal niet duur te zijn om goed te kunnen werken. Daarom hebben we ook de Unger Raamtrekker 35 cm meegenomen in onze test!

De Unger Raamtrekker 35 cm scoort hartstikke goed op het gebied van ruiten wissen. Daarom kun je met de Unger Raamtrekker 35 cm prima op de ouderwetse manier je ramen schoon trekken, en alsnog zul je daar niet lang mee bezig zijn.

Daarnaast bespaart het een hoop kosten, niet alleen qua aanschafprijs maar ook verbruik je met de Unger Raamtrekker 35 cm natuurlijk geen onnodige energie.

De flexibele poot en het lichte gewicht maken voor een prettige gebruikservaring, en zorgen ervoor dat je geen last krijgt van je handen bij het ramen lappen. Al met al een perfecte, duurzame oplossing voor ramen wissen op een budget!

Voordelen Unger Raamtrekker 35 cm

 • Beter voor je portemonnee en het milieu
 • Kan ook gebruikt worden voor de badkamer en keuken
 • Ligt prettig in de hand

Nadelen Unger Raamtrekker 35 cm

 • Duurt langer dan een elektrische optie

4. Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Bij het ramen lappen heb je altijd last van waterdruppels met viezigheid daarin, die vanaf je doek of trekker naar beneden glijden. Dit leidt tot vieze strepen en opgedroogde lijnen, wat betekent dat je je ramen net zo goed niet had kunnen wassen.

Met de Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger is dit probleem verleden tijd! De Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger heeft namelijk een ingebouwde zuiginstallatie, die dit soort vallende druppels meteen weer opzuigt. Dit bespaart dus vieze plekken en tevens een hoop moeite.

Weet je wat ook moeite bespaart? De stang waarmee je van een afstandje je ramen kunt wassen, en dus geen krukje meer nodig hebt of je helemaal uit moet strekken om overal bij te kunnen. Daarnaast beschikt de Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger over twee opzetstukjes, één om kleinere oppervlaktes te drogen en de ander om de ramen mee te wassen.

Ideaal om moeite en vooral tijd te besparen met het schoonmaken van je ramen!

Voordelen Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger

 • Twee opzetstukjes meegeleverd
 • Automatisch wegzuigen van druppels
 • 35 minuten gebruikstijd
 • automatisch standby systeem bespaart batterij

Nadelen Leifheit 51016 Dry & Clean Raamzuiger

 • Werkbreedte is kleiner dan bij andere raamzuigers

5. Kärcher Window Vac WV 6 Premium

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je geen raamtrekker? Geen simpele raamwisser, en al helemaal geen spons om je ramen mee schoon te maken? Als je alleen de aller- allerbeste raamwisser van 2022 in huis wil hebben, alleen dan koop je de Kärcher Window Vac WV 6 Premium!

De Kärcher Window Vac WV 6 Premium komt in een verpakking vol met handige snufjes. Zo zit er een schermpje op het apparaat die aangeeft hoe lang de batterij nog mee gaat, en dat is in totaal zo'n 100 minuten. 

Voor echte pro's is hier dus veel winst uit te halen, zeker omdat de Kärcher Window Vac WV 6 Premium een werkbreedte heeft van liefst 28 centimeter. De meeste ruiten wis je dus in drie of vier slagen met deze absolute krachtpatser.

De Kärcher Window Vac WV 6 Premium is daarom de beste raamwisser voor professionals, zeker door de lange accuduur en enorme werkbreedte. Ook de accessoires die worden meegeleverd, zijn handig. Zo komt er in de verpakking een mondstuk voor kleinere oppervlaktes mee, voor bijvoorbeeld de kozijnen, en krijg je zelfs een paar doekjes bij je apparaat om extra te drogen.

Voordelen Kärcher Window Vac WV 6 Premium

 • Ideaal voor professionals
 • Lange accuduur
 • Automatische afzuiging van water en vuil
 • Strip technologie maakt het extra makkelijk om door te trekken

Nadelen Kärcher Window Vac WV 6 Premium

 • De Kärcher Window Vac WV 6 Premium heeft een oplaadtijd van bijna 3 uur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel raamwissers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten raamwissers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de raamwissers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste raamwissers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP