Laatste update: Juni 2021

Door: Onno

Best geteste powerbank

0
Eindcijfer

Trust Mobile Primo

Als je buiten de deur werkt of op pad bent met je telefoon, heb je niet altijd de mogelijkheid je apparaat op te laden wanneer deze leeg is. Speciaal hiervoor bestaan er draagbare opladers, de zogenaamde powerbank. Dit is een draagbare accu die je gemakkelijk op je telefoon of laptop kunt aansluiten en opladen. 

Er zijn verschillende powerbanks op de markt die verschillende eigenschappen hebben. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een draagbare accu, lees dan vooral verder. In dit artikel vertellen we je alles over waar je op moet letten voordat je er één koopt. Ook krijg je een powerbank review van vijf modellen, zodat je voor jezelf de vraag ‘wat is een goede powerbank’ kunt beantwoorden.


Product


1.Trust Mobile Primo

Beste Getest overall

5/5


2. Remington- Graphite series G4- trimmerset

Beste  powerbank voor laptops

4.5/5

3. LifeGoods 20000 mAh Powerbank
Beste premium powerbank


4.5/5

4.PWER Powerbank 10000 mAh


4/5

5. Trust Urban Primo Powerbank
Beste buget powerbank

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een powerbank?

Voordat je een powerbank koopt, moet je letten op vier verschillende punten. Vraag je als eerste af voor welk apparaat je de draagbare accu nodig hebt. Een laptop heeft bijvoorbeeld meer energie nodig dan een mobiel. Als je zeker wilt weten hoeveel energie de accu van je apparaat verbruikt, kun je het beste het etiket van de accu aflezen. Daarop staat precies vermeldt hoeveel energie er wordt verbruikt. Het is aan te raden een powerbank te kiezen die een grotere capaciteit heeft dan het apparaat zelf. Zo kun je het apparaat tenminste compleet opladen.

Vraag je vervolgens af met welk doel je de draagbare accu wilt gebruiken. Als je op reis gaat en de accu gebruikt om je telefoon onderweg op te laden, heb je bijvoorbeeld meer baat bij een compact en waterdicht model, dan wanneer je regelmatig met je laptop in een café werkt.
Als laatste is het belangrijk stil te staan bij de prijs-kwaliteitverhouding. Het beste is te zoeken naar een model dat valt binnen je prijsklasse, maar die ook voldoet aan de kwaliteit die je nodig hebt voor het opladen van je apparaat.
Ter inspiratie vind je hieronder een lijst van de vijf beste powerbanks die allemaal aan een powerbank test zijn onderworpen.

1. Trust Mobile Primo

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 90%

In het rijtje beste powerbank 2021 zien we als eerste de Trust Mobile Primo. Het merk Trust staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. De Mobile Primo powerbank heeft een enorm accuvermogen van 20.000 mAh. Hiermee kun je ongeveer zes keer een smartphone opladen, voordat je de powerbank zelf opnieuw moet opladen. Dit maakt de draagbare accu ideaal om mee te nemen op vakantie of naar festivals. 

Het model is vrij compact met een afmeting van 13,8 bij 6,8 bij 2,7 centimeter. Wel weegt het apparaat 408 gram. Dit komt door de grote capaciteit van de accu. Een ander voordeel is dat de powerbank de mogelijkheid heeft om drie apparaten tegelijkertijd op te laden. Daarnaast is het ook mogelijk tablets en e-readers ermee op te laten. Je ziet gemakkelijk hoeveel energie je powerbank heeft. Dit wordt aangegeven met LED lampjes. Bij het apparaat wordt een Micro-USB-kabel geleverd die je aan de zijkant van de powerbank bevestigd. 

Via die kabel wordt vervolgens je smartphone opgeladen. De kleur van de accu is zwart en heeft een behuizing van kunststof. Ook qua veiligheid zit het goed: het product is beschermd tegen hitte en overladen. Een zeer goede powerbank dus die snel en efficiënt meerdere telefoons tegelijk oplaadt. De powerbank is te koop voor €29,99.

Klik hier om de Powerbank te bestellen via Bol.com

Voordelen Trust Mobile Primo

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Groot accu vermogen (maar liefst 20.000 mAh)
 • Compact
 • Ook mogelijk tablets en e-readers op te laden

Nadelen Trust Mobile Primo

 • Met 408 gram aan de zware kant

2. Anker PowerCore Powerbank

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Een andere zeer krachtige en ook de beste laptop powerbank is de Anker PowerCore Powerbank. Deze heeft een capaciteit van maar liefst 20100 mAh. Door het gebruik van een stroomsterkte van 2,4 ampère is het mogelijk je laptop ermee op te laden. Ook beschikt de accu over twee USB-poorten, waardoor je er twee apparaten tegelijk mee kunt opladen. De LED lampjes op het apparaat geven aan hoeveel energie de powerbank nog over heeft. 

Het duurt ongeveer acht tot negen uur voordat deze volledig is opgeladen. Je kunt het apparaat dus gemakkelijk ‘s nachts op het stopcontact aansluiten om er de volgende dag volledig gebruik van te kunnen maken. Als de powerbank geheel is opgeladen, kun je er maar liefst acht keer een smartphone volledig mee opladen. 

De meegeleverde accessoires van het product zijn een hoesje en een kabel. Het enige nadeel dat over deze accu gevonden kan worden, is dat de afmetingen vrij groot zijn. Daardoor is de accu niet gemakkelijk in je broekzak mee te nemen. Door het grote vermogen is het gewicht ook wat zwaarder dan normaal. De powerbank is verkrijgbaar voor €39,95.

Klik hier om de Powerbank te bestellen via Bol.com

Voordelen Anker PowerCore Powerbank

 • Ook geschikt voor laptops
 • Beschikt over twee USB-poorten
 • Inclusief hoesje en kabel

Nadelen Anker PowerCore Powerbank

 • Formaat is aan de grote kant

3. LifeGoods 20000 mAh Powerbank

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Een goede outdoor powerbank is de LifeGoods powerbank. Ook deze variant heeft een capaciteit van 20000 mAh, waarmee telefoons en tablets tot zes keer kunnen worden opgeladen. Bij deze powerbank heeft de capaciteit geen negatief effect op het gewicht van het apparaat.

De LifeGoods powerbank weegt maar 384 gram. Daarnaast is het een zeer klein model met 13.8 bij 6.8 bij 2.7 centimeter en past daarmee in je broekzak.De powerbank beschikt daarnaast over twee USB-poorten. Beide hebben die een Quick Charge technologie. Hiermee worden apparaten extra snel opgeladen, ook als er twee tegelijkertijd worden opgeladen. De powerbank zelf heeft tien uur nodig om helemaal opnieuw opgeladen te zijn. Een ander voordeel van het apparaat is de batterij bescherming.

De powerbank beschikt over een lithium-ion batterij die voorkomt dat er oververhitting optreedt.De stroomtoevoer stopt automatisch wanneer je telefoon of tablet volgeladen is. Het nadeel wat over dit model wordt genoemd is dat ondanks dat het gaat om een klein model, deze alsnog te groot is voor bepaalde broekzakken en dat de tien uur laadtijd als erg lang wordt ervaren. Ook is het meegeleverde snoer niet erg lang, waardoor je in sommige gevallen een langere moet kopen. Deze powerbank is te koop voor maar €29,95.

Klik hier om de Powerbank te bestellen via Bol.com

Voordelen LifeGoods 20000 mAh Powerbank

 • Telefoon of tablet tot 6 keer opladen
 • Ontzettend licht in gewicht
 • Klein model
 • Quick Charge Technologie waardoor je apparaat snel oplaadt

Nadelen LifeGoods 20000 mAh Powerbank

 • Duurt redelijk lang om hem helemaal op te laden (10 uur)

4. PWER Powerbank 10000 mAh

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

Dit model is de best geteste powerbank met minder groot vermogen. Het ontwerp van de powerbank is erg stijlvol en beschikt over twee USB-poorten waarmee er dus twee apparaten tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. De capaciteit van dit model is 10000 mAh en heeft daarmee de helft vergeleken met de boven genoemde varianten. Wel beschikt de draagbare accu over de Quick Charge technologie, waardoor je dus snel weer een volledig opgeladen telefoon hebt. Dit model is dus vooral handig voor mensen die voldoende hebben met minder vermogen en daarvoor dus ook minder geld hoeven te betalen. 

In vergelijking met de andere modellen is deze powerbank dus ook de helft zo klein in vermogen, maar ook in prijs. Deze prijs is €18,99. Je kunt met de PWER Powerbank ongeveer twee tot vijf keer een telefoon opladen voordat de draagbare accu zelf moet worden opgeladen. Het exacte aantal keren verschilt per telefoon. Ook is door het ontwerp van de powerbank het apparaat gemakkelijk mee te nemen in je tas of rugzak. De LED-lampjes geven aan hoeveel vermogen er nog over is. Een nadeel is dat ondanks het minder grote vermogen, de powerbank toch als relatief zwaar kan worden ervaren en tevens kan het lang duren voordat hij volledig is opgeladen.

Klik hier om de Powerbank te bestellen via Bol.com

Voordelen PWER Powerbank 10000 mAh

 • Erg stijlvol
 • Beschikt over twee USB-poorten
 • Beschikt over Quick Charge technologie

Nadelen PWER Powerbank 10000 mAh

 • Relatief zwaar
 • Minder groot vermogen dan andere opties uit dit artikel

5. Trust Urban Primo Powerbank

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De laatste in de lijst is ook direct de beste powerbank van zijn categorie. Net als het vorige model heeft deze een capaciteit van 10000 mAh, waarmee een telefoon tot wel vier keer op te laden is. Ook beschikt de Trust Urban over twee USB-poorten. Daarnaast heeft hij het grote voordeel dat ook je laptop ermee op te laden is. De afmeting van het apparaat is 63 bij 22 bij 138 millimeter, waardoor hij ondanks zijn kleinere capaciteit wat groot uitvalt.

Er worden twee kabels meegeleverd, maar als je er een iPhone mee wilt opladen, zul je zelf een geschikte kabel moeten kopen. Verder weet de powerbank automatisch welk type apparaat wordt aangesloten en wordt deze met hoge snelheid opgeladen.

Daarnaast is de accu van de powerbank gecertificeerd en worden je apparaten dus altijd veilig opgeladen. Het enige nadeel is dat de USB-poorten aan de zijkant zitten, waardoor het opladen vanuit je broekzak wat lastig kan zijn. De prijs van deze powerbank is €19,99.

Klik hier om de Powerbank te bestellen via Bol.com

Voordelen Trust Urban Primo Powerbank

 • Laptops kunnen ook opgeladen worden
 • Inclusief twee kabels

Nadelen Trust Urban Primo Powerbank

 • USB poorten zitten aan de zijkant van de powerbank

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>