fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Power Rack

Power Rack - Powertec WB-PR - Yellow.

Het WB-PR krachtrek is een fantastisch Power Rack voor elke fanatieke thuissporter. Je traint met dit rack gemakkelijk je hele lichaam en je zult resultaten boeken als nooit te voren. Bovendien is dit rack uitgerust met een Multi-Grip optrekstang, twee dip handvaten en goede safetybars.De WB-PR is geschikt voor de ambitieuze thuissporter, kleine sportscholen, verenigingen, hotels en gezondheidscentrums.

Een volle sportschool, drukte om je heen en apparaten die bezet zijn. Het is iets om gek van te worden. Gelukkig is er tegenwoordig een goede oplossing: een Power Rack voor thuis! 

Met een Power Rack haal je een top apparaat in huis waar je eigenlijk je hele lichaam mee kunt trainen. Van zware squats tot bankdrukken tot opdrukken, het kan allemaal met een goed Power Rack.

Het voordeel van ene Power Rack? Je hoeft niet meer naar de sportschool, je kunt trainen in de comfort van je eigen huis, je hebt geen reistijd meer en je apparaat is nooit bezet.

De aanschaf van een goed en stabiel Power Rack kan echter best lastig zijn. Ik heb meer dan 17 verschillende Power Racks met elkaar vergeleken en op basis hiervan een Top 5 gemaakt met beste Power Racks van 2023.

Door te kiezen voor een van deze apparaten weet je zeker dat je een goede aankoop doet, ik heb alle racks namelijk uitgebreid getest op prijs / kwaliteit, functionaliteiten en gebruiksgemak. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Power Racks

Beste koop van 2023:
1. Power Rack - Powertec WB-PR - Yellow.
Geschikt voor de ambitieuze thuissporter, kleine sportscholen, verenigingen, hotels en gezondheidscentrums

Beste Power Rack voor thuis
2. TecTake - Krachtstation met treklat zwart / blauw
Dankzij Pulley systeem en Monkey-bar is dit Power Rack super multifunctioneel

Beste Betaalbare Power Rack
3. Best Fitness BFPR100
Best getest in laagste prijsklasse. super degelijk en stevig rack

Beste Half Rack
4. Powertec WB-HR - Black
Ideaal voor kleinere ruimtes

Beste Squat Rack
5. Body-Solid 3 in 1 Multi Press Rack GBF481
 Ook geschikt voor commercieel gebruik


Top 10 Beste Power Racks

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Power Racks eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Power Rack?

Het kopen van de beste Power Rack kan dus best een lastige opgave zijn. Om je op weg te helpen heb ik hieronder een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet. Door met deze factoren rekening te houden weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

Afmeting van het Power Rack

Een Power Rack is een redelijk groot apparaat, je hebt er dan ook flink wat ruimte voor nodig in je huis. Ik zou je willen aanraden om voor je een Power Rack koopt, op voorhand de ruimte waar het apparaat komt te staan op te meten.

Kijk bijvoorbeeld naar de hoogte van het plafond en het oppervlakte dat je beschikbaar hebt. Ook is het slim om rekening te houden met het feit dat er een olympische barbell in het power rack komt, deze is al 2.20 meter lang

Gewicht van het Power Rack

Een Power Rack is gemaakt om zware gewichten in te tillen. Om je veiligheid te waarborgen wil je dus een Power Rack hebben dat sterk en stabiel genoeg is om te gebruiken met zware gewichten.

Om die reden zou ik je adviseren om altijd te kiezen voor een zwaar Power Rack. Hoe zwaarder het Rack is, des te sterker en stabieler het Rack vaak is.

Uitbreidingsmogelijkheden

Het grote voordeel van een Power Rack is dat het een super multifunctioneel apparaat is. De meeste Power Racks zijn namelijk uit te breiden met verschillende mogelijkheden. 

Zo bestaan er Power Racks die uit te breiden zijn met Lat Pulleys, Dip stations en optrekstangen. Dit is natuurlijk ideaal voor ervaren sporters. Je kunt een Power Rack zo goed uitbreiden dat je eigenlijk een hele sportschool in huis haalt met 1 Power Rack. 

Safety Bars

De safety bars van een Power Rack zijn super belangrijk voor je veiligheid. Stel dat je een bepaald gewicht niet meer aan kunt dan kun je dankzij de safety bars het gewicht gewoon laten vallen. 

Dit is natuurlijk wel zo veilig aangezien je niet wil dat je het gewicht op de grond laat kletteren. Ik zou je aanraden om voor goede, stevige safety bars te kiezen. 


Wat is het beste Power Rack?

Het is tijd om antwoord te geven op de vraag: "wat is het beste Power Rack?" Als jij dit jezelf afvraagt dan zou ik de volgende sectie goed doorlezen.

Na meer dan 17 Power Racks getest te hebben, is dit mijn ultieme top-5. Dit zijn wat mij betreft de allerbeste 5 Power Racks van 2023. 

Al deze Racks zijn getest op prijs/kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. Door een van deze racks te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Ook beschikken deze Power Racks over alle kwaliteitseisen die nodig zijn om goed te kunnen werken. Verder heb ik ook gelijk gekeken naar de prijs.

Door op de button met "bekijk beste prijs" te klikken, word je automatisch doorverwezen naar de webshop die momenteel de laagste prijs heeft.

1. Power Rack - Powertec WB-PR - Yellow.

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De beste koop van 2023 is wat mij betreft het Power Rack - Powertec WB-PR - Yellow. Dit opvallende Power Rack is perfect voor thuis en biedt je genoeg mogelijkheden om je hele lichaam te trainen. 

Zo wordt dit kracht rek standaard geleverd met een Multi-Grip optrekstang, twee dip handvaten, J-Haken waar je de stang in kunt leggen en een safety bars die het gewicht van een olympische halterstang kunnen opvangen.

Verder is dit rack ook geschikt voor gevorderden powerlifters, zo kunnen de safey bars een gewicht tot 455 kilo opvangen. De WB-PR is geschikt voor de ambitieuze thuissporter, kleine sportscholen, verenigingen, hotels en gezondheidscentrums.

Het nadeel van dit model is dat hij geleverd wordt zonder olympische barbell en halterschijven, die moet je er dus zelf nog bijkopen.

Voordelen Power Rack - Powertec WB-PR - Yellow.

 • Ontzettend multifunctioneel waardoor je je hele lichaam kunt trainen
 • Veilig en stevig rack
 • Ideaal voor het thuis trainen

Nadelen  Power Rack - Powertec WB-PR - Yellow.

 • Wordt geleverd zonder barbell en halterschijven

2. TecTake - Krachtstation met treklat zwart / blauw

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een uitgebreid krachtstation? Kies dan voor dit unieke TecTacke Power Rack. Met dit apparaat haal je echt een hele sportschool in huis, het trainen van je lichaam was nog nooit zo leuk!

Zo beschikt dit rack over een monkey-bar optrekstang, hierdoor kun je optrekken met allerlei verschillende handgrepen waardoor je gemakkelijk verschillende spiergroepen aanspreekt. 

Ook heeft dit rack een kabelsysteem. Dit betekent dat je ook oefeningen als de Lat Pulldown, Tricep extension en Cable curls kunt doen. Hiermee wissel je dus gemakkelijk af tussen isolatie en compound oefeningen. 

In onze ogen is dit het beste power rack voor thuis omdat hij ondanks z'n vele mogelijkheden een compact formaat heeft. Verder is dit rack makkelijk te monteren en heeft hij een hoge belastbaarheid.

Het nadeel van dit product? De prijs is aan de hoge kant, echter haal je hiermee wel een top apparaat in huis waar je jaren plezier aan beleeft.

Voordelen TecTake - Krachtstation met treklat zwart / blauw

 • Beschikt over Monkey-Bar waardoor je op ontzettend veel verschillende manieren kunt optrekken
 • Kabelsysteem zorgt ervoor dat je veel extra isolatie oefeningen kunt doen

Nadelen TecTake - Krachtstation met treklat zwart / blauw

 • Prijzig

3. Best Fitness BFPR100

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij op zoek bent naar het beste betaalbare power rack dan is het Best Fitness BFPR100 je beste keuze. In deze prijsklasse is er geen een rack dat zo goed is als deze.

Zo is hij ontzettend stevig en kun je de gewichten op maar liefst 23 verschillende hoogtes plaatsen, ideaal voor alle lengtes dus.

Verder biedt dit Power Rack je de mogelijkheid om super uitgebreid te trainen op een veilige manier. Het Rack is namelijk gemaakt van zwaar staal waardoor het een gewicht van maar liefst 227kg kan dragen.

Het gewicht van dit product is 53 kg, dit is aan de lage kant waardoor het rack een beetje kan wankelen.

Voordelen Best Fitness BFPR100

 • Gewicht is te verstellen op 23 verschillende hoogtes, dit maakt het apparaat geschikt voor mensen van verschillende lengtes
 • Dankzij gunstige prijs is dit een goed instap model

Nadelen  Best Fitness BFPR100

 • Gewicht van het power rack is niet heel hoog, dit kan ervoor zorgen dat hij een beetje wankel staat

4. Powertec WB-HR - Black

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je weinig ruimte thuis? Kies dan voor een Half Rack, hiermee kun je hetzelfde als een Power Rack echter is hij een stuk kleiner.

Het beste Half Rack van dit moment is wat mij betreft de Powertec WB-HR - Black. Dit zeer fraaie Half Rack van het merk Powertec is belastbaar tot een gewicht van 300kg.

Vrije halteroefeningen zoals squaten kunnen op een veilige en effectieve manier worden uitgevoerd. Daarnaast heb je de mogelijkheid te trainen met je eigen lichaamsgewicht.

Zo kun je dankzij het sterke frame oefeningen als de pull-up en presses uitvoeren. Het Half Rack van Powertec is ideaal om je eigen CrossFit ruimte of Garage Gym te creëren. Daarnaast is het Powertec Half Rack uitermate geschikt voor in een Sportschool of Fysio praktijk.

Een nadeel van dit apparaat? Hij is iets minder multifunctioneel en niet uit te breiden met extra trainingsmogelijkheden.

Voordelen Powertec WB-HR - Black

 • Beste Half rack van dit moment
 • Belastbaar tot 300 kg
 • Ideaal voor garages of thuis

Nadelen  Powertec WB-HR - Black

 • Prijs is aan de hoge kant

5. Body-Solid 3 in 1 Multi Press Rack GBF481

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met het beste Squat Rack. Een Squat Rack lijkt op een half rack / Power rack alleen onderscheid dit Rack zich vaak in de stevigheid.

Een Squatrack is vaak iets robuuster dan een half rack. Een squat rack is overigens niet alleen geschikt voor squatten, inprincipe kun je er net zo veel oefeningen mee doen als bij een Power Rack.

Je hebt dan overigens wel de nodige accessoires nodig, denk hierbij aan halterschijven een halterstang en een fitness bankje.

Voordelen Body-Solid 3 in 1 Multi Press Rack GBF481

 • Goede prijs

Nadelen  Body-Solid 3 in 1 Multi Press Rack GBF481

 • Processor is niet heel goed

Hoeveel soorten Power Racks  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 Power Racks getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Power Racks op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Power Rack is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat het beste Power Rack is.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>