fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sam

Best Geteste Portable Monitor

Qumax Portable Monitor

Qumax Portable Monitor

Wil je weten wat de beste portable monitor van dit moment is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Uit onze beste portable monitor test is namelijk gebleken dat de Qumax Portable Monitor de beste optie van dit moment is. Zo beschikt deze portable monitor over 15,6 inch beeldscherm en Full HD-beeldresolutie.

Verder heeft de Qumax Portable Monitor een verversingssnelheid van 60 Hz en een standaard kleurenkwaliteit. Deze portable monitor is te bedienen dankzij het ingebouwde touchscreen. Een ander voordeel is dat deze portable monitor slechts 900 gram weegt en je hem dus makkelijk overal mee naar toe neemt.

Wil je meer weten over deze beste portable monitor? Klik dan op de button hieronder!

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een portable monitor. Portable monitoren zijn erg handig als jij vaak onderweg bent. Je neemt ze namelijk gemakkelijk overal mee naartoe omdat ze weinig wegen en weinig ruimte in bezit nemen. Zo zijn alle portable monitoren kleiner dan 20 inch.

Verder heeft een portable monitor geen stopcontact nodig en kun je hem dus overal gebruiken. De voeding wordt namelijk rechtstreeks uit het aangesloten apparaat gehaald. Ook zijn er portable monitoren die zelf over een ingebouwde accu beschikken. Ontzettend handig dus als jij vaak op verschillende plekken een monitor nodig hebt.

Ook voor console gamers is een portable monitor een handige optie. Hiermee kun jij namelijk met je Nintendo Switch, Xbox Series X en Playstation overal gebruiken in combinatie met een portable monitor. Het vinden van de juiste portable monitor kan wel erg lastig zijn omdat iedereen andere wensen en eisen heeft bij een portable monitor.

In dit artikel vertellen wij je van alles over de beste portable monitoren van dit moment. Zo hebben wij de beste opties van dit moment opgenomen in een handige top 5. Verder hebben wij de belangrijkste criteria bij het kiezen van een geschikte portable monitor voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Portable Monitoren

Qumax Portable Monitor

Beste koop portable monitor
1. Qumax Portable Monitor

®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD

Beste portable monitor voor laptop
2. ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD

LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen

Beste portable monitor voor gaming
3. LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen

AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch

Beste portable monitor 15,6 inch
4. AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch

AOC 16T2

Beste portable monitor met accu
5. AOC 16T2

Top 10 Beste Portable Monitor

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire portable monitoren bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de portable monitoren test 2023.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een portable monitor?

Zoek jij de beste portable monitor voor jou? Dan ben je er misschien al achter dat dat nog best een lastige zoektocht kan zijn. Zo heeft elke portable monitor zijn eigen voor- en nadelen. Denk hierbij aan het verschil in formaat en prijs maar ook het verschil in specificaties.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste portable monitor test. Daarnaast zijn deze criteria ook getest in de beste portable monitor volgens de consumentenbond test. Hierdoor weet je zeker dat alleen de allerbeste portable monitoren opgenomen zijn in onze top 5.

Formaat

Allereerst is het formaat van de portable monitor een belangrijke criteria. Zo zijn ze er in allerlei verschillende formaten. Wel zijn ze maximaal 20 inch omdat het kleine formaat de belangrijkste eigenschap is van een portable monitor.

De meeste portable monitoren zijn 15,6 inch. Wil jij liever een groter of kleiner formaat? Uiteraard zijn daar ook genoeg keuzen voor. Zo brengen fabrikanten portable monitoren soms in meerdere formaten uit. Het belangrijkste is om goed het gewenste formaat in gedachten te houden en in de product omschrijving te kijken of de gewenste monitor hier ook over beschikt.

Prijsklassen

Als tweede is het belangrijk om naar de prijsklassen van de verschillende portable monitoren te kijken. Zo kan hier een ontzettend groot verschil in zitten terwijl niet alle goedkope monitoren daadwerkelijk een stuk slechter zijn. Andersom geldt ook dat het zo kan zijn dat jij veel uitgeeft voor een lage kwaliteit.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om in gedachten te houden wat je vereisten zijn voor een goede portable monitor. Vervolgens is het belangrijk om het budget voor een portable monitor vast te stellen. Hierdoor koop jij gemakkelijker voor jezelf de beste kwaliteit portable monitor voor de beste prijs.

Specificaties

Als laatste is het belangrijk om naar de specificaties van de verschillende portable monitoren te kijken. Zo heeft vrijwel elk model andere specificaties. Denk hierbij aan een verschil in resolutie, verversingssnelheid, reactietijd maar ook formaat en besturingssysteem.

In onze top 5 hebben wij allerlei verschillende soorten portable monitoren opgenomen. Hierbij hebben wij modellen met uitgebreide specificaties maar ook modellen met matigere specificaties opgenomen. Hoe goed de specificaties zijn bepaalt vaak ook hoeveel de monitor kost. 


Wat is de beste Portable Monitor van 2023? 

Welke portable monitor is het beste? Je ontdekt het in de volgende sectie van dit artikel. Aan de hand van de door ons uitgevoerde beste portable monitor test hebben wij namelijk een handige top 5 beste portable monitoren opgesteld. Hieronder hebben wij voor elk model uit onze top 5 een korte product omschrijving toegelicht.

Het doel is om de keuze voor jou bij het kiezen van een portable monitor een stuk makkelijker te maken. Om die reden hebben wij ook de voor- en nadelen van elke monitor voor je op een rijtje gezet. Als laatste hebben wij elke portable monitor voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons geteste criteria en reviews van andere consumenten.

1. Qumax Portable Monitor

Qumax Portable Monitor

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plek is de Qumax Portable Monitor geëindigd. Deze beste koop portable monitor beschikt namelijk over een fijn 15,6 inch scherm en heeft een USB-C rn HDMI ingang. Hierdoor kun je de meeste apparaten gemakkelijk op deze portable monitor aansluiten.

Verder beschikt de Qumax Portable Monitor over een touchscreen scherm waarmee jij dus voorzien bent van optimaal gebruiksgemak. Hiermee kun jij namelijk gemakkelijk tussen apps, websites etc swipen. Het scherm van deze portable monitor heeft een Full HD scherpte waarmee jij films en series in uitstekende kwaliteit kunt bekijken.

De responsietijd van de Qumax Portable Monitor bedraagt 3ms en hij heeft een verversingssnelheid van 60 Hz. Verder wordt hij geleverd inclusief hoes, HDMI kabel en Type-C data kabel. Meer weten over deze beste koop portable monitor? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Qumax Portable Monitor

 • Weegt slechts 900 gram
 • Verversingssnelheid van 60 Hz
 • Full HD schermresolutie

Nadelen Qumax Portable Monitor

 • Monitor kan niet verticaal gebruikt worden

2. ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD

®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plaats hebben wij de ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD geselecteerd als beste portable monitor voor de laptop. Deze goede portable monitor beschikt namelijk over een 15,6 inch scherm en een Full HD schermresolutie. Hiermee kijk jij gemakkelijk elke film, serie of ander beeld in een uitstekende kwaliteit.

De ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD beschikt over een IPS paneel en heeft een verversingssnelheid van 60 Hz. Neem jij een tweede scherm graag overal mee naartoe voor werkzaamheden of om mee te kunnen gamen op je favoriete console? Dan is deze portable monitor een hele goede optie.

De ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD beschikt namelijk over een LED technologie waarmee kleuren werkelijk tot leven komen. Verder heeft deze portable monitor een helderheid van 350 nits. De batterij van deze portable monitor heeft 20.000 mah waarmee jij gemakkelijk een lange tijd door kan zonder hem te hoeven opladen.

De ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD weegt slechts 670 gram en heeft een reactietijd van slechts 2 ms. 

Voordelen ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD

 • Reactietijd van 2 ms
 • Te gebruiken in combinatie met vrijwel alle apparaten

Nadelen ®️Stane Polestar - IPS Portable monitor - Full HD

 • Knopje aan de zijkant voelt kwetsbaar aan

3. LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen

LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plaats 3 hebben wij de LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen geselecteerd. Deze portable monitor beschikt namelijk over een handig touchscreen scherm. Daarnaast beschikt deze portable monitor ook over een Full HD scherm met een 15,6 inch afmeting. 

De LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen wordt geleverd inclusief hoes en standaard. Een ander voordeel is dat deze portable monitor zowel een USB-C als HDMI input heeft waarmee jij vrijwel alle apparaten kunt koppelen. 

De verversingssnelheid van de LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen bedraagt 60 Hz en heeft een helderheid van 250n. Verder is de reactietijd van deze portable monitor slechts 3ms en weegt hij slechts 750 gram. Het breedste stuk van deze portable monitor is slechts 10mm breed.

Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek de laagste prijs en meer informatie over deze portable monitor.

Voordelen LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen

 • Weegt slechts 750 gram
 • Beschikt over een touchscreen scherm

Nadelen LOOV FlexDisplay Touch - Portable Monitor Touchscreen

 • Lage helderheid

4. AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch

AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op plek 4 hebben wij de AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch geselecteerd als beste 15,6 inch monitor. Deze portable monitor kun je namelijk in standaard uitvoering aanschaffen maar ook in aparte uitvoeringen. Denk hierbij aan een uitvoering met ingebouwde accu en een uitvoering met USB 3.0 aansluiting.

De AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch heeft een IPS paneel en beschikt over een verversingssnelheid 60 Hz. Daarnaast beschikt deze portable monitor over een Full HD scherm waarmee jij films en series in een goede kwaliteit kunt bekijken. De reactietijd van deze portable monitor is 5 ms. Dit maakt hem iets minder geschikt voor het gamen op deze portable monitor.

Het touchscreen scherm zorgt er voor dat jij gemakkelijk kunt bewegen tussen verschillende apps en websites en vergroot het gebruiksgemak aanzienlijk. Wil je meer weten over de AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch

 • Meerdere uitvoeringen beschikbaar
 • Beschikt over een Full HD beeldscherm

Nadelen AOC I1601FWUX - Full HD IPS USB-C Monitor - 15.6 Inch

 • 5 ms reactietijd is niet snel genoeg voor alle games

5. AOC 16T2

AOC 16T2

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de AOC 16T2 geselecteerd als beste portable monitor met ingebouwde accu. Deze interne accu heeft namelijk een batterijduur van 4 uur waardoor jij geen externe voedingskabel nodig hebt. Verder beschikt deze portable monitor over een compact formaat van 15,6 inch. 

De verversingssnelheid van de AOC 16T2 bedraagt 60 Hz en heeft een pixel-dichtheid van 141 ppi. De kleurkwaliteit van deze portable monitor wordt beschreven als standaard en valt dus niet tegen maar is ook geen sterkte punt. Verder heeft deze portable monitor een USB-C ingang waarmee jij ontzettend veel apparaten kunt aansluiten. 

Het formaat van de AOC 16T2 is slechts 40 cm waardoor hij in iedere tas past en op elk bureau of tafeltje geplaatst kan worden. Wil je meer ontdekken over deze goede portable monitor? Klik dan op de button hierboven en ontdek meteen de laagste prijs van dit moment.

Voordelen AOC 16T2

 • Beste portable monitor met accu
 • Compact formaat

Nadelen AOC 16T2

 • Relatief lage helderheid

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel portable monitoren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten portable monitoren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de portable monitoren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste portable monitoren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!