Laatste update: Mei 2021

Door: Onno

Best geteste Pocket Printer

Fujifilm Instax Mini Link

De Fujifilm Instax Mini Link is door de test van Top-X verkozen tot de beste pocket printer in het jaar 2021! Dit komt onder andere doordat de pocket printer een fijne bediening heeft waarmee je gebruikt maakt van een handige app. De printer weegt niet veel en is een hele leuke toevoeging aan je smartphone. Net een leuke foto gemaakt op je telefoon, die je graag als een fysiek cadeautje wil delen? Dan kan je hem met de Fujifilm Instax Mini Link makkelijk en snel uitprinten, en binnen een minuut is je foto afgedrukt. 

Top-X heeft een paar van de beste pocket printers van 2021 in handen gehad, en uiteraard hebben we een extensieve test gedaan om zo antwoord op de vraag te krijgen: Wat is nou de allerbeste pocket printer die je kunt kopen in 2021?

Een Pocket Printer is een ontzettend leuke uitvinding. Daar waar oude, analoge camera’s de foto die je net had genomen altijd uit printten, doen moderne camera’s dit niet.

In ruil daarvoor kun je veel meer foto’s nemen met een digitale camera en een SD-kaart er in, maar het authentieke genot van een pasgemaakte foto op papier te kunnen bekijken, kon alleen met ouderwetse Polaroid printcamera’s. 

Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Want met de uitvinding van Pocket Printers kun je iedere snapchat foto, iedere meme en iedere screenshot die je op je telefoon hebt gemaakt, uitprinten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pocket printers

Best geteste optie
1.  Cosiloft relax vuurtafel

Beste printkwaliteit
2. Canon Zoemini - Mobiele Fotoprinter

Pocketprinter

Beste Pocketprinter met Bluetooth
3. PeriPage Pocket Printer - Via Bluetooth

Beste premium Pocketprinter
4. Canon SELPHY CP1300

Beste Betaalbare pocket printer
5.  Originele PeriPage printer


Waar op letten bij het kopen van een goede pocketprinter?

Goede pocket printers beschikken over een paar belangrijke aspecten. Uiteraard moeten ze compact zijn en mooie foto’s uit kunnen printen. Maar wat zijn nou nog meer dingen waar je op moet letten als je een pocket printer koopt?

Het kan lastig zijn om de specifieke wensen die je hebt voor een pocket printer te realiseren in je zoektocht. Daarom zetten we even de belangrijkste eigenschappen van een goede pocket printer voor je op een rij.

Printcapaciteit

Ga je naar een dik huisfeest waar je met iedereen op de foto wil? Of een vakantie waarbij je de foto’s het liefst op een filmrol uit laat printen? Dan heeft jouw ideale pocket printer een hoge printcapaciteit. Zorg dus dat je hier op let voordat je een pocket printer uit kiest.

Kleurenmogelijkheid

Ga je naar een dik huisfeest waar je met iedereen op de foto wil? Of een vakantie waarbij je de foto’s het liefst op een filmrol uit laat printen? Dan heeft jouw ideale pocket printer een hoge printcapaciteit. Zorg dus dat je hier op let voordat je een pocket printer uit kiest.

Printsnelheid

Een pocket printer is natuurlijk geen mega printer die in een krantendrukkerij staat, en daarom is de printsnelheid niet altijd maximaal. De beste pocket printers kunnen een foto printen in onder 20 seconden, en de meesten vaak zelfs wel sneller.

Soort filmrol

Over het algemeen worden de prints van pocket printers afgedrukt op een filmrol, zoals Instax mini film. De kosten en kwaliteit van deze rollen verschillen enorm, dus hier kun je maar beter rekening mee houden bij je aankoop.

Bedieningswijze

Pocket printers werken over het algemeen met een draadloze verbinding, maar sommigen doen dit via WiFi, en anderen bijvoorbeeld via Bluetooth. Bij het gebruik van WiFi kun je (met sommige telefoons, in ieder geval) geen gebruik meer maken van je WiFi op je mobiele telefoon, omdat hij dus al met de printer verbonden is. Ook is er voor elke pocket printer een andere soort app waarmee hij bediend wordt.


Top 10 Beste Pocketprinters

Wil je direct weten hoe de top 10 pocketprinters eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste Pocket printer van 2021?

Om er achter te komen welke van de vele geteste pocket printers er nou de allerbeste is, heeft Top-X een test gedaan met meerdere deelnemers.

De beste pocket printer van 2021 wordt gekozen niet alleen op basis van de bovenstaande specificaties en eisen, maar ook op de kwaliteit van het fysieke product, de gebruikerservaring en klantenservice en de prijs kwaliteit verhouding.

Met al deze dingen in het achterhoofd kiezen we in 5 verschillende categorieën een winnaar uit, en deze komen in de ultieme top 5 van 2021!

1.  Fujifilm Instax Mini Link

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De Fujifilm Instax Mini Link is een (uiteraard) hele compacte maar toch mooi uitziende pocket printer, waarmee je met een handomdraai hele mooie prints kunt maken. De printer print in zowel kleur als zwart wit, en doet dit gemiddeld in ongeveer 12 seconden. De Fujifilm Instax Mini Link maakt gebruik van instax mini film, en de afgedrukte foto’s worden dus zo’n 86 bij 54 millimeter groot.

Voordelen  Fujifilm Instax Mini Link

 • Goede kwaliteit prints, redelijk formaat
 • Snelle prints
 • Maximaal 100 prints van 1 rolletje (dit is redelijk veel)
 • Makkelijk te gebruiken met de app
 • Foto’s kunnen nog bewerkt worden en er kunnen leuke collages gemaakt worden in deze app

Nadelen  Fujifilm Instax Mini Link

 • Alleen bluetooth ondersteuning
 • Filmrol wordt niet meegeleverd

2. Canon Zoemini - Mobiele Fotoprinter

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Als je in plaats van heel veel printjes, liever wat betere prints maakt, is de Canon Zoemini pocket printer een goede optie voor jou! Deze pocket printer maakt prints op Canon ZINK fotopapier, en daardoor is de kwaliteit van de prints aanzienlijk hoger. Het ietwat dure fotopapier zorgt er wel voor dat je geen inkt hoeft te kopen en je kan er 30 prints mee maken voordat je weer nieuwe moet kopen. 

Voordelen Canon Zoemini - Mobiele Fotoprinter

 • Makkelijk te gebruiken met de Canon app
 • Kleuren ondersteuning
 • Snelle prints
 • Werkt met iOS en Android (alle smartphones)
 • Fotopapier van Canon waar je gelijk mee kunt printen

Nadelen Canon Zoemini - Mobiele Fotoprinter

 • ZINK fotopapier is erg duur in gebruik

3. PeriPage Pocket Printer - Via Bluetooth

Pocketprinter

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Nog een goede pocket printer van periPage, maar deze heeft wel de mogelijkheid om draadloos te verbinden met je smartphones. Dat gebeurt niet via Wi-Fi, maar bluetooth. Daardoor kun je tijdens het gebruik van je PeriPage Pocket Printer nog gebruik maken van al je internetzaken, zoals social media. Handig als je een foto via snapchat wil versturen maar hem daarna uit wil printen, bijvoorbeeld.

Voordelen PeriPage Pocket Printer - Via Bluetooth

 • Inclusief fotopapier
 • Handige bluetooth verbinding
 • Snelle prints
 • Werkt met iOS en Android (alle smartphones)

Nadelen PeriPage Pocket Printer - Via Bluetooth

 • Alleen te gebruiken in combinatie met app

4. Canon SELPHY CP1300

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Omdat je soms ook gewoon foto’s af wil drukken in hoge kwaliteit, maar dan niet helemaal naar huis wil om daar de printer aan te drukken, is er de Canon SELPHY CP1300

Deze fotoprinter is wat groter dan de meeste andere modellen en komt zelfs inclusief een LCD scherm, waardoor je je foto’s gewoon uit kunt printen vanaf de printer en je van te voren weet hoe ze er uit komen te zien. In tegenstelling tot de meeste andere pocket printers heeft de Canon SELPHY CP1300 een eigen interface op het apparaat, waardoor je niet per se meer een app nodig hebt om alle foto instellingen goed ingesteld te krijgen.

En de foto’s die de Canon SELPHY CP1300 voor je print zijn in ontzettend hoge kwaliteit – volgens Canon zelf zijn ze zelfs vergelijkbaar met foto’s die ontwikkeld zijn in een fotolab!

Voordelen Canon SELPHY CP1300

 • Een eigen scherm, geen app nodig
 • Kleuren ondersteuning
 • Werkt met iOS en Android (Alle smartphones)
 • Makkelijk te gebruiken met de Canon App, maar kan ook zonder app gebruikt worden
 • Hele hoge kwaliteit foto’s, vergelijkbaar met foto’s die in een lab ontwikkeld zijn

Nadelen Canon SELPHY CP1300

 • Zink fotopapier is erg duur in gebruik
 • Door het scherm en de extra knoppen op het apparaat is hij veel minder compact dan de meeste pocket printers

5. Originele PeriPage Pocket Printer

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een pocket printer is voor sommige mensen een handige uitkomst, maar in veel gevallen is het ook gewoon een leuke gimmick om te laten zien aan je vrienden of familie. Daarom is het niet altijd nodig om ontzettend veel uit te geven aan een goede pocket printer.

Gelukkig heeft PeriPage de beste budget pocket printer voor jou in petto. De Originele PeriPage Pocket Printer kost maar een fractie van de Fujifilm Instax Mini Link en presteert in verhouding echt uitstekend. Zo heeft hij een redelijk hoge printcapaciteit en kun je hem simpelweg met een USB kabel verbinden.

Voordelen  Originele PeriPage Pocket Printer

 • Erg lage prijs
 • Prima capaciteit en snelheid
 • Werkt met iOS en Android (alle smartphones)

Nadelen  Originele PeriPage Pocket Printer

 • Mindere afdrukkwaliteit
 • Geen mogelijkheid tot draadloos verbinden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel pocketprinters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12  pocketprinters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pocketprinters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pocketprinters van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste pocketprinters zijn.

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>