fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Pluizentondeuse

Beste pluizentondeuse

Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar

De Auronic ontpluizer maakt je favoriete kledingstukken of meubilair in 3 minuten weer zo goed als nieuw. Draadloos en 60 minuten non-stop te gebruiken. Van meubels tot dekbedden, door de 3 verschillende maasgrootten is de Auronic ontpluizer overal voor in te zetten. Makkelijk schoon te maken met het borsteltje en mee te nemen in de bijgevoegde opbergtas. De batterij van de ontpluizer is gewoon oplaadbaar, dus geen milieuonvriendelijke batterij verspilling.

Of het nou om een bh gaat of een trui, iedereen herkent het vervelende probleem van pluisjes op kleding maar al te goed. Gelukkig is hier een ontzettend slimme oplossing voor bedacht, namelijk de pluizentondeuse!

Dit slimme apparaatje verwijdert alle pluisjes, zelfs de meest hardnekkige, in één oogwenk. Zo lijkt je kleding weer zo goed als nieuw en kan je weer een tijdje vooruit! Dit is dan ook een zeer geliefd apparaatje, waardoor het aanbod ontzettend groot is.

Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste pluizentondeuse? Bij deze vraag willen wij je erg graag helpen. Daarom hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste pluizentondeuse. 

Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende pluizentondeuses met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de allerbeste kwaliteit én testresultaten. En als kers op de taart hebben wij aan het eind van dit artikel een ultieme review geschreven met daarin de beste pluizentondeuses! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste pluizentondeuses

Beste pluizentondeuse

Beste Koop pluizentondeuse
1. Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar

Beste Premium pluizentondeuse
2. Iqonic Elektrische ontpiller

Beste budget pluizentondeuse
3. Beepro elektrische pluizenverwijderaar

Beste design pluizentondeuse
4. Philips Ontpiller GC026/30

Beste prijs- kwaliteitverhouding pluizentondeuse
5. Covr elektrische pluizenverwijderaar

Top 10 beste pluizentondeuse

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste pluizentondeuse , dit zijn direct de meest verkochte ontpiller bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een pluizentondeuse?

Een pluizentondeuse is dus de ideale manier om hardnekkige pluisjes uit je kleding te halen, waardoor dit weer zo goed als nieuw lijkt. Het aanbod is dan ook ontzettend groot, wat het misschien moeilijk maakt om een keuze te maken.

Omdat wij dit goed begrijpen hebben wij zoals beloofd onderstaand alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste pluizentondeuse. Zo voorkom je een miskoop en maak je de zoektocht naar de beste pluizentondeuse een stuk makkelijker

Soort pluizentondeuse

Het eerste punt dat wij graag kort willen toelichten is de keuze in welke soort pluizentondeuse je wil gaan kopen. Je hebt hierbij twee vaak voorkomende modellen: elektrisch en elektrostatisch. 

Een elektrische pluizentondeuse werkt zoals de naam het al verklapt op stroom. De stroom kan geleverd worden door netstroom, een accu maar bijvoorbeeld ook batterijen. 

Dit verschilt dus ook per tondeuse. Bij de één kan je deze gemakkelijk opladen, en bij de ander moet je eerst zelf batterijen in huis hebben. Het is hierbij dus maar net de vraag waar je persoonlijke voorkeur ligt.

Ook heb je speciale pluizentondeuses met een elektrostatische borstel. Deze werkt zónder stroom. Hierdoor heb je ook niet het probleem dat de tondeuse leeg is of nieuwe batterijen nodig heeft.

Vaak betaal je hier dan wel iets meer voor. Maak dus voor jezelf de overweging waar je voorkeur ligt en of je daar het geld voor over hebt.

Formaat

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is natuurlijk het formaat van de pluizentondeuse. Deze zijn namelijk beschikbaar in alle soorten en maten.

Hierbij geldt dat voor grotere oppervlakten een groter formaat pluizentondeuse het beste is en vice versa. Wanneer je de tondeuse mee wil nemen op reis is bijvoorbeeld een klein formaat ook heel erg handig.

Bedenk je dus van tevoren goed met welk doel je de pluizentondeuse wil kopen, zodat je eentje kan kiezen die hier perfect op aansluit. Zo voorkom je een miskoop!

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel willen bespreken is de garantie. Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit de verkoper over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Mocht er dan binnen deze gestelde garantietermijn iets mis zijn met jouw gekocht product, dan is de fabrikant verplicht jou hierbij te helpen. Meestal wordt er dan samen naar een passende oplossing gezocht zoals een vervangend product of een vergoeding van de aankoopprijs. 

Dit scheelt je een hoop zorgen waardoor jij met een gerust hart kan genieten van je aankoop. Wanneer een product dan geen garantie heeft, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe aankoop ten minste één jaar is. Zo ben jij verzekerd van de beste pluizentondeuse.


Wat is de beste pluizentondeuse  van 2023? 

Aan de hand van bovenstaande punten (en natuurlijk nog veel meer) hebben wij een uitgebreide pluizentondeuse test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende tondeuses!

Het was dan ook een erg interessante pluizentondeuse test en erg veel van de tondeuses gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk hebben wij na uitgebreid wikken en wegen een paar pluizentondeuses gekozen die er écht uitsprongen. 

Deze blinken ieder uit in een andere categorie zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Zo ben je verzekerd van een goede pluizentondeuse. 

Deze tondeuses hebben een plekje weten te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf beste pluizentondeuses. Ben jij na het lezen van dit artikel net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke dit geworden zijn?

Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste pluizentondeuses van 2023!

1. Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar

Beste pluizentondeuse

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.3

Gebruiksgemak

9.8

De Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar is wat ons betreft de beste koop pluizenverwijderaar van 2023. Geen enkel model kwam zo goed uit onze test als deze ontpiller.

Deze pluizenverwijderaar is perfect voor iedereen die op zoek is naar een manier om stof van z'n kleren en meubels af te krijgen. Het mooie van deze verwijderaar is dat hij ontzettend multifunctioneel is. Je kunt hem gebruiken voor kleding maar ook voor meubels, gordijnen en bijvoorbeeld beddengoed.

Bovendien is dit model maar liefst 60 minuten draadloos te gebruiken waardoor je grotere oppervlakken in 1 keer kunt schoonmaken / ontpluizen.

Het beste van deze verwijderaar? De prijs! Voor een zeer schappelijk bedrag haal je gewoon een hele goede pluizentondeuse in huis. Kortom, als jij op zoek bent naar een goede pluizenverwijderaar dan is dit je beste keuze.

Voordelen Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar

 • Draadloos maar liefst 60 minuten te gebruiken
 • Zeer multifunctioneel (te gebruiken voor beddengoed, kleding, gordijnen, ondergoed)
 • Groot mesoppervlak

Nadelen Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar

 • Geen

2. Iqonic Elektrische ontpiller

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de op één na beste pluizentondeuse is deze van Iqonic. En dat is geen verrassing! Zo heeft de Iqonic ontpiller in een zeer mooi design, vergelijkbaar met de producten van Dyson. Echter is deze elektrische ontpiller / pluizentondeuse stukken goedkoper.

Wanneer deze is opgeladen kun je deze ruim 2 uur gebruiken. We kunnen je vertellen dat de pluisjes op je kleding er echter veel sneller afgaan dus je zal deze niet vaak hoeven op te laden. Je kunt makkelijk switchen tussen de drie verschillende snelheden, iets waar ze ook op letten bij de beste pluizentondeuse volgens de consumentenbond. De 3 geïntegreerde mesjes zorgen ervoor dat je truien weer snel pluisvrij zijn!

Voordelen Iqonic Elektrische ontpiller

 • 3 verschillende snelheden
 • Accu gaat lang mee
 • 3 geïntegreerde mesjes voor optimaal resultaat

Nadelen Iqonic Elektrische ontpiller

 • Niet verkrijgbaar in verschillende kleuren

3. Beepro Elektrische pluizenverwijderaar

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je iets minder budget hebt om te besteden is dit een uitstekende pluizentondeuse. De pluizentondeuse is goedkoop, geschikt voor iedere textielsoort en werkt draadloos. Zo kan je deze makkelijk mee nemen op reis en is deze gemakkelijk op te laden met een snoertje. 

En als kers op de taart krijg je zelfs een speciale kledingbeschermer op je borsteltje waardoor je de stof zelf niet kan beschadigen. Een goed koopje dus!

Voordelen Beepro Elektrische pluizenverwijderaar

 • Draadloos en daardoor makkelijk mee te nemen op reis
 • Gemakkelijk op te laden
 • Geschikt voor ieder soort textiel waardoor deze multifunctioneel is

Nadelen Beepro Elektrische pluizenverwijderaar

 • Is alleen verkrijgbaar in een eenvoudige, zwarte kleur

4. Philips Ontpiller GC026/30

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Veruit het beste design en de beste Philips pluizentondeuse is dit roze GC026/30 model! Deze pluizentondeuse is uniek door de mooie roze met paarse kleur. 

Ook krijg je bij deze pluizentondeuse natuurlijk de batterijen bijgeleverd en kan je het kapje in hoogte verstellen. Hierdoor kan je zelfs op je meest kwetsbare kleding veilig de pluisjes verwijderen.

Voordelen Philips Ontpiller GC026/30

 • Komt in een uniek design met roze en paarse elementen
 • Het kapje is in hoogte te verstellen waardoor deze pluizentondeuse uitermate geschikt is voor zelfs de meest delicate stoffen
 • Je krijgt twee AA batterijen bijgeleverd waardoor je direct kan beginnen

Nadelen Philips Ontpiller GC026/30

 • Je moet door de batterij aansluiting deze dus wel op voorraad hebben

5. Covr elektrische pluizenverwijderaar

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.5

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over deze pluizentondeuse van Covr. Deze pluizentondeuse is uitgerust met extra scherpe mesjes en maar liefst drie verschillende snelheden.

Hierdoor kan je specifiek te werk gaan en beschadig je je kleding niet. Ook is het vermogen van deze tondeuse maar liefst 5 Watt, waardoor de meest hardnekkige pluisjes makkelijk worden verwijderd.

Voordelen Covr elektrische pluizenverwijderaar

 • Deze pluizentondeuse heeft maar liefst drie verschillende snelheden waardoor je kleding goed beschermd blijft en je specifiek kan werken
 • Wordt geleverd met een reinigingsborsteltje waarmee je het apparaatje eenvoudig schoon kan maken
 • Heeft een vermogen van maar liefst 5 Watt waardoor zelfs de meest hardnekkige pluisjes verwijderd worden

Nadelen Covr elektrische pluizenverwijderaar 

 • Is niet draadloos, maar werkt op batterijen. Deze zal je bij veelvuldig gebruik zelf moeten bijkopen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel pluizentondeuse hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten pluizentondeuse getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pluizentondeuse op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pluizentondeuse op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP