• Home
 • /
 • Gaming
 • /
 • Beste Playstation 4 Spellen [Test 2021]

Laatst bijgewerkt: Februari 2021

Best Geteste playstation 4 spel [2021]

Red Dead Redemption 2 - PS4

5/5

Dit is Red Dead Redemption 2, een van de beste spellen voor de PS4. Amerika, 1899. Wetshandhavers hebben het gemunt op de laatste outlaw-bendes. Wie zich niet wil overgeven, wordt genadeloos afgemaakt. Arthur Morgan en de Van der Linde-bende slaan op de vlucht nadat in het plaatsje Blackwater een overval slecht afloopt. Met federale agenten en de beste premiejagers van het Westen op de hielen, trekken ze door het ruige hart van Amerika, een spoor van overvallen en vuurgevechten achter zich latend. Als door interne strubbelingen de bende uiteen dreigt te vallen, wordt Arthur gedwongen een keuze te maken. Kiest hij voor zijn idealen of voor de bende waar hij alles aan te danken heeft? Red Dead Redemption 2, van de makers van Grand Theft Auto V en Red Dead Redemption, is een episch verhaal over het einde van het Wilde Westen en het begin van een nieuw tijdperk.

Sinds het jaar 1995 weten we allemaal wat een playstation is. De Japanse uitvinding heeft in 25 jaar inmiddels al vele gamersharten weten te veroveren. Binnenkort komt de playstation 5 uit, maar tot die tijd kunnen we gewoon ons plezier op met de playstation 4. Inmiddels is er een enorm aanbod aan verschillende computerspellen in allerlei verschillende genres. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Er is zelfs zoveel aanbod, dat het kan voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen we je in dit artikel waar je precies op moet letten als je een nieuw playstation 4 spel wilt kopen. Ook geven we je een lijst ter inspiratie met de vijf beste playstation 4 spellen van tegenwoordig.

Als je al je spellen hebt uitgespeeld en toe bent aan een nieuwe, of als je net een playstation 4 hebt aangeschaft, dan moet je rekening houden met een aantal zaken. De spellen zijn meestal niet goedkoop en je wilt daarom natuurlijk de beste keuze maken. Bedenk je eerst goed waar je precies van houdt. Houd je van actie en schietspellen, of heb je liever avontuur? Als dat zo is, neig je waarschijnlijk al gauw naar spellen die niet voor alle leeftijden geschikt zijn. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een spel wat je met de hele familie kunt spelen of een spel dat naast vermakelijk ook educatief is. Daarnaast zijn er vechtspellen of spellen over sport, spellen waarmee je kunt fitnessen of kunt autoracen. 

Als je eenmaal weet in welk genre je wilt zoeken, bedenk je dan of je het belangrijk vind of het spel een multiplayer optie heeft of niet. Tegenwoordig zijn er veel spellen die een multiplayer optie hebben, maar dan alleen op online basis. Je kunt bij die spellen dus niet met twee mensen in dezelfde ruimte het spel spelen. Als je dit wel graag wilt, kijk dan naar spellen met een co-op functie.

Wat is het beste playstation spel?

Benieuwd naar de beste playstation games? Lees hieronder verder voor de top 5 van de beste playstation 4 spellen van 2021.

1. Red Dead Redemption 2

0
Eindcijfer
Graphics 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Verhaallijn 84%
In dit spel speelt zich af in het jaar 1899 in het Wilde Westen en is mede ontworpen door de makers van Grand Theft Auto. Arthur Morgan is de hoofdpersoon. Hij is lid van de Van der Linde bende, die op de vlucht slaat na een mislukte overval. Ze worden op de hielen gezeten door federale agenten en premiejagers en gaan te paard dwars door Amerika. Het spel heeft een stoere combinatie tussen actie en avontuur, wat samen gaat met een zeer goede grafische vormgeving. Omdat het spel enigszins traag is, geeft het je genoeg tijd om de indrukwekkende omgeving in de open wereld van het spel te ontdekken. 

De game heeft een optie voor online mode en ook is het mogelijk online met meerdere spelers tegelijk te spelen. Het bijzondere aan dit spel is dat er een verloop van tijd is. Het haar van het personage groeit bijvoorbeeld en moet af en toe geknipt worden. Ook moeten er soms keuzes worden gemaakt waardoor de loop van het spel verandert. Een ideale game dus voor mensen die houden van een open wereld, avontuur, actie en perfecte grafische vormgeving. 

Daarmee is het ook een van de best verkochte playstation spellen. Wel is het spel voor spelers van 18 jaar en ouder, omdat het er regelmatig flink bloederig aan toe gaat. De game is verkrijgbaar voor €35,50.

Voordelen Red Dead Redemption 2

 • Graphics zijn super goed
 • Leuke verhaallijn

Nadelen Red Dead Redemption 2

 • Controls soms wat stroef

2. Grand Theft Auto V (GTA 5)

0
Eindcijfer
Graphics 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Verhaallijn 74%

De nieuwe versie van GTA 5 kenmerkt zich door de vele grafische en technische verbeteringen. Er is gedacht aan scherpe details en ook de online optie van het spel wordt voortdurend geüpdatet met bijvoorbeeld nieuwe auto’s en andere voorwerpen. Ook is de open wereld ervaring flink verbeterd met nieuwe effecten en wilde dieren. Het verhaal van GTA 5 speelt zich af in Los Santos, een zonovergoten, drukke stad. Tegenwoordig gaat die stad gebukt onder economische onzekerheid. Centraal staan drie criminelen die door middel van overvallen en diefstallen proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen. 

Zoals gezegd, de online wereld van GTA 5 is in dit spel mogelijk en zeker de moeite waard. Binnen de online wereld gaat het spel veel verder en worden er constant nieuwe onderdelen toegevoegd. Bij aanschaf van het spel krijg je de volledige game. Ook wordt er volledig gebruik gemaakt van de kracht van next gen-spelcomputers. De first person view maakt dat je helemaal in het spel zit. De mogelijkheid te kiezen tussen storyline en het online spel, zorgt er voor dat je dit spel heel lang kan spelen zonder einde. De online versie heeft de optie voor multiplayer, dus je kunt het spel samen met je vrienden spelen. Het spel is verkrijgbaar voor €29,99.

Voordelen Grand Theft Auto V (GTA 5)

 • first person view
 • bonusmissies voor terugkerende spelers
 • geniale graphics

Nadelen Grand Theft Auto V (GTA 5)

 • Soms wat langdradig

3. Doom Eternal – Special Edition

0
Eindcijfer
Graphics 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Verhaallijn 90%

Dit spel is het vervolg op Doom, het spel dat in het jaar 2016 verkozen werd tot beste actiegame. Een van de redenen waarom dit het vervolg Doom Eternal behoort tot de beste spellen voor playstation 4, zijn de verschillende dimensies die je in het spel bezoekt. Het spel speel je als Doom Slayer en je missie is nieuwe en oude demonen kapot schieten. Dit doe je met krachtige wapens in verschillende, nieuwe werelden. 

Het spel heeft veel bijzondere kenmerken. Zo is er de Slayer 2.0, waarmee je toegang krijgt tot allerlei nieuwe wapens. Ook is er een nieuwe Demon, naast alle al bekende demonen. Verder heeft het spel de mogelijkheid tot battlemode, wat een vernieuwde multiplayer ervaring is. Het bestaat uit drie rondes met intense first-person gevechten. Een leuke extra: als je de game als pre-order bestelt, krijg je op de dag van de release een email met een gratis full game downloads van Doom 64 nog vele andere spellen. Het spel kost €59,99.

Voordelen Doom Eternal – Special Edition

 • Toffe verhaallijn
 • Graphics zijn super goed

Nadelen Doom Eternal – Special Edition

 • Soms langdradig

4. Resident Evil 3

0
Eindcijfer
Graphics 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Verhaallijn 78%

In Resident Evil krijg je te maken met een uitbraak van het T-virus. Dit is een biologisch wapen wat gebruikt wordt om zo veel mogelijk mensen uit te schakelen. In Resident Evil 3 maak je kennis met Nemesis, een zeer intelligent humanoïde biowapen. Nemesis is op zoek naar hoofdpersoon Jill Valentine en zal er alles aan doen om haar met zijn krachtige wapens te vernietigen. 

Het spel is ideaal voor mensen die houden van de combinatie van intense gevechten en puzzels, wat in deze game allemaal samenkomt. Door de hoge kwaliteit grafische vormgeving komt het spel zeer echt over. Onderdeel van het spel is de Resident Evil Resistance. Dit is een asymmetrische 4-tegen-1 multiplayer game. Spelers kunnen hierbij de rol van verschillende Resident Evil-personages op zich nemen. Het spel is te koop voor €54,99 en belooft één van de beste playstation games van het jaar te worden.

Voordelen Resident Evil 3

 • Erg gebruiksvriendelijk. Met handige vakjes en riempjes is de tas geschikt voor veelzijdig gebruik.
 • Dit was een van de leukste playstation games van 2021

Nadelen Resident Evil 3

 • De ritsten hebben geen uitsparing waar een slotje aan vast gemaakt kan worden.

5. Marvels’s SpiderMan

0
Eindcijfer
Graphics 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Verhaallijn 78%

De vijfde in de lijst van beste playstation spellen is Marvel’s Spiderman. In dit spel stap je in het leven van één van de bekendste superhelden. Het spel zit vol met nieuwe trucjes. Je kunt rekenen op elementen die nog niet eerder zijn vertoond in dit soort games. Je doorkruist de stad namelijk in parcour-stijl en er is nieuwe gevechtactie. De verhaallijn is authentiek en wordt rustig opgebouwd. 

Peter Parker is in deze game al ervaren in zijn rol als Spiderman. Vandaar dus ook dat er veel gevorderde vaardigheden beschikbaar zijn die je gaandeweg in het spel vrijspeelt. Het slingeren tussen de gebouwen van New York is zeer gedetailleerd. Het enige nadeel is dat het spel geen variatie heeft rondom de verhaallijn. Je hebt het spel op een gegeven moment dan ook echt uitgespeeld. Ook kan het zijn dat de installatie van het spel wat lang kan duren. Als dat eenmaal gelukt is, beschik je daarentegen wel over een spel waarvoor veel tijd is gestoken in de details en die zeker de moeite waard is om te kopen. Het spelen van deze game zal aanvoelen alsof je in een interactieve comic zit! Je schaft het aan voor €33,99.

Voordelen Marvels’s SpiderMan

 • Handig zijvakjes voor het mee nemen en binnen handbereik hebben van een drinkfles

Nadelen Marvels’s SpiderMan

 • De tas beschikt niet over een handig document vak aan de binnenkant

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>