• Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Platenspeler [Test 2021]

Laatste update: Juni 2021

Door: Leon

Best Geteste Platenspeler

Nedis Platenspeler

5/5

Met deze Nedis® platenspeler geniet je net zo gemakkelijk van muziek op vinyl als van muziek die op je digitale apparaten staat. De ingebouwde speaker met een piekvermogen van 9 W maakt het mogelijk om lekker achterover te leunen en naar je platen te luisteren, zonder allerlei ingewikkelde instellingen vooraf. Dankzij de bruine afwerking is deze platenspeler een schitterende toevoeging voor iedere ruimte. Je kunt hem zelfs aansluiten op je geluidssysteem (via de RCA-uitgang) of met je draadloze apparatuur (via Bluetooth). Deze platenspeler met snaaraandrijving speelt je hele platencollectie (33 1/3, 45 of 78 toeren) af.

Het karakteristieke oude geluid van jouw vinyl waar je warme herinneringen aan hebt is niet langer van vroeger, maar hipper dan ooit. Het luisteren van een volledig album van begin tot eind waarbij je halverwege je plaat om moet draaien is naast nostalgie ook het dichtbij de essentie van muziek komen. Sinds de afgelopen decennia hebben we een rijke keuze aan media om muziek te luisteren. Het vinyl en de platenspelers zijn ondanks alle andere media niet aan te slepen. Vinyl is hip! Maar waar moet je nou op letten wanneer je een platenspeler wilt kopen? Platenspelers zijn zowel nieuw als tweedehands te koop. Door de enorme vraag is het aanbod nieuwe platenspelers groot en uitgebreid en zeker niet per definitie duurder dan tweedehands.

Welke functionaliteiten vind je belangrijk? In een platenspeler test zal de kwaliteit van het geluid bijvoorbeeld belangrijk zijn, maar dit is misschien niet de beste platenspeler voor jouw thuis. Het belangrijkst is om na te denken over wat jij wil van een platenspeler. Heb je bijvoorbeeld geen geluidsinstallatie thuis, dan is het aan te raden de beste platenspeler met speakers te kiezen. Heb je thuis nog veel oud vinyl die je graag wil digitaliseren, kies dan voor een platenspeler die jouw oude platen converteerd naar MP3. Kom je er zelf nog niet helemaal uit? We hebben vijf platenspelers voor jou naast elkaar gezet. Elke platenspeler hebben we (ten opzichte van de andere vier) benoemd als ‘beste’ ergens in, er wordt een korte omschrijving gegeven waarbij de belangrijkste functionaliteiten aan bod komen en het grootste plus- en minpunt komen aan bod.


Product

1. De Nedis

Best getest overall

4.5/5

2. Lenco LS50

Beste prijs/kwaliteit

4/5

3. Fenton RP105

Beste Budget platenspeler

4/5

4.Classis Phono TT10
Beste draagbare platenspeler

4/5

5. House of Marley Stir it Up

Beste platenspeler met boxen

4/5

Top 10 Platenspelers

Wil je direct weten hoe de top 10 tablets eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 tablets van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10  wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Nedis - Best geteste platenspeler

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Nedis benoemen we tot best geteste platenspeler. Dit is gebaseerd om de reviews die deze platenspeler krijgt. De gemiddelde beoordeling van deze platenspeler is hoger dan de andere vier platenspelers die we voor jou naast elkaar zetten.

De Nedis is een moderne en draadloze platenspeler met houten behuizing. Hij heeft 2 ingebouwde speakers, maar is ook aan te sluiten op externe geluidsinstallaties via USB of bluetooth. Ook heeft hij een koptelefoonaansluiting. Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw 7 en 12 inch vinyl af op 33, 45 of 78 toeren (RPM). Hij wordt geleverd met element en autostop systeem. De Nedis komt inclusief een afneembare plastic stofkap. Hij wordt verder geleverd met handleiding.

Het grootste pluspunt van de Nedis is de prijs kwaliteit verhouding. Je hebt dit apparaat met tal van functionaliteiten namelijk al voor rond de €50. Het grootste minpunt is de ingebouwde batterij, deze kan minder gaan werken na veelvuldig gebruik.

Voordelen Nedis

 • Beschikt over 2 ingebouwde speakers
 • Inclusief afneembare plastic stofkap
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Nedis

 • Geen

2. Lenco LS50 - Beste prijs/kwaliteit

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Binnen de vijf keuzes voor platenspelers benoemen we de Lenco LS50 als beste in prijs kwaliteit verhouding. Dat is allereerst gebaseerd op de klantenreviews. Daarnaast is deze platenspeler redelijk geprijsd in vergelijking met de anderen en is de kwaliteit van het geluid prima.

De Lenco LS50 is een moderne platenspeler met houten behuizing en 2 ingebouwde speakers waardoor je gelijk muziek kan luisteren. Daarnaast heeft hij een ingebouwde voorversterker en een RCA uitgang voor het aansluiten van externe geluidsinstallatie. Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw formaten vinyl af op 33, 45 of 78 toeren (RPM). Het draaiplateau heeft een diameter van 300 millimeter. Hij wordt geleverd met element en autostop systeem. Met de USB aansluiting kun je jouw platen overzetten (converteren) naar mp3 waardoor jouw vinyl ook digitaal te luisteren is. De Lenco komt inclusief een afneembare plastic stofkap waardoor hij stofvrij blijft en langer mee gaat. Hij wordt geleverd met een extra naald en handleiding.

Het grootste pluspunt van de Lenco LS50 is de prijs kwaliteit verhouding. Voor nog geen €100 euro heb je een platenspeler waar je gelijk vinyl op kunt beluisteren en die daarnaast aardig wat functionaliteiten biedt. Het grootste minpunt is dat het volume van de ingebouwde speakers niet helemaal uitgeschakeld kan worden wanneer je afspeelt op extern apparatuur.

Voordelen Lenco LS50

 • Goede prijs / kwaliteit

Nadelen Lenco LS50

 • Volume ingebouwde speaker kan niet helemaal worden uitgeschakeld

3. Fenton RP105 - Beste Budget platenspeler

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Binnen de vijf keuzes hebben we de Fenton RP105 als beste budget platenspeler benoemd. Dat is omdat deze platenspeler de laagste prijs (onder de €50) heeft in vergelijking met de andere 4 platenspelers.

De Fenton RP105 is een volwaardige platenspeler met zwarte behuizing en 2 ingebouwde speakers waardoor je gelijk al jouw vinyl kan luisteren. Door de ingebouwde (voor) versterker en RCA uitgang kun je hem ook makkelijk aansluiten op je eigen geluidsinstallatie. Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw formaten vinyl af op 33 of 45 toeren (RPM). Hij wordt geleverd met element en automatisch stopsysteem, wanneer jouw plaat is afgelopen stopt het plateau met draaien. Met de USB aansluiting kun je jouw platen overzetten (converteren) naar mp3 waardoor jouw vinyl ook digitaal te luisteren is. De Fenton komt inclusief een afneembare plastic stofkap, USB kabel, net-adapter, software voor het converteren naar MP3 en handleiding.

Het grootste pluspunt van de Fenton RP105 is de prijs. Perfect voor bijvoorbeeld studenten of kinderen, omdat hij nog geen €50 kost. Het grootste minpunt is toch de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers.

Voordelen Fenton RP105

 • Prijs is zeer aantrekkelijk

Nadelen Fenton RP105

 • Geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers kan beter

4. Classis Phono TT10 - Beste draagbare platenspeler

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Classic Phono TT10 hebben we benoemd als beste draagbare platenspeler. In vergelijking met de andere vier platenspelers kun je dit model het makkelijkst meenemen doordat hij als koffer is vormgegeven. Daarnaast is deze platenspeler het lichtst in gewicht. 

De Classic Phono TT10 is een stijlvolle platenspeler in retro-look met houten behuizing. Hij zit verpakt in een draagbare bruine koffer en weegt slechts 2,5 kilo. Naast de ingebouwde full range speakers waarmee je overal jouw vinyl kunt beluisteren kun je hem ook aansluiten op externe geluidsapperatuur via een RCA-uitgang. De Classic Phono heeft daarnaast ook nog de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten. Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw formaten vinyl af op 33, 45 of 78 toeren (RPM). Hij wordt geleverd met element met naald, AC-adapter en handleiding.

Het grootste pluspunt van de Classic Phono TT10 is zijn uiterlijk. De houten behuizing is afgewerkt in een retro-look koffertje die je makkelijk meeneemt. Het grootste minpunt zijn de functionaliteiten. Deze platenspeler is echt een basis- instapmodel en biedt weinig extra opties.

Bekijk de Phono TT10 hier!

Voordelen Phono TT10

 • Super tof uiterlijk

Nadelen Phono TT10

 • Weinig functionaliteiten

5. House of Marley Stir it Up - Beste platenspeler met boxen

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De House of Marley stir it up is een moderne en draadloze platenspeler met houten behuizing en veel functionaliteiten. Zo heeft deze platenspeler een ingebouwde (voor) versterker waardoor hij makkelijk is aan te sluiten op jouw eigen geluidsinstallatie.

Hij heeft zowel een RCA als USB uitgang waarmee je vinyl kan digitaliseren. Daarnaast heeft hij een Bluetooth functie waarbij je jouw muziek kan streamen (via blootooth) naar andere apparaten. Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw formaten vinyl af op 33 of 45 toeren (RPM).

Hij wordt geleverd met element en autostop systeem. De House of Marley komt inclusief een afneembare plastic stofkap, AC-adapter, USB kabel, silicone slipmat, 3,5 mm stereo mini plug naar RCA output kabel en handleiding.

Het grootste pluspunt van de House of Marley stir it up is de hoeveelheid functionaliteiten zoals de Bluetooth functie. Het grootste minpunt is het ontbreken van ingebouwde speakers. Hierdoor is het hebben van een externe geluidsinstallatie vereist.

Voordelen House of Marley stir it up

 • Veel verschillende functionaliteiten

Nadelen House of Marley stir it up

 • Zitten geen ingebouwde speakers bij

Wat zou nu de beste platenspeler 2021 voor jou kunnen worden? Het ligt er maar net aan waar jij waarde aan hecht. We hebben vijf platenspelers voor jou naast elkaar gezet, daarbij hebben we gekeken naar de mogelijkheden en wat het grootste min- en pluspunt is. Binnen de vijf platenspelers die we naast elkaar hebben gezet, hebben we een ‘beste platenspeler’ op het gebied van prijs kwaliteit, budget, draagbaarheid, met boxen en best getest om jouw keuze nog makkelijker te maken. Waar wacht je nog op? Kies ‘jouw’ beste platenspeler!

Leon

Over de productexpert

Voor veel mensen speelt muziek een belangrijke rol in hun leven, in die van mij ook. Op jonge leeftijd ben ik als hobby begonnen met het mixen en produceren van muziek. Iets waar ik dus ontzettend blij van word is een harde bas door mijn koptelefoon of speakers. In de zomer ben ik dan ook als bezoeker te vinden op de leukste festivals.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>