• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Plafondventilator [Test 2021]

Laatste update: Juni 2021

Door: Yara

Best Geteste Plafondventilators

QAZQA Cool 52 Plafondventilator met lamp - 2 lichts - Ø130cm - Staal

Na meer dan 17 Plafondventilators  getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de QAZQA Cool 52 Plafondventilator met lamp - 2 lichts - Ø130cm - Staal de beste plafondventilator van 2021 is. Wauw! Van deze QAZAQA Cool werden wij even stil. Met het stijlvolle design, je kunt namelijk zelf de zwarte of grijze kleur van de bladen afwisselen, de fantastische luchtcirculatie en het gebrek aan lawaai is dit onze favoriet in deze Top 5.

Warme zomers en koude winters: met een goede plafondventilator in huis ben jij overal op bedacht. Maar wat is nu de beste plafondventilator met afstandsbediening of de beste plafondventilator met lamp?

Wij leggen je uit waar een goede plafondventilator aan moet voldoen. Ook lees je in dit artikel welke Top 5 wij hebben samengesteld naar aanleiding van ons uitgebreide en onafhankelijke plafondventilator test.

Omdat er nogal wat verschillen zijn in plafondventilatoren, hebben wij een aantal criteria vastgesteld om een goede en betrouwbare plafondventilator test te kunnen doen. Hierdoor vielen er een aantal modellen af, maar we hebben toch een behoorlijk aantal plafondventilatoren kunnen testen. Daarbij speelde ook de prijs/kwaliteit verhouding een belangrijke rol.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

22

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Plafondventilator

Beste koop van 2021:
1. QAZQA Cool 52 Plafondventilator met lamp - 2 lichts - Ø130cm - Staal
Deze plafondventilator kan je op afstand bedienen

Beste multi-functionele plafondventilator
2. QAZQA Fresh 30 Plafondventilator met lamp - 1 lichts - 80cm - Zwart
Beschikt over zomer- of en de winterstand

Beste Luxe plafondventilator
3. LT Luce RVS - Plafondventilator
Switch tussen zes verschillende snelheden met behulp van de afstandsbediening

Beste plafondventilator voor slaapkamers
4. QAZQA CF Sirocco Plafondventilator met lamp - Ø130cm - Chroom
Voorzien van handige slaaptimer

Beste plafondventilator met lamp 
5. QAZQA Mistral 42 Plafondventilator met lamp
Met vijf houten bladen in zwarte en houten finish past deze plafondventilator in vrijwel ieder interieur


Top 10 Beste Plafondventilators

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte plafondventilators bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een plafondventilator?

Het uitzoeken van wat de beste koop is van een plafondventilator kan ingewikkeld lijken. Wanneer je echter rekening houdt met een aantal eigenschappen die een goede plafondventilator moet hebben, dan valt het kiezen best meer.

Om je op weg te helpen met de aanschaf van de beste plafondventilator voor jouw woon- of slaapkamer, hebben wij deze plafondventilator test gedaan. We hebben niet alleen gekeken naar de beste plafondventilator volgens de Consumentenbond. Wij vonden een onafhankelijk onderzoek belangrijk, vandaar dat wij onze eigen test hebben ontwikkeld.

Voordat wij de fans gingen testen, hebben we een aantal criteria opgesteld. Met deze criteria in het achterhoofd, wordt het zoeken naar de beste plafonventilator een stuk eenvoudiger.

Ruimte

Houdt rekening met de afmetingen van de kamer en de hoogte tot het plafond wanneer je een plafondventilator wilt kopen. Hoe langer de bladen van de fan zijn, hoe meer lucht er verplaatst kan worden.

Energieverbruik

Plafondventilatoren verbruiken natuurlijk energie. Wil je een energiezuinige plafondventilator? Bekijk dan de fans met een maximaal verbruik van 60 Watt.

Licht

Bij plafondventilatoren kan je kiezen uit verschillende soorten verlichting. Kies als dat mogelijk is, voor energiezuinige ledlampen.

Snelheid

Plafondventilatoren zijn meestal in drie of meer standen verstelbaar. De hoogste stand geeft uiteraard ook het meeste lawaai.

Zomer- en winterfunctie

Een aantal plafondventilatoren zijn voorzien van een zomer- en winterfunctie. Hierbij kan de motor in de fan twee kanten opdraaien. In de zomerstand wordt de lucht naar beneden geblazen, wat een verkoelend effect geeft. In de winterstand wordt de lucht naar het plafond geblazen en vervolgens via de muren weer naar beneden.

Design

Plafondventilatoren kunnen gemaakt zijn van metaal, kunststof, hout of een combinatie. Er zijn moderne en klassieke uitvoeringen. Pas een plafondventilator aan aan je interieur en je hebt een mooie en functionele eyecatcher aan het plafond hangen.

Geluid

Wil je een plafondventilator die weinig geluid maakt? Kies dan voor een exemplaar met lange bladen en een DC motor.


Wat is de beste plafondventilator?

Nu we wat meer weten over de verschillende eigenschappen van en de criteria voor een goede plafondventilator is het tijd om de beste plafondventilator 2021 bekend te maken. Hieronder vind je onze ultieme Top 5. Wil je weten waar je de plafondventilator van jouw keuze het goedkoopst kan aanschaffen? Klik dan op de Beste prijs button voor de webshop met de laagste prijs van dit moment.

1. QAZQA Cool 52 Plafondventilator met lamp - 2 lichts - Ø130cm - Staal

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Wauw! Van deze QAZAQA Cool werden wij even stil. Met het stijlvolle design, je kunt namelijk zelf de zwarte of grijze kleur van de bladen afwisselen, de fantastische luchtcirculatie en het gebrek aan lawaai is dit onze favoriet in deze Top 5.

Elk blad is 53 cm lang. De breedte van 130 cm zorgt ervoor dat de plafondventilator een grote reikwijdte heeft. Hierdoor wordt de lucht goed in de te koelen ruimte verspreid. Met 33 dB in de laagste en 44,7 dB in de hoogste stand is de QAZQA Cool 52 een behoorlijk krachtige maar stille ventilator.

Deze plafondventilator kan je op afstand bedienen. Er kunnen twee lampen van maximaal 40 Watt in de E14 fitting van deze design plafondventilator.

Voordelen QAZQA Cool 52 Plafondventilator met lamp - 2 lichts - Ø130cm - Staal

 • Stille ventilator
 • Mooi design
 • Afstandsbediening inbegrepen

Nadelen QAZQA Cool 52 Plafondventilator met lamp - 2 lichts - Ø130cm - Staal

 • Handleiding lastig te volgen

2. QAZQA Fresh 30 Plafondventilator met lamp - 1 lichts - 80cm - Zwart

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op nummer 2 in onze Top 5 opnieuw een QAZQA plafondventilator. Deze keer de Fresh 30, een moderne en stijlvolle plafondventilator met zes bladen. Kies afwisselend voor een donker houten of een zwarte uitstraling.

Deze ventilator wordt bediend door middel van twee kettingen. Een ketting is bedoeld om het licht te regelen, met de andere ketting bedien je de ventilator. De QAZQA kan in de zomer- of in de winterstand worden gezet. Deze plafondventilator valt met 42,4 dB in de categorie "stil". Er past een lichtbron van maximaal 60 Watt in de E14 fitting van de lamp.

Voordelen QAZQA Fresh 30 Plafondventilator met lamp - 1 lichts - 80cm - Zwart

 • Aparte voeding voor motor en licht
 • Makkelijke montage

Nadelen QAZQA Fresh 30 Plafondventilator met lamp - 1 lichts - 80cm - Zwart

 • Geen afstandsbediening

3. LT Luce RVS - Plafondventilator

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Een modern design, gecombineerd met goede kwaliteiten. De LT Luce heeft het allemaal in huis. Met de afstandsbediening switch je tussen zes snelheden. Het geborstelde chroom van de drie vleugelpropellers zorgt voor een moderne, matte look.

Deze plafondventilator kan in de zomer- en winterstand worden gezet en is geschikt voor ruimtes tot ongeveer 25 vierkante meter groot. De ventilator is vrijwel geruisloos. In warme Nederlandse nachten zal stand 2 waarschijnlijk genoeg zijn om de kamer voldoende te kunnen koelen.

Voordelen  LT Luce RVS - Plafondventilator

 • Afstandbediening
 • Zomer- en winterstand

Nadelen LT Luce RVS - Plafondventilator

 • Prijzig

4. QAZQA CF Sirocco Plafondventilator met lamp - Ø130cm - Chroom

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

QAZQA slaagt er telkens weer in om met opvallende designs op de markt te komen en dat is met deze Cf Sirocco 50 niet anders. De drie kunststof propellerbladen zijn transparant, wat een heel apart effect geeft tijdens het draaien.

Bedien de QAZQA met de bijgeleverde afstandbediening. Je kan de bladen instellen op drie verschillende snelheden en de ingebouwde ledlamp aan- of uitzetten. Deze plafondventilator is voorzien van een sleeptimer. Hiermee stel je vooraf de tijd in waarop de ventilator stopt.

Voordelen QAZQA CF Sirocco Plafondventilator met lamp - Ø130cm - Chroom

 • Voorzien van sleeptimer
 • Apart design
 • Nagenoeg geruisloos

Nadelen QAZQA CF Sirocco Plafondventilator met lamp - Ø130cm - Chroom

 • Geen aparte zomer- en winterstand
 • Verlichting niet dimbaar

5. QAZQA Mistral 42 Plafondventilator met lamp - 3 lichts - Ø110cm - Zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Met vijf houten bladen in zwarte en houten finish past deze plafondventilator in vrijwel ieder interieur. De QAZQA Mistral 42 heeft een zomerstand voor verkoeling op warme dagen en een winterstand om lucht via het plafond naar beneden te laten stromen waardoor het warmer wordt.

Deze plafondventilator heeft twee kettingen, een om het licht aan en uit te zetten en een om de ventilator te regelen. De Mistral 42 wordt geleverd zonder lichtbronnen. Er passen maximaal drie lampen in de GU10 fitting van hoogstens 50 Watt.

Voordelen QAZQA Mistral 42 Plafondventilator met lamp - 3 lichts - Ø110cm - Zwart

 • Kleuren op bladen verwisselbaar
 • Mooi design
 • Voorzien van zomer- en winterstand

Nadelen  QAZQA Mistral 42 Plafondventilator met lamp - 3 lichts - Ø110cm - Zwart

 • Engelstalige handleiding slecht te volgen
 • Lichtbronnen niet inbegrepen

Hoeveel soorten plafondventilators hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 plafondventilators koffers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de plafondventilators op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste plafondventilators is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>