fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Pizzasteen

Best geteste Pizzasteen

Gadgy Pizzasteen met Pizzaschep

Ben jij op zoek naar een goede pizzasteen zodat je thuis de lekkerste pizza's kan maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij van Top-x hebben namelijk een pizzasteen test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment. 

De Gadgy Pizzasteen met Pizzaschep is uit onze test gekomen als beste pizzasteen 2023! Dit op basis van zijn gebruiksvriendelijkheid en op basis van de goede prijs/kwaliteitverhouding. 

Met deze pizzasteen van het merk Gadgy maak je de lekkerste pizza's met een heerlijke krokante bodem. De steen verdeeld de hitte gelijkmatig over de bodem van de pizza waardoor deze perfect wordt gebakken. De steen is geschikt voor oven, barbecue en kamado. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste pizzasteen? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Pizza's zijn heerlijk om te bestellen op een luie zondag, maar het is nog lekkerder om zelf je pizza's te maken. Of je nou zelf het deeg maakt of het deeg koopt de lekkerste pizza's maak je natuurlijk op een pizzasteen. Door je pizza's te bakken op een pizzasteen wordt de hitte gelijkmatig verdeeld over de bodem van de pizza, hierdoor krijgt je pizza de echte authentieke krokante bodem. Zo kan je zelf een pizza maken die net zo lekker is als van je favoriete Italiaanse restaurant. 

Maar wat is nou een goede pizzasteen? Om daar achter te komen hebben wij van Top-x een beste pizzasteen test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de 5 beste pizzastenen van dit moment. Ben jij benieuwd naar de pizzastenen uit onze top 5? Lees dan gauw verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19 

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pizzastenen

Best geteste Pizzasteen

Beste Koop Pizzasteen
1.  Gadgy Pizzasteen met Pizzaschep

Beste Budget Pizzasteen
2. Excellent Houseware Pizza-baksteen

Beste Luxe Pizzasteen 
3. Boska Pizzasteen Deluxe Rechthoek

Beste Pizzasteen van lavasteen
4. VDN - Pizzasteen BBQ oven

Beste Pizzasteen met pizza schep
5. Blumtal - Pizzasteen met XL Pizza Schep

Top 10 Beste Pizzastenen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste pizzastenen bij een van de grooste webshops van Nederland.  

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een pizzasteen?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een beste pizzasteen kopen! Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want in dit deel van het artikel vertellen wij je waar je op moet letten als je een beste pizzasteen gaat kopen. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze pizzasteen test.

Wij raden je aan om deze punten goed in je achterhoofd te houden als je een besluit om een pizzasteen te kopen. Kijk dus niet alleen naar een pizzasteen aanbieding, maar kijk ook naar de beste pizzasteen volgens de consumentenbond. Zo weet je zeker dat je de beste pizzasteen in huis haalt en zo voorkom je een miskoop! 

Soort steen

Als eerste is het belangrijk dat je kijk naar de verschillende soorten pizzastenen. De meeste pizzastenen zijn gemaakt van de mineraal soort cordieriet. Cordieriet is een zeer warmte vast en duurzaam materiaal dat goed tegen hitte kan. Ook zijn er pizzastenen die gemaakt zijn van lava steen. Lava steen is net zoals cordieriet een duurzaam materiaal dat lang mee zal gaan als je het goed onderhoud. Afhankelijk van een voorkeur voor een steensoort kan je een pizzasteen uitzoeken. 

Multifunctioneel 

Als tweede is het belangrijk om te controleren waarmee je de steen kan gebruiken. Zo zijn er pizzastenen die geschikt zijn voor de barbecue of oven, maar gelukkig zijn er ook pizzastenen die geschikt zijn voor beide apparaten zodat jij het hele jaar door de lekkerste pizza's kan maken. Want zeg nou zelf om in de winter een pizza te maken op de barbecue is alles behalve ideaal. Daarom raden wij je aan om te kiezen voor een pizzasteen die geschikt is voor de barbecue en oven. 

Diameter van de steen

Als laatste is het handig om de diameter van de pizzasteen te controleren. Dit is namelijk de doorsnede van de pizzasteen. Door de diameter van de pizzasteen te controleren weet je of je grote of kleine pizza's kan bakken op de steen. Controleer dit altijd van te voren zo weet je zeker of de pizzasteen het gewenste formaat heeft. 


Wat is de beste pizzasteen van 2023? 

Welke pizzasteen is het beste? In dit deel van het artikel gaan we deze vraag beantwoorden! Aan de hand van de uitkomsten van onze beste pizzasteen test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste opties van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten pizzastenen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste pizzasteen tussen zit. Ben jij benieuwd naar de pizzastenen uit onze top 5? Lees dan snel verder! 

1.  Gadgy Pizzasteen met Pizzaschep

Best geteste Pizzasteen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Top-x hebben namelijk een pizzasteen test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment. De Gadgy Pizzasteen met Pizzaschep is uit onze test gekomen als beste pizzasteen 2023! Dit op basis van zijn gebruiksvriendelijkheid en op basis van de goede prijs/kwaliteitverhouding. Met deze set heb je alles in huis om de lekkerste pizza's te maken. Deze set bestaat namelijk uit een pizzaschep en een pizzasteen. 

Met deze pizzasteen van het merk Gadgy maak je de lekkerste pizza's met een heerlijke krokante bodem. Deze pizzasteen is gemaakt van cordieriet dit is een duurzaam materiaal dat de warmte van de oven of barbecue goed vasthoudt. De pizzasteen verdeeld de hitte gelijkmatig over de bodem van de pizza waardoor deze perfect wordt gebakken. De pizzasteen is geschikt voor oven, barbecue en kamado. 

Voordelen Gadgy Pizzasteen met Pizzaschep

 • Geschikt voor oven, barbecue en kamado. 
 • De set bestaat uit een pizzaschep en pizzasteen
 • De steen is gemaakt van cordieriet 

Nadelen Gadgy Pizzasteen met Pizzaschep

 • De steen heeft geen handvaten 

2. Excellent Houseware Pizza-baksteen

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je wel een pizzasteen kopen maar wil of kan je er niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en daar hebben wij uiteraard rekening mee gehouden met het samenstellen van onze top 5 lijst. Wij hebben namelijk de Excellent Houseware Pizza-baksteen geselecteerd als beste budget pizzasteen. Dit is dan wel de goedkoopste pizzasteen uit onze top 5 maar hij doet zeker niet onder aan de andere pizzastenen uit de lijst. 

Deze pizzasteen is gemaakt van cordieriet dit is een duurzaam materiaal dat de warmte van de oven of barbecue goed verdeeld over de pizza. Op deze manier wordt de hitte gelijkmatig over de pizza verdeeld waardoor deze een goede krokante bodem krijgt. Deze set bestaat uit een pizzasteen en een pizza schep zo kan je op een snelle en veilige manier de pizza op de pizzasteen leggen en van de pizzasteen afhalen. 

Voordelen Excellent Houseware Pizza-baksteen

 • Gemaakt van cordieriet
 • De set bestaat uit een pizzasteen en pizza schep 
 • 2 jaar fabrieksgarantie

Nadelen Excellent Houseware Pizza-baksteen

 • Niet vaatwasserbestendig

3. Boska Pizzasteen Deluxe Rechthoek

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar een pizzasteen waarmee je luxe pizza's kan maken op de barbecue en in de oven? Dan ben je op zoek naar de Boska Pizzasteen Deluxe Rechthoek! Wij hebben deze pizzasteen geselecteerd als beste luxe pizzasteen. Deze pizzasteen is gemaakt van keramiek. Keramiek heeft als eigenschap dat de steen vocht opneemt hierdoor krijgt jouw pizza een hele krokante bodem zoals je bij de pizzeria gewend bent. 

Door de rechthoekige vorm van de steen kun je zowel ronde als rechthoekige pizza's maken. Dat is handig want het maken van de perfect ronde pizza kan nog knap lastig zijn. Ook heeft deze steen een openstaande rand aan de achterkant zodat je pizza nooit van de steen af kan schuiven. Verder kan je deze pizzasteen gemakkelijk schoonmaken door middel van een droge doek. De pizza resten die achterblijven kan je gemakkelijk van de steen afhalen door middel van een spatel. 

Voordelen Boska Pizzasteen Deluxe Rechthoek

 • Gemaakt van keramiek 
 • 10 jaar fabrieksgarantie 
 • Gemakkelijk schoon te maken door middel van een droge doek

Nadelen Boska Pizzasteen Deluxe Rechthoek

 • Je kan de steen niet met water schoonmaken keramiek neemt vocht op waardoor de steen kan breken

4. VDN - Pizzasteen BBQ oven

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een pizzasteen die gemaakt is van lavasteen? Dan ben je op zoek naar de VDN - Pizzasteen BBQ oven. Wij hebben deze pizzasteen namelijk geselecteerd als beste pizzasteen van lavasteen. En deze pizzasteen is niet zomaar gemaakt een lavasteen deze pizzasteen is namelijk gemaakt van lavasteen van de vulkaan Etna. De Etna staat op Sicilië waar de roots van de pizza ligt. 

Omdat deze pizzasteen gemaakt is van lavasteen kan de steen zeer hoge temperatuur absorberen waardoor de pizza binnen een paar minuten klaar zijn. Omdat deze steen veel beter tegen warmte kan dan andere pizzastenen krijg je met deze steen de echte authentieke steenoven smaak. Ook is de pizzasteen super duurzaam, dit omdat deze steen gemaakt is van lavasteen. Lavasteen is een natuurlijk product. 

Voordelen VDN - Pizzasteen BBQ oven

 • Gemaakt van lavasteen afkomstig van de Etna
 • Kan zeer hoge temperaturen absorberen 
 • Natuurlijk product 

Nadelen VDN - Pizzasteen BBQ oven

 • Geen pizza schep meegeleverd 

5. Blumtal - Pizzasteen met XL Pizza Schep

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste uit onze top 5, hebben wij de Blumtal - Pizzasteen met XL Pizza Schep geselecteerd als beste pizzasteen met pizza schep. Deze set bestaat uit een pizzasteen en een pizza schep zo kan je op een snelle en veilige manier de pizza op de pizzasteen leggen en van de pizzasteen afhalen. 

De pizzasteen is gemaakt van cordieriet dit is een duurzaam materiaal dat de warmte goed vasthoudt.  De pizzasteen verdeeld de hitte gelijkmatig over de bodem van de pizza waardoor deze perfect wordt gebakken. Hierdoor krijgt de pizza een lekkere krokante korst. Ook is deze pizzasteen goed te gebruiken om brood mee te bakken. 

Voordelen Blumtal - Pizzasteen met XL Pizza Schep

 • Goede kwaliteit
 • Set bestaat uit een pizzasteen en pizza schep 
 • Gemaakt van cordieriet 

Nadelen Blumtal - Pizzasteen met XL Pizza Schep

 • Geen fabrieksgarantie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel pizzastenen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten pizzastenen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pizzastenen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pizzastenen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>