• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Pizza Oven voor buiten [Test 2021]

Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Pizza oven voor buiten

beste pizza oven voor buiten

MaxxGarden Pizza oven

De MaxxGarden Pizza oven is wat ons betreft de beste pizza oven voor buiten van 2021. Deze stijlvolle oven beschikt over een zwarte coating waardoor hij past in elke tuin. Ook heeft de pizza oven een handige thermometer functie, hierdoor weet je precies wanneer de oven heet genoeg is om de pizza erin te doen. 

Altijd al je eigen pizza’s willen bakken in de buitenlucht? Met een pizza oven voor buiten bak je eenvoudig een authentieke en heerlijk knapperige pizza en creëer je het ultieme la dolce vita gevoel.

Weet je niet goed welke buiten oven je moet kiezen? Neem dan een kijkje in de onderstaande tekst en lees alles over de beste pizza ovens van dit moment. Bekijk daarnaast waar je allemaal rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een pizza over voor buiten en bekijk welke specificaties er zoal zijn. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pizza oven voor buiten

beste pizza oven voor buiten

Beste koop van 2021:
1. MaxxGarden Pizza oven
Te gebruiken op houtskool, gewoon brandhout of met pellets die in de asopvanglade gestookt kunnen worden.

Sol-y-Yo Houtgestookte Toscaanse Stenen Pizza oven

Beste compacte pizza oven
2. Sol-y-Yo  Toscaanse Stenen Pizza oven
De Sol-y-Yo buiten oven is gemaakt van diverse soorten klei uit Mexico. 

Beste veelzijdige pizza oven
3.KuKoo Outdoor pizza oven
 De oven wordt geleverd met handige pizzasnijder en pizzasteen en kan eenvoudig verplaatst worden dankzij handige wieltjes.

Beste grote pizza oven
4.Pizzaiolo Perfetto pizza oven
Beschikt over geïntegreerde thermometer

Beste Houtgestookte pizza oven
5. Carawela minimo pizza oven hout gestookt
Je kunt de oven eenvoudig op een tafel of verhoging plaatsen en genieten van traditioneel gebakken pizza’s.


Top 10 Beste Pizza oven voor buiten

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Pizza oven voor buiten op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Pizza oven voor buiten?

Er zijn verschillende soorten pizza ovens waaruit je kunt kiezen. Vaak bestaat een pizza oven voor buiten aan een ruimte waar hout in gebrand kan worden en beschikt de oven over een afvoer de rook af te voeren.

Daarnaast zijn er tal van varianten en verschillende functies waaruit je kunt kiezen en heeft elk model zo zijn voor- en nadelen. Let bij de aankoop bijvoorbeeld op het type oven en de functionaliteit, de afmeting van de oven, het materiaal en de meegeleverde accessoires.

Functionaliteit

Met een pizza oven kun je naast pizza’s ook vaak andere gerechten bereiden, zoals brood en andere baksels. Indien je ook graag wilt grillen of braden met de oven, kun je het best kiezen voor een multifunctionele oven. Dit zijn ovens waarmee je ook kunt barbecueën en grillen.

Afmeting

Bekijk of de maat van de oven eenvoudig op de voor jou gewenste locatie past. Indien je de oven graag wilt verplaatsen, bijvoorbeeld wanneer je de oven wilt opbergen, kun je het best kiezen voor een licht exemplaar of een oven met wieltjes. Daarmee zorg je ervoor dat je de oven eenvoudig naar binnen verrijdt in de winter of wanneer je meer ruimte wenst.

Materiaal

De meeste buiten ovens zijn gemaakt van stevige materialen. Daardoor zijn de ovens geschikt om buiten te blijven in de winter en in hevige weersomstandigheden. Vaak zijn pizza ovens gemaakt van klei of van steen en bieden een duurzame kwaliteit. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel stalen modellen. Deze ovens zijn vaak lichter van gewicht en kunnen eenvoudiger verplaatst worden.

Accessoires

Wanneer je een pizza oven wilt kopen voor buiten is het ook handig om te kijken naar de meegeleverde accessoires. Bekijk bijvoorbeeld of er een hoes wordt meegeleverd voor de oven en of de oven wordt geleverd met een handige pizzaplaat. Bekijk daarnaast of de oven beschikt over een handige thermometer om zorgvuldig de temperatuur van de oven af te lezen.


Top 5 beste koop pizza oven voor buiten

Ben je op zoek naar een goede pizza oven voor buiten, maar kun je maar niet goed kiezen? Neem dan een kijkje bij de onderstaande pizza ovens.

Onderstaande pizza ovens zijn uitvoerig getest in de pizza oven voor buiten test en geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. De beste pizza oven voor buiten modellen voldoen daarnaast aan alle eisen waaraan een hoogwaardige pizza oven dient te voldoen.

1. MaxxGarden Pizza oven

beste pizza oven voor buiten

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.7

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De MaxxGarden oven komt als beste outdoor pizza oven uit de pizza oven test en is ook de beste pizza oven voor buiten volgens de consumentenbond. De oven heeft een stijlvol metalen design en beschikt over een zwarte coating. Daarnaast heeft de pizza oven een thermometer, waardoor je altijd exact weet wanneer de oven heet genoeg is om de pizza erin te doen.

Je kunt de MaxxGardenoven gebruiken op houtskool, gewoon brandhout of met pellets die in de asopvanglade gestookt kunnen worden. Met behulp van handige wieltjes plaats je de oven eenvoudig op de gewenste plek in je tuin of terras.

Voordelen MaxxGarden Pizza oven

 • Hoogwaardige pizzasteen
 • Ook geschikt om mee te barbecueën
 • Handige thermometer

Nadelen MaxxGarden Pizza oven

 • Niet geschikt om langdurig buiten te laten staan

2. Sol-y-Yo Houtgestookte Toscaanse Stenen Pizza oven

Sol-y-Yo Houtgestookte Toscaanse Stenen Pizza oven

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Met de Sol-y-Yo Mexicaanse pizza-oven wordt het maken van pizza’s een fluitje van een cent. De houtgestookte pizza-oven kan eenvoudig op een tafel of verhoging geplaatst worden en biedt voldoende ruimte voor een grote pizza.

De Sol-y-Yo buiten oven is gemaakt van diverse soorten klei uit Mexico. Het materiaal en de verwerking hiervan is zeer duurzaam en hittebestendig. De pizza-oven gaat dan ook jarenlang mee en is onderhoudsvriendelijk. Zo hoef je de oven enkel na gebruik af te stoffen met een stoffer om de asresten weg te borstelen.

Voordelen Sol-y-Yo Houtgestookte Toscaanse Stenen Pizza oven

 • Authentiek design
 • Compact
 • Meegeleverde beschermhoes
 • Eenvoudig schoon te houden

Nadelen Sol-y-Yo Houtgestookte Toscaanse Stenen Pizza oven

 • Geen thermometer
 • Niet geschikt als barbecue
 • Lastig te verplaatsen

3. KuKoo Outdoor pizza oven

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De pizza oven van KuKoo is een zeer goede pizza oven voor buiten die tal van mogelijkheden biedt. De oven beschikt over roestvrijstalen deuren die de warmte optimaal vasthouden tijdens het barbecueën, roken of tijdens het bakken van een pizza. Ook is de oven eenvoudig in gebruik en kun je de oven goed schoonmaken na gebruik.

De oven wordt geleverd met handige pizzasnijder en pizzasteen en kan eenvoudig verplaatst worden dankzij handige wieltjes. Ook beschikt de oven over een handige temperatuurmeter, wat helpt om de interne temperatuur van de buitenoven optimaal te bewaken.

Voordelen KuKoo Outdoor pizza oven

 • Handige thermometer
 • Eenvoudig op de gewenste plek te zetten
 • Kan als barbecue en pizzaoven gebruikt worden

Nadelen KuKoo Outdoor pizza oven

 • Niet geschikt om langdurig buiten te laten staan

4. Pizzaiolo Perfetto pizza oven

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Pizzaiolo Perfetto pizza oven van het merk Klarstein is een zeer goede pizza oven met tal van voordelen. Zo kun je deze oven eenvoudig op de gewenste plek zetten, er tal van verschillende gerechten mee bereiden en kun je eenvoudig hout of kolen toevoegen tijdens het bakken.

De oven biedt een handige opslagplaats voor hout en kan, dankzij zijn dikke wanden, de warme temperatuur langdurig vasthouden. Daarnaast kun je met deze pizza oven voor buiten eenvoudig de juiste gaartemperatuur waarborgen dankzij de geïntegreerde thermometer.

Voordelen Pizzaiolo Perfetto pizza oven

 • Eenvoudig te verrijden
 • Handige thermometer
 • Ook geschikt als barbecue

Nadelen  Pizzaiolo Perfetto pizza oven

 • Niet geschikt om langdurig buiten te laten staan

5. Carawela minimo pizza oven hout gestookt

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De compacte Carawela houtgestookte pizza oven is een oven van topkwaliteit. Je kunt de oven eenvoudig op een tafel of verhoging plaatsen en genieten van traditioneel gebakken pizza’s.

De Carawela Minimo pizza oven weegt 16 kg en kan hiermee eenvoudig verplaatst worden. De oven wordt geleverd met rookkanaal, houtschuiver en pizza plateau.

Voordelen Carawela minimo pizza oven hout gestookt

 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Goed rookkanaal

Nadelen  Carawela minimo pizza oven hout gestookt

 • Geen thermometer
 • Niet geschikt als barbecue

Hoeveel soorten pizza ovens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16  pizza ovens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pizza oven voor buiten  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste pizza oven voor buiten is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>