fbpx
 • Home
 • /
 • Sfeer
 • /
 • Beste Philips Hue Alternatief [Test 2023]

Publicatie datum: 25 januari, 2023

Door: Thea

Best Geteste Philips Hue Alternatief

Best Geteste Philips Hue Alternatief

Qumax Smart Lamp E27

Wij hebben een uitgebreide Philips Hue Alternatief test uitgevoerd om er achter te komen wat de beste alternatieven zijn. De Qumax Smart Lamp E27 is het beste Philips Hue Alternatief 2023! Deze lampen van het merk Qumax werken door middel van een handige app en zijn ook te bedienen via Google Home en Alexa, de Voice Assistant van Amazone. Verder is de lamp in te stellen in maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren! 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste Philips Hue Alternatief? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Een trend op het gebied van wonen zijn de Philips Hue lampen. Met Philips Hue lampen kan je timers en aangepaste lichtscènes instellen. Dit zorgt voor veel sfeer in huis, maar deze lampen zijn over het algemeen aan de dure kant. 

Daarom zijn wij van Top-x op zoek gegaan naar de beste Philips Hue alternatieven. Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een uitgebreide Philips Hue alternatief test uitgevoerd. 

Maar wat is dan een goed Philips Hue alternatief? Dan gaan wij je in dit artikel vertellen! Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste Philips Hue alternatieven van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Philips Hue Alternatieven

Best Geteste Philips Hue Alternatief

Beste Koop Philips Hue Alternatief
1. Qumax Smart Lamp E27

Beste Philips Hue Alternatief met app
2. WiZ Lamp Slimme Led Verlichting

Beste Slimme Philips Hue Alternatief
3. Yeelight Slimme LED lamp

Beste Philips Hue Alternatief met Dimfunctie
4. Lideka® - Slimme LED Smart Lampen

Beste Enkele Philips Hue Alternatief
5. TP-LINK KL130

Top 10 Beste Philips Hue Alternatieven 

Wil je direct weten hoe de top 10 Philips Hue alternatieven eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig bijgewerkt en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Philips Hue Alternatief?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een goed Philips Hue alternatief kopen. Alleen is dit makkelijker gezegd dan gedaan! Er zijn natuurlijk heel veel alternatieven op de markt, dus het is lastig om echt een goed Philips Hue alternatief te vinden. Geen zorgen, wij gaan je precies vertellen waar je op moet letten als je een Philips Hue alternatief gaat kopen.

De onderstaande criteria zijn de criteria waarop wij de Philips Hue alternatieven op hebben getest. Wij raden je aan om goed op deze criteria te letten als je een Philips Hue alternatief gaat kopen. Deze criteria lijken ook sterk op die van het beste Philips Hue alternatief volgens de consumentenbond. 

TIP: Let bij het kopen van een Philips Hue alternatief op of deze de juiste fitting heeft en of het Philips Hue alternatief in het armatuur past.

Fitting

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de fitting van de lamp. De fitting is het zilveren gedeelte onderaan de lamp die in de armatuur gedraaid moet worden. De Philips Hue alternatieven uit onze top 5 hebben allemaal een E27 fitting. E27 staat voor het type en formaat fitting van de lamp. Dit gaat dan over de schroeffittingen met een diameter van de lamp, deze is dan 27 mm. Een E27 fitting wordt ook wel een grote- of dikke fitting genoemd

Vorm lichtbron 

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de vorm van de lichtbron. Laten we beginnen bij het type lichtbron. Alle Philips Hue alternatieven uit onze top 5 zijn namelijk LED-lampen. De vorm van de lichtbron is ook bij alle Philips Hue alternatieven uit onze top 5 hetzelfde. De lampen zijn namelijk Peertje (A60)

Dimfunctie 

Als derde is het handig om te controleren of de lampen beschikken over een dimfunctie. Dit is namelijk niet bij alle Philips Hue alternatieven het geval. Als je graag een lamp wil aanschaffen met en dimfunctie moet je goed opletten. Wij raden je dan ook aan om altijd goed de productomschrijving door te lezen, hierin staat namelijk vermeld of de lamp beschikt over een dimfunctie

Wattage 

Als laatste is het handig om te controleren wat het wattage is van de lamp. Het wattage is een eenheid, aangeduid in Watt, die de snelheid waarmee het apparaat energie verbruikt aangeeft. Hoe meer watt, hoe meer energie per seconde het apparaat nodig heeft om zijn werk te doen. Gelukkig hebben de meeste Philips Hue alternatieven een laag wattage. Bij de meeste lampen ligt het wattage tussen de 7 en 10. De Philips Hue alternatieven hebben dus weinig energie nodig. 


Wat is het beste Philips Hue alternatief van 2023?

Welk Philips Hue alternatief is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden! De door ons opgestelde top 5 zal nog een keer voorbij komen in het artikel, maar deze is iets uitgebreid. Zo hebben wij elk product in onze uitgebreide top 5 voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen.

Ook hebben wij verschillende Philips Hue alternatieven geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste Philips Hue alternatief tussen zit. Ben jij benieuwd naar de Philips Hue alternatieven in onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een leuke Philips Hue alternatief aanbieding! 

1. Qumax Smart Lamp E27

Best Geteste Philips Hue Alternatief

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.4

Aan de hand van onze Philips Hue alternatief test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. De Qumax Smart Lamp E27 is uit onze test gekomen als beste Philips Hue alternatief 2023! Dit op basis van de goede prijs-kwaliteitverhouding en de gemakkelijke bediening van het Philips Hue alternatief. Het Philips Hue Alternatief is te bedienen door middel van een handige app en door middel van verschillende Voice Assistants. 

Met de app en  Voice Assistants kan je kleuren en scene gemakkelijk is stellen. Verder kan je met de app meerdere lampen tegelijk is stellen door middel van group control. Het Philips Hue alternatief kan worden ingesteld in maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren. Zo is er natuurlijk voor ieder wat wils. Verder beschikt dit Philips Hue alternatief ook nog over een timerfunctie, zo kan je zelf instellen wanneer de lampen aan en uit gaan. 

Voordelen Qumax Smart Lamp E27

 • De lampen hebben een E27 fitting 
 • Beschikt over een timerfunctie en group control
 • Gemakkelijk te bedienen door middel van een app en voice assistents

Nadelen Qumax Smart Lamp E27

 • De app wordt door sommige gebruikers als lastig ervaren 

2. WiZ Lamp Slimme Led Verlichting

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.4

Wil je graag een Philips Hue alternatief aanschaffen, maar vind je het niet fijn om te werken met een Voice Assistent? Dat kunnen wij heel goed begrijpen, want het werken met een Voice Assistent is niet altijd even makkelijk. Daarom hebben wij de WiZ Lamp Slimme Led Verlichting geselecteerd als beste Philips Hue alternatief met app. Dit Philips Hue alternatief is uitsluitend te bedienen door middel van de handige app.  

De app is zeer gebruiksvriendelijk en helpt je om de lampen zo in te stellen dat ze perfect aansluiten op jouw wensen en behoeften. Zo kan je een timer instellen die past bij jouw dagritme. Ook kan je de lampen op afstand uitzetten met de app en dat is handig als je de lampen vergeet uit te doen als je de deur uit gaat. Verder kan je ook instellingen bewaren in de app, zo hoeft je niet elke keer te zoeken naar de juiste instellingen.  

Voordelen WiZ Lamp Slimme Led Verlichting

 • Gemakkelijk te bedienen door middel van de gebruiksvriendelijke app 
 • Keuze uit miljoenen kleuren licht 
 • Handige duo verpakking

Nadelen WiZ Lamp Slimme Led Verlichting

 • De lampen werken alleen op wifi, als de wifi uitvalt werken de lampen dus niet  

3. Yeelight Slimme LED lamp

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je graag een Philips Hue alternatief aanschaffen die je kan bedienen door middel van de nieuwste technologieën? Dat begrijpen wij heel goed en gelukkig hebben wij een goed Philips Hue alternatief gevonden die aan deze eis voldoet! Wij hebben namelijk de Yeelight Slimme LED lamp geselecteerd als beste slimme Philips Hue alternatief. Dit Philips Hue alternatief kan namelijk bediend worden door middel van een app en verschillende Voice Assistents. 

De app van Yeelight is geschikt voor elk besturingssysteem, dit in tegenstelling tot de besturing door middel van de Voice Assistents. De Voice Assistents waarmee je de lamp kan bedienen zijn Alexa Amazon, IFTTT en Google Assistant. Verder kan je de lamp instelling in heel veel verschillende kleuren. Ook heeft de lamp een levensduur van maar liefst 25000 uur. Dit komt neer op ongeveer 104 dagen! 

Voordelen Yeelight Slimme LED lamp

 • Kan worden bediend door middel van een app en Voice Assistent
 • Heeft een wattage van 10W 
 • Beschikt over een dimfunctie 

Nadelen Yeelight Slimme LED lamp

 • Werkt niet in combinatie met Siri (Voice Assistent Apple) 

4. Lideka® - Slimme LED Smart Lampen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil graag een Philips Hue alternatief kopen met een goed werkende dimfunctie? Dan ben je op zoek naar de Lideka® - Slimme LED Smart Lampen. Wij hebben deze lampen geselecteerd als beste Philips Hue alternatief met dimfunctie. Dit zorgt ervoor dat je lampen altijd de gewenste lichtsterkte afgeven, want het zijn hoogwaardige LED-lampen. Deze set van het merk Lideka® bestaat uit drie van deze LED-lampen. 

Dit Philips Hue alternatief kan maar liefst 26 miljoen kleuren combinaties, omdat de lamp opties voor RGB, warm wit en koel wit. Ook kan het Philips Hue alternatief bediend worden door middel van een handige app. Met deze app kan je de lampen dimmen, muzieksynchronisatie en een timer instellen. Verder zijn deze LED-lampen, maar liefst 80% energiezuiniger dan de oude en vertrouwde gloeilamp. 

Voordelen Lideka® - Slimme LED Smart Lampen

 • 80% energiezuiniger dan de gloeilamp
 • Geschikt voor Siri (Voice Assistent Apple) 
 • Set van drie LED-lampen 

Nadelen Lideka® - Slimme LED Smart Lampen

 • Werkt niet op basis van bluetooth 

5. TP-LINK KL130

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.3

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een Philips Hue alternatief aanschaffen, maar weet je niet of een Philip Hue alternatief bij je past? Natuurlijk begrijpen we dat en we snappen ook dat je dan niet meteen een set wil aanschaffen. Daarom hebben wij hier rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van onze top 5. Speciaal voor alle lezers die graag een Philips Hue alternatief willen proberen hebben wij e TP-LINK KL130 geselecteerd als beste enkele Philips Hue alternatief.

Dit Philips Hue alternatief heeft een zeer breed aanbod aan kleuren, zo heb je eindeloze kleurmogelijkheden. Van etentje tot studeersessie met deze lamp kan tijdens iedere gelegenheid de beste sfeer creëren. De lamp is te bedienen door middel van een app. In deze app kan je al je favoriete instellingen opslaan, zodat je gemakkelijk en snel de juiste sfeer kan bepalen. Verder kan de lamp ook worden bediend door middel van verschillende Voice Assistants. 

Voordelen TP-LINK KL130

 • Heeft een E27 fitting 
 • De lamp beschikt over een dimfunctie 
 • Werkt optimaal in combinatie met de Google Assistant

Nadelen TP-LINK KL130

 • De lamp is niet energiezuinig (Energielabel F) 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Philips Hue alternatieven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 Philips Hue alternatieven. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Philips Hue alternatieven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Philips Hue alternatieven van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>