fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Best geteste Password Manager

beste password manager

NordPass

De beste password manager van 2023 is NordPass. Dat is de conclusie na meerdere password managers met elkaar vergeleken te hebben. NordPass beschikt over oneindig wachtwoorden opslaan en automatische detectie bij dataleks. Ook genereert hij zelf ingewikkelde wachtwoorden waardoor je veiligheid gegarandeerd wordt. Deze wachtwoorden slaat hij zelf allemaal gelijk op in jouw account.

Ben jij ook zo vergeetachtig als het om wachtwoorden gaat? Of heb je altijd last van die vervelende en steeds zwaardere eisen die websites aan hun wachtwoorden stellen? Je bent zeker niet de enige. Het onthouden van je wachtwoorden is natuurlijk een ontzettend lastig aspect van de steeds digitaler wordende wereld.

Sommige mensen gebruiken 1 vast wachtwoord voor alle sites, wat natuurlijk veel minder veilig is – maar dan kan je wel al je wachtwoorden gewoon onthouden. Weer andere mensen hebben voor elke site een ander wachtwoord, en moeten elke week wel weer op ‘wachtwoord vergeten’ drukken.

Ook komt het vaak voor dat je een vast wachtwoord voor alles hebt, maar dat een nieuwe website ineens zulke strenge eisen aan een wachtwoord stelt, dat je je oude vertrouwde password niet meer kunt gebruiken. Een password manager is daarom de ideale oplossing voor al deze situaties. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste password managers

beste password manager

Best geteste wachtwoordmanager
1. NordPass

lastpass

Beste met onbeperkt aantal wachtwoorden
2.  LastPass

1password

Beste password manager voor bedrijven
3. 1password

dashlane

Beste premium password manager
4. Dashlane

roboform

Beste form filler
5. Roboform


Waar op letten als je een password manager kiest?

Er zijn veel verschillende wachtwoord managers, en ze werken allemaal net weer op een andere manier dan de concurrenten. En wachtwoorden beheren is niet iets wat je door het eerste beste bedrijf laat doen; het gaat immers om je geld, je facebook-gegevens, je persoonlijke foto’s en eigenlijk alles dat je in de cloud bewaard hebt.

Daarom moet je zeker niet te snel zijn als je een password manager gaat gebruiken. Kijk eerst voorzichtig naar alle verschillende mogelijkheden en pas als je overtuigd bent, moet je een kiezen! En waar moet je dan op letten bij het maken van je keuze? We benoemen graag een paar punten voor je die belangrijk zijn als je van een wachtwoordmanager gebruik gaat maken.

Prijs

Sommige wachtwoord managers zijn gratis, en anderen kosten een vast bedrag per maand. Meestal gaat het hier niet om heel veel geld, maar toch is het natuurlijk fijner om minder geld uit te geven

Maximaal aantal apparaten

Niet iedere password manager ondersteunt in de gratis versie een oneindig aantal apparaten. Als je vaak van apparaat wisselt, bijvoorbeeld je laptop, vaste computer, je smartphone en misschien ook nog een apparaat op je werk – dan is het handig om een password manager te nemen die werkt op alle apparaten!

Maximaal aantal wachtwoorden

Ben je een die hard internetgebruiker die op duizenden websites een account heeft? Of gebruik je gewoon Facebook, een paar services voor school en blijft het daar wel ongeveer bij? Dit is belangrijk om in de gaten te houden voor je een password manager uitkiest – niet alle managers hebben namelijk oneindige ondersteuning voor wachtwoorden.

Wachtwoord beheer

Je kan met een password manager vaak ook gebruik maken van een automatische wachtwoord bedenker. Dit is een handigheidje waardoor je zelf niet meer lang na hoeft te denken over je wachtwoord – aangezien de password manager hem toch voor je onthoudt, is dat ook niet meer nodig! Deze wachtwoorden zijn vaak veel veiliger en moeilijker te raden dan een wachtwoord die makkelijk is om zelf te onthouden.

Zakelijk gebruik

Vele bedrijven maken gebruik van een wachtwoord manager. Het is als particulier natuurlijk al niet leuk als je wachtwoorden worden gekraakt, omdat je privacy dan in het geding is – maar voor bedrijven kunnen er enorme financiële gevolgen aan verbonden zijn. Een ander voordeel van een password manager gebruiken voor bedrijven is dat je meerdere medewerkers kunt voorzien van je wachtwoorden, wat enorm veel tijd scheelt in de interne communicatie.

Veiligheidsmeldingen bij datalekken

Soms is er iets dat een datalek heet. En nog veel zeldzamer is het dat jouw wachtwoorden daar in te vinden zijn. Vaak heb je dit zelf niet door, omdat het nieuwsartikel net over je hoofd vliegt. Maar password managers beschikken soms over een automatisch systeem waarmee je een melding krijgt als een van je wachtwoorden gelekt is. Hierop kun je je wachtwoord snel wijzigen, waardoor je weer veilig en zonder risico’s kunt surfen op het internet!


Wat is de beste password manager van 2023?

Om een goede password manager te kiezen, heeft Top-X alle opties bekeken en natuurlijk getest. We hebben niet alleen gekeken naar de hierboven genoemde eisen voor een goede wachtwoord beheerder, maar ook naar andere dingen zoals het gebruikersgemak van de programma’s, de veiligheid, en nog veel meer!

1. NordPass

beste password manager

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Als je het niet erg vindt om wat uit te geven aan een goede password manager, dan is NordPass echt wat voor jou. Wij hebben NordPass verkozen tot best geteste password manager van dit moment. Dat is omdat de premium versie van Nordpass een uitgebreide set aan mogelijkheden heeft, zoals een automatische veiligheidsscan die mogelijke risico’s uit kan schakelen. 

Ook biedt Nordpass de mogelijkheid om een melding te krijgen als een van je wachtwoorden is teruggevonden in een datalek – hij kan zelfs het wachtwoord automatisch voor je veranderen! 

Voordelen NordPass

 • Oneindig wachtwoorden opslaan
 • Automatische datalek wachtwoord herkenning, waar je ook meldingen van krijgt
 • Genereert ingewikkelde wachtwoorden die niet te kraken zijn
 • Slimme scan functie om zwakke wachtwoorden op te sporen
 • Biometrisch ontgrendelen van je accounts via de Nordpass app

Nadelen NordPass

 • Gratis versie biedt minder mogelijkheden

2. LastPass

lastpass

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

LastPass is de volgende optie in onze beste wachtwoordmanager top 5, en dat komt doordat je met LastPass een onbeperkt aantal wachtwoorden kunt opslaan in het gratis abonnement. Ook beschikt LastPass over veilige notities in de app, en kun je je wachtwoorden zelfs extra beveiligen met multi-factor authenticatie.

Daarmee vraagt LastPass eerst om een bevestiging via je telefoon, dan op je laptop en zelfs een back-up e-mailadres als je echt helemaal geen risico wil lopen. Dit neemt ontzettend veel zorgen over cyberveiligheid bij je weg!

Voordelen LastPass

 • Onbeperkt aantal wachtwoorden, ook in de gratis versie
 • Je wachtwoorden delen met 1 persoon
 • Een automatische wachtwoord generator
 • Zowel een gratis versie als goedkope abonnementen
 • Handige, geheime notities waar niemand anders bij kan

Nadelen LastPass

 • In het gratis abonnement kan je maar 1 apparaat gebruiken

3. 1password

1password

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Bij 1password is de focus vooral op bedrijven die gebruik willen maken van een veilige manier om wachtwoorden op te slaan. Voor bedrijven kan het enorme gevolgen hebben als 1 van hun wachtwoorden uitlekt, en daarom kiezen steeds meer enterprises voor het gebruik van een wachtwoordmanager voor bedrijven.

Voordelen van 1password voor bedrijven zijn onder andere dat medewerkers allemaal toegang krijgen tot verschillende diensten, zoals een OneDrive, programma’s als Word of Photoshop en nog veel meer – en dat alles zonder dat ze zelf ooit een wachtwoord in hoeven te vullen.

Als niemand binnen het bedrijf de wachtwoorden weet, kunnen ze ook niet uitlekken – daarnaast scheelt het enorm veel moeite qua communicatie omdat niemand ooit meer om een wachtwoord hoeft te vragen!

Voordelen 1password

 • Bespaart enorm veel moeite qua communicatie binnen een bedrijf
 • Veel veiliger dan wachtwoorden doorgeven aan medewerkers
 • Medewerkers hoeven niet meer hun eigen wachtwoord te creëren voor tientallen verschillende diensten waar je bedrijf gebruik van maakt

Nadelen 1password

 • Voor kleine bedrijven kan 1password best prijzig zijn

4. Dashlane

dashlane

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Van beste koop is in dit geval geen sprake, omdat Dashlane in principe gratis is om te gebruiken. Dan krijg je al je wachtwoorden op 1 apparaat en je kunt tot 50 wachtwoorden opslaan.

Voor vele mensen zal dat genoeg zijn, maar je kan natuurlijk altijd upgraden naar het essentials abonnement, waar je per maand maar 2,49 voor betaalt. Ook is er een premium abonnement van vier euro per maand, en daarmee kan je zelfs een VPN in je browser gebruiken als je wat extra privacy wil tijdens je internet sessie.

Voordelen Dashlane

 • Zowel een gratis versie als goedkope abonnementen
 • Familie abonnement waardoor je met meerdere mensen 1 account deelt (en alsnog natuurlijk alleen bij je eigen wachtwoorden kan!)
 • Een automatische wachtwoord generator
 • Handige, geheime notities waar niemand anders bij kan als leuk extraatje
 • Wachtwoorden makkelijk en veilig delen met andere gebruikers
 • Bij bestellingen op webshops vult Dashlane automatisch je gegevens in, als je wil

Nadelen Dashlane

 • Beperkte wachtwoordenopslag bij het gratis abonnement
 • In het gratis abonnement kan je maar 1 apparaat gebruiken

5. Roboform

roboform

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Roboform begon ooit als een programma om digitale formulieren (denk hierbij aan wat je in vult als je iets bestelt op het internet) automatisch in te vullen. Om de dienst nog uitgebreider te maken, kun je RoboForm ook gewoon als password manager gebruiken, en het is een fijn programma om te gebruiken.

Met één klik op de knop sla je je wachtwoorden, gebruikersnamen en nieuwe besteladressen op in het veilige systeem, en in tegenstelling tot de meeste form fillers (bijvoorbeeld die van Google) werkt het automatisch invullen van je Nederlandse adres wel bij RoboForm.

Voordelen Roboform

 • Ondersteunt alle browsers en telefoons
 • Vult als geen ander je internet formulieren in, zonder fouten
 • Genereert ingewikkelde wachtwoorden die niet te kraken zijn
 • Oneindig wachtwoorden opslaan
 • Goedkope maandelijkse optie en een gratis versie met veel mogelijkheden

Nadelen Roboform

 • Iets minder functies dan duurdere varianten, zo kun je geen notities maken en heeft RoboForm geen makkelijke app om je accounts mee te beheren

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel password managers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 password managers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de password managers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste password managers van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste password manager zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>