• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Partytent [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Partytent 

Beste partytent

LifeGoods Luxe Partytent - 3x3 m

Op zoek naar een goede partytent voor jouw feest? De LifeGoods Luxe Partytent is een 3 bij 3 partytent met een opvouwbaar stalen frame. Zo heb jij tijdens feestjes een grote ruime partytent en kun je hem gemakkelijk in de schuur of kelder bewaren door het compacte formaat. 

De partytent is waterdicht en weerbestendig waardoor jij hem ook met wat mindere weersomstandigheden op kan zetten. De tent wordt geleverd met een draagtas met wieltjes om hem gemakkelijk mee te kunnen nemen. Benieuwd naar de prijs? Klik op de button!

Overweeg je een partytent maar twijfel je nog welke tent je het beste kunt kopen? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een uitgebreide test gedaan waarin we meer dan 15 verschillende partytenten met elkaar hebben vergeleken. 

Tijdens dit onderzoek hebben we alle tenten in en uit elkaar gezet, ze getest op stevigheid en een check gedaan op de kwaliteit van het materiaal. Ook hebben we meer dan 200 consumenten ervaringen gecheckt, op basis hiervan hebben we uiteindelijk een ultieme top 5 opgezet met de allerbeste partytenten van dit moment. 

Er zijn veel verschillende soorten partytenten en niet allen zijn even sterk en weersbestendig. Een miskoop zit daarom in een kleine hoek, lees dit artikel daarom goed door zodat je zeker weet dat je geen verkeerde aankoop doet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Partytent

Beste partytent

Beste koop partytent
1.  LifeGoods Luxe Partytent - 3x3 m

beste partytent

Beste grote partytent
2. Partytent 3x6m Premium gegalvaniseerde buizen

Beste partytent

Beste partytent met zijwanden
3. LifeGoods Luxe Partytent met Zijwanden - 3x3 m

beste partytent

Beste partytent voor camping
4. Bo-Camp Party Shelter - Partytent Medium - 3,7x3,7x2,39 Meter

beste partytent

Beste budget partytent
5. MaxxGarden Partytent - Paviljoen - 3x6m met zijwanden - Waterdicht PRO met 32mm buizen – Wit

Top 10 beste Partytenten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste partytenten!


Waar op letten bij het kopen van een partytent?

Waar moet je op letten bij het kopen van een partytent? Het is belangrijk om vooraf goed na te gaan wat voor soort partytent jij nodig hebt. Ze zijn er namelijk in allerlei vormen en formaten. Zo zijn er tenten voor grote feesten maar ook kleine tenten voor kleinere gelegenheden.

Om er achter te komen welke partytent voor jou geschikt is hebben wij een beste partytenten test gehouden. Hierbij hebben wij verschillende partytenten met elkaar vergeleken om zo een beste partytenten top 5 op te kunnen stellen. Hierbij hebben wij gekeken naar factoren zoals prijs-/kwaliteitsverhouding, formaat en bijgeleverde accessoires. 

Bij onze test hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de consumentenbond. Bekijk hieronder welke criteria belangrijk zijn om op te letten voordat je een partytent koopt.

Materiaal

Allereerst checken we het zeil van de tent. Het zeil van een partytent is meestal van Polyester, PVC of Polyethyleen. Ons advies zou zijn om altijd te kiezen voor een zeil van PVC, deze zijn namelijk veruit het sterkste en gaan in de regel het langste mee.

Formaat

Uiteraard is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de partytent. Let hierbij op de ruimte die je beschikbaar hebt. We zouden je adviseren om dit eerst op te meten, je zult namelijk niet de eerste zijn die bij het opzetten van de tent erachter komt dat hij te groot is.

Hoeveel personen passen erin?

Met hoeveel personen wil je in de partytent gaan staan? Het is goed om rekening te houden met de hoeveelheid mensen die in een partytent passen. Als richtlijn kun je hierbij uitgaan van 1 persoon die zit is ongeveer 1,5 vierkante meter, 1 staande persoon zit op 1 vierkante meter.

Dikte buizenframe

Als laatste kijken we altijd naar de dikte van het buizenframe, hoe dikker de buizen zijn hoe sterker de tent is. Vooral voor winderige locaties is dit essentieel, je wilt natuurlijk niet dat de tent wegwaait.


Wat is de beste partytent van 2022? 

Inmiddels weet je alles wat je moet weten om een juiste aankoop te doen. Tijd om over te gaan naar de testresultaten van deze test. Na meer dan 6 uur onderzoek te hebben gedaan naar de beste partytenten van 2022 is het ons gelukt om een ultieme top 5 op te zetten met de allerbeste opties van dit moment.

We hebben verschillende websites met elkaar vergeleken en alle reviews doorgespit. Uiteindelijk hebben we de laagste prijzen weten te vinden en die gekoppeld aan de producten hieronder. 

Wanneer je klikt op de "Bekijk Beste prijs" knop, wordt je direct doorverwezen naar de goedkoopste webshop. Hierdoor betaal je dus geen cent teveel.

1. LifeGoods Luxe Partytent - 3x3 m

Beste partytent

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Bij elke wedstrijd kan er maar 1 de allerbeste zijn, in dit geval is dat de LifeGoods Luxe partytent. Van alle tenten was dit in onze ogen de onbetwiste winnaar. Zo was deze tent ontzettend makkelijk op te zetten, binnen 20 minuten zaten we onder de partytent aan een kopje koffie. 

Dit maakt de tent ook ideaal voor als je op het laatste moment nog een partytent nodig hebt voor een feestje. Verder voelt de kwaliteit van het zeil ontzettend goed en sterk aan, het zeil is overigens van PVC materiaal waardoor het jarenlang mee gaat.

Ook hebben we gekeken naar de ervaringen van andere consumenten die dit product hebben gekocht. Hierin viel ons op dat iedereen heel positief was over de duurzaamheid van de partytent, zo zou hij elke storm overleven en met gemak 10 jaar mee kunnen. De tent heeft een formaat van 3 meter bij 3 meter.

Voordelen LifeGoods Luxe Partytent - 3x3 m

 • Makkelijk op te zetten
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Stevig materiaal

Nadelen LifeGoods Luxe Partytent - 3x3 m

 • Niet bestand tegen extreme weersomstandigheden

2. Partytent 3x6m Premium gegalvaniseerde buizen

beste partytent

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben je op zoek naar een grote partytent? Kies dan voor deze 3x6meter premium party tent van Lizzely Garden & Living. Met deze partytent kun je makkelijk met gezelschappen tot 25 personen onder de tent. 

Ideaal voor bruiloften en andere feestjes. Wat ons direct opviel bij het uitpakken van deze partytent was het materiaal, dankzij de gegalvaniseerde buizen is de tent ontzettend stevig. 

Deze tent wordt standaard geleverd met alle zijwanden waardoor je de tent gemakkelijk af dicht kunt maken, ideaal voor het voorkomen van wind. Ook niet geheel onbelangrijk; de tent is waterdicht. 

Een regenbuitje zal dus geen roet gooien in je feestje. Andere gebruikers gaven overigens ook aan dat de partytent enorm koel was, dit komt mede door de witte kleur maar zorgt ervoor dat het een stuk aangenamer is binnen in de partytent op zomer dagen. 

Voordelen Partytent 3x6m Premium gegalvaniseerde buizen

 • Ideaal voor grotere feesten en partijen
 • Super sterk dankzij zware frame
 • Kan volledig worden afgesloten
 • Weerbestendig

Nadelen Partytent 3x6m Premium gegalvaniseerde buizen

 • Prijs is aan de hoge kant

3. LifeGoods Luxe Partytent met Zijwanden - 3x3 m

Beste partytent

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je op zoek bent naar een mooie opvouwbare partytent, dan is de LifeGoods Luxe partytent je beste keuze. Naast de goedkope prijs is dit een tent die binnen 5 minuten op te zetten is. 

Dit maakt de tent ideaal voor recreatief gebruik zoals feestjes, barbecues of andere evenementen. Bij slecht weer is het wel van belang dat je de tent goed vastzet, de partytent is namelijk niet van heel sterk materiaal waardoor de kans groot is dat hij wegwaait. Wel is dit een leuke partytent voor een paar keer gebruiken, verwacht er echter niet te veel van.

Bekijk hier de beste prijs van deze partytent!

Voordelen LifeGoods Luxe Partytent met Zijwanden - 3x3 m

 • Snel opgezet
 • Inclusief zijwanden
 • Weersbestendig

Nadelen LifeGoods Luxe Partytent met Zijwanden - 3x3 m

 • Materiaal wat minder stevig

4. Bo-Camp Party Shelter - Partytent Medium - 3,7x3,7x2,39 Meter

beste partytent

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wie op zoek is naar een ronde partytent kan het beste gaan voor de Bo-Camp Party Shelter. Dankzij het polyester zeil is deze partytent waterdicht, UV-bestendig en brandvertragend. 

Bovendien wordt alle wind en regen met gemak uit deze tent gehouden. Het opzetten van de tent ging ons ontzettend makkelijk af en ook voelde de tent zeer stabiel en sterk aan. 

Nadeeltje van deze tent is dat de zijwanden niet meegeleverd worden bij de tent. Verder is dit een ideale tent voor al je feesten en partijen. Dankzij de unieke vorm van deze tent is hij ook minder gevoelig voor wind, andere gebruikers hebben gaven zelfs aan dat de tent bij windkracht 5 gewoon bleef staan.  

Voordelen Bo-Camp Party Shelter - Partytent Medium - 3,7x3,7x2,39 Meter

 • Duurzaam materiaal
 • Sterke buizen
 • Geschikt voor op de camping
 • Groot formaat

Nadelen Bo-Camp Party Shelter - Partytent Medium - 3,7x3,7x2,39 Meter

 • Wordt geleverd zonder zijkanten

5. MaxxGarden Partytent - Paviljoen - 3x6m met zijwanden - Waterdicht PRO met 32mm buizen – Wit

beste partytent

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je op zoek naar een partytent die voor een langere tijd ergens moet staan? Kies dan voor de MaxxGarden Partytent 3x6m. Deze tent is ideaal voor wanneer je een tent een aantal weken op een plek wil neerzetten. Ook dit is een partytent die ontzettend makkelijk op te zetten is, dit komt mede dankzij het handige druksysteem. 

Verder is dit een tent die beschikt over een aluminium buizenframe en een polyester zeil, hierdoor is de tent van ongekend sterke kwaliteit. Het enige nadeel van dit model is dat de ramen niet af te dekken zijn, je kunt de tent dus niet helemaal donker kunnen maken.

Bekijk de goedkoopste prijs hier!

Voordelen MaxxGarden Partytent - Paviljoen - 3x6m

 • Geschikt voor een groot gezelschap
 • Weerbestendig
 • Lage prijs
 • Makkelijk in en uit elkaar te halen

Nadelen MaxxGarden Partytent - Paviljoen - 3x6m

 • Sommige ervaren deze tent als wankel

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel partytenten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten partytenten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de partytenten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste partytenten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>