fbpx
 • Home
 • /
 • Auto
 • /
 • Beste Parkeer app [Test 2023]

Publicatie datum: 17 september, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Parkeer app

Parkbee

Parkbee

Parkbee maakt het mogelijk om op meer dan 400 locaties voordelig te parkeren. Het is zelfs 30% goedkoper dan als je op straat parkeert. Je kunt vooraf je parkeerplek reserveren waardoor je altijd garantie hebt op een goede plek. Je bespaart dus niet alleen geld maar ook nog eens enorm veel tijd! En dit regel je allemaal makkelijk en snel online zonder account.

Weet je nog dat je vroeger muntgeld in een automaat moest stoppen voor het kopen van een parkeerticket? Vanwege alle technologische ontwikkelingen zijn er apps op de markt gebracht die de parkeerregistratie voor je regelen. 

Een goede parkeerapp is erg belangrijk omdat het je helpt om tijd en geld te besparen. Met een parkeerapp kunnen mensen gemakkelijk vinden waar ze kunnen parkeren, wat de kosten zijn en hoe lang ze kunnen parkeren. Zo kunnen mensen voorkomen dat ze te veel betalen voor parkeren of parkeren op plekken waar dat misschien niet is toegestaan. 

Maar wat is nu eigenlijk de beste parkeerapp van dit moment? & Welke parkeerapp past het beste bij jou? In dit artikel zetten wij de 5 beste parkeer apps op een rijtje. Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, service en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Supermarkten getest

10

Uur onderzoek gedaan

60

 Ervaringen gecheckt

9

Websites vergeleken

Top 5 Beste Radiator Ventilator

Parkbee

Beste prijs/kwaliteit parkeerapp
1. Parkbee

Beste parkeerapp

Beste goedkope parkeerapp
2. Easypark

Beste parkeerapp

Beste parkeerapp zakelijk
3. Parkline

Beste parkeer app

Beste parkeerapp voor parkeergarages
4. Q-Park

Bester parkeer app

Beste parkeerapp Nederland
5. SMS Parking


Waar op letten bij het kiezen van een parkeer app?

Er is niet een ''beste'' parkeerapp, maar alle parkeer apps hebben hun eigen expertise. Kwa kosten zit er een minimaal verschil tussen de apps. Het grootste verschil zit in de service en de gebruiksvriendelijkheid van de app.  

Wanneer jij rekening houdt met onderstaande criteria weet je zeker dat je de juiste parkeer app voor jou kiest. Miskopen voorkomen is onze missie! Wij willen jou helpen met het maken voor de juiste keuze in parkeer apps Welke parkeer app is het beste voor jou? Dat weet je als je rekening houdt met onderstaande criteria! 

Kosten

Kosten zijn een belangrijk aspect bij een parkeerapp.  Bovendien moet je rekening houden met andere kosten, zoals abonnementskosten of kosten voor het gebruik van de app. Door de kosten te vergelijken, kun je er zeker van zijn dat je een parkeerapp krijgt die bij je budget past en je alle functies geeft die je nodig hebt

Gebruiksvriendelijkheid

Als gebruiker van de app wil je dat de app gewoon naar behoren functioneert. Alles moet overzichtelijk terug te vinden zijn voor je eigen administratie en als de app vaak vastloopt kan de frustratie hoop oplopen. Je moet er niet aan denken dat je een parkeersessie start en je deze vervolgens niet kan beëindigen, omdat de app niet goed werkt.

Service 

Als er iets mis is met je transactie wil je natuurlijk dat je op een snelle en nette manier geholpen wordt. Daarnaast is het belangrijk dat je klachten goed en correct worden afgehandeld. Goede service is naar ons idee cruciaal en sommige onder ons zijn dan ook bereid om hiervoor meer te betalen.


Wat is de beste parkeer app van 2023? 

Om te bepalen wat de top 5 beste parkeer apps van 2023 zijn hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan en verschillende apps getest. Tijdens het testen hebben wij enorm veel plezier gehad en echt veldonderzoek kunnen doen.

Er zijn best veel parkeer apps en door de kleine verschillen weet je juist niet voor welke je moet kiezen en welke het beste bij jouw situatie past. 

 • Hoe beoordelen de andere consumenten deze parkeer app?
 • Hoe presteert de parkeer app op onze criteria?

Vervolgens hebben we de beste opties op een rijtje gezet. Alleen de aller beste parkeer apps van dit moment zijn terug te vinden in dit artikel. Lees snel verder en kom erachter welke parkeer app het beste bij jou past!

1. Parkbee

Parkbee

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met Parkbee kan je makkelijk op meer dan 400 locaties parkeren. Deze parkeerplaatsen en garages bevinden zich op handige locaties zodat je nooit ver bent van waar je moet zijn. Dit is 30% voordeliger dan op straat parkeren. 

Het is mogelijk om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Dit is enorm handig omdat je zo niet meer uren aan het zoeken bent naar een parkeerplek. Je bent namelijk verzekerd van je parkeerplaats.

Bij het reserveren boek je een tijdslot. Ga je daar overheen? Geen probleem, je betaald vervolgens voordelig per minuut. En dat allemaal makkelijk en snel online zonder account!

Voordelen Easypark

 • Makkelijk online
 • Meer dan 400 locaties
 • Reserveren voor parkeergarantie
 • Parkeren per minuut mogelijk
 • Geen account nodig

Nadelen Easypark

 • Geen app

2. Easypark

Easypark

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Met EasyPark kun je in 120 steden in Nederland en in meer dan 20 landen parkeren. Heb je een elektrische auto? Dan kun je in een aantal landen naast parkeren ook het laden met de app bedienen.

Je hebt bij Easypark optie tussen met en zonder abonnement. Zonder abonnement betaal je €0,39 per parkeeractie, maar je hebt geen registratiekosten. Met abonnement betaal je €1,99 per maand ongeacht het aantal parkeeracties. Als je de app dus meer dan 6x per maand gebruikt is het voordeliger om een abonnement te nemen. 

In de grote steden wordt er nu getest met een ''find & park functie''. Deze functie navigeert je naar een vrije parkeerplaats bij jou in de buurt. De app is beschikbaar voor zowel IOS als Android.

Voordelen Easypark

 • Gemakkelijk te installeren
 • Meer dan 20 landen te gebruiken 
 • Ook elektrisch laden kan worden beheert door de app
 • Find & parkfunctie

Nadelen Easypark

 • Geen

3. Parkline 

Beste parkeerapp

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de nummer 3 staat de app van Park-line, Park-line is in tegenstelling tot de eerste 2 opties alleen in Nederland te gebruiken. Parkeren is zowel met als zonder abonnement mogelijk.

Met abonnement betaal je €2,50 per maand en €0,15 per parkeeractie, zonder abonnement €0,50 per parkeeractie. Registratiekosten zijn €5.

Je kunt parkeerzones aan je favorieten toevoegen, een waarschuwing krijgen als je wegrijdt bij een lopende parkeeractie en een eindtijd instellen. Je kan ook herinneringen instellen voor het parkeren die kost je €0.25 per sms.

Voordelen Parkline 

 • Mooie interface
 • Sms herringering
 • Prima klantenservice 

Nadelen Parkline 

 • Vrij prijzig

4. Qpark

Beste parkeer app

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Waarschijnlijk heb je dit merk wel eens voorbij zien komen. Het is onze nummer 4 Q-park!

Q-Park is een Nederlands parkeerbedrijf dat parkeerplaatsen aanbiedt in steden en dorpen over heel Nederland. Het bedrijf biedt ook parkeeroplossingen voor bedrijven en andere instellingen die parkeerruimte nodig hebben.

De parkeergarages van Q-Park hebben geavanceerde veiligheidssystemen zoals beveiligde deuren, CCTV-camera's en beveiligingspersoneel. De app van Q-park zoekt een q-park parkeergarage bij jou in de buurt en zorgt ervoor dat je geen servicekosten hoeft te betalen.

Voordelen Qpark

 • Bezorging binnen 10 min
 • Goede service
 • In elke grote stad in Nederland

Nadelen Qpark

 • Klein assortiment en duur

5. SMS Parking

Bester parkeer app

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.2

Op nummer 5 staat sms parking. Bij APP-Parking (ook bekend onder de naam SMSParking) heb je de keuze uit 2 tarieven: een abonnement Je betaalt dan €1,85 per maand en €0,16 voor een parkeeractie.

Sluit je geen maandabonnement af, dan ben je €0,30 per parkeeractie kwijt. Bij aanmelding betaal je eenmalig €5. Bovendien geldt er een toeslag van 3,5% bij betaling met een creditcard. 

Een herinnering via de app of e-mail is helemaal gratis. Dit was een van de eerste parkeerapps die er bestond en het systeem werkte eerst ook anders. De interface vinden wij verouderd service was daarentegen voldoende.

Voordelen SMS Parking

 • Een van de bekendste en oudste van NL
 • Service was voldoende

Nadelen SMS Parking

 • Interface is verouderd 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel parkeerapps hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten parkeer apps getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Parkeerapps op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste online parkeerapps op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>