fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Sanne

Best Geteste Papegaaienverzekering

Beste papegaaienverzekering

Petplan - Papegaaienverzekering

Heb jij een papegaai, maar heb je nog niet de juiste verzekering gevonden voor dit prachtige dier? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de Petplan - Papegaaienverzekering geselecteerd als beste papegaaienverzekering 2023! Een gezonde papegaai kan 50 jaar oud worden, maar als het dier last krijgt van kwaaltjes kunnen de dierenartskosten in een rap tempo oplopen. Met de papegaaienverzekering van Petplan krijg je tot 80% procent van de dierenartskosten vergoed! 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste papegaaienverzekering? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Sommige Nederlanders hebben wel een heel bijzonder huisdier, namelijk een papegaai. Hoewel er veel verzekeringen zijn voor honden en katten is het vinden van een goede verzekering voor een papegaai best lastig. 

Het zijn natuurlijk bijzondere dieren en ze kunnen ook nog eens behoorlijk oud worden! Zeker als deze dieren ouder worden kunnen ze last krijgen van verschillende kwaaltjes en dan kunnen de dierenartskosten hoog oplopen. 

Met een papegaaienverzekering kan je de dierenartskosten laag houden. Door middel van een verzekering worden verschillende kosten die je maakt grotendeels vergoed. 

Maar wat is dan een goede papegaaienverzekering? Wij gaan in dit artikel antwoord geven op deze vraag. Aan de hand van onze papegaaienverzekering test hebben wij een top 5 samengesteld met de best geteste verzekeringen van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Verzekeringen getest

10

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

9

Verzekeraars vergeleken


Top 5 Beste Papegaaienverzekeringen

Beste papegaaienverzekering

Best aanbevolen papegaaienverzekering
1. Petplan - Papegaaienverzekering

Beste vogelverzekering
2. PetSecur Vogelverzekering

Beste papegaaienverzekering voor parkieten
3. Alpina - papegaaienverzekering

Beste papegaaienverzekering voor Fokkers
4. Petplan - papegaaienverzekering

Beste adviseur voor een papegaaienverzekering
5. Pets Place 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een papegaaienverzekering?

Na het zien van onze top 5 overweeg je misschien wel om een papegaaienverzekering af te sluiten. Wel raden wij je aan om nog ever verder te lezen, want het afsluiten van een verzekering is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om ervoor te zorgen dat jij een verzekering afsluit die het beste bij jouw papegaai past hebben wij een aantal criteria opgesteld. Wij raden je aan om goed op deze criteria te letten. 

Door goed op deze criteria te letten kan jij met een kritische blik kijken naar de verschillende aspecten van een verzekering. Ook lijken deze criteria sterk op die van de beste papegaaienverzekering volgens de consumentenbond. 

Een basis of uitgebreide verzekering? 

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar het soort verzekering dat je voor je papegaai wilt gaan afsluiten. Zo kan je kiezen voor een basispakket of een uitgebreidere versie van deze basisverzekering. 

Afhankelijk van je voorkeur voor een pakket kan je een verzekering kiezen. Houd er wel rekening mee dat niet alles wordt vergoed door de basisverzekering. Hoe uitgebreider het verzekeringspakket, hoe meer behandelingen worden vergoed. 

Maximale vergoeding per jaar

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de maximale vergoeding per jaar. Dit is het bedrag dat de verzekeraar maximaal per jaar kan vergoeden aan (dierenarts)kosten. Afhankelijk van het type verzekering zal de hoogte van de maximale vergoeding worden bepaald. Hierbij geldt hoe uitgebreider de verzekering, hoe hoger de maximale vergoeding. De maximale vergoeding staat altijd aangegeven door middel van een percentage.

Wanneer wordt de premie afgeschreven? 

Als derde is het handig om naar het moment van afschrijving van de verzekeringspremie te kijken. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kan je zelf het moment van afschrijving kiezen. Je kan hierbij kiezen voor een maandelijkse afschrijving en jaarlijkse afschrijving van de verzekeringspremie. 

Hoogte van de premie

Als laatste is het goed om de hoogte van de premie te controleren. De hoogte van de premie wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn onder andere de factoren: gezondheid en leeftijd van de papegaai. De hoogte van de premie kan sterk verschillen per verzekeraar.


Wat is de beste papegaaienverzekering van 2023?

 Nu je al een glimp hebt kunnen opvangen van onze top 5 en nu je weet waar je op moet letten ben je klaar voor onze uitgebreide top 5. In deze top 5 komen alle verzekeringen nog een keer langs. 

Wij hebben de verzekeringen in onze uitgebreide top 5 voorzien van een korte omschrijving in combinatie met een aantal voor- en nadelen. Zo krijg je meteen een goed beeld van de verzekeringen. 

Ook hebben wij verschillende verzekeringen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere papegaai een beste papegaaienverzekering tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Petplan - Papegaaienverzekering

Beste papegaaienverzekering

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Top-x hebben een papegaaienverzekering test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn. De Petplan - papegaaienverzekering is uit onze test gekomen als beste papegaaienverzekering 2023! 

En dat is natuurlijk niet voor niets want bij deze verzekeraar staat het welzijn van je huisdier op nummer 1. Met deze verzekering worden alle medisch noodzakelijke consulten vergoed. 

Ook kan je bij deze verzekeraar kiezen uit drie verschillende verzekeringspakketten. Dit zijn het basispakket, het plus pakket en het totaal pakket. Waarbinnen het totaal pakket de meest uitgebreide verzekering is. 

Verder kun je bij deze verzekeraar ook kiezen uit twee aanvullende dekkingen. Deze dekkingen kun je naast je verzekering afsluiten. Op deze manier kan je voor extra zekerheid zorgen. 

Voordelen Petplan - Papegaaienverzekering

 • De minimale jaarlijkse vergoeding is 3.000 euro
 • Bied ook aanvullende verzekeringen aan
 • Keuze uit drie verschillende verzekeringspakketten
 • De verzekering is opgesteld in samenwerking met dierenartsen

Nadelen Petplan - Papegaaienverzekering

 • Binnen de basisverzekering wordt snavelzorg niet vergoed

2. PetSecur Vogelverzekering

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Natuurlijk heeft niet iedere vogelliefhebber een papegaai als huisdier. Wij snappen heel goed dat je als vogeleigenaar ook je grasparkieten, kanaries of diamantduiven wil verzekeren. 

Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een verzekering voor elke vogelsoort en die hebben wij gevonden! Wij hebben de PetSecur vogelverzekering geselecteerd als beste vogelverzekering. 

Deze vogelverzekering van de verzekeraar PetSecur is geschikt voor iedere vogel die als huisdier gehouden kan worden. Elke vogelsoort is van harte welkom bij deze verzekeraar. 

Ook bij deze verzekeraar heb je de keuze uit drie verschillende verzekeringspakketten voor je vogel. En dat is niet alles want PetSecur staat bekend om de hoogste uitkeringen van Nederland! 

Voordelen PetSecur Vogelverzekering

 • Je kunt kosten gemakkelijk online declareren 
 • Hoogste uitkeringen van Nederland 
 • Je kan kiezen uit een basis- standaard en extra pakket. 
 • De verzekering kan je razendsnel afsluiten

Nadelen PetSecur Vogelverzekering

 • Niet geschikt voor vogels ouder dan 7 jaar 

3. Alpina - papegaaienverzekering

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar een verzekering voor je parkiet? Of heb je thuis een parkiet en een papegaai? Het is dan handig om op zoek te gaan naar een verzekeraar waar je beide vogels kan verzekeren. 

Om die reden hebben wij de Alpina - papegaaienverzekering geselecteerd als beste papegaaienverzekering voor parkieten. Bij deze verzekeraar is dus ook je parkiet van harte welkom. 

Bij verzekeraar Alpina heb je de keuze uit maar liefst 4 verschillende dekkingen. Dit zijn de dekkingen Basis, Plus, Totaal of Ongevallen. Houd er wel rekening mee dat het vergoedingspercentage per dekking verschilt. 

Met een verzekering van Alpina kun je zonder al te hoge kosten te maken bij de dierenarts je papegaai de juiste zorg bieden. Dit omdat je natuurlijk een flink deel van de kosten terug krijgt van de verzekeraar. 

Voordelen Alpina - papegaaienverzekering

 • Je kunt zelf de dekking bepalen
 • Keuze uit 4 verschillende dekkingen
 • Je betaald elke maand een vast bedrag aan premie
 • Specialistische zorg wordt vergoed

Nadelen Alpina - papegaaienverzekering

 • De premiekosten verschillen sterk per vogel

4. Petplan - papegaaienverzekering

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Natuurlijk kan je geen papagaai kopen bij de eerste de beste dierenwinkel, daar zijn deze dieren te exclusief voor. Een echte papegaai koop je daarom bij een goede fokker. 

Maar ook papegaaien bij de fokkers kunnen last krijgen van verschillende gezondheidsproblemen. Als fokker is het daarom ook verstandig om een verzekering af te sluiten en gelukkig hebben wij er een gevonden! 

Wij hebben namelijk de Petplan papegaaienverzekering geselecteerd als beste papegaaienverzekering voor fokkers. Met deze verzekering, die uitsluitend bedoeld is voor fokkers, kun je als fokker samenwerken met een dierenarts. 

Het Petplan fokkersprogramma kan zorgen voor een veilig gevoel. Met deze verzekering krijgen de klanten gezonde dieren en ben je als fokker verzekerd tegen financiële tegenvallers. 

Voordelen Petplan - papegaaienverzekering

 • Je wordt gekoppeld aan een dierenarts in Nederland
 • Verzekerd tegen financiële tegenvallers
 • Speciaal ontwikkeld voor fokkers 
 • Er zijn verschillende mogelijkheden

Nadelen Petplan - papegaaienverzekering

 • Niet geschikt voor particulieren

5. Pets Place 

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een papegaaienverzekering afsluiten, maar hebben wij je nog niet helemaal overtuigd? Dat kan natuurlijk gebeuren en dat is ook helemaal niet erg, want je wil natuurlijk het beste voor je huisdier. 

Gelukkig is er Pets Place, dit is niet alleen een dierenwinkel want op de website geven zij ook advies over verschillende soorten dierenverzekeringen. Niet gek dus dat wij dit bedrijf hebben geselecteerd als beste adviseur voor een papegaaienverzekering. 

De dierengeneeskunde is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Hierdoor is ook de gezondheidszorg voor papegaaien flink beter geworden, want kwaaltjes kunnen eerder worden opgespoord en behandeld. 

Pets Place raad net als wij ook de papegaaienverzekering van verzekeraar Petplan aan. Bij deze verzekeraar is je papegaai voor slechts een paar euro per maand verzekerd. Andere vogelsoorten kunnen ook terecht bij de verzekeraar

Voordelen Pets Place 

 • Maandelijkse premie van een paar euro per maand
 • De papegaai kan al vanaf jonge leeftijd verzekerd worden
 • Groot deel van de kosten worden vergoed
 • Je hoeft niet meer te kiezen tussen je papegaai of je portemonnee 

Nadelen Pets Place 

 • Pets Place is slecht een adviseur

Hoeveel soorten papegaaienverzekering hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 papegaaienverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de papegaaienverzekering op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste papegaaienverzekeringen zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere verzekerden. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP