Laatste update: december 2021

Door: Sanne

Best Geteste Pannenset

Na meer dan 21 pannensets getest te hebben in de afgelopen 3 jaar zijn wij ervan overtuigt dat de BK Q-linair Master Glas Pannenset de beste pannenset van 2021 is. Deze set is geschikt voor alle warmtebronnen, zelfs voor inductie en ovens. De pannenset is vaatwasmachinebestendig, heeft een handige afgiet functie door de deksels vast te draaien en glazen deksels om het eten goed in de gaten te kunnen houden. De set bestaat uit vijf verschillende pannen van RVS met glazen deksels.

Wanneer je graag in de keuken staat, dan is een goede pannenset geen overbodige luxe. Maar ook wanneer je zo nu en dan wilt kokkerellen, dan kan je niet zonder een goede pannenset.

Omdat je natuurlijk niet alleen zomaar een goede pannenset, maar eigenlijk alleen de beste pannenset wilt voor jouw kookplaat, hebben wij een onafhankelijke pannenset test gedaan om erachter te komen wat de beste pannenset van 2020 is.

Natuurlijk hebben wij ook gekeken naar andere testpanels en naar bijvoorbeeld de beste pannenset volgens de Consumentenbond, maar uiteindelijk zijn wij tot een eigen unieke Top 5 van de beste koop voor een pannenset gekomen.

Hiervoor hebben wij een groot aantal pannensets, waaronder de beste pannenset voor inductie, getest op verschillende eigenschappen en rekening gehouden met de juiste prijs/kwaliteit verhouding.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

16

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pannensets

Beste koop van 2021:
1. BK Q-linair Master Glas Pannenset
Geschikt voor alle soorten warmtebronnen

Beste duurzame Pannenset
2. GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-Delig + 5 Accessoires
Extra duurzaam bakoppervlak, bestand tegen metalen spatels

Beste Pannenset voor starters
3. Demeyere Classic Pannenset - 5 delig - RVS
Roestvrijstalen pannen hebben een bodem van drie lagen zodat de warmte goed kan worden verspreid

Beste Pannenset voor inductie
4. BK Excellent Pannenset 5-delig
Vaatwasmachine bestendig

Beste betaalbare pannenset 
5. WMF Provence Plus Pannenset
De pannen kunnen zelfs in de oven


Top 10 Beste pannensets

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte pannensets bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Pannenset?

Het valt niet mee om op eigen houtje de beste pannenset van dit moment te kiezen. Hoewel er in Nederland pas vanaf 2050 niet meer op gas kan worden gekookt, worden steeds meer nieuwbouwwoningen al zonder gasaansluitingen opgeleverd. Dat is wel iets om rekening mee te houden wanneer je nieuwe pannen wilt kopen voor in de keuken.

Daarnaast zijn er nog een aantal criteria die je aan zou kunnen houden wanneer je op zoek bent naar de beste pannenset. Wij van Top-X hebben voor onze pannenset test een aantal eigenschappen zwaar laten meewegen bij de testresultaten. We zetten een aantal criteria hier even voor je op een rijtje.

Warmtebron

Niet iedere pan is geschikt om te koken op elke warmtebron. In onze Top 5 hebben wij zoveel mogelijk pannensets opgenomen die geschikt zijn voor inductie, gas, halogeen en keramisch koken.

Inhoud

Een goede pannenset heeft pannen in verschillende afmetingen.

Materiaal

Er zijn pannensets verkrijgbaar van onder andere gietijzer, RVS, koper of keramiek. Elk heeft zijn eigen unieke warmte-eigenschappen.

Handgrepen

Zijn dit koudgrepen of heb je altijd pannenlappen nodig om de pan van de warmtebron te halen?


Wat is de beste pannenset?

Behalve bovenstaande criteria kan je vast nog meer eigenschappen bedenken waaraan een pannenset volgens jou moet voldoen. Een ding dat puur persoonlijk is, is het design.

In onze Top 5 hebben wij gekeken naar mooie design pannensets die niet misstaan in de keuken, maar die ook heel functioneel zijn.

Tenslotte hebben we de prijs ook mee laten spelen. Want hoe mooi ook, een pannenset moet wel betaalbaar zijn. Daarom hebben we goed gekeken naar de verhouding prijs/kwaliteit. Klik je bij de pannenset van je keuze op de Beste prijs button, dan word je doorverwezen naar de webshop die deze pannenset op dit moment voor de laagste prijs aanbiedt.

1. BK Q-linair Master Glas Pannenset - 5-delig - Veilig afgietsysteem

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als we één favoriet moeten noemen uit onze Top 5 van beste pannensets, dan is het de BK Q-linair. Het is niet voor niets dat deze pannenset maar liefst drie internationale awards heeft gewonnen voor het beste design.

Maar het is niet alleen het uiterlijk waarom wij deze pannenset geweldig vinden. BK Q-linair is geschikt voor alle warmtebronnen, zelfs voor inductie en oven.

De pannenset is vaatwasmachinebestendig, heeft een handige afgiet functie door de deksels vast te draaien en glazen deksels om het eten goed in de gaten te kunnen houden. De set bestaat uit vijf verschillende pannen van RVS met glazen deksels.

Voordelen BK Q-linair Master Glas Pannenset - 5-delig - Veilig afgietsysteem

 • Handige afgiet functie
 • Fraai design
 • Vaatwasmachinebestendig

Nadelen BK Q-linair Master Glas Pannenset - 5-delig - Veilig afgietsysteem

 • Pannen kunnen enigzins zwaar aanvoelen
 • Handvatten hebben geen koudgreep

2. GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-Delig + 5 Accessoires

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Wanneer je graag lekker kookt, maar het milieu ook heel belangrijk vindt, dan is de keramische pannenset van GreenPan Mayflower vast wat voor jou.

De pannenset is milieuvriendelijk geproduceerd. Bovendien zijn de bodems van de pannen voorzien van een "gezonde" Thermolon™ Infinity keramische antiaanbaklaag. Dit bevat bevat duurzame grondstoffen en niet het schadelijke PFAS. De antiaanbaklaag kan tegen een stootje, omdat deze versterkt is met diamant. De pannen kunnen worden gebruikt op alle warmtebronnen, behalve in de oven.

Je reinigt deze aluminium pannenset in een handomdraai door het met de hand in een sopje af te wassen met een zachte spons. Hierdoor blijven de pannen mooi en de bodems intact. Deze pannenset wordt geleverd inclusief accessoires zoals een vergiet, spatel, pastalepel en twee opscheplepels.

Voordelen GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-Delig + 5 Accessoires

 • Milieuvriendelijk
 • Fraai design
 • Makkelijk te reinigen

Nadelen GreenPan Mayflower Keramische Pannenset - 5-Delig + 5 Accessoires

 • Kan niet in de vaastwasmachine

3. Demeyere Classic Pannenset - 5 delig - RVS

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Combineer het gemak van koken op alle warmtebronnen met een fraai design en je komt uit bij de pannenset van Demeyere Classic. De 5-delige set is vooral geschikt voor de starter die direct een complete pannenset in huis wilt hebben.

De roestvrijstalen pannen hebben een bodem van drie lagen zodat de warmte goed kan worden verspreid. De pannen zijn voorzien van een handige gietrand en handgrepen die koud blijven op de beste inductie kookplaat. Deze pannenset is geschikt voor elektrisch, keramisch, halogeen, inductie koken en koken, bakken of braden op gas. De pannen kunnen zelfs in de oven.

Voordelen  Demeyere Classic Pannenset - 5 delig - RVS

 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Mooi design
 • Handige gietrand

Nadelen Demeyere Classic Pannenset - 5 delig - RVS

 • Niet geschikt voor in de vaatwasmachine
 • Kan niet in de magnetron

4. BK Excellent Pannenset 5-delig - RVS - Inductie

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

In Nederland wordt meer en meer op inductie gekookt. Met de pannen van de BK Excellent kan je niet alleen koken op gas, halogeen, elektrisch of keramisch, maar ook op inductie. De beste pannenset voor inductie is absoluut de BK Excellent.

Een groot pluspunt van deze populaire pannenset is, dat de pannen in de vaatwasmachine gereinigd mogen worden. De roestvrije edelstalen pannen zijn voorzien van een zogenaamde sandwichbodem, waardoor de opwarming gelijkmatig plaatsvindt.

Dankzij de stootvaste glazen deksels kan je precies het hele kookproces in de pan volgen zonder de deksel eraf te hoeven halen. Aan de binnenzijde van de pannen zit een handige maatverdeling en de buitenzijde is voorzien van een handige gietrand.

Voordelen BK Excellent Pannenset 5-delig - RVS - Inductie

 • Vaatwasmachinebestendig
 • Maatverdeling in de pannen

Nadelen BK Excellent Pannenset 5-delig - RVS - Inductie

 • Handgrepen blijven niet koud

5. WMF Provence Plus Pannenset - 5-delig

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Met de vijfdelige pannenset van WMF Provence Plus heb je alles in huis om uitgebreid te kunnen koken. Het Cromargan® 18/10 roestvrije staal geeft de set een robuuste uitstraling. Dankzij de TransTherm bodem wordt de hitte onder de pan gelijkmatig verdeeld en kan met deze set worden gekookt op verschillende warmtebronnen zoals gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie. De pannen kunnen zelfs in de oven.

De handgrepen zijn bekleed met een laagje gesatineerd roestvrij staal. Hierdoor blijven de handgrepen koel terwijl de pan verhit wordt op een warmtebron. De deksels zijn van glas waardoor je het kookproces nauwgezet kunt volgen. Schoonmaken van deze pannenset gaat heel gemakkelijk met warm water en een sopje met een zachte spons. Bijkomend voordeel is dat de pannen van WMF Provence Plus ook vaatwasmachinebestendig zijn.

Voordelen WMF Provence Plus Pannenset - 5-delig

 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Vaatwasmachinebestendig

Nadelen  WMF Provence Plus Pannenset - 5-delig

 • Handgrepen van deksels worden heet

Hoeveel soorten pannensets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 pannensets koffers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pannensets op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste pannensets is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP