Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best Geteste Opklapbed

Beter Bed Smart - Vouwbed

Wij hebben maar liefst 14 verschillende opklapbedden mogen testen. Geen enkel bed kwam zo goed uit de test als het Beter Bed Smart - Vouwbed. Dit vouwbed is geschikt voor 1 persoon, heeft een maximaal draagvermogen tot 100 kilogram en is ontzettend makkelijk op te bergen. Met dit opklapbed ben je altijd voorbereid op gasten die komen logeren!

Als jij op zoek bent naar het beste opklapbed dan is dit artikel voor jou! Wij hebben namelijk 14 verschillende opklapbedden getest op verschillende criteria.

Zo hebben we onder andere gekeken naar het ligcomfort, de prijs/kwaliteit en het gebruiksgemak.  Ook hebben we de bedden echt getest en hebben we meerdere nachten geslapen op de bedden.

Door dit artikel goed te lezen weet je zeker dat je geen miskoop doet. Benieuwd naar de testresultaten? Lees gauw verder en ontdek de best geteste opklapbedden van 2021!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

19

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Opklapbedden

Beste koop van 2021:
1. Beter Bed Smart - Vouwbed

Beste Luxe opklapbed
2.Beter Bed Basic Vouwbed Olsen

Beste Boxspring opklapbed
3. Boxspring Company - 90x200

Beste tweepersoons opklapbed
4. INVENTO 01 Verticaal Vouwbed

Beste betaalbare opklapbed 
5. Bedworld Logeerbed / opklapbed


Top 10 Beste Opklapbedden

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Opklapbed?

Het kopen van een goed opklapbed is lastiger dan je op voorhand zou denken. Hoe weet je bijvoorbeeld welk opklapbed goed bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren past?

Om de aankoop iets makkelijker te maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt van een aantal belangrijke criteria. Door deze criteria in je achterhoofd te houden weet je zeker dat je geen miskoop doet en een goed opklapbed aanschaft!

Matras

Om goed te kunnen slapen is het matras natuurlijk key. Een goed matras zorgt ervoor dat je een betere nachtrust krijgt waardoor je uitgeruster en met meer energie de dag kan beginnen.

De meeste opklapbedden beschikken over een ingebouwd matras. Let er dan ook goed op dat dit een matras is dat voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeften.

Bij voorkeur is het een matras dat wat dikker is, dunne matrassen staan namelijk niet echt bekend om het comfort.

Formaat

Uiteraard is het ook van belang dat je kijkt naar de maat van het opklapbed. Wil je het opklapbed vooral gebruiken als logeerbed? Dan is het van belang dat het bed groot genoeg is voor de meeste mensen. Kies bij voorkeur een bed dat rond de 2 meter lang is. Is het een opklapbed voor kinderen? Kies dan voor een kleinere variant.

Maximale belasting

Bij het kopen van een goed opklapbed is het van belang dat je let op de maximale belasting van het bed. Het ene bed kan namelijk zwaarder belast worden dan het andere.

Kies bij voorkeur voor een opklapbed dat een maximale belasting van tussen de 50 en 100 kilo heeft voor kinderen of lichte volwassen. Als je op zoek bent naar een mooi opklapbed voor volwassenen dan zouden we je adviseren om te kiezen voor een bed met een maximale belasting van tussen de 100 tot 150 kilogram.

Prijs

Als laatste is het natuurlijk handig om de prijs van het bed in je achterhoofd. Als het om opklapbedden gaat is het zo dat je het zo gek kunt maken als je maar wilt. De goedkopere opklapbedden beginnen rond de 85 euro en de duurdere varianten kunnen oplopen tot 500 euro.

Als jij het bed vaak gaat gebruiken dan is het aan te raden om een iets duurder bed aan te schaffen, je gaat er tenslotte veel gebruik van maken.


Wat is het beste Opklapbed van 2021?

Tijd om over te gaan tot het leukste onderdeel van dit artikel: wat is het beste opklapbed van 2021? Na 14 verschillende opklapbedden van verschillende webshops getest te hebben (van Ikea tot Bol.com) hebben wij een ultieme top 5 gemaakt.

Alleen de allerbeste opties hebben een plekje in deze top 5 opklapbedden verdient. Overigens hebben we gekeken naar verschillende gebruikssituaties.

Zo vind je een opklapbed voor iedere situatie. Lees gauw verder om de reviews van de best geteste opklapbedden van 2021 te ontdekken!

1. Beter Bed Smart - Vouwbed

Beste opklapbed

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Wil jij een opklapbed dat super lekker ligt, goed geprijsd is? Dan is het Beter bed smart vouwbed voor jou! Geen enkel bed scoorde zo goed op gebruiksgemak, prijs / kwaliteit en lig comfort.

Dit is een perfect 1 persoons logeerbed en wordt geleverd met matras en bedbodem. Verder is dit bed super makkelijk uit te klappen en kun je hem opbouwen tot een klein pakketje waardoor hij ideaal is voor de kleine ruimtes.

Dit vouwbed is geschikt voor mensen tot 100 kilogram. Het materiaal van dit inklapbed is trouwens van metaal. Hierdoor voelt het matras zeer solide en stevig aan.

Voordelen Beter Bed Smart - Vouwbed

 • Ligt super lekker
 • Wordt geleverd met matras en bedbodem
 • Binnen enkele seconde in te klappen

Nadelen Beter Bed Smart - Vouwbed

 • Geen

2. Beter Bed Basic Vouwbed Olsen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een luxe opklapbed en ben je van plan het bed regelmatig te gaan gebruiken? Kies dan voor het Beter Bed Basic Vouwbed Olsen.

Wauw, wat een geweldig bed is dit! Dit is een compact opklapbaard 1 persoonsbed dat geleverd wordt met een polyether matras en een metalen frame. 

Het grote voordeel van dit model is dat hij beschikt over een super goed matras. Ook heeft dit bed een luxe uitstraling dankzij het zwarte frame.

Ook dichtgevouwen ziet dit product er zeer netjes en degelijk uit. Dit bed is overigens geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Nadeel van dit product? De prijs is aan de hoge kant.

Voordelen Beter Bed Basic Vouwbed Olsen

 • Beste luxe opklapbed
 • Wordt geleverd met polyether matras en metalen frame
 • Super stevig en goed matras

Nadelen Beter Bed Basic Vouwbed Olsen

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Boxspring Company - 90x200

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.6

Op nummer drie van deze lijst vind je het beste boxspring opklapbed. De Boxspring Company - 90x200 kwam bij ons als beste uit de test. Dit vouwbed beschikt over een spiraalboden, is makkelijk in te klappen en leverbaar in verschillende formaten.

Verder is dit een bed van goede kwaliteit en heeft het bed afgewerkte wielen die makkelijk te monteren zijn. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram.

Kortom, zoek jij een boxspring opklapbed? Kies dan voor dit unieke model van de boxspring company.

Voordelen  Boxspring Company - 90x200

 • Beste boxspring inklapbed
 • Boxspring matras is van hoge kwaliteit

Nadelen Boxspring Company - 90x200

 • Geen

4. INVENTO 01 Verticaal Vouwbed

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek jij naar een opklapbed voor twee personen? Kies dan voor het INVENTO 01 Verticaal Vouwbed. Dit is een verticaal opklapbed dat ideaal is voor kleinere ruimtes.

De INVENTO 01 heeft niet veel ruimte nodig en maakt nuttig gebruik van de beschikbare ruimte in uw woning. Door een sterk gaslift systeem is deze bedkast gemakkelijk te openen en te sluiten voor iedereen.

Tevens zorgt een extra veiligheidssysteem ervoor dat jonge gebruikers beschermt zijn tegen ongelukken. Ten slotte zorgt de glazen voordeur ervoor dat het opklapbed krasbestendig is.

Het opklapbed komt met eenvoudige instructies en al het benodigde gereedschap voor montage. Als je er even niet uitkomt kunt u gratis contact opnemen met onze technische dienst of laat het over aan één van onze experts.

Voordelen INVENTO 01 Verticaal Vouwbed

 • Geschikt voor twee personen
 • Ideaal voor kleinere ruimtes

Nadelen INVENTO 01 Verticaal Vouwbed

 • Lastig in elkaar te zetten

5. Bedworld Logeerbed / opklapbed

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met het beste betaalbare opklapbed. Zoek jij een logeerbed dat je af en toe van plan bent te gaan gebruiken? Kies dan voor dit logeerbed van Bedworld.

Dit bed beschikt over een matras dat gemaakt is van comfortschuim. Ook is het bed automatisch uitklapbaar waardoor je binnen enkele seconde het bed hebt staan.

Het vouwbed is in de diepte in opgeklapte toestand 32,4 cm. De hoogte op de wieltjes vanaf de grond: 110,5 cm.

Voordelen Bedworld Logeerbed / opklapbed

 • Automatisch uitklapbaard
 • Goede prijs

Nadelen  Bedworld Logeerbed / opklapbed

 • Geen

Hoeveel soorten opklapbedden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 opklapbedden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de opklapbedden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste workmate is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>