Laatste update: Juni 2021

Door: Soraya

Best Geteste Oorthermometer

Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA is momenteel de meest nauwkeurige en beste oorthermometer van 2021. Met dit apparaat meet je binnen enkele seconden de temperatuur van je baby, kind of familielid. De oorthermometer is super makkelijk in gebruik en gaat bovendien jarenlang mee. 

Als jij op zoek bent naar de beste oorthermometer van dit moment heb ik goed nieuws voor je. Ik heb namelijk een uitgebreide test gedaan en meer dan 24 verschillende oorthermometers met elkaar vergeleken. 

Op basis van deze test heb ik een ultieme top 5 gemaakt waarin je de beste oorthermometers vindt om je gezondheid of die van je kinderen te beschermen.

Door te kiezen voor een van de oorthermometers uit deze lijst meet je snel en nauwkeurig de temperatuur van je kindje, jezelf of een ander familielid. Binnen een minuut weet je of iemand koorts hebt waardoor je altijd weet wanneer je een dokter moet inschakelen.

Ik heb alle oorthermometers getest op prijs/kwaliteit, functionaliteiten en gebruiksgemak. Ook heb ik de  thermometers getest bij verschillende kinderen en volwassenen. Benieuwd naar mijn conclusies? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste oorthermometers

Beste koop van 2021:
1. Braun IRT 6520
Meest nauwkeurige oorthermometer van dit moment

Beste Infrarood oorthermometer
2. Bintoi® - Digitale Infrarood Oorthermometer
Ook mogelijk om  temperatuur te meten via het voorhoofd 

Beste digitale oorthermometer
3. Braun IRT 3030
Zo Geschikt voor het hele gezin zelfs voor pasgeborenen

Beste betaalbare oorthermometer
4. Bintoi® - Digitale Infrarood Oorthermometer
Deze thermometer zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur van je baby kan meten.

Beste oorthermometer voor baby's
5. Premiumful - Digitale infrarood thermometer
Meet ook de temperatuur van objecten en heeft een duidelijk LCD-scherm


Top 10 Beste oorthermometers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste oorthermometers eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Wat is de Beste Oorthermometer?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een oorthermometer is het tijd om te over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. De resultaten van onze test! In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: 'wat is de beste oorthermometer?'

Om jullie een zo goed mogelijk advies te geven heb ik 24 verschillende oorthermometers met elkaar vergeleken. In totaal heb ik hier zo'n 9 uur onderzoek naar gedaan, vervolgens heb ik meer dan 40 ervaringen van consumenten gecheckt en de prijzen op 7 verschillende websites vergeleken. 

Op basis van dit onderzoek heb ik een ultieme top 5 gemaakt met de allerbeste oorthermometers van dit moment. Al deze oorthermometers scoren goed op prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten.

1. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Na het testen van meer dan 20 verschillende oorthermometers kan ik oprecht zeggen dat er geen 1 oorthermometer in de buurt kwam van de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

In mijn ogen is dit by far de beste oorthermometer omdat hij super goed scoort op prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. Verder is dit de meest nauwkeurige oorthermometer van dit moment.

Ik heb zelf de temperatuur 15 keer opgemeten met deze oorthermometer en vervolgens met een reguliere thermometer, in alle gevallen was de temperatuur gelijk.

Verder beschikt dit model over een handige age precision functie. Hierdoor herkent de thermometer direct hoe oud een persoon is waar je de temperatuur van op meet, op basis hiervan geeft de thermometer direct aan of het verstandig is een dokter te bellen of niet.

Ook beschikt de Braun IRT 6520 over een handig kleurenschema, deze kleuren zorgen ervoor dat je direct kunt zien of een temperatuur goed is of niet. 

Ben je op zoek naar een oorthermometer voor je baby of kind? Ook dan is deze uitermate gesschikt zo meet je binnen enkele seconden de temperatuur van je baby of kind. 

Het enige minpuntje van dit product? Hij kan niet gekoppeld worden met je mobiel.

Voordelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

 • Meest nauwkeurige oorthermometer uit de test
 • Binnen enkele seconden meet je de temperatuur van je baby, kind of ander familielid

Nadelen  Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA

 • Niet te koppelen met je telefoon

2. Digitale Infrarood Oorthermometer van Bintoi.

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar de beste infrarood oorthermometer van dit moment? Dan zou ik je adviseren om te kiezen voor de Digitale Infrarood Oorthermometer van Bintoi. 

Dit is een multifunctionele thermometer waarbij je via het oor of het voorhoofd gemakkelijk en snel de temperatuur op meet van je baby of kind (of volwassenen / bejaarden).

Deze thermometer is geschikt voor baby's vanaf 0 maanden. Wat ik ontzettend goed vond aan deze thermometer was de hygiëne, zo hoef je dit apparaat niet achteraf te steriliseren. 

Verder is deze thermometer ook geschikt voor het meten van je kamertemperatuur, vloeistoffen (melkflesjes en badwater) en voeding.

Ook beschikt de oorthermometer van Bintoi over handige koortswaarschuwingen: groenlichtje = goed, oranje lichtje = lichte koorts en roodlichtje = hoge koorts.

Het nadeel van dit model? Hij is niet oplaadbaar, je moet dus aan de gang met batterijen.

Voordelen Digitale Infrarood Oorthermometer van Bintoi.

 • Beste infrarood oorthermometer van dit moment
 • Multifunctionele thermometer waarbij je de temperatuur via het oor of het voorhoofd op meet

Nadelen  Digitale Infrarood Oorthermometer van Bintoi.

 • Model is niet oplaadbaar, je moet dus aan de gang met batterijen

3. Braun IRT 3030

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij op zoek bent naar de beste digitale oorthermometer dan zou ik je aanraden te kiezen voor de Braun IRT 3030. Wederom een thermometer van het merk Braun, zelf ben ik altijd enorm te spreken over deze producten aangezien ze kwalitatief heel sterk zijn. 

De Braun Thermoscan 3-IRT3030 is een gemakkelijke oorthermometer en erg snel te gebruiken. Binnen 1 seconden wordt het meetresultaat weergeven op het LCD beeldscherm.

Deze thermometer is geschikt voor het hele gezin zelfs voor pasgeborenen. Om het gebruik hygienisch te houden worden er BPA en Latexvrijen wegwerplensfilters meegeleverd.

De meter geeft met piepjes aan of er een normale, verhoogde of hoge temperatuur wordt aangegeven. Waardoor meteen duidelijk is of iemand koorts heeft.

Nadeel van dit model? Hij beschikt niet over een smartfunctie.

Voordelen Braun IRT 3030

 • Beste digitale oorthermometer van dit moment
 • Gemakkelijk temperatuur te meten en binnen 1 seconde al resultaat
 • Geschikt voor het hele gezin

Nadelen  Braun IRT 3030

 • Beschikt niet over smart functie

4. Bintoi® - Digitale Infrarood Oorthermometer

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je een klein budget maar ben je wel op zoek naar een goede oorthermometer? Kies dan voor de Bintoi infrarood thermometer

Dit is momenteel de beste goedkope oorthermometer. Dit apparaat beschikt over een handige memory modus, hierdoor onthoudt hij automatisch tot maar liefst 35 verschillende metingen.

Ook beschikt dit apparaat over een voorhoofd thermometer waardoor je de keuze hebt tussen een temperatuur meting via het oor of het voorhoofd.

Hierdoor meet je binnen enkele seconden de koorts bij een baby, kind, volwassenen of bejaarden. Het nadeel van dit model vind ik dat hij iets langer werk heeft om de temperatuur te meten. Bij andere producten uit deze lijst is dat een stuk sneller.

Voordelen Bintoi® - Digitale Infrarood Oorthermometer

 • Beste goedkope oorthermometer van 2021
 • Handige memory modus zorgt ervoor dat je automatisch tot 35 metingen kunt opslaan

Nadelen  Bintoi® - Digitale Infrarood Oorthermometer

 • Temperatuur meten duurt iets langer

5. Denver HBO-6610Blue

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Premiumful digitale oorthermometer. Dit is een goede oorthermometer voor baby's en kinderen. Ik zou je echter eerder aanraden om voor nummer 1 of 2 uit deze lijst te gaan omdat die kwalitatief iets beter in elkaar zitten.

Deze infrarood thermometer heeft wel drie verschillende standen. Zo meet je makkelijk de temperatuur vanaf het voorhoofd of het oor, maar ook kun je de thermometer zelfs gebruiken voor metingen van andere dingen.

Weten of de babymelk warm genoeg is? Of ben je bang dat het badwater te warm is? Ook dat kun je makkelijk en snel meten.

Nadeel van dit model is zoals ik eerder al aangaf de kwaliteit. Die ligt een stuk lager dan de andere uit deze lijst.

Voordelen Denver HBO-6610Blue

 • Goede oorthermometers voor baby's en kinderen

Nadelen  Denver HBO-6610Blue

 • Kwalitatief niet heel goed

Hoeveel soorten oorthermometers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 24 oorthermometers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de oorthermometers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste oorthermometer is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat het beste oorthermometer is.

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>