• Home
 • /
 • Dieren
 • /
 • Beste Ontwormingsmiddel voor je Kat [Test 2021]

Laatste update: Juni 2021

Door: Sanne

Beste ontwormingsmiddel voor katten

Milbemax Ontwormingsmiddel -

5/5

Milbemax is een ontwormingsmiddel in tablet vorm. Milbemax ontworming is ter preventie van hartworm infecties en ter behandeling en controle van zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden en ter behandeling en controle van spoelwormen, haakwormen en lintwormen bij katten.

Wanneer je kat of kitten veel in de buitenlucht komt en regelmatig vogels en muizen eet, is het van belang om voor een goed ontwormingsmiddel te zorgen voor je huisdier.

Het ontwormen van je kat is erg belangrijk. De onzichtbare plaag kan zomaar veel schade aanrichten. Wanneer je kat of kitten wormen heeft is dat niet alleen vervelend voor de kat, het kan ook erg schadelijk zijn en zorgen voor infecties. Daarnaat kunnen wormen ook overdraagbaar zijn op mensen. Controleer de uitwerpselen van je kat daarom regelmatig op worpjes en gebruik preventief ontwormingsmiddel. Vaak laten wormen zich pas zien als je kat ernstig besmet is. Zorg daarom voor voldoende preventieve bescherming.

Het gebruik van ontwormingsmiddel verschilt per kat. Zo is het bijvoorbeeld van belang om jonge katten vaker te ontwormen dan oudere katten. Ook katten die vaker buiten komen dienen meer bescherming te krijgen. Voeg de tabletjes (in gestampte vorm of in het geheel) toe aan de voeding van je kat en herhaal de behandeling indien nodig. Hoevaak je het product moet toedienen verschilt echter per ontwormingskuur.

Lees meer over het gebruik van ontwormingskuur kat en kitten en ga voor een effectief ontwormingsmiddel voor jouw kat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ontwormingsmiddel?

Wanneer jouw kat last heeft van wormen, of als je jouw kat preventief wilt beschermen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende tabletten en doseringen voor het gewicht van je kat. Stem de dosis dus zorgvuldig af op het juiste gewicht van je kat of kitten.

Daarnaast zijn er verschillende soorten wormen die katten kunnen oplopen. Zo heb je bijvoorbeeld kleine lintwormpjes, of spoelwormen, en zijn er verschillende kuren beschikbaar per soort. Let bij het kopen van het middel op de diverse specificaties en koop een product dat effectief voor de worm soort van jouw kat past. Weet je niet goed welke worm je kat heeft? Zorg er dan voor dat je een algemeen middel koopt dat voor verschillende soorten wormen effectief is.

Gemiddeld is het aan te raden om je kat ongeveer 4 keer per jaar te ontwormen, voor een optimale gezondheid van je kat en bescherming van jezelf. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende ontwormingsmiddelen op voorraad hebt om keer op keer weer voor een goede bescherming en preventie te zorgen.

Welke specificaties bestaan er?

Er zijn verschillende soorten ontwormingskuren. Zo zijn er verschillende tabletten voor eenmalig gebruik, en ontwormingsmiddelen die je eenmalig of meerdere malen moet herhalen voor een effectieve werking. Daarnaast zijn er specifieke middelen voor katten van bepaalde levensfase, zoals jongere katten en katten op leeftijd.

Ontwormingskuren worden meestal verkocht in tablet vorm, maar zijn ook beschikbaar in vloeibare vorm of in poeder vorm. Ook kun je uiteraard de tabletten zelf tot poeder stampen om zo de wormtabletten onopgemerkt door het eten te verspreiden.

Er zijn ook ontwormingsmiddelen die zowel bescherming bieden voor honden als katten. Vergelijk welk middel het beste bij jouw huisdier past en ga voor een effectieve oplossing.

Daarnaast zijn er verschillende worm problemen. Sommige ontwormingsmiddelen voor katten werken effectiever voor bepaalde wormen dan andere. Wanneer je weet welke wormsoort je hebt, is het kiezen van een specifiek middel eenvoudiger. Weet je niet welk type wormen je kat heeft, of wil je jouw kat effectief beschermen tegen verschillende soorten wormen, ga dan voor een ontwormingsmiddel dat voor verschillende type wormen geschikt is. Bekijk snel beste ontwormingsmiddel voor katten.

5 beste ontwormingsmiddelen voor katten

Bekijk de 5 beste ontwormingsmiddelen voor katten en ga voor een langdurige bescherming tegen wormen of voor het effectief bestrijding van wormen van jouw kat. 

1. Milbemax Ontwormingsmiddel - Volwassen Kat - 2 x 2 Tabletten

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Voedingswaarden 84%

De beste wormtabletten kat Milbemax Ontwormingsmiddel zijn ontwikkeld ter preventie van hartworm en ter behandeling van spoelwormen, haakwormen en lintwormen. De tabletten zijn daarnaast ook te gebruiken voor honden, ter behandeling van zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen.

Milbemax Ontwormingsmiddel bestaat uit een verpakking met 2 keer 2 tabletten. Na de eerste behandeling dien je de dosis na twee weken nog een keer te herhalen. De kleine tabletjes van het merk dienen als goede bescherming tegen veelvoorkomende wormen en zijn voorzien van een lekkere laag. Veel katten eten het middel zonder problemen op.

Benieuwd naar de beste deal? Check hier waar je deze ontwormingspillen kan kopen!

Voordelen Milbemax Ontwormingsmiddel – Volwassen Kat – 2 x 2 Tabletten

 • Zowel voor honden als katten
 • Lekkere smaak

Nadelen Milbemax Ontwormingsmiddel – Volwassen Kat – 2 x 2 Tabletten

 • Dient na twee weken herhaalt te worden

2. Beaphar Totaal Wormmiddel - Kat - 10 tabletten

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Houdbaarheid 74%

Beaphar Totaal Wormmiddel vormt een goede ontwormingskuur voor katten. Het middel is zowel werkzaam tegen spoelwormen als tegen lintwormen. Het product dient na de eerste behandeling na 2 weken te horden herhaald.

De wormtabletten zijn geschikt voor katten van elke levensfase. De verpakking bestaat uit 10 gram tabletten. Het product is zeer effectief en bevat ongeveer 100,8 mg Niclosamide en 180 mg Piperazine Adipaat aan werkzame stoffen.

Voordelen Beaphar Totaal Wormmiddel – Kat – 10 tabletten

 • Effectieve werking

Nadelen Beaphar Totaal Wormmiddel – Kat – 10 tabletten

 • Alleen voor katten te gebruiken
 • Dient naar twee weken herhaalt te worden

3. Panacur Ontworming - Hond En Kat - 10 Tabletten

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Houdbaarheid 90%

Panacur is een effectief en veelzijdig ontwormingsmiddel voor zowel honden als katten. De tabletten van Panacur zijn zowel verkrijgbaar als pasta en tablet. De kuur van Panacur duurt 3 dagen: 1 tablet per 5 kg lichaamsgewicht.

De wormtabletten zijn geurloos, waardoor de katten en honden het vrijwel meteen opeten. Het middel is geschikt voor alle leeftijdsfase en bewezen erg effectief te zijn.

Voordelen Panacur Ontworming – Hond En Kat – 10 Tabletten

 • Zowel voor honden als katten
 • De tabletten zijn geurloos

Nadelen Panacur Ontworming – Hond En Kat – 10 Tabletten

 • De kuur duurt drie dagen

4. Mansonil All Worm Cat Ontworming - Kat - 4 tabletten

0
Eindcijfer
Voedingswaarden 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Houdbaarheid 78%

Mansonil All Worm is een wormkuur dat een dat vele verschillende soorten wormen doodt, zoals rondwormen, spoelwormen, haakwormen, en lintwormen.

De behandelingen met Mansonil All Worm dienen slechts eenmalig toegediend te worden. Je hoeft dus niet na een of twee weken de behandeling te herhalen. In de verpakking worden handige stickertjes meegeleverd waarmee je in je agenda kunt aangeven wanneer de kat weer toe is aan een nieuwe behandeling, wat gemiddeld tussen de 4 keer in het jaar is. Dit is het beste ontwormingsmiddel voor je kat als je niet verschillende kuren wil doorvoeren.

Voordelen Mansonil All Worm Cat Ontworming – Kat – 4 tabletten

 • Slechts een enkele handeling
 • Doodt vele verschillende wormen

Nadelen Mansonil All Worm Cat Ontworming – Kat – 4 tabletten

 • Alleen te gebruiken voor katten

5. Exil No Worm Pro - Kat - 2 Tabletten

0
Eindcijfer
Veiligheid 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Houdbaarheid 78%

De Exil Kat No Worm Pro 2 Tabletten hebben een lekkere smaak en zijn voor alle soorten katten geschikt van minimaal 1kg en ouder dan 8 weken. Met de tabletten zorg je voor een effectieve bescherming tegen veelvoorkomende wormen, zoals spoelwormen en lintwormen.

De ontwormingskuur kat bestaat uit twee tabletten met belangrijke werkzame stoffen zoals Pyrantel en Praziquantel. Zorg ervoor dat je de kuur minimaal 4 keer per jaar gebruikt voor een goede gezondheid van je huisdier. 

Voordelen Exil No Worm Pro – Kat – 2 Tabletten

 • Werkt tegen alle wormen
 • Slechts eenmaal toedienen

Nadelen Exil No Worm Pro – Kat – 2 Tabletten

 • Zijn lastig te vermalen

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>