Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Beste Geteste Ontstoppingsveer

Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer

De Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer is de beste ontstoppingsveer 2022 die perfect geschikt is om je wc, afvoer of andere verstopte onderdelen te ontstoppen. Waarom? De Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer is gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal, met een diameter van 10 millimeter. Dit biedt maximale flexibiliteit en het perfecte formaat om allerlei dingen te ontstoppen. De Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer werkt bewezen beter dan ontstoppingsmiddelen uit de supermarkt, en heeft een totale lengte van 10 meter om bij alle hoekjes van de afvoer te komen. Klik hieronder voor de beste prijs voor dit artikel!

Een ontstoppingsveer kopen: wat is het en wat kun je ermee? Waarschijnlijk ben je op dit artikel terecht gekomen doordat je op zoek was naar een ontstoppingsveer. Alles nog even op een rijtje:

Wat doet een goede ontstoppingsveer?

De beste ontstoppingsveren kun je gebruiken om je wastafel, afvoer, wc en andere water- en afvoerleidingen te ontstoppen. Vooral bij de afvoer van je wasbak in de keuken, kan een ontstoppingsveer kopen een uitkomst zijn.

Wat is de beste ontstoppingsveer?

Die vraag stellen veel mensen, en daarom hebben we bij Top-X de beste ontstoppingsveren 2022 uitgekozen. Dit hebben we gedaan door een uitgebreide test uit te voeren, met verschillende producten. 

Welke ontstoppingsveer past het beste bij mij?

Een ontstoppingsveer kopen is lastiger dan je denkt - de beste ontstoppingsveer voor jou kan enorm verschillen. Het maakt bijvoorbeeld veel verschil hoe groot je afvoer is, hoe breed de pijpen ervan zijn en wat je allemaal al hebt geprobeerd om je afvoer te ontstoppen. Een ontstoppingsveer van Action kan al goed genoeg zijn voor sommige toepassingen, maar voor hardnekkige verstoppingen raden we een ontstopper veer aan van de hoogste kwaliteit. Bijvoorbeeld de beste ontstoppingsveer volgens de consumentenbond, of één van de beste ontstoppingsveren uit onze top 5 lijst hieronder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ontstoppingsveren

Beste koop ontstoppingsveer
1.  Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer

Beste ontstoppingsveer set
2. AWEMOZ Ontstoppingsveer RVS 60 cm

Beste ontstopper set 
3. AWEMOZ Ontstopper Set

Beste dunne ontstoppingsveer
4. Wymefa ontstoppingsveer 5mm 3 meter

Beste lange ontstoppingsveer 
5. TETRA Ontstoppingsveer 10 M

Top 10 Beste Ontstoppingsveren

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste ontstoppingsveren.


Waar moet je op letten bij het kopen van een ontstoppingsveer?

Een ontstoppingsveer kopen? Dat doe je niet lukraak - ten minste, niet als je slim bent! De ontstoppingsveren in onze lijst voldoen allemaal aan de basiseisen voor kwaliteit en duurzaamheid. Toch raden we je aan om de onderstaande punten even te lezen - dit zijn de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van de beste ontstoppingsveer voor jou.

Breedte

De ideale breedte voor een ontstoppingsveer verschilt per huis. Jouw leidingen kunnen smaller of breder zijn afhankelijk van in wat voor huis je woont. De ideale breedte kun je altijd checken door de buis te meten - een ontstoppingsveer moet niet de hele leiding blokkeren, maar wel breed genoeg zijn om bij de verstopping te komen.

Lengte

In een flat kan een lange ontstoppingsveer nodig zijn, omdat de leidingen enkele verdiepingen hoog reiken. Woon je echter in een kleinere woning of losstaand huis, is een ontstoppingsveer van zo'n tien meter vaak ruim voldoende. Ga na waar de verstopping waarschijnlijk zit, voor je een ontstoppingsveer kopen gaat!

Flexibiliteit

Veel pijpleidingen en afvoeren zijn bijzonder gevormd om het water goed door te laten stromen. Een flexibele ontstoppingsveer is dan wel zo handig. Alleen zo kan hij door alle bochtjes wurmen op weg naar de verstopping.

Overige accessoires

Sommige ontstoppingsveren komen in een multipack van handige accessoires, zoals een extra WC-ontstopper. Dit kan handig zijn als je vaker last hebt van verstoppingen. Vaak scheelt een multipack ook veel geld in aanschafkosten, dus kan het een voordelige keuze zijn!


Wat is de beste ontstoppingsveer van 2022? 

Een ontstoppingsveer kiezen is niet meer zo lastig als je dacht, dankzij onze uitgebreide test! In onze ontstoppingsveer test 2022 hebben we producten uitgekozen die voldoen aan een hele hoop eisen. Uiteindelijk verschilt het enorm wat de beste ontstoppingsveer voor jou is. Daarom raden we aan zelf te kiezen uit één van de onderstaande producten. Dan weet je zeker dat je geen miskoop doet en een geschikte ontstoppingsveer in huis haalt.

1. Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer is de beste ontstoppingsveer 2022 die perfect geschikt is om je wc, afvoer of andere verstopte onderdelen te ontstoppen. Waarom? De Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer is gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal, met een diameter van 10 millimeter. Dit biedt maximale flexibiliteit en het perfecte formaat om allerlei dingen te ontstoppen.

De Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer werkt bewezen beter dan ontstoppingsmiddelen uit de supermarkt, en heeft een totale lengte van 10 meter om bij alle hoekjes van de afvoer te komen. Zo ben je dus 100% zeker van een goed resultaat bij je ontstoppingsveer aankoop. Klik hieronder voor de beste prijs voor dit artikel!

Voordelen Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer

 • 10 meter lang
 • Erg flexibel
 • Prettig handvat
 • Ideale breedte

Nadelen Kreator KRT563003 Ontstoppingsveer

 • Geen klemmetjes om de veer bijeen te houden

2.  AWEMOZ Ontstoppingsveer RVS 60 cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Deze AWEMOZ Ontstoppingsveer RVS 60 cm is een top product om allerlei soorten leidingen te ontstoppen in huis. Want in deze handige multipack krijg je niet alleen een uitstekende ontstoppingsveer, maar ook een handig accessoire waarmee je je WC kunt ontstoppen! Voor een enorm laag prijsje haal je zo twee absolute toppers in huis, die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. De AWEMOZ Ontstoppingsveer is gemaakt van stevig en bovenal roestvrij staal, waardoor je zeker weet dat het product nog lang mee zal gaan.

De veer is zo'n 60 centimeter lang, meer dan genoeg voor de meeste toepassingen in huis. De meeste verstoppingen vinden namelijk dichtbij het afvoerputje plaats, en daardoor zal deze veer ruim lang genoeg zijn. De WC ontstopper is een ander product die van speciale materialen is gemaakt. Dit voorkomt dat de WC intern beschadigd raakt, wat uiteindelijk tot waterschade kan leiden. Een 2-in-1 product die in ieder huishouden een uitkomst kan zijn dus!

Voordelen AWEMOZ Ontstoppingsveer RVS 60 cm

 • Goedkope combi set
 • Met WC ontstopper en een ontstoppingsveer
 • Geschikt voor kleinere verstoppingen

Nadelen AWEMOZ Ontstoppingsveer RVS 60 cm

 • Maar 60 cm lang

3. AWEMOZ Ontstopper Set

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je graag een wat simpeler product in huis halen? Deze AWEMOZ Ontstopper Set kun je zeker in overweging nemen - het zijn in totaal vijf identieke WC ontstoppers, vergelijkbaar met het accessoire van het product hierboven.

Deze AWEMOZ Ontstopper Set heeft vijf herbruikbare WC ontstoppers. Geschikt voor professioneel gebruik door schoonmakers voor een groot bedrijf - maar ook altijd handig om in huis te hebben, in noodgevallen waarbij de WC of misschien de keuken-afvoer verstopt is!

De AWEMOZ Ontstoppers zijn zeer flexibel, wat inhoudt dat je ze ook bij scherp buigende buizen en leidingen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij een WC is dit een handige uitkomst, omdat daar de buis vaak buigt. Ook kun je zeker zijn dat je leidingen niet intern schade krijgen, doordat de materialen relatief zacht zijn en dus geen krassen of scheuren zullen veroorzaken in de buizen die verstopt zijn.

Voordelen AWEMOZ Ontstopper Set

 • Stevig en duurzaam
 • 5 ontstoppers inbegrepen
 • Geschikt voor WC, afvoer of andere putjes
 • Veroorzaakt geen schade

Nadelen AWEMOZ Ontstopper Set

 • Alleen 5 keer hetzelfde product

4. Wymefa ontstoppingsveer 5mm 3 meter

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Wymefa ontstoppingsveer is een industriële kwaliteit ontstoppingsveer, die van hoogwaardige materialen is gemaakt. Deze is geschikt om langdurig gebruikt te worden, bijvoorbeeld door professionele schoonmakers of loodgieters. Dat betekent echter niet dat dit product overkill is voor normale huis- tuin en keukentoepassingen.

Deze Wymefa ontstoppingsveer gaat jarenlang mee en is tevens een zeer praktisch product dat je voor verschillende dingen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld je WC ontstoppen, je doucheputje leeghalen of gewoon de wasbak in de keuken vrij maken van etensresten die zijn opgehoopt in de buizen.

De doorsnede is relatief dun met 5 mm en de lengte is zeker niet mis: met drie meter bereik je 99% van alle verstoppingen in een normaal formaat huis. Daarom is de Wymefa ontstoppingsveer 5mm 3 meter het overwegen waard voor professioneel, maar ook normaal gebruik.

Voordelen Wymefa ontstoppingsveer 5mm 3 meter

 • 3 meter lang
 • relatief dun: 5 mm
 • Met handvaten

Nadelen Wymefa ontstoppingsveer 5mm 3 meter

 • Dunner is niet altijd beter

5. TETRA Ontstoppingsveer 10 M

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De TETRA Ontstoppingsveer 10 M is een lange ontstoppingsveer van maar liefst tien meter. Dat maakt hem even lang als de nummer 1 beste ontstoppingsveer bovenaan de pagina. Een verschil is echter wel dat de TETRA Ontstoppingsveer 10 M maar zo'n 6 mm dik is, wat van pas kan komen als je leidingen relatief dun zijn.

De TETRA Ontstoppingsveer 10 M kan handmatig gedraaid worden om zo een weg door het vuil en de verstoppingen heen te forceren. Dit heeft meteen resultaat en werkt bewezen beter dan schoonmaakmiddelen of producten als WC-eend.

Wil je weten waar je de TETRA Ontstoppingsveer 10 M het beste kunt kopen? Check dan even de rode knop naast het product, we hebben de beste prijs al voor je uitgekozen. Veel succes met het ontstoppen!

Voordelen TETRA Ontstoppingsveer 10 M

 • 6mm dik
 • 10 meter lang
 • Draaibaar voor snel resultaat

Nadelen TETRA Ontstoppingsveer 10 M

 • Kan te dun zijn

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel ontstoppingsveren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ontstoppingsveren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ontstoppingsveren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ontstoppingsveren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>