fbpx

Publicatie datum: 15 september, 2023

Door: Sam

Best Geteste Online Marketing Bureau

Best Geteste Online Marketing Bureau

DoubleSmart

Doublesmart is een full-service online marketing bureau uit Gouda. Het team van dit bureau bestaat inmiddels uit zo'n 25 medewerkers. Je kunt hier terecht voor je gehele online marketing strategie. Of je nu op zoek bent naar SEO, SEA, Social Media Marketing of Conversie optimalisatie: bij Double smart zit je goed. Via onderstaande knop ontvang je direct 4 offertes van online marketing bureau's uit jouw regio.

Wat is het beste online marketing bureau in 2023? In de digitale wereld waarin wij leven is het steeds belangrijker om in te zetten op Online Marketing. 

Werkzaamheden als SEO, SEA, Social Media Marketing en advertising worden door steeds meer bedrijven aangeboden en eigenlijk mis je de boot als je deze kanalen niet in zet voor je bedrijf.

We merken dat veel bedrijven en ondernemers moeite hebben met het vinden van een goed online marketing bureau. Precies om deze reden besloten we dit artikel te schrijven. 

Wij hebben meerdere online marketing bureau's met elkaar vergeleken. Bij deze vergelijking hebben we gekeken naar specialisatie, reviews en ervaringen en de betrouwbaarheid. Vervolgens hebben we hier een score aan meegegeven en een top 5 samengesteld van best beoordeelde online marketing bureau's in Nederland.

Uiteraard hebben wij dit volledig objectief en onafhankelijk gedaan. Benieuwd naar de test resultaten? Lees dan gauw verder!

Let op:  je vraagt niet automatisch een offerte op bij een specifiek bureau uit deze lijst. Afhankelijk van jouw wensen ontvang je maximaal 4 offertes van agency's die het best bij jouw vraagstuk passen. Uiteraard is elke aanvraag 100% vrijblijvend en kosteloos.

Direct Online Marketing bureau's vergelijken?

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders en bespaar tot 40%.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkeld, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

bureau's vergeleken

7

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Online Marketing Bureau's

Best Geteste Online Marketing Bureau

Best geteste keuze
1.  DoubleSmart

Beste kleine online marketing bureau
2.  Odiv

seo bureau

Beste SEO bureau
3. Blauwe Monsters

Beste Advertising bureau
4. Adresults


Online Marketing Bureau's vergelijken

Net als bij het kopen van bepaalde producten is het slim om Online marketing bureau's met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je direct zien welke aanbieder een hoge of juist een lage prijs rekent. Waar op letten bij het kiezen van een Online Marketing Bureau?

Als ondernemer of bedrijf wil je groeien en stappen maken. Wanneer jij een goed online marketing bureau uitkiest als partner kan dit zowel op de korte als lange termijn tot flinke groeimogelijkheden leiden.

Maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van een geschikt online marketing bureau? Als je niet thuis bent in de wereld van Online Marketing zul je merken dat je wordt doodgegooid met vaktermen en jargon waardoor je snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Om je de juiste richting op te sturen hebben we hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet bij het kiezen van het beste online marketing bureau. Door deze criteria in je achterhoofd te houden weet je zeker dat jij geen verkeerde keuze maakt.

Welke diensten bied het bureau aan?

Allereerst is het van belang dat je kijkt naar de diensten die een bureau aanbiedt. Als jij op zoek bent naar een partij die de volledige online marketing activiteiten uit handen kan nemen dan wil je uiteraard een partij die dat ook kan.

In dit geval zou je op zoek moeten gaan naar een full-service online marketing bureau. Een full-service bureau beschikt over alle expertises rond Online Marketing waardoor ze de gehele online strategie op zich kunnen nemen.

Wil je echter inzetten op 1 van de verschillende online marketing diensten? Kies dan een bureau dat zich specialiseert in die bepaalde dienst. Denk hierbij aan SEO, SEA, Advertising, E-mail marketing of Content Marketing.

Reviews

Reviews zijn voor ons ontzettend belangrijk. Wanneer wij kijken naar online marketing bureau's beginnen we eigenlijk altijd met het bekijken van de reviews en ervaringen.

Wanneer je een offerte van een bureau hebt klaarliggen is het slim om eerst even te kijken naar wat andere te zeggen hebben over dit bedrijf. Zijn de reacties voornamelijk positief of juist niet?

Op basis hiervan kun je een goede keuze aangezien je kan leren van mensen die al eerder met het betreffende bedrijf hebben samengewerkt.

Locatie

Vind jij het belangrijk dat een bureau in de buurt is zodat je vaker langs kunt gaan? Kies dan voor een bureau in jouw regio. 

Je ziet tegenwoordig steeds meer landelijke online marketing bureau's ontstaan die klanten hebben door het hele land. Niet zo gek overigens aangezien heel veel digitaal kan.

Toch zijn er genoeg bedrijven en ondernemers die het persoonlijke contact fijn vinden en graag een bureau hebben dat in de buurt zit. 

Bedenk goed welke situatie het beste bij jou past en baseer hier je keuze op.

Budget

Dat je gaat investeren in online marketing wil natuurlijk niet zeggen dat je gelijk ontzettend grote budgetten in gaat zetten. 

Het is altijd goed om bij een online marketing bureau te kijken naar het minimale budget dat nodig is om samen te werken met het bureau.

Sommige partijen hanteren bijvoorbeeld een minimaal budget van 1000, 2000 of zelfs 5000 euro voor ze willen samenwerken met je.

Branche ervaring

Als laatste wil je bij het vergelijken van online marketing bureau's kijken naar de branche ervaring die zij hebben. Wat heeft het bedrijf in de afgelopen jaren al bereikt? Hebben ze bewijs hiervan? 

Tegenwoordig zie je heel veel bedrijven die eigenlijk van alles beloven maar weinig waarmaken. Het is in deze tijd heel makkelijk om jezelf weg te zetten als expert binnen een bepaald vakgebied echter zegt dit natuurlijk niks over de resultaten die jij voor klanten behaald hebt in het verleden.

Een goede tip hierbij is om bijvoorbeeld te vragen naar succesvolle cases die het bedrijf heeft afgerond.

Direct Online Marketing bureau's vergelijken?

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders en bespaar tot 40%.


Wat is het beste online marketing bureau van 2023? 

Inmiddels weet ja al een stuk meer over online marketing bureau's en het uitkiezen hiervan. Maar wat is nu eigenlijk het beste online marketing bureau van 2023?

Zoals we in het begin van dit artikel al aangaven hebben wij de proef op de som genomen en een uitgebreid onderzoek gedaan waarin we meerdere grote online marketing bedrijven met elkaar hebben vergeleken.

We hebben hierbij gekeken naar verschillende factoren en uiteindelijk een score per bedrijf gegeven. Uiteindelijk hebben we op basis hiervan een ultieme top 5 gemaakt met de beste keuzes van dit moment.

Het is overigens altijd goed om offertes te vergelijken bij het kiezen van een online marketing bureau, hierdoor weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt.

Wanneer je op de knop 'gratis offerte aanvragen' en het formulier invult ontvang je volledig gratis en vrijblijvend 4 offertes van geschikte online marketing bureau's in jouw omgeving. 

1. DoubleSmart

Best Geteste Online Marketing Bureau

9.6

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

9.7

Prijs

9.6

Ervaring 

9.2

We trappen deze lijst af met DoubleSmart. Dit is online marketing bureau is gevestigd in Gouda en houdt zich bezig met meerdere online marketing disciplines.

Denk hierbij aan zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, social media advertising en conversie optimalisatie. Hiermee kun je dit bedrijf dus zien als 'full-service marketing bureau'. Het voordeel hiervan is dat je de gehele online strategie bij Double Strategie kunt uitbesteden.

Het bedrijf staat voor meetbare resultaten door transparante online marketing. Dit bedrijf heeft meerdere succesvolle klant cases en heeft onder andere voor merken gewerkt als somfy, Yamaha, Easyplants en Homehaves. Je kunt hier terecht vanaf een budget van 100 euro per maand.

Diensten

 • SEO
 • Linkbuilding
 • SEA
 • Social Media marketing
 • Conversie optimalisatie
 • Marketing automation

2. Odiv

9.1

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

9.3

Prijs

9.6

Ervaring

8.8

Odiv is een online marketing bureau in Utrecht. De afkorting Odiv staat voor Online Divisie. Ook bij dit bureau kun je terecht voor de meeste disciplines binnen online marketing.

Wat we ontzettend goed vinden van Odiv is dat ze meerdere indrukwekkende casestudies op hun website hebben staan. Zo hebben ze onder andere online marketing gedaan voor Clean Nutrion, UBN uitzendbureau en Aethon. Daarnaast zien we heel veel positieve reacties en reviews omtrent dit bedrijf.

Momenteel werken er 9 medewerkers bij het bedrijf en hebben ze 4 jaar branche ervaring. Als jij op zoek bent naar een klein online marketing bureau is dit een goede keuze.

Wanneer je op de rode knop hierboven klikt kun je een formulier invullen waarna je direct 4 offertes ontvangt van online marketing bureau's in jouw omgeving. Hierdoor kun je direct zien welke het goedkoopste is.

Diensten

 • SEO
 • Social Media
 • SEA
 • Website optimalisatie

3. Blauwe Monsters

seo bureau

8.6

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

8.7

Prijs 

8.3

Ervaring

8.9

Op nummer drie van deze lijst vinden we Blauwe Monsters. Dit is een bedrijf dat zich oorspronkelijk vooral focust op SEO. SEO is een duurzame strategie en kan er op de lange termijn voor zorgen dat je op structurele basis organische bezoekers ontvangt op je website. Ze hebben een groot netwerk aan linkbuilding mogelijkheden en het team bestaat uit een aantal senior SEO specialisten.

Blauwe Monsters is al jaren actief in dit wereldje en onderscheid zich dus door zich volledig op SEO te richten. Je kunt bij dit bedrijf overigens ook terecht voor Google Ads, CRO en Facebook advertising. Dit SEO bureau opereert vanuit een kantoor in Haarlem. Het bedrijf bestaat momenteel uit meer dan 20 specialisten op verschillende gebieden van online marketing.

Diensten

 • Linkbuilding
 • SEO
 • SEA
 • Google Ads
 • Copywriting
 • Facebook advertising

4. AdResults

8.3

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

8.2

Prijs

8.5

Ervaring

8.1

Heb jij een E-commerce bedrijf en zoek je een specialist op het gebied van SEA, SEO, Social advertising en Marketplaces? Dan is AdResults een goede partner.

Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden is dit een bedrijf dat zich voornamelijk richt op advertising. Zij doen dit niet onverdienstelijk en zijn al meer dan 10 jaar actief binnen deze branche.

Het bedrijf heeft momenteel tussen de 10 en 25 medewerkers en heeft naast Advertising specialisten ook verschillende specialisten voor SEO in dienst. Hierdoor kun je voor meerdere disciplines bij AdResults terecht.

Diensten

 • SEA
 • Google Ads
 • Google Shopping
 • Social Media Marketing
 • SEO
 • Marketplace specialist

5. Yep

yep online marketing

8.2

Eindbeoordeling

Prijs

8.4

Ervaring

7.1

Betrouwbaarheid

8.0

Heb jij een hekel aan grote bureau's en kies je liever voor een wat kleiner bureau? YEP is dan je beste keuze. Dit is een marketingbureau dat slechts 5 man in dienst heeft. Hierdoor heb je altijd korte lijnen, directe communicatie en werk je altijd met dezelfde mensen.

Persoonlijkheid staat op nummer 1 bij YEP. Volgens YEP is een groot deel van het succes te danken aan het feit dat het bedrijf altijd zo klein is gebleven.

Bij dit bedrijf kun je terecht voor SEO, SEA, Data analytics en nog vele meer.

Diensten

 • SEO
 • SEA
 • Data analytics
 • Social advertising
 • Conversie optimalisatie

Direct Online Marketing bureau's vergelijken?

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders en bespaar tot 40%.


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel online marketing bureau's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 soorten bureau's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de online marketing bureau's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bureau's dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste online marketing bureau's zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>