fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Onkruidverwijderaar

Beste onkruidverwijderaar

Kinzo Garden Onkruidbrander

Met deze elektrische onkruidbrander van Kinzo Garden bestrijd je onkruid gemakkelijk, snel, doeltreffend en bovendien milieuvriendelijk. Je gebruikt namelijk geen chemische bestrijdingsmiddelen, gas of open vuur. Ook hoef je niet op je knieën. Het apparaat is een kleine meter lang, waardoor je rechtop kan blijven staan. Wel zo fijn voor je rug. Verder heb je geen brandstof nodig en is dit product relatief goedkoop in aanschaf.

Waarschijnlijk ken je het frustrerende gevoel wel. Je bent urenlang in de tuin geweest en hebt jezelf in allerlei bochten moeten wringen om je tuintje onkruid vrij te maken.

Een week kan je er van genieten tot er op dezelfde plekken weer onkruid staat. Dit is erg frustrerend en maakt het niet aantrekkelijk om je tuin te onderhouden. Om die reden is het belangrijk dat je het jezelf makkelijk maakt.

Het kopen van de beste onkruidverwijderaar is hierbij de ultieme oplossing. Met dit product ben je namelijk een stuk sneller, werk je veel comfortabeler en het belangrijkste is dat goede onkruidverwijderaar erg effectief zijn waardoor jij niet om de dag hetzelfde werk hoeft te verrichten.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan. De top 5 beste onkruidverwijderaars van dit moment vind je in dit artikel. Lees dus snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

32

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Onkruidverwijderaars

Beste onkruidverwijderaar

Beste Koop onkruidbrander
1. Kinzo Garden onkruidbrander - 2000W - tot 650°C -

Fiskars Xact Onkruidtrekker

Beste onkruidsteker
2. Fiskars Xact Onkruidtrekker

Beste koop onkruidverwijderaar
3. Güde Elektrische Onkruidborstel / Voegenreiniger

Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel

Beste onkruidborstel
4. Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel

GARDENA City Gardening Onkruidsteker

Beste Goedkope onkruidverwijderaar
5. GARDENA City Gardening Onkruidsteker

Top 10 beste Onkruiverwijderaars

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste onkruidverwijderaars!


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een onkruidverwijderaar?

Om de beste onkruidverwijderaar voor jouw tuin te vinden is het belangrijk om enkele criteria te bekijken. De onderstaande criteria hebben wij in onze beste onkruidverwijderaar test getest. Door rekening te houden met deze criteria zorg jij er voor dat je de beste onkruidverwijderaar voor jouw tuin koopt en voorkom je dus een miskoop.

Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten onkruidverwijderaars. In onze top 5 hebben wij de beste modellen van elke categorie onkruidverwijderaar opgenomen. Om er zeker van te zijn dat je juiste keuze maakt hebben wij hieronder deze belangrijke criteria opgesomd. Dit zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste onkruidverwijderaar volgens de consumentenbond test.

Soort en plek 

Allereerst is het belangrijk om naar het soort onkruid te kijken en de plek waar het staat. Heb jij bijvoorbeeld een tuin die bijna volledig van gras is en wil je het onkruid hier tussen verwijderen? Dan is een onkruidbrander uiteraard geen optie. Hierbij kun je beter een onkruidsteker gebruiken (handsteker of steekapparaat).

Heb jij veel last van onkruid wat tussen de stenen groeit? Dan is het juist weer handiger om een onkruidbrander of onkruidborstel te gebruiken. Hierbij moet je zelf bepalen welke manier jij het fijnst vindt. Zo is de ene manier effectiever maar de andere manier milieubewuster. 

Effectiviteit

Zoals we net al even kort benoemd hebben is de effectiviteit van een onkruidverwijderaar ook erg belangrijk. De ene houdt namelijk van tuinieren terwijl de andere juist zo snel mogelijk de klus geklaard wil hebben. Om die reden is het belangrijk dat je goed bedenkt wat voor soort tuinier je bent.

Een onkruidbrander en onkruidmachine werkt effectiever dan een onkruidsteker en onkruidborstel. Wel zijn deze opties uiteraard een stuk duurder. 

Milieubewust of niet

Een derde criteria is het kijken naar hoe milieubewust de apparaten zijn. Niet iedereen heeft hier even veel belang bij, maar een groot deel ook weer wel. Dit kan dus een reden zijn om een onkruidverwijderaar wel of niet aan te schaffen.

Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, is een onkruidbrander niet milieuvriendelijk. Met een onkruidbrander verwijder je niet alleen het onkruid, maar ook beestjes en stoot het Co2 uit. De milieuvriendelijkste manier is om onkruidverwijderaars te gebruiken niet op benzine of gas werken.

Budget

Het laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste criteria is het budget. Zo zijn er onkruidverwijderaars in allerlei verschillende prijsklassen. Voor een lage prijs kun je al onkruidstekers en onkruidborstels aanschaffen. Wil jij effectiever te werk gaan en elektrische of motorische apparaten gebruiken? Dan ben je uiteraard een stuk meer kwijt.


Wat is de beste onkruidverwijderaar van 2023? 

Nu je precies weet wat de belangrijkste criteria zijn bij het uitkiezen van een goede onkruidverwijderaar is het tijd om de volgende vraag te beantwoorden: Welke onkruidverwijderaar is het beste? Zoals wij al eerder benoemd hebben is het antwoord op deze vraag voor iedereen verschillend.

Weet jij wat voor soort onkruidverwijderaar je nodig hebt of wil je de verschillende opties graag vergelijken? Hieronder hebben wij een top 5 opgesteld met allerlei verschillende soorten onkruidverwijderaars. Deze verschillen allen in effectiviteit, milieu bewustheid en budget. Zo zit er voor iedereen de perfecte soort onkruidverwijderaar tussen.

1. Kinzo Garden onkruidbrander - 2000W - tot 650°C -

Kinzo Garden onkruidbrander - 2000W - tot 650°C -

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Effectiviteit

9.3

Prijs / kwaliteit

9.7

Wil jij graag grover geschut inzetten om het vuil tussen je stenen te verwijderen? Dan kan een onkruidbrander een goede oplossing zijn. De Kinzo Garden onkruidbrander - 2000W - tot 650°C - hebben wij geselecteerd als beste onkruidverwijderaar door middel van het wegbranden van onkruid.

Deze onkruidbrander is elektrisch en daarmee milieuvriendelijk. Ook werkt hij erg effectief doordat hij vlammen tot 650 graden kan afgeven. Hiermee verwijder jij binnen no-time het vuil tussen je oprit of terras.

Daarnaast is hoef je ook niet op je knieën te gaan zitten omdat de Kinzo Garden onkruidbrander - 2000W - tot 650°C - een lengte heeft van 1 meter. In tegenstelling tot veel andere onkruidbranders is deze onkruidbrander elektrisch en stoot hij daarmee geen slechte stoffen uit.

Wil je meer weten over deze onkruidbrander? Dat kan gemakkelijk door op de bovenstaande button te klikken. Hier ontdek je tevens de laagste prijs van deze onkruidbrander.

Voordelen Kinzo Garden onkruidbrander - 2000W - tot 650°C -

 • Relatief goedkoop in tegenstelling tot vergelijkbare modellen
 • Geen brandstof nodig
 • Je kunt hem ook gebruiken als bbq aansteker
 • Hij weegt vrij weinig dus is makkelijk in gebruik

Nadelen Kinzo Garden onkruidbrander - 2000W - tot 650°C -

 • Geen

2. Fiskars Xact Onkruidtrekker

Fiskars Xact Onkruidtrekker

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Effectiviteit

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Fiskars Xact Onkruidtrekker geselecteerd als beste onkruidverwijderaar voor het verwijderen van onkruid uit je gras. Met deze onkruidtrekker trek jij gemakkelijk en effectief het onkruid tussen je gras vandaan. Hierdoor ziet je gazonnetje er weer mooi en strak uit. 

Met de Fiskars Xact Onkruidtrekker hoef jij niet te knielen en te beuken wat het werk een stuk eenvoudiger maakt. Ook voor oudere mensen of mensen met rugklachten is deze onkruidtrekker ideaal. De onkruidtrekker is 1 meter lang waardoor hij voor vrijwel iedereen geschikt is.

Aan de onkruidtrekker zit een handvat. Door deze vast te grijpen kun je het onkruid makkelijk weer loslaten. Hierdoor hoef jij het er niet zelf uit te halen. De beste prijs ontdek je via de bovenstaande button!

Voordelen Fiskars Xact Onkruidtrekker

 • Beschikt over 4 gezaagde en roestvrijstalen klauwen
 • Handig voor oudere en mensen met rugklachten
 • Voor vrijwel elk onkruid geschikt

Nadelen Fiskars Xact Onkruidtrekker

 • Sommige gebruikers vonden de gaten te groot die achterbleven

3. Güde Elektrische Onkruidborstel / Voegenreiniger

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Effectiviteit

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op nummer 3 hebben wij de Güde Elektrische Onkruidborstel / Voegenreiniger geselecteerd als beste elektrische onkruidborstel. Met deze onkruidborstel heb jij binnen no-time je gehele tuin onkruidvrij. 

De Güde Elektrische Onkruidborstel / Voegenreiniger is snel, comfortabel in gebruik en milieuvriendelijk. Hierdoor bespaar je jezelf heel veel moeite en de elektrische onkruidborstel werkt ook nog eens extreem effectief.

De telescopische steel is verstelbaar waardoor jij de ideale werkhoogte kan instellen. De Güde Elektrische Onkruidborstel / Voegenreiniger is geschikt voor het onkruid verwijderen tussen tegels. Denk hierbij aan het verwijderen van onkruid van je oprit en je terras.

Wil je onkruid verwijderen uit je gras? Dan is deze elektrische onkruidborstel minder handig. Kijk dan verder in dit artikel naar andere opties.

Voordelen Güde Elektrische Onkruidborstel / Voegenreiniger

 • Telescopische steel die instelbaar is
 • Erg effectief
 • Geschikt voor terrasjes, paden en de oprit
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen Güde Elektrische Onkruidborstel / Voegenreiniger

 • Niet geschikt voor onkruid uit gras verwijderen

4. Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel

Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Effectiviteit

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Pak jij het het liefst zo natuurlijk mogelijk aan? Dan is de Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel ideaal om het onkruid tussen jouw stenen of oprit te verwijderen. Deze onkruidborstel heeft een steel van 160 cm waardoor hij voor vrijwel iedereen geschikt is.

Met deze onkruidborstel, die over een stalen borstel beschikt, kun je gemakkelijk het grote en kleine vuil tussen jouw tegels wegvegen. Dit wordt nog makkelijker wanneer jij enkele dagen/één week er voor azijn gespoten hebt. Hierdoor haal jij de dode vuiltjes binnen no-time tussen je tegels vandaan.

De borstel is ook voorzien van een haak waarmee jij groot of hardnekkig vuil gemakkelijker kunt verwijderen. De borstel die op de steel zit is vervangbaar waardoor jij bij het slijten van de oude borstel simpel een nieuwe er op kunt zetten.

Doordat je niet hoeft te bukken is de Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel geschikt voor ouderen en mensen met bijvoorbeeld rug of knie klachten.

Voordelen Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel

 • Simpel maar effectief
 • Beschikt over een lange steel van 160 cm
 • Milieuvriendelijke manier om onkruid te verwijderen
 • Borstel is vervangbaar

Nadelen Talen Tools - Onkruidborstel - Met houder en steel

 • Minder effectief dan een gasbrander of elektrische onkruidborstel

5. GARDENA City Gardening Onkruidsteker

GARDENA City Gardening Onkruidsteker

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Effectiviteit

7.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De goedkoopste onkruidverwijderaar uit onze top 5 is de GARDEBA Onkruidsteker. Met deze onkruidsteker verwijder jij eenvoudig het onkruid uit jouw gras of tussen je perkjes vandaan. Daarnaast is deze onkruidsteker erg goedkoop en goed te combineren met een van de eerder benoemde opties.

De ergonomische handgreep beschikt over een zachte bekleding waardoor hij perfect in de hand past. De hoek aan het einde van de handgreep voorkomt dat de onkruidsteker uit je hand glijdt.

Door de hoge kwaliteit van deze GARDENA Onkruidsteker die is voorzien van een Duroblast coating ben je verzekerd dat hij een lange levensduur heeft. Hij is namelijk ontzettend sterk.

Wil je meer weten over deze onkruidsteker of de goedkoopste prijs ontdekken? Klik op de bovenstaande button!

Voordelen GARDENA City Gardening Onkruidsteker

 • Ergonomische vormgeving
 • Garantie van 25 jaar door GARDENA
 • Hoogwaardig kwaliteitsstaal
 • Goed te combineren met andere tools

Nadelen GARDENA City Gardening Onkruidsteker

 • Meest primitieve oplossing

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel onkruidverwijderaars hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten onkruidverwijderaars getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de onkruidverwijderaars op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste onkruidverwijderaars op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP