Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Olijfolie

Biologische Olijfolie Extra Vierge - Premium Kwaliteit - 1 x 1 liter

Biologische Olijfolie Extra Vierge

Ben jij op zoek naar de best olijfolie van 2022? Dan is de Biologische Olijfolie Extra Vierge wat voor jou! Er zijn verschillende producten getest en dit is de best geteste gebleken. Deze olijfolie kan je gebruiken voor verschillende doeleinden.

Zo kan je er mee bakken. Maak kan je het ook gebruiken voor salades en pasta's. Er zijn ook chemische stoffen aan toegevoegd zodat het zo natuurlijk mogelijk is.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste olijfolie? Olijfolie is een product dat je altijd in je keuken moet hebben. Het is namelijk multifunctioneel. Zo kan je het gebruiken voor tijdens het bakken. Er kunnen ook salades meegemaakt worden of je kan het op je broodje smeren. Het zorgt ervoor dat er meer smaak in het eten komt.

Het is dan natuurlijk wel van belang om de goede olijfolie uit te kiezen. Dan kan nog wel is moeilijk zijn aangezien er verschillende soorten zijn. Deze variëren heel erg van prijs en kwaliteit. Maar welke olijfolie is dan het beste? Om deze vraag te beantwoorden hebben we dit artikel geschreven.

In dit artikel hebben we verschillende olijfolies getest. Uiteindelijk hebben we daar een ultieme Top-5 van gemaakt. Bij elk product staat een korte review. Deze wordt aangevuld met voor- en nadelen. Op deze manier kan je goed bepalen welke olijfolie het best bij jou past.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Olijfolies

Biologische Olijfolie Extra Vierge - Premium Kwaliteit - 1 x 1 liter

Beste Koop Olijfolie
1. Biologische Olijfolie Extra Vierge

il circolo olijfolie - Superieure extra vierge kwaliteit - 100% Siciliaans - Biologisch - 0,5 l

Beste Olijfolie Om In Te Bakken
2. Il Circolo Olijfolie

Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie (Koudgeperst) - 0,5 L

Beste Biologische Olijfolie
3. Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie

Neolea extra vergine olijfolie - 1 tuk

Beste Klassieke Olijfolie
4. Neolea Extra Vergine Olijfolie

COMBO SPECIAL: il circolo olijfolie (oogst: okt. 2021, 1/2ltr) + 1 truffel en 1 citroen smaakexplosie (elk 175ml) - Premium extra vierge kwaliteit - 100% Siciliaans - Biologisch

Beste Olijfolie Pakket
5. COMBO SPECIAL: Il Circolo Olijfolie

Top 10 Beste Olijfolies

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire olijfolies bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top olijfolies bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van Olijfolie?

Het belang van olijfolie in de keuken hebben is dus heel erg groot. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van olijfolie? Wat is de beste olijfolie volgens de consumentenbond? Dit zijn vragen die we vaak te horen krijgen. Dat is ook één van de redenen dat we dit artikel schrijven

Voordat je olijfolie koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Biologisch of niet?

Het komt vaak voor dat olijfolie biologisch is geproduceerd. Als jij dit belangrijk vindt is het ook aan te raden om dit dan aan te schaffen. Hier zijn geen chemische stoffen aan toegevoegd. Biologische olijfolie is wel vaak duurder dan normale olijfolie.

Gebruik

Hiernaast is het ook handig om te kijken waarvoor je de olijfolie wil gebruiken. Dit kan voor bijvoorbeeld bakken of een pasta zijn. De meeste olijfolies hebben hun eigen specialiteit. Op deze manier kan je antwoordt geven op de vraag: welke olijfolie past het best bij mij?

Inhoud

De inhoud van olijfolie kan per product weer verschillen. Zo heb je een kleine inhoud van 0,5 liter maar heb je ook een grote inhoud van 2 liter. Als je vaak olijfolie gebruikt is het dus slim om een verpakking te kopen met een grote inhoud. Hierdoor gaat het langer mee.

Prijs

Olijfolie is over het algemeen best prijzig. Hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder het wordt. Maar dat zegt niet dat elke olijfolie duur is. Zo heb je genoeg goedkopere varianten die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Het is dus aan te raden om een budget vast te stellen zodat je gericht opzoek kan gaan.


Wat is de beste Olijfolie van 2022? 

Wat is de beste olijfolie van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten olijfolies getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste olijfolies in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten er in de olijfolie test 2022 zitten? Lees dan gauw verder!

1.  Biologische Olijfolie Extra Vierge

Biologische Olijfolie Extra Vierge - Premium Kwaliteit - 1 x 1 liter

9.4

Eindbeoordeling

Werking

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We beginnen de olijfolie test met de Biologische Olijfolie Extra Vierge. Dit is namelijk de beste olijfolie 2022. Het product zorgt ervoor dat elk gerecht nog lekkerder wordt.

Bij de Biologische Olijfolie Extra Vierge worden de olijven verst geplukt. Ze worden alleen geplukt als ze de optimale rijpheid behaald hebben. Hierdoor is het een product van hoge kwaliteit. Het is ook een biologisch product. Dat betekent dat er ook geen extra stoffen aan toegevoegd zijn.

Het is geschikt voor warme en koude gerechten. Hiernaast kan je het nog gebruiken voor verschillende doeleinden. Je kan ermee bakken of het in de salade doen. Verder kan je het nog gemakkelijk op je broodje smeren. Kortom, het geeft een extra smaakje aan de gerechten.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Biologische Olijfolie Extra Vierge

 • 2 jaar houdbaar
 • Heerlijke smaak
 • Kan voor bakken, braden, salades en pasta's gebruikt worden

Nadelen Biologische Olijfolie Extra Vierge

 • Geen

2. Il Circolo Olijfolie

il circolo olijfolie - Superieure extra vierge kwaliteit - 100% Siciliaans - Biologisch - 0,5 l

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Werking

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je echt van het koken? Kies dan de Il Circolo Olijfolie. In deze olijfolie kun je verschillende gerechten bakken. Het is dan ook olijfolie van een goede kwaliteit.

De inhoud van deze fles is 0,5 liter. Dit betekent dat je er zuinig mee moet omgaan. Het is een biologisch product waardoor het zo natuurlijk mogelijk is. Olijfolie wordt met de jaren steeds beter. Daarom wordt het oogstjaar er ook bij gegeven. Hierdoor kan je zelf een goede keuze maken.

Verder is de olijfolie nog gemaakt om met andere smaken te combineren. Denk hierbij aan truffel, citroen of rozemarijn. Dan komt de Biologische Olijfolie Extra Vierge echt tot bloei. De olijven worden ook met de hand geplukt waardoor de kwaliteit hoog blijft. 

Voordelen Il Circolo Olijfolie

 • Biologisch
 • Mooie uitstraling

Nadelen Il Circolo Olijfolie

 • Kleine inhoud

3. Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie

Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie (Koudgeperst) - 0,5 L

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Werking

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek van de lijst hebben we de Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie. Dit is de beste biologische olijfolie van 2022.

De Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie is te verkrijgen in meerdere verpakkingen. Zo kan je 1 fles bestellen maar als je er meer nodig hebt kan je er ook 4 doen. Dit product stimuleert ook duurzaamheid aangezien het biologische olijfolie is. Als je dat belangrijk vindt is dit een goede optie.

Het is een goede olijfolie die in elke keuken wel van belang kan zijn. De gerechten worden veel lekkerder. Zo is het heerlijk om in een salade te stoppen. Hiernaast heeft het nog een sterke smaak. Je proeft de olijfolie heel goed maar het is zeker niet overheersend.

Voordelen Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie

 • Olijven worden alleen op de optimale rijpheid geplukt
 • Zorgt voor de finishing touch

Nadelen Agrestis - Italiaanse Bell’Omio Olijfolie

 • Redelijk prijzig

4. Neolea Extra Vergine Olijfolie

Neolea extra vergine olijfolie - 1 tuk

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Olijfolie is een product dat al jaren bestaat. Het heeft in die tijd uniek imago gekregen. De Neolea Extra Vergine Olijfolie is dan ook de beste klassieke olijfolie van dit moment.

Deze olijfolie heeft een hele mooie klassieke fles. Dit is een echte toevoeging voor elke keuken. Naast het unieke ontwerp is de olijfolie ook nog is zeer goed. Bij het produceren worden er geen andere producten gebruikt. Zo raakt de olijfolie niet verhit en wordt de kwaliteit behouden.

Al je deze olijfolie gebruikt is het net alsof je op vakantie bent. Zo heeft het een heerlijke smaak en kan je het eigenlijk op elk gerecht doen. Het is ook makkelijk te verspreiden aangezien er niet heel veel olie uitloopt. Daardoor kan je de perfecte hoeveelheid gebruiken.

Voordelen Neolea Extra Vergine Olijfolie

 • Mooie fles
 • Geen andere toevoegingen bij de olijfolie

Nadelen Neolea Extra Vergine Olijfolie

 • Heeft niet zo'n handig dopje

5. COMBO SPECIAL: Il Circolo Olijfolie

COMBO SPECIAL: il circolo olijfolie (oogst: okt. 2021, 1/2ltr) + 1 truffel en 1 citroen smaakexplosie (elk 175ml) - Premium extra vierge kwaliteit - 100% Siciliaans - Biologisch

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Werking

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Olijfolie valt heel erg goed te combineren met andere smaken. Met de COMBO SPECIAL: Il Circolo Olijfolie is dat goed te doen aangezien je er meerdere smaken bij krijgt.

De Il Circolo Olijfolie heb je al eerder in deze lijst gezien. Dit komt omdat het een uitstekend product is. Bij de COMBO SPECIAL: Il Circolo Olijfolie krijg nog twee extra smaakexplosies. Één daarvan is truffel en de andere is citroen. Dit kan je heel goed combineren met de olijfolie.

Verder worden de olijven nog op een goede manier geproduceerd. Zo groeien ze in ideale omstandigheden. Hiernaast hoef je het niet alleen voor een salade te gebruiken. Zo kan je er meerdere gerechten mee bakken. Al met al dus een leuk pakket met een goede olijfolie.

Voordelen COMBO SPECIAL: Il Circolo Olijfolie

 • Inclusief 2 smaken
 • Frisse smaak

Nadelen COMBO SPECIAL: Il Circolo Olijfolie

 • Olie is redelijk dik

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel olijfolies hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten olijfolies getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de olijfolies op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste olijfolies op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP