Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best Geteste Naaimachine

Singer 2250

5/5

De Singer 2250 naaimachine is in te stellen in tien verschillende programma’s. De naaimachine is geschikt voor (lichte) naaiprojecten en verstelwerkzaamheden. Deze naaimachine is geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Verder beschikt de naaimachine over een ingebouwde accessoiresbox, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Wat is de beste naaimachine? Als jij je dit afvraagt ben je hier op de juiste plek. Naaimachines zijn al jaren ontzettend populair en dit is niet voor niets. 

Wanneer je goed overweg kunt met een naaimachine kun je namelijk je eigen kleding maken, dit gaat je op de lange termijn een hoop geld schelen. Naast kleding kun je natuurlijk nog veel meer dingen maken. 

Denk hierbij aan gordijnen, kussenslopen, sjaals en mutsen. Kortom, met een goede naaimachine kun je simpelweg ontzettend veel. Toch kan het kopen van een naaimachine best een uitdaging zijn.

Zo zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende naaimachines verkrijgbaar. Dit maakt de keuze voor de beste naaimachine best lastig. 

Als jij al een tijdje op zoek bent naar de beste naaimachine maar het lastig vindt om een keuze te maken, lees dan verder om te ontdekken welke naaimachine het best bij jou past.


Product

1. Singer 2250
Beste koop

4.5/5

2. Singer Simple 3210
Beste goedkope naaimachine

4/5

3. Singer 4432
Beste naaimachine voor gevorderden

4/5

4. Singer overlocknaaimachine
Beste compacte naaimachine

4/5

5. Singer F3223 

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een naaimachine?

Bij het kopen van een goede naaimachine is het belangrijk om op bepaalde zaken te letten. Lang niet alle apparaten zijn evengoed en het viel ons op dat er best wel wat machines waren die bij lange na niet de kwaliteit hadden die je zou verwachten. 

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een goede naaimachine.

Allereerst is het belangrijk om te kijken of de naaimachine beschikt over een vrije arm. Dit betekent dat het hoekgedeelte van de naaimachine makkelijk verwijderd kan worden. Het voordeel hiervan is dat je dit gedeelte snel en simpel kunt vervangen door andere naai-oppervlakken. Dit is wel zo handig wanneer je grotere stukken stof aan elkaar wilt naaien.

Als tweede punt is het belangrijk om te kijken naar de steekstoorten van de naaimachine. Bij voorkeur heeft een naaimachine zo veel mogelijk steeksoorten, dit zorgt er namelijk voor dat je veel meer mogelijkheden hebt tijdens het naaien.

Ook is het belangrijk om te kijken of de naaimachine beschikt over een instelbare naaldpositie. Wanneer je zelf kunt instellen wat de startpositie van de naald is, heb je veel meer bewegingsvrijheid en is het makkelijker om hele nauwkeurige naaiklusjkes uit te voeren. Vaak kun je ook zelf instellen hoe de naald eindigt, wel zo handig!

Elk materiaal heeft andere steekbreedtes en lengtes nodig. Om die reden is het belangrijk dat je kiest voor een naaimachine die zoveel mogelijk verschillende steeklengte en breedte afstanden heeft als maar kan. Hierdoor kun je simpelweg veel meer met de naaimachine.

Als laatst is het goed om te kijken naar de accessoires die bij de naaimachine geleverd worden. Vaak krijg je standaard accessoires bij het aanschaffen van een naaimachine. Denk hierbij aan een tornmesje, verschillende voetjes, naalden en spoelen.

Top 10 Beste Naaimachines

Wil je direct weten hoe de top 10 beste zit naaimachines eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de Beste naaimachine?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een zit sta bureau is het tijd om door te gaan naar het overzicht van de best geteste opties van dit moment. Wat is nu eigenlijk de beste naaimachine van dit moment?

Door onderstaande lijst te volgen krijg jij een goed beeld bij de beste koop naaimachine. We hebben tientallen apparaten getest en dit zijn de 5 allerbeste opties van dit moment.

1. Singer 2250 - Naaimachine

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

De Singer 2250 is op dit moment volgens ons de beste naaimachine. Deze naaimachine is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en leent zich uitstekend voor (licht) naaiprojecten en verstelwerkzaamheden.

Zo is deze naaimachine in te stellen in 10 verschillende programma’s. Verder beschikt deze naaimachine over een ingebouwde accessoires box, dit is wel zo handig aangezien je hierdoor altijd alles bij de hand hebt.

Ook is de naaimachine makkelijk in gebruik en heel licht waardoor je hem gemakkelijk opbergt of verplaatst. Ook vinden we de prijs van deze naaimachine zeer netjes.

Hij is aantrekkelijk geprijsd als je kijkt naar alles wat deze machine te bieden heeft. Kortom, als jij opzoek bent naar een goede naaimachine dan is deze machine op het moment de beste koop. Bekijk de prijs hier!

Voordelen Singer 2250

 • Beschikt over 10 verschillende programma’s
 • Ideaal voor beginners en gevorderden
 • Licht in gewicht dus makkelijk op te bergen en te verplaatsen

Nadelen Singer 2250

 • Wordt geen handleiding geleverd bij de naaimachine

2. Singer Simple 3210

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Ben jij op zoek naar een betaalbare naaimachine? Kies dan voor de Singer Simple 3210. De naam van het product doet het al een beetje vermoeden maar dit is een naaimachine die uitermate geschikt is voor beginners.

De Singer 3210 naaimachine maakt leren naaien leuk. Probeer de simpele steken, maar maak ook de stap naar de iets moeilijkere mogelijkheden.

Verder is deze naaimachine handig in gebruik en beschikt hij over een handvat waardoor je de naaimachine makkelijk kunt verplaatsen.

We hebben deze naaimachine getest met zowel lichte als dikkere stoffen en dit werkte bij allebei prima. Ook beschikt deze naaimachine over een handig opbergbakje waar je bijvoorbeeld spoeltjes etc in kunt bewaren.

Al met al een goede naaimachine voor beginners die je tegen een zeer aantrekkelijke prijs in huis kunt halen. Bekijk de prijs van de Singer 3210 hier!

Voordelen Singer Simple 3210

 • Beste betaalbare naaimachine
 • Makkelijk in gebruik
 • Geschikt voor dunne en dikke stoffen

Nadelen Singer Simple 3210

 • Iets minder functionaliteiten dan duurdere varianten

3. Singer 4432

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben jij iemand die al meer ervaring heeft met naaien en ben je op zoek naar een professionele naaimachine? Kies dan voor de Singer 4432.

Dankzij zijn stevige motor is deze naaimachine uitermate geschikt voor zwaar werk. Bovendien beschikt de machine over 32 ingebouwde steken: basis, stretch en decoratieve, volautomatisch 1 fase knoopsgat.

Om het gemak te optimaliseren heeft de naaimachine een automatische naaldinrijger, dit zorgt voor enorme tijdwinst. Het inrijgen is eenvoudig en snel door de uitneembare spoel door het top drop spoelsysteem met doorzichtig spoeldeksel. 

Verder beschikt deze machine over een robuust en betrouwbaar frame waardoor hij ontzettend stabiel is.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste naaimachine voor gevorderden dan is dit je beste keuze. Bekijk de prijs hier!

Voordelen Singer 4432

 • Beste naaimachine voor gevorderden
 • Beschikt over 32 ingebouwde steken
 • Automatische naaldinrijger waardoor je veel tijd bespaard

Nadelen Singer 4432

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Singer overlocknaaimachine

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Wil jij graag een naaimachine in huis halen maar beschik je niet over al te veel ruimte? Kies dan voor de Singer overlocknaaimachine.

Dit is namelijk een zeer compact apparaat dat ontzettend makkelijk op te bergen is. Bovendien is dit een zogenaamd ‘overlockmachine’.

Met een overlock machine bespaar je veel tijd want je naait, snijdt en zoomt in 1 handeling. Bovendien kun je met een overlockmachine materialen snel en perfect afwerken. 

Een ander voordeel van dit type machine is de prijs. Overlockmachines zijn namelijk vaak een stuk goedkoper dan reguliere naaimachines.

Bekijk de prijs van de Singer overlocknaaimachine hier!

Voordelen Singer overlocknaaimachine

 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • Naaien, snijen en zoomen in 1 handeling

Nadelen Singer overlocknaaimachine

 • Minder multifunctioneel

5. Singer F3223 

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

We sluiten deze lijst af met de Singer F3223. De Singer F3223 is een robuuste en betrouwbare naaimachine met een ruim stekenaanbod. 

Dit praktische model is met 23 soorten steken een goede basisuitvoering van beginners. Via het keuzewiel zijn de verschillende programma’s eenvoudig in te stellen.

Dit is een eenvoudige naaimachine die je makkelijk kunt verplaatsen en waar je alle basiswerkzaamheden mee kunt uitvoeren. 

Bekijk de prijs van de Singer F3223 hier!

Voordelen Singer F3223 

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Makkelijk op te bergen

Nadelen Singer F3223 

 • Niet geschikt voor zware naaiwerkzaamheden

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
 • Hallo, ben van plan een naaimachine te kopen! Maar…bestaat er maar één merk die dat maakt? nl. Singer? Of is dit een advertentiepagina van Bol ?
  groetjes

  • Hi! Thanks voor je reactie!

   Wij hebben verschillende naaimachine merken getest echter waren wij veruit het meest positief over het merk Singer. Wat ons betreft leverde dit merk simpelweg de beste functionaliteiten tegen de laagste prijs.

   Verder is Top-X een onafhankelijk platform en doen wij niet betaalde advertentiepagina’s.

   Mocht je nog vragen hebben, let me know!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >