fbpx

Publicatie datum: 7 november, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Multicooker

Beste multicooker

Ninja Foodi OL750EU Multicooker

We hebben meerdere multicookers geprobeerd, maar de Ninja Foodi OL750EU steekt er met kop en schouders bovenuit in 2023.

Zo heeft deze multicooker maar liefst 14 verschillende kookfuncties voor het bereiden van je favoriete maaltijden. Denk hierbij aan grillen, bakken, airfryen en zelfs drogen. 

Verder is dit product met een inhoud van 7,5 liter ideaal voor het bereiden van maaltijden voor tot wel 6 personen, perfect voor gezinnen of voor het voorbereiden van maaltijden voor de hele week. 

Wat is de beste multicooker van 2023? Als jij jezelf dit afvraagt, ben je zojuist op het goede artikel gekomen. 

Het kopen van een goede multicooker is anno 2023 namelijk een ontzettend goed idee. Met een multicooker haal je in 1 klap een apparaat in huis waar je haast alles mee kunt bereiden wat je wilt. Van soepen tot rijst en van stoofpotten tot vleesgerechten, het kan allemaal.

Maar welke multicooker kun je nu het beste kopen? Om antwoord op deze vraag te geven hebben we een uitgebreide multicooker test gedaan. Hierbij hebben we meer dan 15 verschillende multicookers vergeleken. De top 5 beste opties vind je hier.


Top 5 Beste Multicookers

Beste multicooker

Beste koop multicooker
1. Ninja Foodi OL750EU Multicooker

Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56

Beste multicooker met airfryer
2. Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56

Instant Pot Duo Crisp 5,7L multicooker met airfryer 11-in-1 - snelkookpan - pressure cooker - rijstkoker - slowcooker - stomer - sous-vide

Beste multicooker met airfryer
3. Instant Pot Duo Crisp

Instant Pot Duo 7,6L multicooker 7-in-1 - snelkookpan - pressure cooker - rijstkoker - slowcooker - stomer - sous-vide

Beste grote multicooker
4. Instant Pot Duo 7.6L multicooker

Nutribullet EveryGrain™ Cooker

Beste goedkope multicooker
5. Nutribullet EveryGrain™ Cooker

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Wat zijn de voordelen van een multicooker?

Een multicooker is een ware game-changer. Koken wordt ontzettend makkelijk, gezond en bovenal simpel. Misschien dat jij nog twijfelt om een om een multicooker te kopen.

Snappen we uiteraard best, een multicooker is natuurlijk een flinke investering. Hieronder vind je een overzicht van voordelen die een multicooker met zich mee brengen. 

Voordelen multicooker

 • Tijdsbesparing: Multicookers kunnen het kookproces aanzienlijk versnellen, wat ideaal is voor drukke huishoudens. Sommige gerechten die traditioneel lange tijd nodig hebben om te sudderen of te bakken, kunnen in een fractie van de tijd worden bereid met een multicooker.
 • Gemak: Veel multicookers hebben vooraf ingestelde programma's voor verschillende gerechten, wat het koken vergemakkelijkt. Gebruikers kunnen ingrediënten toevoegen, een programma selecteren en het apparaat doet de rest.
 • Besparen op energie: Omdat multicookers vaak sneller koken en precies de benodigde temperatuur kunnen handhaven, kunnen ze energie-efficiënter zijn dan ovens of kookplaten.
 • Gezond koken: Multicookers kunnen gezonde kookmethodes ondersteunen, zoals stomen, en omdat er vaak minder olie nodig is, kunnen gerechten minder vet bevatten.
 • Warmhoud functie: Vele multicookers hebben een warmhoud functie die handig is voor het warmhouden van gerechten tot aan de maaltijd.

Top 10 Beste Multicookers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste multicookers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Wat zijn de beste multicookers?

Welke multicooker is het beste? Dit is een lastig te beantwoorden vraag, voor iedereen is dit namelijk verschillend. Bij het opstellen van onze top 5 beste multicookers hebben wij daarom rekening gehouden met verschillende categorieën en prijsklassen. Hieronder vind je de 5 beste opties van dit moment volgens onze testresultaten.

Hierbij hebben wij elke multicooker uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij van iedere multicooker de voor- en nadelen opgesomd. Als laatste hebben wij iedere multicooker voorzien van een eindbeoordeling.

Deze eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze beste multicooker test en reviews van andere consumenten.

1. Ninja Foodi OL750EU Multicooker

Instant Pot Duo Evo Plus

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Na tientallen multicookers met elkaar vergeleken te hebben zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Ninja Foodi OL750EU Multicooker de beste optie van dit moment is.

Met deze multicooker haal je de crème de la crème in huis. Geen enkele multicooker scoort op zoveel vlakken zo goed als dit model. 

Met 14 verschillende functies vervangt deze multicooker meerdere keukenapparaten en biedt alles van stoomkoken tot airfryen,

Deze multicooker elimineert het giswerk uit het koken met zijn digitale kookronde, die het mogelijk maakt om vlees en vis te koken tot precieze doneness-niveaus - van 'rare' tot 'well done'.

Met een inhoud van 7,5 liter is deze multicooker ideaal voor het bereiden van maaltijden voor tot wel 6 personen, perfect voor gezinnen of voor het voorbereiden van maaltijden voor de hele week.

Voordelen Ninja Foodi OL750EU Multicooker

 • et 14 verschillende functies vervangt deze multicooker meerdere keukenapparaten en biedt alles van stoomkoken tot airfryen, bakken, grillen, drogen en zelfs yoghurt maken
 • Grote Capaciteit
 • De multicooker is uitgerust met een anti-geurfunctie, waardoor je keuken tijdens het koken fris blijft ruiken.

Nadelen Ninja Foodi OL750EU Multicooker

 • Geen

2. Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56

Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56 geplaatst in onze top 5. Ook deze multicooker beschikt namelijk over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo is hij geschikt voor pasta, rijst, stomen, slowcooken, braden, sous-vide, koken en warmhouden.

De Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56 is geschikt voor 6 personen en meer. Je kunt hem dus gemakkelijk voor jouw hele gezin gebruiken. Ook heeft hij extra functies zoals een droogkookbeveiliging en zijn er verschillende automatische programma's ingesteld.

De Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56 beschikt over een vermogen van 750 watt en heeft cool-touch handgrepen. De Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56 beschikt tevens over een digitale timer en is 59% energiezuiniger dan een traditionele oven. Uiterst goede vervanging van een rijstkoker dus!

Voordelen Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56

 • Beschikt over 8 kookfuncties
 • Digitale timer en programma's instelbaar
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Erg energiezuinig

Nadelen Russell Hobbs Good-to-go Multicooker - 28270-56

 • Kwetsbare antiaanbaklaag

3. Instant Pot Duo Crisp

Instant Pot Duo Crisp 5,7L multicooker met airfryer 11-in-1 - snelkookpan - pressure cooker - rijstkoker - slowcooker - stomer - sous-vide

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Instant Pot Duo Crisp geplaatst in onze top 5. Deze multicooker kan namelijk ook in 15 verschillende modellen aangeschaft worden. Deze goede multicooker is tevens een echt 11-in-1 model doordat hij 11 verschillende kookfuncties heeft.

De Instant Pot Duo Crisp heeft een inhoud van wel 6 liter en ook 11 instelbare Smart programma's. Het gewicht van deze multicooker is wel wat hoger. Hij weegt namelijk 10,3 kilo en is daarmee wat zwaarder dan andere modellen. Het vermogen van deze multicooker is wel ontzettend goed. Hij heeft namelijk een vermogen van wel 1500 Watt.

Bij aanschaf van de Instant Pot Duo Crisp ontvang je meerdere onderdelen, denk aan een stoom rek met handvatten, meerlaagse airfryer mand, rooster tray en een beschermmat voor hete deksels. 

Voordelen Instant Pot Duo Crisp

 • Geschikt voor grote gezelschappen
 • Garantie van 2 jaar
 • Inclusief meerdere accessoires
 • Inhoud van 8 liter

Nadelen Instant Pot Duo Crisp

 • Zwaarder model

4. Instant Pot Duo 7.6L multicooker

Instant Pot Duo 7,6L multicooker 7-in-1 - snelkookpan - pressure cooker - rijstkoker - slowcooker - stomer - sous-vide

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Instant Pot Duo 7.6L multicooker geplaatst in onze top 5. Dit is namelijk een echte 7-in-1 multicooker. Zo beschikt hij over functies zoals een snelkookpan, pressure cooker, rijstkoker, slowcooker, stomer en sous-vide. Deze multicooker is tevens ontzettend makkelijk te gebruiken dankzij het handige en duidelijke display.

Je kunt de Instant Pot Duo 7.6L multicooker in wel 15 verschillende kleuren/modellen aanschaffen. Ook wordt hij ontzettend snel geleverd en kun jij hem dus gelijk gebruiken. De Instant Pot Duo multicooker beschikt over een vermogen van 1200 Watt waardoor jouw eten ontzettend snel kunt klaarmaken.

Verder heeft hij een inhoud van wel 8 liter en weegt hij slechts 7.2 kilo. Je kunt deze multicooker dankzij zijn compacte formaat en het lichte gewicht daarom gemakkelijk opbergen na gebruik. Verder ontvang je ook bij aanschaf van dit model tot wel 24 maanden garantie.

Voordelen Instant Pot Duo 5,7L multicooker

 • 14 verschillende modellen/kleuren
 • Inclusief stoomrek met handvatten
 • Compact model

Nadelen Instant Pot Duo 5,7L multicooker

 • Geen antiaanbaklaag

5. Nutribullet EveryGrain™ Cooker

Nutribullet EveryGrain™ Cooker

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Nutribullet EveryGrain™ Cooker geplaatst in onze top 5. Deze multicooker is namelijk ook ontzettend goed en kwalitatief voor een relatief lage prijs. Zo heeft hij een stoomfunctie en warmhoudfunctie en is hij geschikt voor 750 gram.

De Nutribullet EveryGrain™ Cooker heeft 5 instelbare programma's en heeft ook functies zoals startuitsel. Het grote capaciteit waarover deze multicooker beschikt zorgt er voor dat jij deze multicooker ook voor grotere gezelschappen kunt gebruiken.

Het gewicht van deze multicooker bedraagt slechts 3,6 kilogram. Je kan er ook lang dingen mee koken en daarom is het een goede vervanging van een slowcooker.

Dankzij het duurzame plastic en de antiaanbaklaag waarover de Nutribullet EveryGrain™ Cooker beschikt, kun jij hem ontzettend makkelijk schoonmaken. Bij aanschaf van deze beste goedkope multicooker ontvang je niet alleen een multicooker maar ook ontvang je een maatbeker, spatel en gebruiksaanwijzing.

Voordelen Nutribullet EveryGrain™ Cooker

 • Duurzaam materiaal
 • Compact formaat
 • Ontzettend licht

Nadelen Nutribullet EveryGrain™ Cooker

 • Niet de snelste multicooker

Waar moet je op letten bij het kopen van een multicooker?

Ga jij een multicooker kopen? Dan raden wij je aan om niet zomaar een multicooker aanbieding te kiezen, maar kritisch naar de verschillende opties te kijken.

Niet alle multicookers zijn namelijk even goed en beschikken over dezelfde kwaliteit. Om de kans op een miskoop te verkleinen raden wij daarom aan om rekening te houden met de onderstaande criteria.

Inhoud

Allereerst kun je kijken naar de inhoud van een multicooker. Niet alle multicookers zijn uiteraard even groot. Om die reden kan het verstandig zijn om goed na te denken over hoe groot jij de multicooker wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van jouw gezinsgrootte of dat je hem wilt gebruiken wanneer er mensen komen eten.

In onze top 5 vind je multicookers met verschillende inhoud. Zo zitten er kleinere modellen tussen maar ook grote modellen geschikt voor grotere gezinnen. 

Programma's

Ook kun je rekening houden met de verschillende programma's die een multicooker aanbiedt. Hoeveel en welke programma's een multicooker bezit kun je vaak terug vinden in de product omschrijving van een multicooker. Vaak beschikken duurdere modellen over meer programma's dan goedkope modellen.

In onze top 5 hebben wij verschillende soorten multicookers opgenomen. Zo zitten er modellen tussen die beschikken over veel programma's, maar ook kleinere modellen welke beschikken over enkele programma's. 

Functionaliteiten

Ook kun je kijken naar specificaties en functionaliteiten zoals het vermogen kijken van een multicooker. Deze specificaties spreken namelijk een belangrijke rol wanneer er gekeken wordt naar hoe snel een multicooker jouw eten klaar maakt.

Andere functionaliteiten zijn bijvoorbeeld de verschillende manieren van koken en bakken. Zo hebben sommige modellen een slowcooker functie, stoomfunctie, pasta kookfunctie, soep maak functie etc.


Wat is de beste multicooker volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog geen officiële test gedaan voor multicookers. Er is dus nog geen beoordeling van de beste multicooker van de consumentenbond. Wij van Top-X hebben wel een test uitgevoerd voor deze producten.

De beste multicookers volgens ons is namelijk de Instant Pot Duo Evo Plus! Bovenaan het artikel hebben wij een beknopte review gegevens over het product. Dit is aangevuld met voor- en nadelen.

We hebben ook 4 andere multicookers in de lijst meegenomen. Ze hebben een eigen categorie, zo zit er voor iedereen wat bij!


Veelgestelde vragen:

Hoeveel soorten multicookers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 multicookers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de multicookers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste multicookers zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!