fbpx

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Best Geteste muizenval

diervriendelijke muizenval

VerminBuster - Diervriendelijke muizenval 

Het was een ongelooflijk spannende wedstrijd en de muizenval test was dan ook zeer interessant. Maar uiteindelijk is er zonder enige twijfel een duidelijke winnaar naar voren gekomen. Namelijk de Diervriendelijke muizenval van VerminBuster!

Deze muizenval is verkozen tot de beste muizenval van 2023, en daar zijn wij dan ook alles behalve verrast over. Zo heeft deze muizenval een speciaal voerbakje en vrijlatingsdeurtje zodat jij die viervoeter veilig buiten vrij kan laten.

Hoe vervelend muizen ook zijn, ze verdienen het natuurlijk niet om dood te gaan. Je stelt de val simpel in met slechts één vinger. Zorg dat je wat voer in de val hebt zitten (pindakaas werkt goed!) en de val zal automatisch sluiten zodra er een muis naar binnen loopt. Het product is van goede kwaliteit en gaat dan ook jarenlang mee. Dit is dus gegarandeerd de beste muizenval voor dierenvrienden!

Menig huishouden in Nederland heeft al te maken gehad met dit welbekende probleem, namelijk muizen. Deze kleine viervoeters kunnen plots opduiken in je huis en zijn dan ongelooflijk moeilijk weg te krijgen. Met alle gevolgen van dien.

Ze verstoppen zich overdag op de meest slimme, onopvallende plekjes en in de nacht komen ze tot leven. En dat dan ook nog eens wanneer jij rustig probeert te slapen. Ze knagen alle boodschappen open en eten de helft ervan dan waarschijnlijk ook nog op.

Kortom: heel erg vervelend dus. De meest voorkomende oplossing voor muizen is een muizenval. Zo bespaar je erg veel geld en kom je op een makkelijke manier van ze af.

Deze zogenoemde muizenvallen zijn dan ook ontzettend populair. Dit zorgt ervoor dat de aanbieders van zulke vallen als paddenstoelen uit de grond schieten. Dat is natuurlijk voor jou als consument aan de ene kant erg fijn: je hebt ruim de keuze.

Aan de andere kant kunnen wij ons ook heel goed voorstellen dat dit kan zorgen voor een nogal overweldigend gevoel. Als er zoveel aanbieders zijn van de vallen, zie je straks door de bomen het bos niet meer!

Omdat wij ons dit goed kunnen voorstellen, willen wij je met dit artikel graag helpen. Daarom staan in dit artikel alle punten waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste muizenval.

Daarnaast hebben we ook heel erg veel verschillende muizenvallen met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen garanderen van alleen de allerbeste kwaliteit resultaten.

En dat is dan nog niet alles. Aan het eind van dit artikel staat ook een ultieme review voor je klaar met daarin alleen de allerbeste muizenvallen! Lees je gauw verder?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

23

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Muizenvallen

diervriendelijke muizenval

Beste muizenval
1. VerminBusters - Diervriendelijke muizenval

beste muizenval top-x

Beste prijs- kwaliteitverhouding
2. Professionele muizenval

Donkersstuff Elektrische muizenval - inclusief adapter, vuilniszakken(4x) en wegwerphandschoenen(4x)

Beste elektrische muizenval
3. Donkersstuff elektrische muizenval

PROTEKX Muizenval - 6 stuks - Voor binnen en buiten - Extra sterk - Niet giftig - Hygiënisch - Hoge vangkans - Ongedierte verjager

Beste Goedkope muizenval
4. PROTEKX muizenval

Muizenval - 6 Stuks - ongedierte

Beste design muizenval
5. HomestoreNL muizenval

Top 10 beste muizenvallen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste muizenvallen , dit zijn direct de meest verkochte muizenvallen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een muizenval?

Zoals eerder aangegeven is een muizenval dus de ideale manier om van die kleine, vervelende viervoeters af te komen. Ze zijn daarnaast ook erg goedkoop en ontzettend makkelijk te gebruiken wat ze ideaal maakt bij de best

Er zijn daardoor dus erg veel aanbieders van de vallen, wat jou als consument een erg overweldigend gevoel kan geven. En omdat we dit goed begrijpen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste muizenval.

Diervriendelijk of niet

Het eerste punt dat we bespreken is de diervriendelijkheid van de muizenval die je wil gaan kopen. Sommige muizenvallen zijn namelijk erg diervriendelijk en werken met een speciaal soort kooitje waardoor je ze buiten weer vrij kan laten.

Echter kosten deze vaak wel wat meer dan de ‘ouderwetse’ muizenvallen. Een ander risico dat hier aan vast zit is dat de muizen weer terugkomen. Als je ze namelijk weer vrij zet in de buurt van je huis, kunnen ze bepaalde dingen als geuren herkennen en hun weg terug vinden naar jouw voorraadkast.

En dat is natuurlijk iets dat je erg graag wil voorkomen. Echter is het wel beter voor de dieren om ze niet te doden maar weer vrij te zetten. Maak dus voor jezelf de overweging of je het er voor over hebt om een stukje te rijden met de muis voordat je deze vrij zet bijvoorbeeld.

Eigen toevoeging

Deze klinkt misschien ietwat gek, maar is eigenlijk heel logisch. Bij sommige muizenvallen krijg je iets geleverd wat je kan gebruiken om de muis mee te kunnen lokken. Echter is dit niet altijd zo. Wist je wel dat muizen dol zijn op pindakaas?

Kijk dus even goed van tevoren of je er iets bij krijgt voor het lokken, want anders schiet je er natuurlijk alsnog niet zoveel mee op. Meestal staat dit er ook wel bij aangegeven. Als dit niet zo is kan je even in de voorraadkast gluren naar een pot pindakaas!

Extra toevoegingen

Sommige muizenvallen komen met extra’s die misschien wel handig kunnen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook vallen die een speciale geur vrijlaten nadat de muis gevangen is, zodat andere eventuele muizen hiervan schrikken.

Ook kan je als toevoeging een speciaal apparaatje kopen dat geluid maakt om muizen af te schrikken of zelfs te verjagen. Nadeel hiervan is wel dat deze waarschijnlijk ook voor jou te horen zijn, en daardoor wat vervelend kunnen zijn.

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel bespreken is natuurlijk de garantie. Dit is een heel belangrijk punt om rekening mee te houden. De garantie is namelijk een indicatie vanuit het bedrijf over hoelang het product ten minste mee moet gaan.

Wanneer er dan geen garantie op een product zit dat je wil kopen, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te gaan kopen?

Ook is het natuurlijk zo dat garantie jou als consument een stukje rust en zekerheid kan bieden. Wanneer er dan iets mis is met de muizenval of deze helemaal niet werkt, kan je altijd terugvallen op de garantie.

Hierbij is de fabrikant dan verplicht je te helpen met de eventuele defecten. Zorg er daarom voor dat de garantie op je toekomstige muizenvallen tenminste één jaar is, zodat jij rustig kan leven in een muisvrij huis.

.


Wat is de beste muizenval van 2023? 

Zoals eerder benoemd in dit artikel hadden wij ook nog een hele spannende review voor je klaar staan. In deze review hebben wij tientallen verschillende muizenvallen met elkaar vergeleken om jou te kunnen garanderen van alleen de allerbeste kwaliteit.

Het was een ontzettende spannende test waarbij erg veel muizenvallen gelijk aan elkaar opgingen. Uiteindelijk hebben we na lang wikken en wegen uit deze muizenvallen een top vijf kunnen samenstellen van de beste muizenvallen.

Al deze muizenvallen blinken ieder uit in een andere categorie zoals beste design muizenval of beste koop muizenval. Ben jij ook nieuwsgierig naar welke muizenvallen in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren we je vol trots de top vijf beste muizenvallen van 2023!

1. VerminBusters - Diervriendelijke muizenval

diervriendelijke muizenval

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de beste muizenval is deze diervriendelijke muizenval van VerminBuster. De naam zegt het natuurlijk al: deze muizenval is erg goed voor jou en voor de muis. De val is daarnaast ook nog eens goedkoop en super makkelijk in gebruik. Maar laten we eerlijk zijn, bij een product als deze is het vooral belangrijk dat het (goed) werkt!

Dat is absoluut het geval in dit geval. Deze beste muizenval bestaat uit een buis met een wip, die je gemakkelijk kunt spannen. Plaats het gewenste lokmiddel (geen gif nodig) in de buis. De muis zal vanzelf op de lekkernij afkomen waarbij de val zichzelf automatisch sluit. Dit product is duurzaam, hygiënisch, diervriendelijk en effectief!

Voordelen VerminBuster - Diervriendelijke muizenval

 • Diervriendelijk
 • Goed geprijsd
 • Doorzichtig en dus makkelijk te zien of er iets in zit
 • Geen gif of chemicaliën nodig

Nadelen VerminBuster - Diervriendelijke muizenval

 • Als je pindakaas gebruikt als lokmiddel, blijft dit tussen de randjes zitten. Dit kun je echter gemakkelijk weer schoonmaken

2. Professionele muizenval 

beste muizenval top-x

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding muizenval, dan spreek je over deze deze muizenval! Voor deze prijs krijg je namelijk maar liefst zes muizenvallen geleverd van een erg goede kwaliteit.

Toegegeven, we hebben zelf geen muizen op het kantoor van Top-X, maar als we de reviews mogen geloven dan doet het zijn werk uitstekend. Wel hebben we het product op andere specs kunnen testen zoals productkwaliteit en gebruiksgemak. De muizenvallen zien er goed uit en voelen ook erg stevig aan. Het allermooiste? Zodra je een muis gevangen hebt kun je deze weer uit de val krijgen zonder dat je het beestje hoeft aan te raken.

Voordelen Professionele muizenval 

 • Uit de val te halen zonder aan te raken
 • 6 stuks voor een prima prijs
 • Verbeterde versie van de klassieke muizenval

Nadelen Professionele muizenval 

 • Niet diervriendelijk

3. Donkersstuff Elektrische muizenval

Donkersstuff Elektrische muizenval - inclusief adapter, vuilniszakken(4x) en wegwerphandschoenen(4x)

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je een iets groter budget om te besteden en wil je heel er graag af van deze kleine vervelende beestjes? Dan kunnen wij je deze muizenval van Donkersstuff erg waarderen.

De muizen gaan in de val en worden gedood door een kleine elektrische schok. Dit werkt een stuk effectiever dan de ouderwetse variant muizenval en deze kan gebruikt worden op zowel batterij als stekker. dat maakt dit product tot de beste elektrische muizenval!

Voordelen Donkersstuff Elektrische muizenval

 • Werkt heel handig met elektrische schok
 • Handig in gebruik
 • Werkt op zowel batterij als stekker

Nadelen Donkersstuff Elektrische muizenval

 • Prijziger dan de gemiddelde muizenval

4. De PROTEKX muizenval

PROTEKX Muizenval - 6 stuks - Voor binnen en buiten - Extra sterk - Niet giftig - Hygiënisch - Hoge vangkans - Ongedierte verjager

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je iets minder hebt om te besteden moet je natuurlijk wel van je muizenproblemen af kunnen komen. Gelukkig is speciaal hiervoor deze goede budget muizenval van PROTEKX. Voor een heel zacht prijsje krijg je namelijk maar liefst 6 muizenvallen geleverd.

Voordelen De PROTEKX muizenval

 • Erg goedkoop
 • Je krijgt 6 vallen
 • Herbruikbaar

Nadelen De PROTEKX muizenval

 • Geen garantie

5. HomestoreNL muizenval

Muizenval - 6 Stuks - ongedierte

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze muizenval had het beste en slimste design van alle geteste vallen. Deze is namelijk zo gemaakt dat de muizen vast komen te zitten in een soort bakje, waardoor dit een stuk hygiënischer is. Daarnaast zijn deze ook erg handig in gebruik.

Voordelen HomestoreNL muizenval

 • Erg slim design
 • Hygiënisch
 • Herbruikbaar

Nadelen HomestoreNL muizenval

 • Geen garantie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel muizenvallen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten muizenvallen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de muizenvallen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste muizenvallen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!