Laatste update: Juni 2021

Door: Soraya

Best Geteste Muggenspray

beste muggenspray

Parakito Roll-On na Beten 5ml

De Parakito Roll-On na Beten komt uit beste uit de test naar voren en is ook de beste muggenspray volgens de consumentenbond. De roller is speciaal ontwikkeld om de beten van muggen te verlichten en biedt een verzachtend en verkoelend effect.

Een muggenbeet of een andere insectenbeet is niet alleen vervelend, maar kan ook slecht zijn voor de gezondheid. Zo kunnen muggen beten bijvoorbeeld ziekten veroorzaken, zoals malaria, knokkelkoorts (dengue) en gele koorts.

Reken daarom effectief af met gevaarlijke en vervelende jeukende muggenbeten en bekijk de verschillende soorten muggensprays. Kies voor een optimale bescherming en bekijk de beste muggenspray producten van dit moment.

In de onderstaande tekst lees je waaraan een goede muggenspray zoal moet voldoen en wat op dit moment de best geteste muggensprays zijn uit de muggenspray test.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Muggenspray

beste muggenspray

Beste koop van 2021:
1. Parakito Roll-On na Beten 5ml
Parakito roller is volledig hypo-allergeen en bevat geen parabenen

2. Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml
Mouskito Tropical spray werkt 8 tot 10 uur en mag gebruikt worden vanaf 2 jaar.

3. Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml
De roller bevat 50% deet en is daarmee effectief tegen vliegen, muggen, dazen, vlooien, teken.

4. Care Plus Anti-Insect Deet 50% lotion
Beschermt o.a. tegen malaria, gele koorts, dengue, chikungunya en zika

5. Calmiderm Creme 40ml
De crème biedt een goede hydratatie en zorgt voor een goed herstel van de huid.


Top 10 Beste Muggenspray

Wil je direct weten hoe de top 10 beste muggensprays op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een  Muggenspray?

Een effectieve muggenspray is erg belangrijk. Maar waaraan moet een muggenspray zoal voldoen? En wat is de beste muggenspray van dit moment? Om de aankoop van muggenspray wat eenvoudiger te maken kun je letten op verschillende specificaties.

Bekijk bijvoorbeeld of je de voorkeur geeft aan een spray, roller of crème, en waarvoor het product precies bestand is. Let er ook op of het muggenmiddel wel of geen deet bevat. Bekijk daarnaast ook hoe lang het product bescherming biedt en hoeveel inhoud het product heeft.

Spray, roller of crème

Er zijn tal van verschillende muggenmiddeltjes verkrijgbaar. Zo zijn er anti-muggenmiddeltjes in de vorm van een spray, een roller of in de vorm van crème. Elk product biedt zo zijn voor- en nadelen.

Over het algemeen zijn sprays vaak eenvoudiger te verspreiden over het lichaam. Rollers en crèmes zijn vaak specifiek voor minder grote oppervlakte van het lichaam.

Gebruiksdoel

Wanneer je een muggenmiddel koopt is het belangrijk dat je let op het gebruiksdoel. Bekijk bijvoorbeeld of het middel bescherming biedt tegen muggen of dat het middel ontworpen is om een muggenbeet te verlichten.

Ook zijn er muggenmiddeltjes verkrijgbaar die voor beide doeleindes te gebruiken zijn. Bekijk daarnaast ook tegen welke soort insecten het middel beschermt. Zo zijn er muggensprays die ook effectief werken tegen teken of tegen tropische insecten.

Deet

Deet is een effectief bestandsdeel in de preventie van muggen. Een muggenmiddel met deet zal daarom effectiever zijn dan een muggenspray zonder deet.

Deet kan echter niet door iedereen veilig gebruikt worden (bijvoorbeeld door zwangere vrouwen). Ga daarom eerst na of je deed veilig kunt gebruiken voordat je een middel met dit bestandsdeel overweegt.

Werkingsduur

Uiteraard dis het ook belangrijk dat je let op de werkingsduur van het product. Hoe langer het middel werkt, hoe minder vaak je het product hoeft op te smeren of sprayen. Dit is met name ideaal wanneer je langdurig in een omgeving bent met muggen en andere insecten. Over het algemeen bieden de meeste muggensprays een werking van ongeveer 8 tot 10 uur.

Inhoud

Voordat je een product aanschaft is het ook belangrijk dat je let op de inhoud van de spray. Indien je bijvoorbeeld op reis gaat wil je uiteraard dat je voldoende muggenspray beschikbaar hebt. De muggensprays verschillen onderling sterk qua inhoud en variëren tussen de 5 ml en 100 ml.


Wat is de beste Muggenspray van dit moment?

Ben je op zoek naar een goede muggenspray, maar weet je niet goed wat de beste koop muggenspray is voor jou? Neem dan een kijkje bij de onderstaande geteste muggensprays.

Onderstaande muggensprays zijn uitvoerig getest in de muggenspray test en geselecteerd op unieke eigenschappen en op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. Ook zijn de onderstaande muggensprays allen zeer effectief en hebben ze elk zo hun verschillende voor- en nadelen.

1. Parakito Roll-On na Beten 5ml

beste muggenspray

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De Parakito Roll-On na Beten komt uit beste uit de test naar voren en is ook de beste muggenspray volgens de consumentenbond. De roller is speciaal ontwikkeld om de beten van muggen te verlichten en biedt een verzachtend en verkoelend effect.

De Parakito roller is volledig hypo-allergeen en bevat geen parabenen. Je kunt de roller eenvoudig in en op de beet inmasseren.

Voordelen Parakito Roll-On na Beten 5ml

 • Hypo-allergeen en vrij van parabenen
 • Zeer effectief

Nadelen Parakito Roll-On na Beten 5ml

 • Enkel ter verlichting van beten
 • Lastig te verspreiden over grote delen

2. Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Mouskito Tropical spray is een zeer effectieve insectenwerende spray en is op dit moment de beste muggenspray met deet. De spray bevat maar liefst 50% DEET. Hiermee biedt de spray een effect ter preventie van vliegen, muggen en diverse andere insecten.

De spray werkt ongeveer 8 tot 10 uur en kan gebruikt worden vanaf 2 jaar. Zorg ervoor dat je de spray herhaaldelijk op spuit voor een zo effectief mogelijk effect.

Voordelen Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml

 • Bevat deet
 • Zeer effectieve preventie van beten
 • Eenvoudig te verspreiding over het hele lichaam

Nadelen Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml

 • Werkt geringe tijd

3. Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Mouskito Tropical roller is net als de Mouskito Tropical spray een effectief insectenwerend middel. De roller bevat 50% deet en is daarmee effectief tegen vliegen, muggen, dazen, vlooien, teken (4 uur) en tal van andere tropische insecten.

Rol de Mouskito Tropical roller gelijkmatig over je lichaam en zorg voor een goede en gelijkmatige verspreiding van het muggenmiddel. De roller werkt ongeveer 8 tot 10 uur en dient herhaaldelijk ingesmeerd worden.

Voordelen  Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml

 • Bevat deet
 • Biedt een goede bescherming tegen diverse soorten insecten

Nadelen Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml

 • Minder eenvoudig te verspreiden over het hele lichaam
 • Werkt geringe tijd

4. Care Plus Anti-Insect Deet 50% lotion -50ml- bescherming tegen muggen en teken

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Care Plus insecten lotion is een zeer goede muggenspray die een effectieve bescherming biedt tegen zowel vervelende muggen als tegen teken en andere insecten. De Care Plus lotion bevat 50% deet en biedt een 10 uur durende bescherming tegen muggen en 5 uur bescherming tegen teken.

De Care Plus lotion beschermd onder andere tegen verschillende door muggen overdraagbare ziektes, zoals tegen malaria, dengue, chikungunya en zika. Het middel bevat geen parfum en is veilig te gebruiken voor volwassenen.

Voordelen Care Plus Anti-Insect Deet 50% lotion -50ml- bescherming tegen muggen en teken

 • Bevat deet
 • Biedt effectieve bescherming tegen muggen en teken
 • Vrij van parfum

Nadelen Care Plus Anti-Insect Deet 50% lotion -50ml- bescherming tegen muggen en teken

 • Niet voor iedereen te gebruiken

5. Calmiderm Creme 40ml

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De Calmiderm Crème verzacht effectief insectenbeten. Ook kan de crème gebruikt worden voor het verzachte van lichte zonnebrand, schrammen, huidirritaties en roodheid. De crème biedt een goede hydratatie en zorgt voor een goed herstel van de huid.

De crème is geschikt voor een droge en geïrriteerde huid en is volledig vrij van parabenen. De crème dringt snel in de huid en biedt een verfrissend menthol en aangenaam gevoel. 

Voordelen Calmiderm Creme 40ml

 • Biedt uitstekende verzachting van beten
 • Veilig voor vele huidtypes

Nadelen  Calmiderm Creme 40ml

 • Werkt niet ter preventie van beten

Hoeveel soorten muggenspray hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 muggenspray getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de muggenspray op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste muggenspray is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>