fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Motorhelm

Beste motorhelm

MT Streetfighter SV Twin motorhelm scooterhelm

Op zoek naar de beste motorhelm van dit moment? Als beste uit de test gekozen is deze motorhelm van MT Streetfighter SV Twin. Deze hoge kwaliteit motorhelm is gemaakt van polycarbonaat. Hierdoor ben jij verzekert van het hoogste niveau veiligheid en is de motorhelm totaal niet zwaar. 

Daarnaast beschikt de helm over goede ventilatie wat hem ook geschikt maakt voor de warme zomerdagen. De helm is ECE-22.05 goedgekeurd en daarmee goedgekeurd voor alle openbare wegen in de EU. Benieuwd naar de beste prijs? Klik op onderstaande button!

Ben jij een echte motorliefhebber en hou jij er van om lekker rond te rijden op je motor? Dan is het ook belangrijk dat je beschikt over een goede motorhelm. Veiligheid staat namelijk altijd voorop. Om er voor te zorgen dat jij de perfecte motorhelm vind hebben wij onze redactie van Top-X een beste motorhelm test uit laten voeren.

In deze motorhelm test testen wij de beste motorhelmen van dit moment. Bij deze motorhelm test hebben wij naar verschillende criteria gekeken, hier gaan wij later in dit artikel verder op in. Aan de hand van deze ultieme motorhelm test hebben wij een top 5 van de beste motorhelmen geselecteerd.

Benieuwd naar de test die wij hebben uitgevoerd en welke 5 producten het beste uit de test zijn gekomen? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Motorhelm

Beste motorhelm

Beste koop motorhelm
1. MT Streetfighter SV Twin motorhelm scooterhelm

beste motorhelm

Beste motorhelm jethelm
2. Vito Bruzano Jethelm - Motorhelm

beste motorhelm

Beste motorhelm voor brildragers

3. Vinz Santiago Systeemhelm 

beste motorhelm

Beste motorhelm geluid
4. Beon B702 Systeemhelm Scooterhelm Motorhelm

beste motorhelm

Beste goedkope motorhelm
5. Vinz Fiori Jethelm Wit met Zwarte Strepen

Top 10 beste motorhelm

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste motorhelmen, dit zijn direct de meest verkochte motorhelmen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een motorhelm? 

Waar moet je op letten bij het kopen van een motorhelm? Wij zien deze vraag vaak voorbij komen. Speciaal daarom hebben wij een beste motorhelm test uitgevoerd. Hierbij hebben wij verschillende criteria getest. Hieronder zie je de criteria die wij hebben meegenomen in onze beste motorhelm test. 

Bij deze test hebben wij dezelfde criteria getest als de beste motorhelm volgens de consumentenbond test. Hierdoor ben jij verzekert van een goede kwaliteit helm. Wij hebben de beste helmen gecategoriseerd in verschillende categorieën en prijsklassen. Hierdoor zit er voor iedereen een perfecte motorhelm tussen.

Veiligheid

De veiligheid van een helm is het belangrijkst. Je hebt hem namelijk op voor je eigen veiligheid. Mocht het een keertje fout gaan ben je in ieder geval voorbereid. Maar, het is wel belangrijk om een goede veilige helm op te hebben. Anders heb je er namelijk niks aan. Wij hebben bij onze test de veiligheid van deze helmen getest om jou te verzekeren van de beste motorhelmen. 

Design

Naast dat de veiligheid van een helm erg belangrijk is, is het design van de helm ook belangrijk. Je wil namelijk wel een helm op je hoofd hebben die er een beetje stoer of fatsoenlijk uitziet. Het zou zonde zijn als jij een mooie stoere motor hebt maar rondrijd met een lelijke of ondermaatse motorhelm.

Speciaal daarom hebben wij alleen de motorhelmen met het beste design geselecteerd. Uiteindelijk blijft dit een mening en is het voor jou belangrijk om te kijken naar de helm die jij mooi vind. Vaak zijn deze helmen ook nog in verschillende kleuren te verkrijgen.

Extra's

Als laatste moet er ook gekeken worden naar de extra's die deze motorhelmen bezitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ventilatie en bril. Niet alle helmen zijn even goed geventileerd en voornamelijk in de warme zomerdagen kan dit erg vervelend zijn. Kijk dus goed hoe het zit met de ventilatie van een helm voor je deze aanschaft. Daarnaast beschikken sommige helmen ook over schuifbrillen of vaste brillen. Kijk dus van te voren goed wat voor bril jij wilt.


Wat is de beste motorhelm van 2023? 

Om antwoord te geven op de vraag: Wat is de beste motorhelm van 2023? Hebben wij uit onze beste motorhelmen test de 5 beste motorhelmen van het moment getest. Bij deze motorhelmen hebben wij ook gekeken naar functionaliteiten, prijs-/kwaliteit en gebruiksgemak. Aan de hand van deze criteria hebben wij elke helm een eindbeoordeling gegeven.

Hierbij hebben wij alleen de 5 beste motorhelmen geselecteerd. Ook hebben wij bij elke motorhelm een korte beschrijving gegeven zodat jij precies weet waarom dat product zo goed is. Benieuwd naar de beste motorhelmen? Lees dan gauw verder!

1. MT Streetfighter SV Twin motorhelm scooterhelm

Beste motorhelm

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar de best geteste motorhelm van dit moment? De MT Streetfighter SV Twin motorhelm is duidelijk de beste helm van dit moment. Dit komt onder andere door het mooie stoere design van de helm. Daarnaast is deze helm in de maten S, M, L en XL te verkrijgen. Ook is deze helm in twee kleuren te verkrijgen.

De helm beschikt over een goede ventilatie waardoor jou bril niet zal beslaan tijdens de warme zomerdagen. Ook zorgt hij voor een goede ventilatie bovenop het hoofd, bij de mond en aan de achterkant. Met deze helm mag op alle openbare wegen in de EU gereden worden.

De beste prijs van deze helm vind je hier!

Voordelen MT Streetfighter SV Twin motorhelm scooterhelm

 • Goede pasvorm
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs

Nadelen MT Streetfighter SV Twin motorhelm scooterhelm

 • Geen

2. Vito Bruzano Jethelm - Motorhelm

beste motorhelm

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar de beste jethelm van dit moment? De Vito Bruzano Jethelm heeft in onze ultieme helmen test de beste score gekregen als het gaat om design. Daarnaast is de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze helm ook goed. De helm is te verkrijgen in twee kleuren en in de maten XS, S, M, L en XL. Hierdoor zit er voor iedereen een goede pasvorm tussen.

De helm is gemaakt polycarbonaat en heeft een uitstekende ventilatie. Daarnaast is deze helm ook ECE-22.05 goedgekeurd en mag er daarom op alle openbare wegen in de EU mee gereden worden. De binnen voering is uitneembaar en uit wasbaar. De helm wordt inclusief opbergzak geleverd. 

Voordelen Vito Bruzano Jethelm - Motorhelm

 • Goede pasvorm
 • Top kwaliteit
 • Beschikt over een goede ventilatie

Nadelen Vito Bruzano Jethelm - Motorhelm

 • Slechts in 2 kleuren verkrijgbaar

3. Vinz Santiago Systeemhelm 

beste motorhelm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

De eerste in de lijst van best geteste motorhelm is de systeemhelm van Vinz. Vinz is een Nederlands merk wat is opgericht in 2013 en zich focust op helmen voor alle soorten tweewielers.  De helm weegt 1.65 kilo en beschikt over een ventilatiesysteem. De helm kan open, wat wel zo comfortabel is op warme dagen. Het vizier is antikras en heeft een helder zicht. Ook heeft de helm een ingebouwd zonnescherm.

De oorpads zijn uitneembaar en kunnen in de wasmachine. De helm bestaat uit het materiaal polycarbonaat en kun je gedurende drie tot vijf jaar gebruiken, voordat hij toe is aan vervanging. De belangrijkste voordelen die uit de motorhelm test zijn gekomen, is dat de helm stevig is, een goede pasvorm heeft en zowel voor mannen als vrouwen geschikt is. 

Voordelen Vinz Santiago Systeemhelm 

 • Beschikt over een ventilatiesysteem
 • Oorpads zijn uitneembaar
 • Stevig materiaal

Nadelen Vinz Santiago Systeemhelm 

 • Kan klein uitvallen

4. Beon B702 Systeemhelm Scooterhelm Motorhelm

beste motorhelm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Een andere beste geteste motorhelm is de Beon B702 motorhelm. Deze helm van hoge kwaliteit behoort tot de nieuwste generatie systeemhelmen. Hij heeft veel verschillende en speciale kenmerken. Zo is het kinstuk 180 graden te draaien, waardoor je veel ventilatie hebt en je de helm open kunt dragen.

Daarnaast heeft het vizier een licht spiegelend effect en is anti-kras. Ook is het binnenwerk voorzien van een luxe afwerking en is de helm in zowel glans zwart als in mat zwart te verkrijgen. De pasvorm is zeer comfortabel. De helm is te koop in maat XS tot en met XXL.

Voordelen Beon B702 Systeemhelm Scooterhelm Motorhelm

 • Kinstuk is 180 graden te draaien waardoor je veel ventilatie hebt
 • Anti-kras
 • Binnenwerk goed afgewerkt

Nadelen Beon B702 Systeemhelm Scooterhelm Motorhelm

 • Geluid van buiten wordt gedempt 

5. Vinz Fiori Jethelm Wit met Zwarte Strepen

beste motorhelm

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar de best geteste goedkope motorhelm dan ben je op zoek naar deze Vinz Fioro Jethelm. Deze helm is in meer dan 10 kleuren verkrijgbaar en in de maten XS tot en met XL Hierdoor zit er voor iedereen een perfecte kleur en maat tussen. De helm weegt slechts 1,1 kilogram en is goedgekeurd voor alle Europese wegen.

Het vizier is Anti-kras en de oorpads zijn uitneembaar en wasbaar. De helm kan wat klein vallen, aangeraden wordt dus om een maatje groter te bestellen. De beste prijs van deze helm vind je hier!

Voordelen Vinz Fiori Jethelm Wit met Zwarte Strepen

 • Goede kwaliteit
 • Oorpads uitneembaar en wasbaar
 • Erg goedkoop

Nadelen Vinz Fiori Jethelm Wit met Zwarte Strepen

 • Helm kan wat klein vallen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel motorhelmen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten motorhelmen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de motorhelmen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste motorhelmen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>