fbpx

Publicatie datum: 26 april, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Motoroordoppen

Beste motoroordoppen

Alpine MotoSafe Race - Motor oordoppen

De Alpine MotoSafe Race - Motor oordoppen zijn de beste motoroordoppen die er op dit moment te koop zijn. De oordoppen hebben een demping van 20 dB en voorkomen daardoor gehoorbeschadiging door windruis en motorgeluid. Door het speciale filter blijven gesprekken goed verstaanbaar. Dit allemaal voor een uitstekende prijs!

Of je nu een ervaren motorrijder bent of een beginner, het beschermen van je gehoor tijdens het rijden is essentieel. Lange blootstelling aan het geluid van de motor kan leiden tot permanente gehoorbeschadiging, dus het is belangrijk om oordoppen te dragen om je oren te beschermen.

Met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke motoroordoppen het beste zijn. Wat zijn nu de MotoroordoppenIn dit artikel gaan we voor jou de top 5 beste Motoroordoppen van dit moment bespreken. Ook geven wij aan waar je op moet letten bij het kopen van Motoroordoppen


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Motoroordoppen

Beste motoroordoppen

Beste koop Motoroordoppen
1. Alpine MotoSafe Race - Motor oordoppen

Beste motoroordoppen

Beste Motoroordoppen met hoge demping
2. Pluggerz earplugs Road - Motor oordoppen

Beste motoroordoppen

Beste Motoroordoppen voor race-evenementen
3. Racing Pro Oordoppen - Officiële Formula 1®

Beste motoroordoppen

Beste comfortabele Motoroordoppen
4. Alpine MotoSafe Tour - Motor oordoppen

Beste motoroordoppen

Beste budget Motoroordoppen
5.  Oordoppen - 25 Decibel

Top 10 beste Motoroordoppen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Motoroordoppen, dit zijn direct de meest verkochte Motoroordoppen bij een van de grootste webshops van Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van Motoroordoppen?

Motoroordoppen is een investering die vaak onderschat word. Lange blootstelling aan het geluid van de wind kan leiden tot permanente gehoorbeschadiging en daar zit niemand op te wachten. 

Als je op zoek bent naar ''jouw'' beste Motoroordoppen is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde criteria. Hierdoor kun je voorkomen dat je Motoroordoppen koopt die niet aan jouw verwachtingen voldoen. Hieronder vind je enkele belangrijke factoren om op te letten bij het kiezen van de beste Motoroordoppen:

Geluidsdemping

Het doel van motoroordoppen is om het schadelijke geluid van de motor te verminderen. Controleer daarom het niveau van de geluidsreductie van de oordoppen voordat je ze koopt.

Een demping tussen de 15 en 30 decibel zal voldoende zijn. Houd er rekening mee dat als je hoger gaat dan 30 dat de interactie met overig verkeer ook moeilijker zal zijn. 

Comfort

Je zult de oordoppen waarschijnlijk langdurig dragen, dus het is belangrijk dat ze comfortabel zijn. Kies voor oordoppen die gemaakt zijn van zachte materialen die niet irriteren en die goed passen bij de vorm van je oren.

Ook is het belangrijk dat de oordoppen niet te ver uitsteken. Dit zorgt voor irritatie bij je helm en kan een beknellend gevoel geven.

Communicatie

Het is belangrijk dat je verkeerssignalen kunt horen terwijl je rijdt. Kies daarom voor oordoppen met een geavanceerd filter dat de schadelijke geluiden dempt, maar belangrijke geluiden zoals sirenes en claxons doorlaat. Dit zorgt voor een veiligere rit en is een niet te missen onderdeel. 


Wat zijn de beste Motoroordoppen van 2023? 

We zijn beland bij het laatste, maar misschien wel het belangrijkste onderdeel van dit artikel. Hier zullen wij onze top 5 van beste motoroordoppen aan je voorleggen.

Hierin staan alleen de allerbeste Motoroordoppen die op dit moment te koop zijn. Hiervoor hebben we onder andere gekeken naar bovenstaande criteria, prijs / kwaliteit en ervaringen van anderen. 

1. Alpine MotoSafe Race - Motor oordoppen

Beste motoroordoppen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.3

Alpine MotoSafe Race - Motor oordoppen zijn ontworpen om motorrijders te beschermen tegen gehoorbeschadiging tijdens het rijden. Ze zijn voorzien van een geavanceerd filter dat schadelijke geluiden vermindert zonder belangrijke verkeerssignalen te blokkeren. 

Het ergonomische ontwerp past perfect in je oor en is gemaakt van zachte, hypoallergene materialen, wat zorgt voor maximaal comfort tijdens lange ritten. Deze oordoppen zijn herbruikbaar en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze een duurzame en kosteneffectieve optie zijn.

Ze worden geleverd met een handige opbergbox die gemakkelijk in je zak of tas past. De oordoppen zijn getest en goedgekeurd door TÜV, een onafhankelijk testinstituut, wat de kwaliteit en betrouwbaarheid van dit product onderstreept. De doppen hebben een gemiddelde demping van 20 decibel. 

Voordelen Alpine MotoSafe Race - Motor oordoppen

 • 20 decibel demping
 • Geavanceerd filter
 • Perfecte pasvorm

Nadelen Alpine MotoSafe Race - Motor oordoppen

 • Geen

2. Pluggerz earplugs Road - Motor oordoppen

Beste motoroordoppen

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.9

Pluggerz earplugs Road - Motor oordoppen zijn ontworpen om motorrijders te beschermen tegen de schadelijke geluiden van de motor en windruis. De oordoppen hebben een demping van 23 decibel , waardoor belangrijke verkeerssignalen nog steeds hoorbaar zijn. 

Het comfortabele ontwerp is gemaakt van flexibel en hypoallergeen materiaal, waardoor de oordoppen de hele dag door kunnen worden gedragen zonder irritatie. De oordoppen zijn daareentegen wel lastig uit te krijgen. 

De oordoppen worden geleverd met een handige opbergbox, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn tijdens je ritten. Ook deze doppen zijn gecertificeerd volgens de Europese normen en bieden dus een betrouwbare gehoorbescherming.

Voordelen Pluggerz earplugs Road - Motor oordoppen

 • 20 decibel demping
 • Makkelijk schoon te maken
 • Handige opbergbox

Nadelen Pluggerz earplugs Road - Motor oordoppen

 • Lastig uit te krijgen

3. Racing Pro Oordoppen - Officiële Formula 1®

Beste motoroordoppen

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

Racing Pro Oordoppen - Officiële Formula 1® zijn ontworpen om de gehoorbescherming te bieden die nodig is voor race- en motorsporten. Ondanks dat de doppen niet speciaal zijn ontworpen voor het motorrijden zelf biedt het bescherming tegen het hoge motorgeluid zelf en dempt het schelle geluid. Je ervaart nog steeds het race geluid, maar met een lichte demping.

Deze oordopjes zijn gemaakt van het unieke AlpineThermoShape; een materiaal dat zich vormt naar je gehoorgang en altijd lekker zit. Je kunt ze heel de racedag dragen zonder dat je druk of irritatie in je oren ervaart. Ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar gehoorbescherming tijdens races of motorsportevenementen.

Voordelen Racing Pro Oordoppen - Officiële Formula 1®

 • Ideaal voor racedagen
 • Dempt het schelle geluid
 • Goede pasvorm

Nadelen Racing Pro Oordoppen - Officiële Formula 1®

 • Niet geschikt voor motorrijden zelf!

4. Alpine MotoSafe Tour - Motor oordoppen

Beste motoroordoppen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Alpine MotoSafe Tour - Motor oordoppen zijn ontworpen om motorrijders te beschermen tegen gehoorbeschadiging tijdens het rijden. Het verschil tussen deze en de nummer 1 positie is dat deze motoroordoppen gemaakt zijn voor het ''touren''. Hiermee wordt bedoeld dat je geen snelheden boven de 120km p/u haalt.

Verkeer, navigatie, intercom en de motor zelf blijven voldoende hoorbaar dankzij de innovatieve AlpineAcousticFilters™. Alpine MotoSafe® is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met bescherming aangepast aan het gebruik. Racen op het circuit vereist meer bescherming dan bijvoorbeeld toeren. Deze oordoppen bieden een bescherming van 17 decibel en is voldoende om de ruisende wind te onderdrukken.

Voordelen Alpine MotoSafe Tour - Motor oordoppen

 • Speciaal voor het touren
 • Meer verkeersbewustzijn
 • Grip koortje

Nadelen Alpine MotoSafe Tour - Motor oordoppen

 • Niet geschikt voor racen op het circuit

5. Oordoppen - 25 Decibel

Beste motoroordoppen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Oordoppen - 25 Decibel biedt een minder effectieve gehoorbescherming tegen de schadelijke geluiden van de motor en windruis tijdens het rijden. Deze oordoppen zijn voorzien van een filter dat geluid tot 25 decibel dempt, maar zullen licht wat verkeerssignalen blokkeren. 

Dit is zeker de goedkoopste optie uit de lijst, maar de kwaliteit zal iets onderdoen aan de rest. Zoals je op de afbeelding kan zien hebben deze doppen niet een speciaal filter en blokkeren ze voornamelijk het geluid. Wanneer je deze oordoppen bestelt krijg je er gelijk 10 stuks. Als bijrijder zou dit overigens een prima optie zijn en daarom hebben wij deze ook in de top 5 opgenomen! 

Voordelen Oordoppen - 25 Decibel

 • Goedkoopste optie
 • Ideaal voor bijrijder
 • Blokkeert tot 25 decibel

Nadelen Oordoppen - 25 Decibel

 • Niet geschikt voor bestuurder

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Motoroordoppen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Motoroordoppen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Motoroordoppen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Motoroordoppen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>