fbpx
 • Home
 • /
 • Airco
 • /
 • Beste Monoblock Airco [Test 2023]

Laatste update: mei 2023

Door: Thea

Best Geteste Monoblock airco

Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen

AEG Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen ChillFlex Pro

Ben jij op zoek naar de beste monoblock airco van dit moment? Wij hebben meer dan tien verschillende modellen onderworpen aan de ultieme beste monoblock airco test. Hierbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen de beste airco van dit moment is.

Deze airco beschikt namelijk over een vermogen van wel 2930 watt en heeft 4 verschillende functies. Met deze monoblock airco kun je namelijk koelen, verwarmen, ventileren en de lucht ontvochtigen. Daarnaast hoef je bij deze monoblock airco geen buitenunit te installeren.

Benieuwd naar de beste prijs van deze monoblock airco? Klik dan op de onderstaande button!

Wat is de beste monoblock airco? Deze vraag hebben wij erg vaak voorbij zien komen. Vooral in de zomer is de vraag naar een goede airco erg hoog. Om die reden hebben wij van Top-X een volledig artikel geschreven gewijd aan de beste monoblock airco's van dit moment.

De hete zomer zijn erg fijn om lekker naar het strand te gaan of in de tuin te genieten. Toch hebben de warme zomers ook een keerzijde. De slaapkamers en woonkamers worden namelijk ook ontzettend warm in de zomer. Dit kan er voor zorgen dat het onaangenaam warm wordt waardoor jij niet kunt slapen.

Een monoblock airco kan daarom een goede oplossing zijn. Het kiezen van een goede monoblock airco kan daarentegen weer een hele lastige klus zijn. Er zijn er namelijk ontzettend veel welke allemaal andere prijsklassen en specificaties hebben. Gelukkig voor jou hebben wij de beste opties van dit moment getest en opgenomen in onze handige top 5.

Wil jij weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een monoblock airco en wat de beste opties van dit moment zijn? Lees dan gauw verder en kom er achter!Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Monoblock airco's

Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen

Best koop monoblock airco
1.  Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen

Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

Beste luxe monoblock airco
2. Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco

Beste stille monoblock airco
3. Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco

VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco

Beste monoblock airco grote ruimtes
4. VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco

Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m

Beste budget monoblock airco
5. Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m

Vergelijk offertes van airco specialisten in jouw regio en bespaar!

Overweeg jij een airco aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van airco specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

✅  100% Vrijblijvend


Waar op letten bij het kopen van een Monoblock Airco?

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een monoblock airco en welke monoblock airco past het beste bij jou? Om daar achter te komen is het handig om rekening te houden met enkele criteria. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Wanneer je rekening houdt met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop en vind je de geschikte monoblock airco.

Deze onderstaande criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste monoblock airco test. Daarnaast zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste monoblock airco volgens de consumentenbond test. Hierdoor weet je zeker dat alleen de allerbeste opties zijn opgenomen in onze top 5 verderop in dit artikel.

Vermogen van de monoblock airco

Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van de ruimte die je gaat verkoelen. Elke monoblock airco heeft namelijk een ander vermogen en is dus bereidt een andere ruimte op te warmen. Monoblock airco's met weinig vermogen krijgen het bijvoorbeeld niet voor elkaar om in een korte tijd een grote ruimte te verwarmen.

Bekijk dus voor het aanschaffen van de airco eerst hoe groot de ruimte is en of de monoblock airco hiervoor geschikt is. In de product omschrijving van de airco's staat vaak het aantal vierkante meter waarvoor de monoblock airco geschikt is.

Hoe stil is de monoblock airco?

Als jij de beste monoblock airco voor slaapkamers zoekt dan wil je uiteraard een apparaat dat niet te veel herrie maakt. We zouden je dan ook altijd aanraden om hier op te letten bij het kopen van een monoblock airco.

Als je airco gebruikt voor je woonkamer is dit uiteraard minder belangrijk. Tegenwoordig zijn de meeste airco's gelukkig relatief stil. Wil je een extra stille monoblock airco? Kies dan voor een mobiele airco die niet meer dan 55 decibel produceert. 

Hoeveel energie verbruikt de monoblock airco?

Aangezien airco's vaak een lange tijd achter elkaar aan staan om een ruimte goed te kunnen koelen of verwarmen is het belangrijk om te kijken naar de energiezuinigheid van het apparaat. Elke monoblock airco is voorzien van een energielabel.

De meeste airco's zijn tegenwoordig voorzien van een energielabel A of A+. Ga je liever voor een goedkopere variant? Dan kan het zijn dat het energielabel B of anders is. Op de langere termijn gaat dit je waarschijnlijk geen geld besparen.

Functies

Monoblock airco's in het hogere segment beschikken vaak ook over de functie waarbij je een ruimte kunt verwarmen of zuiveren. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld allergie klachten hebt zoals hooikoorts. Ook kan hij in de winter gebruikt worden om de ruimte lekker op te warmen waardoor jij in een warme kamer kunt slapen.


Top 10 Beste monoblock airco's

Heb jij geen tijd om dit hele artikel te lezen maar ben je wel benieuwd naar de best geteste monoblock airco's? In onderstaand overzicht vind je de meest verkochte monoblock airco's bij enkele grote webshops in Nederland.

Wanneer je op de button klikt word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste monoblock airco's van de betreffende webshop. Vergeet niet op alle buttons te klikken zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaald.


Vergelijk offertes van airco specialisten in jouw regio en bespaar!

Overweeg jij een airco aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van airco specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

✅  100% Vrijblijvend

Wat is de beste monoblock airco 2023?

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd om te kijken naar de beste opties van dit moment. Zoals eerder benoemd hebben wij meer dan tien verschillende monoblock airco's met elkaar vergeleken. Hierbij hebben wij elke airco op verschillende criteria getest om zo onze handige top 5 op te kunnen stellen.

Hieronder hebben wij onze top 5 weergegeven waarbij wij modellen uit verschillende categorieën en prijsklassen hebben geselecteerd. Ook hebben wij elke monoblock airco voorzien van een korte product omschrijving. Hierbij hebben wij de voor- en nadelen van elk model opgenoemd.

Bij het uitvoeren van ons onderzoek hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten. De eindbeoordeling van elk model is dus een combinatie van de geteste criteria en de reviews van andere consumenten. Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen

Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op nummer 1 hebben wij de Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen geselecteerd als beste optie van dit moment. Deze monoblock airco heeft namelijk een elegant design en werkt zonder buitenunit. Hierdoor hoef jij vrijwel niks te monteren maar alleen de monoblock airco te installeren. 

Met slechts twee gaten in de muur kun je deze monoblock airco monteren. De 4-in-1 monoblock airco beschikt over de functies ventileren, verwarmen, koelen en het ontvochtigen van de lucht. Daarnaast is hij erg stil wat hem ook geschikt maakt voor de slaapkamer. Meer weten over deze monoblock airco?

Via je bovenstaande button vind je meer informatie en kom je achter de beste prijs!

Voordelen Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen

 • Makkelijk te installeren 
 • Energielabel A
 • 4 functies in één airco

Nadelen Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen

 • Voor een kamer van maximaal 23 vierkante meter

2. Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar de beste luxe monoblock airco? Dan is de VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco een goede optie voor jou. Deze airco is namelijk volledig met je smartphone te bedienen via de handige app. 

Daarnaast kun je de monoblock airco zelf installeren en beschikt hij over het energielabel A+. Dit houdt in dat de VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco erg zuinig is. De airco is alleen minder geschikt voor hele grote ruimtes en ruimtes die niet goed geïsoleerd zijn.

Toch beschikt deze airco over 8000 BTU aan vermogen waarmee jij gemakkelijk een kamer van 29 vierkante meter kunt koelen en verwarmen.

Voordelen Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

 • Bediening met afstandsbediening en app
 • Zonder buiten unit

Nadelen Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

 • Laten installeren kost geld

3. Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco

Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste prijs/kwaliteit monoblock airco van dit moment? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco. Deze monoblock airco kan namelijk een oppervlak van wel 44 vierkante meter opwarmen of afkoelen en beschikt gewoon over het energielabel A. 

Dit maakt hem erg energiezuinig maar met het 12.000 BTU aan vermogen heb jij de kamer wel mega snel opgewarmd of afgekoeld. De monoblock airco is ook nog eens super stil met een maximaal volume van 42 decibel. Ook is de monoblock airco te bedienen met een meegeleverde afstandsbediening of met de handig te installeren app.

Voordelen Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco

 • Bediening met afstandsbediening en app
 • Zonder buiten unit
 • Veel vermogen

Nadelen Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco

 • Laten installeren kost geld

4. VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco

VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op nummer 3 van deze lijst vinden we de VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco. Deze monoblock airco beschikt ook over 12.000 BTU aan vermogen en kan ook een oppervlak van 44 vierkante meter verwarmen of koelen. Daarnaast beschikt ook dit model over energielabel A. 

Het enige nadeel van dit model is dat hij iets meer lawaai maakt bij de maximale stand namelijk 52 decibel. Dit is alsnog ontzettend weinig maar wel meer dan de vorige 2 modellen. Ook dit model is te bedienen met een handige app of via de meegeleverde afstandsbediening.

Voordelen VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco

 • Beste airco voor middelgrote ruimtes
 • Met app te bedienen

Nadelen VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco

 • Maakt meer geluid

5. Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m

Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar de beste budget monoblock airco? Dan is de Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m een goede optie. Deze monoblock airco kost namelijk vrij weinig terwijl je er wel enorm veel functies voor krijgt. Zo is het mogelijk om een ruimte tot wel 36 vierkante meter te verwarmen of af te koelen. 

Ook beschikt deze monoblock airco over een energielabel A waardoor hij enorm zuinig is. Het enige nadeel is dat de Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m een hoger maximaal geluidsniveau heeft namelijk 85 decibel. De monoblock airco is daarentegen wel met een afstandsbediening te bedienen vanuit bed of vanaf de bank.

De beste prijs van deze airco vind je via de bovenstaande button!

Voordelen Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m

 • Energielabel A
 • Te bedienen met een afstandsbediening

Nadelen  Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m

 • Maakt meer lawaai

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel monoblock airco's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 monoblock airco's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de monoblock airco's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste monoblock airco's van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste mobiele airco's zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP