fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Mini vaatwasser

Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser

Een mini vaatwasser is een ideale uitkomst voor iedereen die heel compact woont, maar liever geen tijd besteedt aan de afwas doen. En de aller beste mini vaatwasser volgens de consumentenbond is de Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser!

De Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser past zonder problemen in de meeste keukenkastjes, of je nou in een studenten studio woont met een kleine keuken, een tiny house of een startersflat; de Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser is altijd de beste mini vaatwasser voor jou!

Je kan de Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser op meerdere programma’s instellen, waaronder een extra kort programma als je bijvoorbeeld haast hebt met de afwas – maar ook een eco modus die minder stroom en water verbruikt.

Hierdoor, en door de vele andere pluspunten, hebben we de Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser benoemd tot beste mini vaatwasser 2023!

Heb je een kleine keuken, woon je in een krappe studentenkamer of heb je de minimalistische rust opgezocht in je tiny house? Waar je ook woont, als je ruimte én tijd te kort hebt is het altijd een goed idee om een mini vaatwasser te kopen.

Een mini vaatwasser is geen gigantisch apparaat dat je hele keukenkast in beslag neemt. Net groot genoeg om je borden en pannetjes in af te wassen, en er blijft ook nog wat ruimte over om deze borden en pannen vervolgens weer op te bergen.

Door een mini vaatwasser aan te schaffen, kun je de tijd en moeite die je stopt in het afwassen uiteindelijk besparen, en in plaats van de afwas doen kun je gaan werken, ontspannen, of een boek lezen.

Maar wat is nou de ideale mini vaatwasser voor jou? Zijn er grote verschillen tussen de beste mini vaatwasser en de minder goede mini vaatwassers op de markt? En wat is de beste mini vaatwasser volgens de consumentenbond?

Het kopen van een mini vaatwasser kan voor grote twijfels en veel vragen zorgen. Om deze twijfels weg te nemen en je vragen te beantwoorden, heeft Top-X een test gedaan onder de beste mini vaatwassers 2023. Maar waar baseren we die test op, en hoe weet je wat een goede mini vaatwasser is?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Mini vaatwassers

Beste inbouw-vaatwasser

Beste koop
1.  Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser

Beste super compacte mini vaatwasser
2. Bomann TSG 7402.1 wit

Grootste laadvermogen
3. Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart 

Meest energiezuinige mini vaatwasser
4. Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser

Beste vrijstaande mini vaatwasser
5. Bosch SKS62E32EU Serie 4 Vrijstaande compacte vaatwasser

Top 10 beste Mini vaatwassers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Mini vaatwassers!


Waar op letten bij het kopen van een Mini vaatwasser?

We leggen graag even voor je uit wat de belangrijkste specificaties zijn waar je op moet letten als je een mini vaatwasser wil gaan kopen. Dit is wel zo fijn voor jou als koper, omdat je dan weet waar je aan toe bent. Ook weet je na het lezen van deze belangrijke aspecten van een goede mini vaatwasser, waar wij onze beste mini vaatwasser test op gebaseerd hebben!

Inhoud (aantal couverts)

Natuurlijk is het belangrijk dat een mini vaatwasser zo veel mogelijk spullen er in kan hebben. Wel is het zo dat hoe dichter de spullen op elkaar staan, hoe meer water vaak nodig is om alles goed schoon te krijgen. Ook kan een compacte mini vaatwasser langer duren dan een conventionele. Het laadvermogen wordt gemeten in couverts, dat is dus het aantal setjes bestek en servies voor 1 persoon dat in de mini vaatwasser past (6 couverts betekent dus zes setjes bestek en servies!).

Energielabel

Een energielabel geeft in relatieve termen aan hoe energiezuinig een mini vaatwasser is. Hoe dichter bij de A, hoe zuiniger de mini vaatwasser is, en hoe minder water en stroom hij dus verbruikt!

Wasprogramma’s

Heb je haast met de afwas? Dan is een versneld wasprogramma wel zo handig. Verbruik je liever wat minder water, en dat het dan maar wat langer mag duren? Een eco modus op een mini vaatwasser is altijd een prettige bijkomstigheid. Zo zijn er nog meer programma’s die goed van pas kunnen komen – dit staat altijd aangegeven op de productpagina van een mini vaatwasser!

Plaatsing

Niet alle mini vaatwassers zijn er voor gemaakt om ze los neer te zetten – sommige vaatwassers dienen vastgezet te worden en ook de aansluiting verschilt.


Wat is de beste Mini vaatwasser van 2023? 

Heb je nu een beter beeld van wat je allemaal zoekt in een mini vaatwasser? Mooi zo! Dan is het tijd voor de top vijf beste mini vaatwassers, die we hebben beoordeeld op de prijs/kwaliteit verhouding, en de algemene reviews van gebruikers. Ook de bovenstaande specificaties die belangrijk zijn om op te letten bij een vaatwasser aankoop hebben we meegenomen in onze beoordelingen. Om rekening te houden met verschillende situaties en budgets, zijn de beste mini vaatwassers verdeeld over verschillende categorieën. Dit zijn de beste vijf mini vaatwassers van dit moment!

1. Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser

Beste inbouw-vaatwasser

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om te beginnen is de Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser de beste mini vaatwasser volgens de consumentenbond, maar dus ook volgens de mini vaatwasser test van Top-X!

De Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser is geschikt voor ongeveer vijf borden, vier schaaltjes en een paar kopjes en glazen. Ook kun je er genoeg bestek in kwijt voor een klein gezin of een stelletje.

De bestekkorf is relatief ruim en dankzij de open zijkanten kun je er zeker van zijn dat het allemaal goed schoon wordt.

De Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser is 55 cm breed en 44 cm hoog, en past dus gemakkelijk in een gemiddeld keukenkastje; je houdt zelfs nog wat ruimte over voor borden, onderzetters of een pannetje!

Voordelen Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser

 • De Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser heeft een laadvermogen van 6 couverts
 • De bestekkorf is groot genoeg voor spatels, vorken en lange messen
 • De Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser is compact genoeg voor een keukenkastje

Nadelen Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser

 • Met energielabel F is de Inventum VVW5520 Mini Vaatwasser niet heel zuinig qua water- en energiegebruik

2.  Bomann TSG 7402.1 wit

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je nog minder ruimte, of zitten al je keukenkastjes al vol? Met de Bomann TSG 7402.1 wit haal je een futuristisch ogend apparaat in huis, dat niet misstaat op het aanrecht of een bijzettafeltje. Hierdoor hoef je hem niet per se weg te stoppen in je interieur.

In de Bomann TSG 7402.1 wit past tot 2 couverts, en het grootste voordeel aan de Bomann TSG 7402.1 wit is dat je hem niet hoeft aan te sluiten op het waternetwerk. Dat komt namelijk door het geïntegreerde waterreservoir van 5 liter – precies groot genoeg voor één wasbeurt.

Je zet dus je servies en bestek in de Bomann TSG 7402.1 wit, vult het waterreservoir bij, en binnen een paar uurtjes heb je een perfect droge en schone afwas staan, dat je dan alleen nog maar hoeft in te ruimen! Dit bespaart veel tijd, en tijd is tegenwoordig al helemaal geld!

Voordelen Bomann TSG 7402.1 wit

 • De Bomann TSG 7402.1 wit heeft een eigen waterreservoir, je hoeft hem dus niet aan te sluiten op je waterleidingen
 • Ook te gebruiken op de camping, op een klein kantoor of waar dan ook ; als je maar elektriciteit hebt
 • Ultra compact met maar 42 bij 43 centimeter
 • Knopjes zitten aan de voorkant en dankzij de glazen voorkant zie je je vaat met eigen ogen schoon worden

Nadelen Bomann TSG 7402.1 wit

 • De Bomann TSG 7402.1 wit heeft energielabel G, en is dus totaal niet zuinig met je elektriciteit

3. Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart is de winnaar van onze test als het aankomt op de grootste inhoud voor het minste geld.

Met de Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart kun je namelijk tot wel zes couverts afwassen, wat dus meer dan genoeg is voor een klein gezin.

In plaats van een paar borden kun je misschien ook een kleine pan of een ovenschaal in de Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart kwijt. En dat allemaal terwijl de Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart maar 55 cm hoog en 43 cm breed is, en dus makkelijk in je keuken past!

Voordelen Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart

 • De Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart is erg compact en kan toch 6 couverts in een keer afwassen
 • De bestekkorf is groot genoeg voor spatels, vorken en lange messen
 • Het design is met de donkere kleur veel minder storend als je de Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart op het aanrecht plaatst

Nadelen Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart

 • De Klarstein Amazonia 6 mini-vaatwasser Zwart heeft geen eigen waterreservoir, en moet dus worden aangesloten op je waternetwerk

4. Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser is de beste mini vaatwasser van onze test op het gebied van energiezuinigheid!

De meeste goede mini vaatwassers verbruiken relatief gezien erg veel energie, bijna net zo veel als een grote vaatwasser. Maar Siemens heeft met de Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser een echt zuinig apparaat op de markt gebracht.

Met de variospeed functie kan de Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser de snelheid van je vaat tot wel 50% verbeteren, waardoor je minder lang hoeft te wachten op je vaat. Heb je veel glazen die je af moet wassen? Ook daar heeft Siemens een speciale 40 graden functie voor.

Geen zin om nog af te drogen nadat de Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser klaar is met afwassen? Geen probleem! Met de ExtraDry functie heb je dit allemaal zo voor elkaar!

Voordelen Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser

 • VarioSpeed zorgt voor een 50% snellere afwas
 • Extra droge afwas dankzij de ExtraDry functie van Siemens
 • Speciale 40 graden water functie voor glazen, waardoor ze extra schoon worden
 • Energiezuiniger dan de meeste andere vaatwassers met een energielabel van E/F

Nadelen Siemens SK26E822EU iQ300 Compacte vaatwasser

 • Er zijn goedkopere mini vaatwassers die ook 6 couverts kunnen wassen

5. Bosch SKS62E32EU Serie 4 Vrijstaande compacte vaatwasser

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Bosch SKS62E32EU Serie 4 Vrijstaande compacte vaatwasser is de ideale optie voor locaties waar je niet makkelijk de vaatwasser aan je watertoevoer kunt aansluiten. Denk hierbij aan de camping, een kantoorruimte zonder kraan, et cetera.

Dankzij het waterreservoir kun je de Bosch SKS62E32EU Serie 4 Vrijstaande compacte vaatwasser gewoon opvullen voor je hem aan zet. Daarna kun je er tot 6 couverts in kwijt, dus meer dan genoeg voor als je op vakantie gaat, of voor een klein gezin dat compact wil wonen.

Deze vaatwasser is iets breder dan een gemiddelde mini vaatwasser, maar doordat hij dus vrij kan staan maakt dit normaal gesproken ook minder uit. Met het automatische programma hoef je je niet druk te maken over hoe je de mini vaatwasser het beste kunt gebruiken!

Voordelen Bosch SKS62E32EU Serie 4 Vrijstaande compacte vaatwasser

 • De Bosch SKS62E32EU Serie 4 Vrijstaande compacte vaatwasseris erg compact en kan toch 6 couverts in een keer afwassen
 • De bestekkorf is groot genoeg voor spatels, vorken en lange messen
 • Energiezuiniger dan de meeste andere vaatwassers met een energielabel van E/F
 • Kan meegenomen worden op vakantie of naar kantoor doordat er geen externe wateraansluiting nodig is

Nadelen Bosch SKS62E32EU Serie 4 Vrijstaande compacte vaatwasser

 • Iets te breed voor sommige keukenkastjes
 • Maakt relatief vrij veel lawaai met zo’n 49 dB

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel mini vaatwassers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten minivaatwassers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de mini vaatwassers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste mini vaatwasser op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste mini vaatwasser zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>