Laatste update: september 2021

Door: Johan

Best Geteste Mini-laptop

Acer Spin 11 CP311-1H-C0XW- Chromebook - 11.6 Inch

5/5

De Acer Chromebook Spin 11 CP311-1H-C0XW is geschikt voor basis gebruik zoals internetten, e-mailen, notities maken en het gebruik van apps. Dankzij het touchscreen en draaibaar scherm gebruik je deze chromebook ook als tablet. Neem de Acer Spin 11 overal mee naartoe door het compacte formaat en lichte gewicht.

Wat is de beste mini laptop?

De naam zegt het eigenlijk al, een mini laptop is een kleine versie van een laptop. Het voordeel van een mini laptop is dat je deze gemakkelijk met je meeneemt en overal kunt gebruiken. Een mini laptop hoef je ook niet zo regelmatig op te laden als een groter formaat laptop. Met een volle accu kun je gerust een hele dag doen zonder dat je hoeft op te laden. Het zoeken van de beste mini laptop voor 2021 vergt net als met een groot formaat laptop best wel wat voorbereiding. Je wilt er immers wel enkele jaren gebruik van maken?

De keuze voor een mini laptop is vaak een bewuste keuze. Je reist misschien veel en dan is een mini laptop gewoon heel erg handig. Het beeldschermformaat is dan ook erg belangrijk. Onder een mini laptop vallen alle laptops met een beeldschermformaat van tussen de 9 en de 12 inch. Een inch is ongeveer 2,5 centimeter. Met een mini laptop van 9 inch is de diagonale afstand van het scherm ongeveer 22,5 centimeter. Maak hier een goed keuze in. Hoewel de verschillen klein lijken, kan enkele centimeters scherm meer of minder een groot verschil maken.

Een mini laptop is meestal geen gewone Windows laptop. Meestal is het een Chromebook. Een Chromebook bestaat uit het besturingssysteem van Google. Chrome OS. Dit is een heel minimalistisch besturingssysteem waarmee je vooral in de cloud werkt. Je hoeft programma’s en documenten niet op je eigen harde schijf op te slaan, maar die sla je bij Google op in de cloud. Dit heeft als voordeel dat je overal ter wereld bij je applicaties en documenten kunt, mits er maar een internetverbinding is. Bij aankoop van een Chromebook krijg je ook gratis 100 GB opslaggeheugen in de cloud van Google.


Product

1. Acer Spin 11 CP311-1H-COXW Chromebook​
Best getest 

2. Lenovo Chromebook C340 81TA0008MH​. 
Best getest volgens consumentenbond

3. Notebook LN 100e Chr2

Beste laptop voor studenten

4. ASUS Chromebook C223NA-GJ006

5. HP Chromebook 11-v001nd 

Wat is de beste mini laptop?

Wil je direct weten hoe de top 10 tablets eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 tablets van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 tablets wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Acer Spin 11 CP311-1H-COXW Chromebook

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Deze mini laptop heeft een scherm van 11,6 inch en behoort hiermee tot de grotere types mini laptops. Daarentegen is de Acer Spin 11 uitgevoerd met een Intel Celeron processor. Dit is een budgetprocessor van Intel en heeft lagere snelheid en is minder krachtig dan de iCore processoren van Intel.

De Acer is zeer flexibel want het scherm is een touchscreen en draaibaar. Hierdoor maak je heel gemakkelijk van je mini laptop een tablet. Je toetsenbord heb je met een touchscreen scherm dan niet meer nodig en die dient dan als standaard.

Voor normaal gebruik, zoals internetten, e-mailen of een spelletje spelen is dit zeker de beste mini laptop. De harde schijf heeft een opslag van 32 GB. Voor een mini laptop is dit relatief groot en is mede hierom ook de best geteste mini laptop. Voordeel is ook dat de harde schijf enorm snel opstart. Binnen enkele seconden kun je al aan het werk.

Voordelen Acer Spin 11 CP311-1H-COXW Chromebook

 • Mini laptop met een relatief groot scherm van 11,6 inch en tevens ook een touchscreen.
 • Maak in een handomdraai van je mini laptop een tablet.

Nadelen Acer Spin 11 CP311-1H-COXW Chromebook

 • De processor is van wat mindere kwaliteit, maar voor een mini laptop wel voldoende.
 • Misschien een vorm van luxe, maar toetsenbordverlichting ontbreekt.

2. Lenovo Chromebook C340 81TA0008MH

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze Lenovo Chromebook is niet voor niets de beste mini laptop van de consumentenbond. Het scherm heeft een grootte van 11,6 inch, dat is ongeveer 29 centimeter. Het scherm is ook een touchscreen en draaibaar, zodat je in een handomdraai van je laptop een tablet maakt.

De processor bestaat uit een Intel Celeron processor met een snelheid van 1,1 GHz die maximaal 2,6 GHz kan halen. Er zit een grote opslagruimte in de mini laptop van 64 GB en een RAM geheugen van 4 GB. Dit maakt deze lenovo tot een zeer snelle mini laptop.

Als snelheid voor jou belangrijk is, dan is de Lenovo C340 zeker de beste koop. Wel is het jammer dat er geen extra geheugenslot in zit, waarmee je het geheugen kunt uitbreiden. Maar als je veelvuldig in de cloud werkt, zal dit geen probleem zijn.

De mini laptop is uitgevoerd met 4 USB ingangen, wat voldoende is voor het aansluiten van externe apparatuur. Met een volle accu kun je ongeveer 10 uur op je Lenovo C340 werken. Met een gewicht van iets meer dan een kilo en het compacte formaat is dit de beste mini laptop om overal mee naartoe te nemen.

Voordelen Lenovo Chromebook C340 81TA0008MH

 • Een mini laptop met relatief veel opslagruimte van 64 GB.
 • Scherm kan gedraaid worden, waarmee er gemakkelijk een tablet mee te creëren is.

Nadelen Lenovo Chromebook C340 81TA0008MH

 • Geen extra uitbreidingsslot aanwezig voor extra geheugen.
 • Geen HDMI aansluiting, wat vandaag de dag toch wel handig is.

3. Notebook LN 100e Chr2 MTK8173C

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Notebook is misschien niet een bekend merk, maar dit merk is onderdeel van Lenovo en dit merk is wel algemeen bekend. De Notebook is vooral een heel geschikte mini laptop voor gebruik in het onderwijs.

Studenten en leerkrachten hebben hier veel aan door de speciaal geïnstalleerde software, zoals Google Classroom en G Suite for Education. Met een schermafmeting van 11,6 inch is deze mini laptop gemakkelijk in gebruik. De processor van Intel Celeron is behoorlijk snel, met een snelheid van maar liefst 2,1 GHz. In combinatie met 4 GB RAM geheugen worden taken razendsnel uitgevoerd.

n tegenstelling tot veel andere mini laptops, bestaat de opslagruimte uit een SSD kaart van 32 GB. SSD staat bekend om de snelheid en vooral het snelle opstarten. Geheugen is uitbreidbaar met een Micro SD kaartlezer.

Voor studenten is dit de beste mini laptop voor 2021 om gemakkelijk en snel te studeren.  Bekijk de laptop hier!

Voordelen Notebook LN 100e Chr2 MTK8173C

 •  
 • Voorzien van een zeer snelle processor en de opslagruimte is met een SD kaart gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Voorzien van onderwijssoftware, waardoor deze mini laptop ideaal is voor studenten.

Nadelen Notebook LN 100e Chr2 MTK8173C

 •  
 • Scherm is geen touchscreen en niet kantelbaar.
 • Schermresolutie is van iets mindere kwaliteit.

4. ASUS Chromebook C223NA-GJ006

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Deze degelijk mini laptop van nog geen kilogram is lekker licht om mee te nemen. Ook het 11,6 scherm zorgt ervoor dat het een mooie compacte mini laptop is dat strak is gestroomlijnd. Voor basistaken, zoals tekstverwerken, internetten en e-mailen is dit een prima te gebruiken mini laptop.

De mini laptop is voorzien van een flash geheugen van 32 GB en 4 GB RAM geheugen. De laptop is dus niet alleen licht in gewicht en mooi om te zien, maar ook snel. Wel zit er een standaard Intel Celeron processor in met een snelheid van 1,1 GHz.

Het geheugen is uitbreidbaar met een SD kaart, maar meestal zal er in de cloud worden gewerkt. Er zitten 3 USB poorten in, wat iets minder is dan bij reguliere mini laptops. ASUS bewijst met de Chromebook dat het niet alleen thuis is op de markt van de groot formaat laptops, maar ook heel goed mini laptops kan produceren. 

Voordelen ASUS Chromebook C223NA-GJ006

 • Een mini laptop met een mooi en strak uiterlijk
 • Prima mini laptop als je geen zware taken hoeft uit te voeren.

Nadelen ASUS Chromebook C223NA-GJ006

 • Het scherm heeft geen touchscreen optie en kan ook niet gedraaid worden.
 • Maar 3 USB ingangen in plaats van de gebruikelijke 4 USB ingangen

5. HP Chromebook 11-v001nd

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Met een scherm van 11,6 inch en in een mooie en strakke behuizing, heeft HP weer bewezen een goede en snelle mini laptop uit te brengen. Er zit een Intel Celeron processor in met een snelheid van 1,6 GHz. Het opslaggeheugen valt overigens wel tegen.

In veel mini laptops is 32 GB het normale opslaggeheugen, maar HP heeft er maar 16 GB ingestopt. Wanneer je vooral veel in de cloud werkt hoeft dit geen probleem te zijn. Het RAM geheugen is voldoende met 4 GB. Wat eventueel wel tegen kan vallen is de aanwezigheid van maar 2 USB poorten.

Het zal voldoende zijn als je enkel een muis op je mini laptop hoeft aan te sluiten. Als je veel randapparatuur tegelijkertijd wil aansluiten is deze HP Chromebook minder geschikt. 

Voordelen HP Chromebook 11-v001nd

 •  
 • Een degelijke en mooie laptop van echte HP kwaliteit.
 • Compact en lichtgewicht om overal mee naartoe te nemen.

Nadelen HP Chromebook 11-v001nd

 • Relatief weinig opslaggeheugen.
 • Maar 2 USB poorten aanwezig.

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>