fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste mini koelkast

Best geteste

De Cuisinier Deluxe

Na een uitgebreide test is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen en weten we  welke mini koelkast de beste van 2023 is! De best geteste mini koelkast van 2023 volgens consumenten is de Cuisinier Deluxe. Deze koelkast scoorde veruit het beste: en dat is niet gek. Hij heeft een verstelbaar plateau, een inhoud van maar liefst 38 liter en ziet er ook nog eens hartstikke modern uit. 

Een mini koelkast is van alle tijden. Daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke praktisch door hun formaat, en dus ook makkelijk mee te nemen. Ideaal voor het koel bewaren van bijvoorbeeld vlees, drinken en chocola. Hierbij is de Cuisinier Deluxe is met behulp van uitgebreide testen als beste uit de verf gekomen.

Maar om er achter te komen welke mini koelkast écht de beste is, hebben we rekening gehouden met verschillende criteria. Het is natuurlijk belangrijk dat de koelkast werkt naar verwachting. Daarom is er gekeken naar onder andere de inhoud, het design, de omgevingstemperatuur en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Mini koelkasten

Best geteste

Beste koop van 2023:
1.  De Cuisinier Deluxe 

Beste prijs-kwaliteit mini koelkast
2. De Primo PR100FR

Severin KB 8874

Beste mini koelkast voor op de camping 
3. De Severin KB 8874

Primo PR103FR Mini koelkast

Beste mini koelkast voor studenten
4. Primo PR103FR

De Klarstein Delaware A++

Beste design 
5. De Klarstein Delaware A++


Waar op letten bij het kopen van een mini koelkast? ?

Sinds de corona pandemie moeten we als mens zijnde op zoek naar creatieve manieren om onszelf te vermaken. Gelukkig zijn daar best wat oplossingen voor. Vakantie in eigen land of dagjes weg bijvoorbeeld. Wanneer dit op een camping is, dan is een eigen koelkast zeker geen overbodige luxe. Of wanneer je een dagje weg bent naar het strand of een mooi park en wil genieten van een lekker koud drankje. Dan is een goede mini koelkast wel van belang.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van een mini koelkast? Om de keuze lekker simpel te houden, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet

De omgevingstemperatuur

Een belangrijke factor bij de aanschaf van een mini koelkast is de omgevingstemperatuur. Simpel gezegd geeft dit aan tussen welke temperaturen de koelkast het beste functioneert. Als het buiten de koelkast namelijk te warm of te koud is kan de temperatuur te ver oplopen. En als dit een langere tijd aanhoudt kan de koelkast zelfs kapot gaan.

Kortom is het goed om dit in het achterhoofd te houden bij de aankoop. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur een hoog maximum heeft en een laag minimum (bijvoorbeeld minstens 16 graden en maximaal 43 graden).

Antibacteriële laag

Je wil natuurlijk een koelkast die schoon en hygiënisch is. Gelukkig hebben de meeste mini koelkasten daar een heel handig snufje voor: een antibacteriële laag op de wanden van de koelkast. Deze speciale coating beschermt de koelkast tegen bacteriën en (mogelijke) schimmelvorming. Hartstikke handig en ook prettig voor de kwaliteit van het voedsel in de koelkast. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een mini koelkast.

Garantie

Garantie biedt je een stukje zekerheid en rust. Dit komt natuurlijk doordat je weet dat wanneer er iets niet goed is aan het apparaat, je hiermee terecht kan bij de leverancier van het product. Wanneer een bedrijf beweert dat een product van goede kwaliteit is, geeft de garantie vaak aan hoe geloofwaardig deze bewering is.

Wanneer er geen garantie op een product zit moet je bij jezelf te rade gaan waarom dit zo is. De garantie geeft namelijk aan hoe lang een product minstens mee moet gaan volgens de fabrikant. Let er daarom op dat de mini koelkast een garantie heeft van minstens een jaar.

Stroomgebruik

Helaas vreten elektronische apparaten vaak veel en onnodige energie. Naast dat dit slecht is voor het milieu, is het ook niet goed voor de portemonnee. Kies daarom voor een duurzame ijsblokjesmachine om zo kosten te besparen op de elektriciteitsrekening. En dan wordt het milieu ook weer een stukje blijer.


Top 10 Beste mini koelkast

Wil je meteen zien hoe de top 10 mini koelkasten er uit ziet bij grote webshops? Door op een van onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorgestuurd naar de top 10 meest verkochte mini koelkasten.


Wat is de beste mini koelkast van 2023?

Op basis van bovenstaande criteria en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test is gedaan bij tientallen mini koelkasten. Op basis van de uitslag van de test hebben wij de ultieme top 5 samengesteld, waarbij iedere mini koelkast uitblinkt in een andere categorie.

De categorieën zijn onder andere het beste apparaat voor op de camping, de ideale mini koelkast voor studenten en de beste prijs- kwaliteitverhouding. Wil je ook weten welke mini koelkasten in de felbegeerde top 5 zitten? Dan presenteren wij je graag de top 5 beste mini koelkast van 2023!

1. Cuisinier Deluxe

Best geteste

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als beste getest is de Cuisinier Deluxe. Deze koelkast ziet er mooi uit, heeft een speciale antibacteriële laag en een uitzonderlijke omgevingstemperatuur. Zo is deze koelkast op zijn best tussen de 16 en 43 graden, wat erg ruim is in vergelijking met zijn concurrenten. Daarnaast is de Cuisinier mooi vormgegeven en vrijwel geluidloos. En dat ook nog voor een erg scherpe prijs

Voordelen  Cuisinier Deluxe

 • Vrijwel geluidloze koelkast
 • Erg handig ingedeeld
 • Aantrekkelijke geprijsd

Nadelen Cuisinier Deluxe

 • Koelkast is meer grijs dan wit

2.  De Primo PR100FR

Primo PR100FR

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De beste score op het gebied van prijs- kwaliteit verhouding is de Primo PR100FR. En dat is niet gek. Deze mini koelkast is te koop voor een mooi prijsje, en je krijgt er een inhoud voor terug van maar liefst 75 liter! De mini koelkast heeft 2 legger, 3 deurrekjes én een koelvak. Je kan wel stellen dat deze mini koelkast van alle luxe voorzien is. 

Voordelen De Primo PR100FR

 • Heel ruim
 • Goede prijs
 • Een regelbare thermostaat

Nadelen De Primo PR100FR

 • De productsticker gaat er moeilijk af

3. De Severin KB 8874

Severin KB 8874

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Nederland telt ongeveer 3,5 miljoen actieve kampeerders. Dat zijn er best wel wat! En als kampeerder zijnde is een goede koelkast erg belangrijk. Omdat de tent (waarschijnlijk) niet zo heel ruim is, nemen veel kampeerders een mini koelkast mee naar de camping. Lekker makkelijk. En hiervoor is de Severin als beste uit de test gekomen.

Zo heeft de koelkast een snoerlengte van haast 2 meter, wat handig is voor de stroompaal die in de meeste gevallen niet direct tegen de tent aan staat. Ook heeft deze koelkast een grote inhoud: maar liefst 46 liter waarvan 5 liter aan vriesgedeelte.

Voordelen  De Severin KB 8874

 • Veel ruimte
 • Makkelijk te vervoeren
 • Maakt weinig geluid

Nadelen De Severin KB 8874

 • Redelijk prijzig

4. Primo PR103FR

Primo PR103FR Mini koelkast

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als student zijnde heb je het vaak (helaas) te doen met een kleine leefruimte. Een gigantische koelkast is hierbij geen optie. En daarvoor is de Primo mini koelkast de perfecte oplossing. Deze koelkast heeft een ruime inhoud van 43 liter, waardoor je als student alle boodschappen erin kwijt kan.

De mini koelkast is slim ingedeeld met meerdere vakjes en erg praktisch door de omkeerbare deur. En door het vriesvak kan je er zelfs ijsblokjes mee maken, wat erg handig is voor de drankjes op studentenfeestjes. 

Voordelen Primo PR103FR

 • Praktisch ingedeeld
 • Compact formaat
 • Erg mooie kleur

Nadelen Primo PR103FR

 • Maakt af en toe wel wat geluid

5. Klarstein Delaware A++

De Klarstein Delaware A++

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

7.2

Prijs / kwaliteit

8.0

Een mini koelkast kan ook stijlvol zijn. En hier is de Klarstein Delware het bewijs van. Een egale zwarte kleur, mooie afwerkingen en een simpel logo zorgen ervoor dat deze mini koelkast is verkozen tot beste op het gebied van design. Daarnaast heeft deze mini koelkast ook een vriesvak van 4 liter, een speciale flessenhouder en kan de temperatuur op vijf verschillende standen gezet worden.

Voordelen  Klarstein Delaware A++

 • Erg mooi design
 • Goed ingedeeld
 • Handig vriesvak

Nadelen  De Klarstein Delaware A++

 • Maakt een beetje geluid

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel mini koelkasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 Mini koelkasten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier

Waar hebben jullie de mini koelkasten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Mini koelkasten van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de  uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste mini koelkasten zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>