fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Best Geteste Metronoom

Klassieke Mechanische Metronoom

Klassieke Mechanische Metronoom

Wanneer je op zoek bent naar de beste metronoom van dit moment dan ben je op zoek naar de Klassieke Mechanische Metronoom. Deze klassieke metronoom scoorde namelijk als allerbest in onze beste metronoom test. Zo beschikt hij over een uitzonderlijk goede kwaliteit en dat voor een relatief lage prijs.

Verder is hij zeer accuraat en heeft hij een mooi traditioneel design. Hij beschikt over een geïntegreerde klok waarmee jij de maatsoort kunt instellen. Zo kan hij 2/4, 3/4, 4/4 en 6/4 akoestisch ingesteld worden. Wanneer het apparaat niet gebruikt wordt kun jij hem voorzien van een kunststof kap die stof en vuiligheid tegenhoudt wanneer jij hem opbergt.

Meer weten? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Ben jij een danser of muziekartiest, dan is een metronoom een ontzettend handig apparaatje om het ritme te kunnen bepalen. Omdat een metronoom hier ontzettend handig bij is en altijd een continue toon afgeeft is hij ontzettend populair onder deze doelgroep. Metronomen zijn er in mechanische maar ook in elektronische vorm.

Naast dat een metronoom wordt gebruikt door dansers en muziekartiesten gebruiken ook veel mensen hem als accessoire voor in huis. Er zijn daarom ontzettend veel soorten metronomen in verschillende vormen en maten. Het vinden van de beste metronoom voor jou kan daarom een lastige klus zijn.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste metronoom hebben wij van Top-X een volledig artikel gewijd aan de beste metronomen van dit moment. Door verschillende metronomen te testen en met elkaar te vergelijken hebben wij een handige top 5 beste opties weten op te stellen. Wil jij weten wat de beste optie voor jou is en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

29

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Metronomen

Klassieke Mechanische Metronoom

Beste koop metronoom
1. Klassieke Mechanische Metronoom

metronoom

Beste digitale metronoom
2. metronoom

Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie

Beste metronoom gitaar
3. Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie

Korg MA2 Metronoom digitaal

Beste metronoom dansen
4. Korg MA2 Metronoom digitaal

Metronoom, mechanisch

Beste klassieke metronoom
5. Metronoom, mechanisch


Top 10 Beste Metronomen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste metronomen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een metronoom?

Wil jij een metronoom kopen maar heb jij geen idee waar je op moet letten? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de beste optie. Na tientallen metronomen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de belangrijkste criteria zijn bij het kiezen van een goede metronoom. Hieronder vind je deze belangrijke criteria.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste metronoom test. Ga dus niet zomaar voor een metronoom aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch. Zo voorkom jij namelijk gemakkelijk een miskoop. Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste metronoom volgens de consumentenbond test.

Soort metronoom

Allereerst zijn er verschillende soorten metronomen. Zo zijn er digitale- en klassieke metronomen welke ieder zijn voor- en nadelen hebben. Afhankelijk van jouw voorkeur en het doeleinde waarvoor jij de metronoom gaat gebruiken is een bepaalde optie daarom de beste. In onze top 5 vind je verschillende soorten metronomen. 

Tempobereik

Ook het tempobereik is een belangrijke factor bij het kiezen van een metronoom. Niet alle metronomen kunnen namelijk afgesteld worden in verschillende tempo's. Wederom geldt daarom dat afhankelijk waarvoor jij de metronoom gaat gebruiken een bepaalde optie daarom de beste is.

Kijk daarom altijd in de product omschrijving van een metronoom of er verschillende temp bereiken instelbaar zijn. Zo hebben digitale metronomen vaak veel verschillende instelbare tempo's en zijn oude klassieke modellen minder goed af te stellen.

Doeleinde

Zoals eerder benoemd is het doeleinde van een metronoom erg belangrijk bij het kiezen van het juiste model. Ga jij de metronoom bijvoorbeeld gebruiken voor dansen of wil jij hem gebruiken bij het spelen van een muziekinstrument. Ook kan het zijn dat jij hem slechts als accessoire in de woonkamer wilt plaatsen.

Kijk daarom goed of de gewenste metronoom geschikt is voor het doeleinde waarvoor jij deze wilt gebruiken. Zo is een digitale metronoom makkelijker voor een danser terwijl een klassieke metronoom juist prima werkt voor een piano speler en als accessoire in de woonkamer.

Kwaliteit en prijs

Als laatste kan er gekeken worden naar de prijs en kwaliteit van een metronoom. Uiteraard zijn er metronomen in allerlei prijsklassen en van verschillende kwaliteiten. Om die reden is het belangrijk dat je goed kijkt naar de reviews van een metronoom om zo een miskoop te voorkomen.

Niet alle metronomen zijn namelijk even goed. Zo kan het zijn dat een metronoom van een slechte kwaliteit is en snel kapot kan gaan. Ook kan het zijn dat een metronoom niet goed werkt of juist veel te duur is voor de kwaliteit waarover hij beschikt. In onze top 5 vind je kwalitatief goede metronomen uit verschillende prijsklassen.


Wat zijn de beste metronomen?

Welke metronoom is het beste? Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben wij van Top-X tientallen metronomen met elkaar vergeleken in onze beste metronoom test. Hierbij hebben wij alleen de 5 allerbeste metronomen geselecteerd voor in onze top 5. Ook hebben wij hierbij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën.

In de volgende sectie vind je voor iedere metronoom uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van ieder model uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Wil jij weten welke metronoom de beste optie is voor jou? Lees dan gauw verder en je ontdekt gemakkelijk welke opties wel en niet geschikt zijn voor jou.

1. Klassieke Mechanische Metronoom

Klassieke Mechanische Metronoom

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben je op zoek naar de beste metronoom van dit moment? Dan ben je op zoek naar deze Klassieke Mechanische Metronoom. Deze metronoom scoorde namelijk op meerdere criteria de hoogste score. Zo is deze metronoom gemakkelijk in te stellen en kan hij met 40 tot 208 slagen per minuut worden afgesteld.

Een ander voordeel is dat hij verschillende variabele maatsoorten heeft namelijk 2/4, 3/4, 4/4 en 6/4. Deze snelheden zijn gemakkelijk instelbaar en geven een luide en duidelijke klik-toon. Het gewicht van deze Klassieke Mechanische Metronoom is slechts 480 gram waardoor jij hem na gebruik ook gemakkelijk kunt opbergen.

Het formaat van deze Klassieke Mechanische Metronoom is namelijk ook erg compact. Zo heeft hij een formaat van 103 x 118 x 205 mm. De kunststof behuizing heeft een hoogglans design en is erg stevig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze metronoom snel kapot zal gaan. Hij beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit voor een relatief lage prijs.

Voordelen Klassieke Mechanische Metronoom

 • Mooi ontwerp
 • Verschillende snelheden instelbaar
 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen Klassieke Mechanische Metronoom

 • Tempoaanduidingen zijn wat klein

2. metronoom

metronoom

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de metronoom geëindigd in onze top 5. Deze metronoom is namelijk de beste digitale metronoom van dit moment. Zo beschikt hij over ontzettend veel functionaliteiten en is hij gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ook nog eens kiezen uit drie verschillende kleuren, namelijk wit, zwart en blauw.

De metronoom beschikt over verschillende waarden instelbaar van 0 tot en met 9. Verder kun je ook het tempo gemakkelijk bepalen. Het tempobereik van deze metronoom ligt tussen de 30 en 280 beats per minuut. Het apparaatje is tevens ontzettend licht en weegt slechts 35 gram.

Je kunt dus als danser dit apparaat gemakkelijk bij je houden of ergens neerleggen zonder dat je hier al te veel last van hebt. Ook beschikt hij over een klip waardoor jij hem gemakkelijk aan jouw kleren kunt bevestigen. Door gebruik te maken van de tap functie kun jij gemakkelijk het ideale tempo bepalen.

Voordelen metronoom

 • In 3 kleuren en maten verkrijgbaar
 • Beste digitale optie
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen metronoom

 • Kleine onderdelen

3. Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie

Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde is de Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie geëindigd in onze top 5. Deze metronoom is namelijk ideaal voor gitaar artiesten dankzij de duidelijk geluidsaanduidingen en de vele in te stellen tempo's. Zo beschikt deze metronoom over een klok waarmee jij de verschillende maatsoorten gemakkelijk mee kunt afstellen.

De Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie beschikt tevens over een vrij compact formaat en weegt ook slechts 480 gram. Verder heeft hij een duidelijke optische weergave door de pendel beweging en geeft hij luide en duidelijke klik-tonen. 

De Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie heeft een standaard ontwerp waardoor jij hem ook als accessoire in jouw kamer kunt laten staan. Verder beschikt hij over een uitstekende kwaliteit en dat voor een relatief lage prijs. Meer weten over deze goede metronoom? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie

 • Mooi neutraal ontwerp
 • Gemakkelijk in te stellen
 • Ideaal voor gitaristen
 • Eindeloos speelplezier

Nadelen Klassieke Mechanische Metronoom met bel functie

 • Onderdelen zijn wat klein

4. Korg MA2 Metronoom digitaal zwart/rood

Korg MA2 Metronoom digitaal

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Korg MA2 Metronoom digitaal zwart/rood geplaatst in onze top 5. Deze digitale metronoom beschikt namelijk over ontzettend veel instelbare modi. Zo heeft hij een tempo bereik dat instelbaar is van 30 bpm tot 252 bpm.

De Korg MA2 Metronoom digitaal zwart/rood beschikt over de tempo instellingen PENDULUM step, FULL step en TAP tempo. Daarnaast heeft hij een beatbereik van 0 tot 9 beats en kunnen er meerdere ritmes ingesteld worden. De Korg MA2 Metronoom digitaal zwart/rood beschikt over een nauwkeurigheid van ongeveer 0,02%.

Het gewicht van de Korg MA2 Metronoom digitaal zwart/rood is slechts 68 gram waardoor jij hem ook gemakkelijk mee kunt nemen. Deze metronoom wordt geleverd inclusief twee AAA batterijen waardoor jij hem gelijk kunt gebruiken. Verder heeft hij een kalibratie bereik van 410HZ tot 480HZ.

Voordelen Korg MA2 Metronoom digitaal zwart/rood

 • Uitstekende kwaliteit
 • Veel modi instelbaar
 • Inclusief twee batterijen

Nadelen Korg MA2 Metronoom digitaal zwart/rood

 • Piep is vrij hoog

5. Metronoom, mechanisch

Metronoom, mechanisch

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Metronoom, mechanisch geplaatst in onze top 5. Deze mechanische metronoom kun je namelijk aanschaffen in drie verschillende kleuren. Verder is hij gemaakt van kunststof materialen die van goede kwaliteit zijn. Hierdoor gaat deze metronoom gemakkelijk een lange tijd mee.

De Metronoom, mechanisch weegt slechts 207 gram en wordt geleverd inclusief een Engelstalige handleiding. Hij heeft een compact formaat waardoor jij hem na gebruik gemakkelijk kunt opbergen. Ook beschikt hij over een handige klepje wat stofvorming en viezigheid tegengaat.

De Metronoom, mechanisch heeft een mooi design waardoor hij ook gemakkelijk als accessoire kan dienen in de woonkamer. Doordat deze metronoom van een uitstekende kwaliteit is gemaakt en mechanisch is, is hij ook wat duurder dan de andere modellen uit onze top 5. De laagste prijs ontdek je door op de bovenstaande button te klikken!

Voordelen Metronoom, mechanisch

 • Uitstekende kwaliteit
 • Fraai design
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen Metronoom, mechanisch

 • Duurste optie

Hoeveel soorten metronomen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 metronomen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de metronomen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste metronomen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>