fbpx

Publicatie datum: 10 februari, 2023

Door: Iris

Best Geteste meerijdplankje

Best geteste meerijdplankje

Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting

Met een Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting kun je veel makkelijker twee jonge kinderen meenemen als je op pad gaat! Je bevestigt het Kidsriver Universeel Meerijdplankje simpelweg aan je buggy of kinderwagen, en je kind kan lekker gaan zitten. Verreweg het beste meerijdplankje 2023 dus, volgens ons meerijdplankje test!

Ben je op zoek naar een universele meerijdplank om jezelf wat verlichting te geven als je met de kids op pad gaat? Een universeel meerijdplankje is een handige aankoop voor ouders die twee jonge kinderen hebben. 

Met een goed meerijdplankje kun je je kids veel makkelijker meenemen. Perfect dus voor een dagje naar de dierentuin, een pretpark, of gewoon als je lopend naar de speeltuin om de hoek gaat! Je kinderen kunnen zelf een beetje de balans houden terwijl ze niet meer gaan zeuren als ze te veel moeten lopen.

Een meerijdplankje kopen is echter lastiger dan je zou denken. Er zijn zoveel variaties van dit ene product dat je misschien denkt: welke meerijdplankje past het beste bij mij? Op Top-X hebben we de beste meerijdplankje aanbiedingen op een rijtje gezet. Niet alleen het beste meerijdplankje volgens de consumentenbond, maar ook goedkope meerijdplankjes en andere varianten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Meerijdplankjes

Best geteste meerijdplankje

Beste koop meerijdplankje
1.  Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting

Beste buggyboard 
2. Lascal Buggyboard Maxi Meerijdplankje

Beste comfort meerijdplankje 
3. Bugaboo Comfort Meerijdplankje

Beste staand meerijdplankje
4. Joolz Day/ Geo meerijdplankje

Beste premium meerijdplankje
5. EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje

Top 10 beste meerijdplankjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste meerijdplankjes.


Waar moet je op letten bij het kopen van een meerijdplankje?

Voor je een meerijdplankje kopen gaat, is het altijd verstandig om even te letten op wat het beste meerijdplankje voor jou allemaal moet hebben. Van iets waar je je kinderen mee vervoert, is het natuurlijk wel belangrijk dat het ding van hoge kwaliteit is. De universele meerijdplankjes in onze test voldoen allemaal zo goed mogelijk aan onderstaande eisen, zodat je geen miskoop doet.

Gewicht

Een meerijdplankje kan niet altijd superveel gewicht hebben. Als je kids al wat ouder zijn is het handig om hier dus goed op te letten. Anders kan je kind zich nog bezeren, en dat is het laatste wat je wil.

Veiligheid

Een meerijdplankje moet natuurlijk veilig zijn voor je kinderen. Het is daarbij belangrijk dat er geen scherpe randjes aan zitten, of dat je kind geen been of arm ergens in kan klemmen. De meerijdplankjes in onze meerijdplankje test 2022 zijn allemaal als veilig erkend door onze experts!

Zitje

Er zit op de meeste meerijdplankjes natuurlijk een zitje. Deze kan je er bij sommigen afhalen, en bij anderen niet. Voor kids die best wat energie hebben, kan het prettiger zijn om hem eraf te halen.

Bevestiging

Een meerijdplankje bevestig je altijd met een haak of op een andere manier aan je kinderwagen. Wil je hem ook zonder kinderwagen kunnen gebruiken? Dan is het handig om te kijken of dit mogelijk is, bijvoorbeeld met een handvat. 


Wat is het beste meerijdplankje van 2023? 

Het beste meerijdplankje kopen voor je kinderen? We raden je aan één te kiezen uit de onderstaande lijst. Deze zijn niet alleen als beste beoordeeld door onze experts op dit gebied, maar ze zijn ook allemaal veilig, duurzaam en gaan zo lang mogelijk mee. Veel plezier met je meerijdplankje!

1. Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting

Best geteste meerijdplankje

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We beginnen met de Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting! Dit meerijdplankje is erg geschikt voor ouders met meerdere kinderen, omdat je hem op supermakkelijke wijze achter de kinderwagen kan monteren. Dit doe je simpelweg met twee verstelbare haken, zodat hij op iedere kinderwagen bijna wel past!

De wieltjes die je vindt onder de Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting zijn geen halve maatregelen zoals op een winkelwagentje. Ze bestaan uit een stevig en flexibel rubber waardoor je zelfs over kleine hobbeltjes heen kunt rijden met je kind, zonder dat hij of zij daar veel last van heeft.

Gebruik je het Kidsriver Universeel Meerijdplankje liever zonder de meegeleverde zitting? Geen probleem! Deze kun je er gedurende de dag makkelijk afhalen door  hem even een paar keer te draaien.

Een ontzettend flexibel product dus, en verreweg één van de beste meerijdplankjes 2023!

Voordelen Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting

 • Zitje kan er af
 • Stevige wielen
 • Kan aan bijna alle kinderwagens
 • Geschikt voor zowel grote als kleine kinderen

Nadelen Kidsriver Universeel Meerijdplankje Met Zitting

 • Kan niet zonder kinderwagen gebruikt worden

2.  Lascal Buggyboard Maxi Meerijdplankje

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Voor ouders is het een bekend probleem: kinderen die moe zijn en niet meer mee willen lopen. Dat kun je makkelijk oplossen met dit Lascal Buggyboard Maxi Meerijdplankje

Deze is ontworpen om aan alle kinderwagens en buggy's bevestigd te kunnen worden. De koppelingen op het Lascal Buggyboard Maxi Meerijdplankje zijn zo gemaakt dat ze op ronde, vierkante en zelfs ovalen buizen passen, dus je hoeft je niet druk te maken dat hij niet past bij jou.

Naast het praktische en multifunctionele ontwerp, ziet het Lascal Buggyboard Maxi Meerijdplankje er ook nog eens vet uit! De felle en vrolijke kleuren zullen de kans vergroten dat je kind graag op het meerijdplankje wil rijden. 

Voordelen Lascal Buggyboard Maxi Meerijdplankje

 • Past op vrijwel alle kinderwagens
 • Kan veel gewicht hebben
 • Goedkoop meerijdplankje

Nadelen Lascal Buggyboard Maxi Meerijdplankje

 • Geen zitje inbegrepen

3. Bugaboo Comfort Meerijdplankje

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Je kind kan erg makkelijk meerijden met de kinderwagen en zal nooit meer last van zijn of haar benen krijgen, met dit Bugaboo Comfort Meerijdplankje! Een handige oplossing voor ouders met meerdere kinderen, die van ontzettend hoge kwaliteit is.

Niet alleen zit je kind erg comfortabel door het speciaal ontworpen zitje, waarmee hij of zij zowel voor de voetjes als billetjes een aangewezen plek heeft. Daarnaast is het Bugaboo Comfort Meerijdplankje erg stevig gebouwd en bestaat het uitsluitend uit materialen die lang mee gaan. 

Het wieltje is echt superstevig zelfs, en het is dus geen enkel probleem om over ruw terrein heen te rijden met dit Bugaboo Comfort Meerijdplankje. Zo kun je je kind overal mee naartoe nemen zonder angst dat hij of zij op je rug moet door het lastige terrein.

Voordelen Bugaboo Comfort Meerijdplankje

 • Erg stevig gebouwd, gaat lang mee
 • Comfortabel voor kind
 • Dik en stevig wiel voor ruwe ondergronden
 • Makkelijke bevestiging

Nadelen Bugaboo Comfort Meerijdplankje

 • Stoeltje kan er niet afgehaald worden

4. Joolz Day/ Geo meerijdplankje

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je liever dat je kind staat op het meerijdplankje als je erop uit gaat? Dat kan handiger zijn omdat je dan minder gewicht hoeft te tillen, en je kind staat rechterop wat beter is voor zijn of haar houding.

De Joolz Day/ Geo meerijdplankje is het perfecte meerijdplankje als je op zoek bent naar zoiets. Je kan hem bevestigen op allerlei soorten kinderwagens, in het bijzonder alle kinderwagens van Bugaboo. Voor andere kinderwagens is soms wel een adapter nodig voor je hem kunt gebruiken.

Het maximale gewicht van de Joolz Day/ Geo meerijdplankje is 20 kg, dus ook voor hele zware poemels is dit meerijdplankje geschikt. Gebruik je hem eventjes niet? Dan kan je het Joolz Day/ Geo meerijdplankje makkelijk opklappen, om energie te besparen. Superhandig dus om twee kids mee te nemen op pad!

Voordelen Joolz Day/ Geo meerijdplankje

 • 20 kg gewicht mogelijk
 • De beste keuze als je je kind wil laten staan
 • Opklapbaar 

Nadelen Joolz Day/ Geo meerijdplankje

 • Geen zitje

5. EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Zoek je een mooi kinderzitje met wieltjes voor achter de kinderwagen? De EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje is een optie om te overwegen als je het beste wil voor je kind. Deze EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje is voorzien van wat unieke mogelijkheden die het comfortabeler maken voor je kind, maar ook voor jou of je partner.

De EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje is een universeel meerijdstoeltje en één van de meest flexibele producten op dit gebied. Hij past bijna op elke kinderwagen, maar dat is niet het enige voordeel van het EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje.

Zo kan je kindje heerlijk zitten met enorm veel beenruimte. Dat is goed voor de bloedsomloop van het kind. Het zitje is wat bol, waardoor je kids gestimuleerd worden om zelf de balans te houden. Hiervoor is een speciaal handvatje bevestigd vlak voor het zitje, zodat ze zich ergens aan kunnen vasthouden.

Het wieltje is stevig, en zo lang je hem goed vastzet kan er niks gebeuren met dit EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje. Daarom is het het beste universele meerijdstoeltje 2023 volgens onze experts!

Voordelen EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje

 • Universeel te gebruiken
 • Met handvat
 • Goed en comfortabel voor je kind

Nadelen EVE Kids Kid-Sit meerijdstoeltje

 • Aan de prijzige kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel meerijdplankjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten meerijdplankjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de meerijdplankjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste meerijdplankjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>