fbpx

Publicatie datum: 4 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Mechanische Toetsenbord

Best geteste Mechanische Toetsenbord

Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord

Wil je het beste mechanische toetsenbord 2023 kopen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord is verkozen tot beste mechanische toetsenbord in onze mechanische toetsenbord test 2023!

Wat het allerbelangrijkste is aan een toetsenbord is natuurlijk de toetsen zelf. Deze zijn allemaal tot in de hoogste finesse afgewerkt. De Logitech G915 toetsen hebben een ontzettend prettig gevoel en er zit erg weinig speling in de aanslag. Zo weet je altijd meteen of je een toets hebt ingedrukt of niet en reageert het toetsenbord altijd meteen op je acties.

Een typefoutje zul je niet gauw krijgen met het Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord. En door de draadloze verbinding is hij geschikt om mee te nemen naar LAN party's, waar je indruk maakt met de RGB-verlichting en het prachtige ontworpen toetsenbord!

Een mechanisch toetsenbord kopen? Dat doe je pas als je onze mechanisch toetsenbord test 2023 hebt gelezen! Wat is een goed mechanisch toetsenbord, en hoe herken je het beste mechanische toetsenbord tussen alle opties die je online kan vinden?

Een mechanisch toetsenbord heeft een aantal voordelen boven normale toetsenborden. De toetsen zijn aanzienlijk steviger en gaan vaak veel langer mee dan een gewoon toetsenbord. Daarnaast, wat voor veel mensen het belangrijkste is, geven mechanische toetsenborden een veel betere aanslag.

De aanslag van een mechanisch toetsenbord is het gevoel dat het apparaat geeft als je de toetsen indrukt. Dit kan heel responsief zijn, zoals bij het beste mechanisch toetsenbord, of heel subtiel zoals dunne laptop toetsenborden. Dikkere toetsen zijn vaak beter voor precisie. Je voelt de knoppen makkelijker aan en daardoor ben je minder gauw geneigd om op de verkeerde toets te drukken. Vooral voor gamers is dit erg handig, of echte power users van PC's die geen foutjes willen maken.

Wat is het beste mechanische toetsenbord 2023 voor jou? Die vraag willen we je graag antwoord op geven! Daarom hebben we de beste mechanische toetsenborden 2023 voor je getest, vergeleken en in een top 5 beste mechanische toetsenborden verwerkt!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Mechanische Toetsenborden

Beste koop mechanische toetsenbord
1.  Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord

Beste Cherry MX mechanische toetsenbord
2. Corsair K95 RGB Platinum

Beste mechanische toetsenbord logitech 
3.Logitech G815 Lightsync RGB Mechanical Gaming Keyboard

Beste mechanische toetsenbord met polssteun
4. SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord

Beste budget mechanische toetsenbord
5. Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard

Top 10 beste Mechanische Toetsenborden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Mechanische Toetsenborden.


Waar op letten bij het kopen van een Mechanische Toetsenbord?

Wat is een goed mechanisch toetsenbord? Die vraag is niet zo 1 2 te beantwoorden. Je moet rekening houden met een paar specificaties die een mechanisch toetsenbord goed maken. Die specificaties hebben we hieronder op een rijtje gezet, zodat je het beste mechanische toetsenbord 2023 uit kan kiezen die perfect voldoet aan jouw wensen!

Verbinding

Een mechanisch toetsenbord kun je zowel met een USB kabel of draadloos verbinden. Daarvoor zijn twee opties: Bluetooth, of met een dongeltje. Voor bluetooth heb je (uiteraard) een apparaat nodig dat bluetooth ondersteunt. Een dongeltje is een klein USB apparaatje die de verbinding met het toetsenbord regelt. Daarvoor is een USB ingang nodig, die niet alle apparaten hebben.

Numpad

Maak je op je huidige toetsenbord gebruik van het numpad? Dat zijn de tien cijfertjes en rekenknoppen aan de rechterkant. Niet ieder toetsenbord heeft dit - als je een kleine laptop gewend bent zul je het ook niet nodig hebben.

Prijs

Mechanische toetsenborden verschillen erg in prijs en kwaliteit. Een goed mechanisch toetsenbord hoeft niet per se heel duur te zijn. 

Anti-Ghosting

Anti-Ghosting is een ingewikkelde term die wordt gebruikt om aan te geven hoe goed een mechanisch toetsenbord je aanrakingen registreert. Bij de beste mechanisch toetsenborden is dit 100% en dus zul je nooit een aanraking missen in het toetsenbord!


Wat is het beste Mechanische Toetsenbord van 2023? 

De beste mechanische toetsenborden 2023 vind je hieronder! Gebaseerd op verschillende categorieën, want voor iedere gebruiker is een ander mechanisch toetsenbord het beste. Welk mechanisch toetsenbord is het beste van 2023? 

1. Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoek je een mechanisch toetsenbord dat geschikt is voor gaming en precieze werkzaamheden? Het Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord is verkozen tot beste mechanische toetsenbord in onze mechanische toetsenbord test 2023!

Wat het allerbelangrijkste is aan een toetsenbord is natuurlijk de toetsen zelf. Deze zijn allemaal tot in de hoogste finesse afgewerkt. De Logitech G915 toetsen hebben een ontzettend prettig gevoel en er zit erg weinig speling in de aanslag. Zo weet je altijd meteen of je een toets hebt ingedrukt of niet en reageert het toetsenbord altijd meteen op je acties.

Een typefoutje zul je niet gauw krijgen met het Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord. En door de draadloze verbinding is hij geschikt om mee te nemen naar LAN party's, waar je indruk maakt met de RGB-verlichting en het prachtige ontworpen toetsenbord!

Voordelen Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord

 • Mooi ontwerp
 • RGB verlichting
 • Draadloos, makkelijk mee te nemen
 • Uitstekende Romer-G tactile switches voor de beste aanslag

Nadelen Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Toetsenbord

 • Gevoelig voor morsen en vuil, dus voorzichtig mee om gaan

2.  Corsair K95 RGB Platinum

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

In de wereld van mechanische toetsenborden zijn de Cherry MX Speed toetsen onmisbaar. Dit is de naam van een bepaalde technologische innovatie die alleen in de allerbeste mechanische toetsenborden wordt gebruikt - zo ook in de Corsair K95 RGB Platinum!

De Cherry MX toetsen zijn voorzien van de allersnelste toetsen die op alle aanrakingen meteen reageren. De lage weerstand van de toetsen maakt ze gevoelig, maar doordat je ze alleen van bovenaf aan kunt tikken reageren ze alleen op aanrakingen die jij bewust hebt ingevoerd. 

De lichtgewicht behuizing van de Corsair K95 RGB Platinum zorgt voor een prettig toetsenbord dat je overal op je bureau kwijt kunt. Ook krijgen je polsen rust op het extra steunvlak aan de voorkant van de Corsair K95 RGB Platinum.

Wil je de achtergrond verlichting aanpassen per game? Of sla je profielen op om makkelijker je sneltoetsen terug te vinden in Photoshop? Dat kan allemaal dankzij de 8 MB aan opslag voor hardware profielen. Dit doe je allemaal zonder externe software te installeren.

Voordelen Corsair K95 RGB Platinum

 • Cherry MX toetsen
 • Heel gevoelig, alleen voor bewuste aanrakingen
 • Bedraad toetsenbord heeft minder vertraging
 • RGB verlichting is in te stellen in profielen

Nadelen Corsair K95 RGB Platinum

 • Draad is niet optimaal om mee te nemen

3. Logitech G815 Lightsync RGB Mechanical Gaming Keyboard

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Onder de grootste namen in de randapparatuur categorie valt Logitech altijd wel een keer als winnaar. Zo ook in onze top 5 beste mechanische toetsenborden! De Logitech G815 Lightsync RGB Mechanical Gaming Keyboard is een uitstekend gaming keyboard, met alles er op en er aan.

RGB toetsen? Check. Je kan de toetsen instellen via de intuïtieve Logitech G Gaming software. Je kan onder andere de kleur, maar ook de functie van toetsen volledig naar wens aanpassen. Zo creëer je makkelijk en snel de ultieme werkomgeving, en kun je je games nog beter spelen dan ooit.

Heb je toevallig ook een muis van Logitech of ben je van plan die er nog bij te kopen? Dan kun je zelfs de lichten van de muis synchroniseren met het toetsenbord. De Logitech G815 Lightsync RGB Mechanical Gaming Keyboard is zowel in bedrade variant als met een Bluetooth adapter beschikbaar.

Voordelen Logitech G815 Lightsync RGB Mechanical Gaming Keyboard

 • Heerlijke toetsaanslag
 • RGB toetsen instellen via intuïtieve Logitech G Gaming software
 • zowel in bedrade variant als met een Bluetooth adapter beschikbaar
 • Mediaknoppen zijn erg handig als je muziek luistert tijdens het gamen

Nadelen Logitech G815 Lightsync RGB Mechanical Gaming Keyboard

 • Gevoelig voor morsen en vuil, dus voorzichtig mee om gaan

4. SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Krijg je bij een lange avond gamen wel eens last van je polsen? Dat kan betekenen dat je een toetsenbord met polssteun moet kopen! Gelukkig heeft SteelSeries daar aan gedacht bij het maken van het SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord!

Dit toetsenbord is voorzien van alles wat je kunt verwachten van een mechanisch gaming toetsenbord. Zo heb je een prachtige RGB verlichting met miljoenen kleuren die je zelf in kunt stellen. Dat doe je via de SteelSeries software die je gratis kunt downloaden. Het synchroniseert automatisch met de game die je speelt, zodat je alle relevante knoppen er gauw uitpikt.

De SteelSeries hybride blue mechanical gaming switches reageren sneller dan elk ander soort toetsenbord, waardoor je een enorme voorsprong kunt krijgen in de games die je speelt. Op het toetsenbord zit zelfs een LCD scherm om je instellingen en profielen nog sneller te kunnen beheren.

Al deze technologische hoogstandjes zijn zelfs nog beschermd tegen je kopje koffie: het SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord is namelijk morsbestendig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een beetje drinken dat over je toetsenbord valt. De toekomst is nu!

Voordelen SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord

 • Fijne polssteun om nog langer te kunnen gamen
 • Competitief niveau mechanische switches voor ultiem reactievermogen
 • LCD scherm voor duidelijke en snelle instellingen

Nadelen SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord

 • Geen draadloze variant

5. Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je liever geen fortuin uitgeven aan een mechanisch toetsenbord? Een goed budget mechanisch toetsenbord is de Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard

Voorzien van rode verlichting en dus geen RGB, wat een hoop scheelt op gebied van de aanschafprijs. Voor de meeste toepassingen maakt het overigens weinig uit, en de toetsen zijn van dezelfde hoge kwaliteit als veel duurdere concurrenten in de toetsenbord markt. 

De Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard is voorzien van een number pad om snelle berekeningen uit te kunnen voeren. Ook in veel games komt dit goed van pas. Het compacte, no nonsense ontwerp past goed bij een minimalistische setup, en voor deze prijs ga je absoluut geen beter mechanisch toetsenbord vinden!

Voordelen Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard

 • Goedkoop mechanisch toetsenbord
 • Uitstekende toetsen
 • Compact ontwerp

Nadelen Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard

 • Geen mediatoetsen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel mechanische toetsenborden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten mechanische toetsenborden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de mechanische toetsenborden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste mechanische toetsenborden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>