• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Meal Prep Bakjes [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best Geteste Meal Prep Bakjes

KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

De KitchenBrothers Meal Prep Bakjes zijn de beste meal prep bakjes 2022 op basis van onze uitgebreide test! De bakjes zijn briljant in hun simpliciteit, en doen alles wat je ervan zou verwachten en meer.

Een bakje gezond eten meenemen naar je werk is een eitje dankzij de makkelijke luchtdichte sluiting van de bakjes. Je kunt ze net als een tupperware bakje eenvoudig aan alle vier de kanten dichtklikken, zodat de versheid optimaal bewaard wordt. 

De bakjes zijn vaatwasserbestendig en er komen, zelfs na langdurig gebruik, geen vlekken in de bakjes. Zo kun je ze jarenlang gebruiken om je overnight oats mee klaar te maken of je kids een gezonde maaltijd mee te geven naar school!

Maak je vaak maaltijden klaar om ze in de koelkast te bewaren voor later? Dan heb je een paar goede meal prep bakjes nodig. Deze producten lijken vaak erg op elkaar, maar onze ervaring leert dat goedkope meal prep bakjes van bijvoorbeeld de Action lang niet altijd aan onze wensen voldoen. 

De beste meal prep bakjes kopen is nogal een uitdaging. Gelukkig hoef jij dit niet meer te doen; in onze meal prep bakjes test hebben we het onderscheid gemaakt tussen de beste meal prep bakjes en de minder goede meal prep bakjes opties op het internet. Zo vind je makkelijk de voordeligste meal prep bakjes aanbiedingen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Meal Prep Bakjes

Beste Koop Meal Prep Bakjes
1. KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

Beste 14 Meal Prep Bakjes
2. Fitcrafters 14 Meal Prep Bakjes

Beste vershoudbakjes
3. Stosh Vershoudbakjes

Beste Meal Prep Bakjes met compartementen
4. MEALE® Meal Prep Bakjes 14 Stuks

Beste Basis Meal Prep Bakjes
5. Hogar 4 Vershoudbakjes

Top 10 beste Meal Prep Bakjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Meal Prep Bakjes.


Waar moet je op letten bij het kopen van Meal Prep Bakjes?

De beste meal prep bakjes volgens de consumentenbond zijn vaak best prijzig, en dat is natuurlijk niet waar je naar op zoek bent. Een goede meal prep bakjes aanbieding kan je enorm veel kosten besparen. Hoe weet je dan welke meal prep bakjes is het beste is? Hieronder zie je een overzicht van wat goede meal prep bakjes onderscheidt van de mindere opties, zodat je een miskoop kunt voorkomen - meal prep bakjes kun je immers niet retourneren, dus koop kwaliteit is ons advies.

Luchtdicht

Sommige goedkope meal prep bakjes zijn niet eens luchtdicht. Daar heb je natuurlijk weinig aan. De beste meal prep bakjes in onze top 5 voldoen allemaal aan onze luchtdichtheidstest, waarin we hebben gecheckt of alle bakjes wel echt luchtdicht zijn om kwaliteit te garanderen.

Vaatwassserbestendig

Met de hand je meal prep bakjes afwassen, daar heeft niemand natuurlijk zin in. Daarom raden we aan meal prep bakjes te kopen die vaatwasserbestendig zijn. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite, en bovendien blijven ze zo langer goed.

Magnetronbestendig

Als je bijvoorbeeld pasta of rijst bewaart in een meal prep bakje is het fijn als dit in de magnetron kan. Anders moet je het eerst overgieten in een bord voor je het kunt opeten - knoeien gegarandeerd. De beste meal prep bakjes kunnen in de magnetron, weliswaar zonder het deksel.

Formaat

Het formaat van meal prep bakjes is afhankelijk van wat je erin gaat stoppen. Voor een kleine lunch bestaande uit wat fruit is een kleiner meal prep bakje best prima te gebruiken. Als je echter hele maaltijden gaat klaarmaken raden we meal prep bakjes aan met inhoud van minstens 500ml.


Wat zijn de beste Meal Prep Bakjes van 2022? 

De beste meal prep bakjes vinden is nog al een uitdaging. Er zijn gigantisch veel meal prep bakjes aanbiedingen online te vinden, maar lang niet alle bakjes zijn van goede kwaliteit. Je kan deze bakjes als je ze eenmaal hebt gebruikt vaak niet retourneren, dus kies een goed product uit voor je verdergaat. Hieronder zie je onze top 5 van de beste meal prep bakjes om je eten langer in te kunnen bewaren.

1. KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De KitchenBrothers Meal Prep Bakjes zijn de beste meal prep bakjes 2022 op basis van onze uitgebreide test! De bakjes zijn briljant in hun simpliciteit, en doen alles wat je ervan zou verwachten en meer.

Een bakje gezond eten meenemen naar je werk is een eitje dankzij de makkelijke luchtdichte sluiting van de bakjes. Je kunt ze net als een tupperware bakje eenvoudig aan alle vier de kanten dichtklikken, zodat de versheid optimaal bewaard wordt.

De bakjes zijn vaatwasserbestendig en er komen, zelfs na langdurig gebruik, geen vlekken in de bakjes. Zo kun je ze jarenlang gebruiken om je overnight oats mee klaar te maken of je kids een gezonde maaltijd mee te geven naar school! De beste prijs vind je via de rode knop.

Voordelen KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

 • Er komen geen vlekken in deze bakjes
 • De bakjes zijn vaatwasserbestendig
 • Met een inhoud van een liter kun je grote maaltijden erin kwijt
 • De bakjes kunnen (zonder deksel) in de magnetron

Nadelen KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

 • Inhoud van 1 liter soms te groot voor kleine maaltijden

2.  Fitcrafters 14 Meal Prep Bakjes

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Gebruik je bijna dagelijks een van te voren bereidde maaltijd, en heb je maar niet genoeg bakjes om dit allemaal in te bewaren? Dit probleem kennen we allemaal wel, en daarom heeft Fitcrafters deze 14 Meal Prep Bakjes ook op de markt gebracht.

Bij dit product krijg je liefst 14 bakjes van hoge kwaliteit. Ze hebben een inhoud van 1 liter, zodat je er genoeg maaltijden in kwijt kunt. Vooral voor fanatieke sporters die hun maaltijden zorgvuldig inplannen zijn de Fitcrafters 14 Meal Prep Bakjes een enorme aanrader, omdat je zo twee maaltijden per dag kunt bereiden en alsnog maar één keer per week de afwas hoeft te doen.

De bakjes kunnen zowel in de magnetron als in de vaatwasser, wat enorm veel moeite bespaart in het huishouden. Je hebt geen borden meer nodig en je koelkast wordt mooi overzichtelijk dankzij deze bakjes.

Voordelen Fitcrafters 14 Meal Prep Bakjes

 • 14 stuks is ideaal voor grote eters of gezinnen
 • Inhoud van 1 liter biedt veel ruimte
 • Magnetron bestendig
 • Kunnen in de vaatwasser

Nadelen Fitcrafters 14 Meal Prep Bakjes

 • Niet iedereen heeft baat bij zoveel bakjes

3. Stosh Vershoudbakjes

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Stosh Vershoudbakjes zijn allemaal net zo luchtdicht en net zo magnetronbestendig als de vorige bakjes in onze top 5. Wat dit product een interessante optie maakt voor veel mensen, is dat niet alle bakjes hetzelfde formaat hebben.

De kleinere Stosh Vershoudbakjes hebben een inhoud van maar 0,35 liter. Ideaal om kleine stukjes fruit of groente langer te kunnen bewaren, zonder dat er veel lucht bij komt. Ook zitten er bakjes in dit pakket van 0,55 liter, 0,75 liter, tot en met 1 liter zoals de grotere meal prep bakjes hierboven. Op deze manier kun je allerlei soorten eten op de best mogelijke manier bewaren in de koelkast.

Alsof de 16 bakjes nog niet genoeg waren vind je in dit pakket zelfs een maatbeker, 18 labels zodat je kunt aanduiden wat er in de bakjes zit, en een stift om op de labels mee te schrijven. Met één aankoop zorg je zo voor een netjes georganiseerde koelkast!

Voordelen Stosh Vershoudbakjes

 • Verschillende groottes geven je veel flexibiliteit
 • 16 bakjes inbegrepen
 • Met maatbeker
 • Inclusief labels en een stift voor de organisatie

Nadelen Stosh Vershoudbakjes

 • Plastic bakjes gaan sneller kapot

4. MEALE® Meal Prep Bakjes 14 Stuks

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je je eten graag gescheiden houdt in het bakje, zijn de MEALE® Meal Prep Bakjes een echte aanrader. Deze bakjes beschikken over ingebouwde scheiding tussen de compartementen. Dit heeft verschillende voordelen voor het bewaren van voedsel.

Ten eerste wordt het eten met nog minder lucht opgeslagen, waardoor het lastiger wordt voor bacteriën en schimmels om te overleven in de bakjes. Zo blijft je eten tot wel drie keer zo lang goed. Daarnaast kun je makkelijk het onderscheid maken tussen vlees, groente en andere onderdelen van de maaltijd zodat je precies kunt bijhouden hoeveel je eet.

Ook de MEALE® Meal Prep Bakjes komen in een multipack van 14. Vooral voor fanatieke sporters die hun maaltijden zorgvuldig plannen zijn deze bakjes een enorme aanrader, omdat je zo twee maaltijden per dag kunt bereiden en alsnog maar één keer per week de afwas hoeft te doen.

Voordelen MEALE® Meal Prep Bakjes 14 Stuks

 • Ideaal voor fanatieke sporters of grote gezinnen (14 maaltijden per week) 
 • Erg luchtdicht en compact
 • Scheidingen in de bakjes voor meer overzicht

Nadelen MEALE® Meal Prep Bakjes 14 Stuks

 • Niet iedereen heeft 14 bakjes nodig

5. Hogar 4 Vershoudbakjes

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Hogar 4 Vershoudbakjes is een uitstekende optie als je niet zo veel bakjes nodig hebt, maar toch de hoogste kwaliteit in huis wil halen. Je krijgt namelijk vier bakjes in verschillende formaten. Zo plan je je maaltijden makkelijk in of bewaar je je fruit nog langer in de koelkast.

De Hogar 4 Vershoudbakjes zijn magnetron bestendig, zodat je de volgende dag je pastamaaltijd makkelijk kunt opwarmen. Dit scheelt weer borden afwassen. Weet je wat ook afwassen scheelt? Een vaatwasser, waar je deze bakjes tevens in kunt doen na gebruik. Er komen geen vlekken in en de bakjes zijn 100% luchtdicht. Je bent dus gegarandeerd van lang bewaren van etensresten of maaltijden.

Voordelen Hogar 4 Vershoudbakjes

 • Magnetronbestendig
 • Kunnen in de vaatwasser
 • Verschillende formaten

Nadelen Hogar 4 Vershoudbakjes

 • Plastic bakjes zijn minder stevig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel meal prep bakjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten meal prep bakjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de meal prep bakjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste meal prep bakjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP