• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe kun je het beste je post versturen? 3 manieren

Laatste update: december 2022

Door: Yara

Bij het versturen van post heb je de keuze uit verschillende opties. Voor welke verpakkingsmethode jij het beste kunt kiezen, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de kosten voor de verzending, de breekbaarheid van de goederen en de stevigheid van het verpakkingsmateriaal. Bepaal eerst wat je wilt versturen en kies dan uit volgende opties, dan wordt je pakket op een passende wijze verzonden.

Cellofaan zakjes

Een betaalbare manier om jouw onbreekbare materialen te versturen, is via cellofaan zakjes. Dit verpakkingsmateriaal is licht, doorzichtig en verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen. Je kunt hier de volgende post in versturen:

 • Tijdschriften
 • Folders
 • Brochures

Het verpakken van jouw poststuk doe je heel eenvoudig door gebruik te maken van de plakstrip op de cellofaan zakjes. Koop cellofaan zakjes in een grote hoeveelheid en in verschillende formaten, dan heb jij altijd passende cellofaan zakjes in huis en hoef jouw verzending geen vertraging op te lopen. Cellofaan zakjes zijn er in tientallen afmetingen, waardoor je elk poststuk snel de deur uit kunt sturen.

Verzenddozen

De tweede manier van het versturen van je post is met behulp van kartonnen verzenddozen. Met verzenddozen worden jouw poststukken verpakt in hoogwaardig materiaal en zo kun jij je post altijd veilig verzenden. Het gebruik van verzenddozen kent veel voordelen in gebruik. Maak je keuze uit:

 • Postdozen met insteekklepjes
 • Verzenddozen met een zelfklevende sluiting
 • Autolockdozen

Autolockdozen zijn voorzien van een uitklapbare bodem. Hierdoor zet je ze in een mum van tijd op. Vooral als je veel bestellingen tegelijk via de post moet verzenden, zijn deze verzenddozen erg handig in gebruik. Het snelle uitvouwen bespaart jou kostbare tijd. Ook een paraatdoos is snel op te zetten. Hierbij heb je een losse bodem en deksel die je snel op kunt zetten. Je boet hierbij niet in op stabiliteit, want de zijkanten van het karton zijn verstevigd.

Luchtkussen enveloppen

De derde manier om jouw post te versturen, is via luchtkussen enveloppen die, zoals de naam al doet vermoeden, gevuld zijn met kussentjes vol lucht. Deze kom je ook tegen onder de naam bubbel enveloppen. Je verstuurt met luchtkussen enveloppen jouw breekbare, kostbare producten en eigendommen op een veilige manier. Ook hierbij heb je voldoende keuze, als het gaat om afmeting of uitvoering. Het is altijd goed om je producten veilig te versturen. Maak eenvoudig indruk door jouw post te versturen in een:

 • Metallic luchtkussen envelop
 • Luchtkussen envelop met jouw bedrijfslogo
 • Gekleurde luchtkussen envelop

Indrukwekkend verpakkingsmateriaal kan ervoor zorgen dat de ontvanger er met anderen over zal praten. Dit levert jou als bedrijf zijnde heel snel mond-op-mond-reclame op.

Personaliseren verzenddozen

Je zult zien dat er een ruim aanbod is, als je op zoek gaat naar kartonnen dozen van verschillende afmetingen. Daarnaast leent deze vorm van verpakkingsmateriaal zich ook erg goed om te laten personaliseren. Wil jij als bedrijf je naamsbekendheid vergroten? Laat jouw logo dan prominent naar voren komen tijdens de verzending van je producten door je bedrijfsnaam op de doos te laten bedrukken.

Veilige verzending van post

Een betrouwbare manier van postverzending kan je veel ellende besparen. Kies voor verzenddozen die aan zowel de boven- als onderkant van een stripsluiting zijn voorzien om de veiligheid te vergroten. Bescherm de artikelen extra door de doos van opvulmateriaal te voorzien. Hierbij kun je denken aan:

 • Noppenfolie
 • Papierwol
 • Vloeipapier
 • Spanfolieverpakking

Bij het personaliseren van je post kun je, bij het gebruik van vloeipapier, ook hier jouw naam of logo terug laten komen. Zo creëer jij voor de ontvanger een uitpakmoment dat gepaard gaat met een passende reclame voor jouw bedrijf.

Conclusie

Voor het versturen van je post kies je uit de meest uiteenlopende materiaalsoorten en kun je direct reclame maken voor je onderneming. Vergeet in ieder geval niet om de inhoud op een veilige manier te versturen. Door hier aandacht aan te besteden, toon jij je een betrouwbare partij. De kans dat er de volgende keer bij jou wordt besteld, is zo een stuk groter. Een tevreden klant zal ook eerder een review achterlaten over de wijze waarop jij met de verzending bent omgegaan. Dit geldt zowel voor een verzending met gebruik van cellofaan zakjes, als een poststuk in een kartonnen doos.

Over de auteur

Yara

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>