fbpx
 • Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Luidsprekers [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Midas

Best Geteste Luidsprekers

Best geteste Luidsprekers

DALI OBERON 5

Als je op zoek bent naar de beste luidsprekers 2023 moet je deze Dali Oberon 5 speakers eens overwegen - ze zijn namelijk als beste uit onze luidspreker test gekomen. Het geluid uit de Dali Oberon 5 is heerlijk en de aansluitingsmogelijkheden zijn eindeloos. De Oberon 5's zijn een fraaie all-round oplossing voor muziek en films. Zonder subwoofer, maar toch een geweldige basweergave. Je kan de Dali Oberon 5 speakers aansturen met een versterker of receiver, of je sluit ze gewoon aan op je tv voor de beste premium geluidservaring!

Luidsprekers kopen? Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat het aanbod aan luidsprekers op het internet enorm is. Er zijn zoveel goede luidsprekers te vinden dat je niet kunt kiezen welke luidsprekers het beste zijn voor jou.

Gelukkig kennen wij dit probleem en kunnen we je helpen door de beste luidsprekers 2023 voor je op een rijtje te zetten. Onze audio experts hebben gekeken naar de geluidskwaliteit, maar natuurlijk ook prijs-kwaliteitverhouding en gebruikersgemak. Zo weten we dat deze luidsprekers de beste ervaring bieden voor jou als gebruiker!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Luidsprekers

Best geteste Luidsprekers

Beste Koop luidsprekers 
1. DALI OBERON 5

Beste boekenplank luidsprekers 
2. ARGON AUDIO FENRIS A4

Beste premium boekenplank luidsprekers 
3. ARGON AUDIO
FORTE A4 MK2

Beste premium vloer luidsprekers
4. BOWERS & WILKINS
603 S2 ANNIVERSARY EDITION

Beste wandmontage luidsprekers 
5. DALI OBERON ON-WALL

Top 10 beste Luidsprekers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Luidsprekers.


Waar op letten bij het kopen van Luidsprekers?

Goede luidsprekers komen in vele soorten en maten. Welke luidsprekers zijn het beste voor jou? Lees de onderstaande punten goed door om erachter te komen waar je op moet letten bij luidsprekers kopen. Zo voorkom je een miskoop en haal je de beste luidsprekers voor jou in huis.

Geluidsweergave

Geluidskwaliteit is subjectief. Je kan dus het beste kijken naar reviews van andere gebruikers om zeker te weten dat je luidsprekers goed geluid bieden. Onze reviews zijn gebaseerd op tientallen gebruikersreviews en de mening van onze experts.

Aansluitingsmogelijkheden

Luidsprekers hebben veel verschillende aansluitingsmogelijkheden. Heb je een moderne TV? Kies dan voor een HDMI-aansluiting. Bij analoge apparaten, zoals veel versterkers en receivers, kun je een tulp- of 3.5mm aansluiting gebruiken. Waar nodig kun je kiezen voor een Bluetooth-optie of zelfs slimme speakers met Google Assistant om je muziek af te spelen.

Samenstelling

Denk eens na over wat voor luidspreker samenstelling je zou willen hebben. Neem je een surround sound set met subwoofer, of gewoon twee frontale speakers voor naast de tv? Surround is leuker als je veel films kijkt, maar een gerichter geluid van voren kan juist voor muziek prettiger zijn. Uiteindelijk hangt dit af van persoonlijke voorkeur.

Montage

Wil je je speakers aan de muur monteren? Losstaande luidsprekers voor naast de bank, of een boekenplank speaker? De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk dus eens na over waar je je luidsprekers precies wil plaatsen.


Wat zijn de beste Luidsprekers van 2023? 

De beste luidsprekers volgens de consumentenbond hoeven niet per se de beste opties te zijn voor jou. Daarom hebben wij vijf alternatieven opgezocht van gelijkwaardige kwaliteit. Niet al deze speakers vallen in dezelfde categorie; we hebben zo divers mogelijke luidsprekers aanbiedingen in onze top 5 gezet, zodat er altijd een passend product bij zit voor jou!

1. DALI OBERON 5

Best geteste Luidsprekers

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Dali Oberon 5 speakers staan met recht bovenaan deze lijst. Dali is een bekende naam in de high-end muziekwereld, en ook deze Oberon 5's voldoen aan die hoge verwachtingen. 

Het enorm compacte formaat zorgt ervoor dat je veel geluid krijgt, zonder dat je hele kamer vol lijkt te staan met speaker installaties. Ze zijn dun en kunnen erg dicht tegen de wand aan geplaatst worden, wat heerlijk is voor kleine kamers.

Qua aansluitingen ontbreekt er weinig aan de Dali Oberon 5 - je kan ze gebruiken in combinatie met een versterker of een receiver, maar daarnaast zijn er ook digitale aansluitingen mogelijk zoals HDMI en zelfs Bluetooth!

Met de Oberons haal je de beste geluidskwaliteit voor deze prijsklasse in huis en hoef je de komende eeuw geen nieuwe speakers meer te kopen. Check de beste prijs van dit moment via de rode knop!

Voordelen DALI OBERON 5

 • Perfect voor kleinere ruimtes
 • Kan ook als midden- of zij speaker gebruikt worden
 • Geen subwoofer nodig
 • Makkelijk aan te sluiten op een versterker of receiver

Nadelen DALI OBERON 5

 • Basweergave is mooier met subwoofer

2.  ARGON AUDIO FENRIS A4

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Liever geen grote vloerluidsprekers in je huis om wat ruimte te besparen? Snappen wij toch! Deze ARGON AUDIO FENRIS A4 zijn de beste boekenplankspeakers 2023, met eindeloos veel aansluitingsmogelijkheden en een supereenvoudige installatie.

Je kan de ARGON AUDIO FENRIS A4 gebruiken met je televisie via HDMI/ARC, maar om muziek te luisteren kun je zelfs je telefoon verbinden via Bluetooth. Hierdoor kun je vanaf de bank alle content streamen die je maar wil zonder ondersteuning voor casting nodig te hebben. De Fenris A4 luidsprekers zijn slim en switchen automatisch tussen tv en Bluetooth, zodat je nooit kabels hoeft te verwisselen.

Voor boekenplankspeakers zijn deze ARGON AUDIO FENRIS A4 luidsprekers van ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Een subwoofer is niet eens nodig! Koop ze via de rode knop om de beste prijs te krijgen!

Voordelen ARGON AUDIO FENRIS A4

 • Beste geluidsweergave van boekenplankspeakers in 2023
 • Veel aansluitingsmogelijkheden; HDMI/ARC, Bluetooth, RCA
 • Automatische in- en uitschakelfunctie op alle ingangen, incl. Bluetooth

Nadelen ARGON AUDIO FENRIS A4

 • Linker en rechter speaker moeten met een kabel onderling worden verbonden

3. ARGON AUDIO FORTE A4 MK2

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zet je je speakers graag op een kast, maar wil je niets anders dan het beste geluid van de markt? Deze ARGON AUDIO FORTE A4 MK2 luidsprekers zijn dan precies wat je wil hebben!

Met de Forte A4 MK2 speakers krijg je alles waar een geluidsfreak naar verlangt - een hoge kwaliteit stereo luidsprekerset die je ook nog eens erg makkelijk installeert. Ze zijn bedoeld om op een boekenplank of kast geplaatst te worden, waardoor ze niet veel ruimte in beslag nemen. Daarnaast zien ze er met een donkerhouten finish prachtig uit.

Je sluit de ARGON AUDIO FORTE A4 MK2 aan op al je apparaten via Bluetooth, HDMI/ARC, een optische kabel (RCA) en zelfs USB. Zo kun je naar alles luisteren wat je wil. Zelfs een draaitafelingang is inbegrepen! De luidsprekers switchen vanzelf naar de juiste input waardoor je nooit meer hoeft te hannesen met een afstandsbediening. 

Voordelen ARGON AUDIO FORTE A4 MK2

 • Elegant ontwerp
 • Beste kwaliteit in deze categorie
 • Veel aansluitingsmogelijkheden
 • Eenvoudige installatie

Nadelen ARGON AUDIO FORTE A4 MK2

 • Linker en rechter speaker moeten met een kabel onderling worden verbonden

4. BOWERS & WILKINS
603 S2 ANNIVERSARY EDITION

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je al een krachtige versterker in huis, en wil je graag genieten van je muziek met speakers die het maximale uit je versterker halen? Deze BOWERS & WILKINS 603 S2 ANNIVERSARY EDITION zijn dan jouw nieuwe luidsprekers!

Met een woofer van 6" en een gevoeligheid van 88,5 dB zou je verwachten dat dit geluid ongeëvenaard goed is. En dat is ook zo! Dit heeft mede te maken met de resonantiedempende behuizing in de BOWERS & WILKINS 603 S2's. Dit zorgt ervoor dat geluid niet weerkaatst tegen de verschillende onderdelen van de luidsprekers. Hierdoor komt het geluid ongefilterd je oren binnen, wat een geweldige klank afgeeft.

Kies uit drie moderne kleuren met een houten afwerking, zodat de luidspreker altijd perfect past bij je interieur. Ook zijn deze vloerspeakers erg compact waardoor ze ook weer niet te veel ruimte in beslag nemen. Bi-wiring is trouwens mogelijk bij de BOWERS & WILKINS 603 S2 luidsprekers, zodat lage en hoge tonen apart van elkaar kunnen worden doorgegeven voor een nog completere ervaring.

Voordelen BOWERS & WILKINS 603 S2 ANNIVERSARY EDITION

 • Prachtig geluid en dynamiek
 • Slank en elegant ontwerp
 • Resonantiedempende behuizing
 • Bi-wiring mogelijk

Nadelen BOWERS & WILKINS 603 S2 ANNIVERSARY EDITION

 • Krachtige versterker nodig

5. DALI OBERON ON-WALL

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Speakers zien er het beste uit als ze aan de muur gemonteerd zijn, toch? Dat is zeker waar in het geval van deze DALI OBERON ON-WALL luidsprekers. Dit is dezelfde productlijn als de Oberon 5's die we eerder besproken, maar dan een variant die je aan de muur kunt monteren.

Deze montage gaat erg makkelijk en heeft een aantal grote voordelen. Allereerst kun je minder trillingen in je interieur verwachten bij harde bastonen, omdat de speakers niet in aanraking komen met de vloer. Je hoort dus geen trillend servies in je keukenkastjes, maar een heldere basweergave. Hiervoor heb je aardig wat vermogen nodig in je versterker, maar dat is het helemaal waard.

De speakers zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en afwerkingen zodat je ze kunt afstemmen op je interieur. Voor naast je televisie is zo'n DALI OBERON ON-WALL luidspreker een supergoede keuze - het ziet er strak uit en levert dus betere geluidsresultaten op!

Voordelen DALI OBERON ON-WALL

 • Perfect voor naast de tv
 • Beter geluid dankzij muurmontage
 • Makkelijke installatie

Nadelen DALI OBERON ON-WALL

 • Flinke versterker nodig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel luidsprekers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten luidsprekers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de luidsprekers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scooter beenkleden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Midas


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP