• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Luchtreiniger [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best Geteste luchtreiniger

Philips HU4706/11 - luchtreiniger

5/5

Bestrijdt droge lucht en rode, droge ogen met de Philips HU4706/11, de beste luchtbevochtiger 2021. Het apparaat geeft 99% minder bacteriële verspreiding vergeleken met ultrasone luchtbevochtigers. Dit zorgt voor geen wit stof of een vochtig bureau.

Een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar genoemd, haalt ongewenste stofjes, bacteriën, allergenen en zelfs nare geurtjes uit de lucht. Het is daarom erg fijn om een luchtreiniger is huis te hebben om de luchtkwaliteit van je woning te verbeteren. Hoe je de beste luchtreiniger kiest lees je in dit artikel. Ook hebben we 5 luchtreinigers bestudeerd om te kijken welke wij kunnen nomineren als beste luchtreiniger 2021.


Product


1. Philips HU4706/11 
Best getest overall

4.5/5

2. Philips AC2887/10
Beste luchtreiniger voor hooikoorts

4/5

3. Philips AC0820/10
Beste goedkope luchtreiniger

4/5

4.Ecolamp - Luchtreiniger
Beste voor ruimtes tot 60m2

4/5

5. Dyson Pure Cool Me
Beste voor babykamers

3/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtreiniger?

Wanneer je besluit een luchtzuiveraar te kopen moet je op verschillende zaken letten. Er zijn namelijk veel verschillende modellen, en het is belangrijk dat je er één koopt die precies bij jouw wensen past. Voor meer informatie kun je zoeken naar de beste luchtreiniger van de consumentenbond.

De verschillende modellen luchtreinigers

Het kiezen van een goede luchtreiniger kan best ingewikkeld zijn. De beste koop is dan ook een apparaat dat precies bij jouw wensen aansluit. Dat betekent dat een apparaat dat voor je buren perfect is, misschien voor jou niet zo goed is en vice versa. Zo zoek jij misschien wel de beste luchtreiniger voor fijnstof, terwijl iemand anders vooral een rooklucht wil laten verdwijnen.

Luchtzuiveraars gebruiken een filtertechniek om de ongewenste stofjes uit de lucht te halen. Vaak wordt er een combinatie van verschillende technieken toegepast voor een optimaal resultaat. Een aantal voorbeelden van filters en filtertechnieken zijn:
– Voorfilter
– Ionisator / plasma filter / elektrostatische filter
– HEPA filter
– Fotokatalytisch filter
– Actief koolstof filter
– UV-licht filter

Hoeveel kost een luchtreiniger?

Wanneer je een fijne luchtreiniger koopt moet je natuurlijk ook naar de prijs kijken. Zo kost de één nog geen 100 euro, terwijl de ander ruim 300 euro kost. Een duurdere luchtzuiveraar betekent niet per se dat deze beter is. Het hangt namelijk af van de eisen die je stelt, het type dat je zoekt en waar je het apparaat voor wil gebruiken.

Wat is de beste luchtreiniger? Dat hangt helemaal van jouw eisen en gezondheidsklachten af. Vergelijk daarom de 5 modellen die wij hieronder noemen, en kijk welke het beste bij jou past.

1. Philips HU4706/11 - Luchtbevochtiger met NanoCloud-technologie

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Deze luchtreiniger van het merk Progenion zuivert de lucht dankzij de makkelijk te reinigen filter. Ondanks zijn kleine formaat is het apparaat erg sterk en zorgt het ervoor dat mensen met bijvoorbeeld allergieën beter kunnen ademen en slapen. Daarbij is de prijs zeer aantrekkelijk, en de prijs / kwaliteitsverhouding goed. We nomineren deze als ‘beste luchtreiniger met ionisator’.

Deze luchtzuiveraar beschikt over maar liefst 4 reinigingstechnieken:
– een elektrostatische verzamelstaaf om het fijnstof uit de lucht te halen;
– een actief koolstoffilter om vervelende geuren te neutraliseren;
– een UV-lamp om bacteriën en virussen te doden;
– een negatieve ionengenerator. De negatieve ionen zorgen ervoor dat zwevende elementen op de grond terechtkomen zodat je deze op kunt zuigen.

Al met al zorgt het apparaat voor een schone en hypoallergene lucht, en dat zonder veel geluid te maken. Deze luchtreiniger is dus dankzij zijn kleine formaat en zijn stille manier van functioneren goed in een woon- of slaapkamer te plaatsen.

Er is wel een klein nadeel. Je moet genoeg ruimte hebben om het apparaat te kunnen plaatsen. Het is dan wel klein, maar heeft wel ruimte om zich heen nodig om goed te functioneren. Eenmaal op de juiste plek zul je er echter veel profijt van hebben.

Voordelen Compacte UV luchtreiniger met ionisator

 • Apparaat is erg sterk ondanks kleine design
 • Prijs is zeer aantrekkelijk
 • Beste luchtreiniger met Ionisator

Nadelen Compacte UV luchtreiniger met ionisator

 • Apparaat is redelijk groot

2.Philips AC2887/10 - Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Deze zeer krachtige luchtreiniger haalt bijna alle allergenen, bacteriën, virussen, schadelijke gassen en fijne deeltjes uit de lucht binnen je woning. Deze is daarom zeer geschikt voor mensen met hooikoorts of een huisstofmijt allergie. We nomineren deze als ‘beste luchtreiniger tegen hooikoorts’.

Omdat deze luchtzuiveraar zo krachtig is, kun je hem in een ruimte tot wel 79 m2 gebruiken. Voor grote woningen is dit dus een goed exemplaar. Daarbij beschikt hij over een nauwkeurige sensor die meet hoe zuiver de lucht is.

Wanneer de lucht vervuilt is, bijvoorbeeld wanneer je frituurt, of de rook van de barbecue naar binnen komt, worden de instellingen automatisch aangepast. Het apparaat zorgt dus zelf dat de luchtkwaliteit altijd zo goed mogelijk is. Dankzij de verschillende kleuren LED verlichting op het apparaat zie je hoe schoon de lucht binnen jouw woning op dat moment is.

Als je de luchtkwaliteit van je omgeving in de gaten wil houden kun je de Air Matters App gebruiken, deze geeft je directe informatie. Een nadeel is echter dat je het apparaat niet kunt verbinden met de Air Matters App.

Dit exemplaar is wel aan de duurdere kant, en is dan ook helaas niet geschikt voor ieder budget. Daarbij moet je de filters af en toe vervangen, al gaan deze wel zo’n 12 maanden mee.

Voordelen Philips AC2887/10 – Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter

 • Werkt enorm goed tegen hooikoorts en huisstoffmijt
 • Krachtig en te gebruiken tot 79 m2
 • Handige LED verlichting die laat zien hoe schoon de lucht is

Nadelen Philips AC2887/10 – Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Philips AC0820/10 - Luchtreiniger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze luchtreiniger van Philips is goedkoper dan het model van hetzelfde merk dat we hierboven hebben beschreven. Het is daarom een goede optie voor degenen die wat minder aan een luchtzuiveraar willen besteden. Ondanks zijn relatief compacte formaat en lagere prijs is dit apparaat van zeer hoge kwaliteit. Daarbij is het ook een mooi en moderne luchtzuiveraar. Het verwijdert bijna alle nare stofjes en allergenen uit de lucht, en ook de meeste bacteriën en virussen zullen de filtertechniek niet overleven.

Het is dan ook zeker een nominatie voor ‘best geteste luchtreiniger tegen allergieën’ waard. Veel gebruikers melden dat ze de luchtzuiveraar in de slaapkamer gebruiken en daardoor minder last van allergieën hebben gedurende de nacht.

Deze luchtreiniger is geschikt voor kamers tot 49 m2. Een redelijk grote huiskamer kan dus zonder problemen gezuiverd worden met dit apparaat. Maar je kunt deze ook in een slaapkamer of kinderkamer zetten omdat hij muisstil is en weinig licht geeft wanneer je hem in slaapstand zet.

Het nadeel is dat volgens meerdere gebruikers de luchtzuiveraar geen rook uit de lucht kan halen, en deze geur dus blijft hangen. Voor mensen die roken of rokende buren hebben waarbij de geur bij hun binnenkomt, is dit dus niet per se een geschikt apparaat.

Voordelen  Philips AC0820/10 – Luchtreiniger

 • Beste goedkope luchtreiniger
 • Prijs / kwaliteit is ontzettend goed
 • Geschikt voor kamers tot 49 m2

Nadelen Philips AC0820/10 – Luchtreiniger

 • Kan geen rook uit de lucht halen waardoor lucht blijft hangen

4. Ecolamp - Luchtreiniger met Philips uv-c lamp

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Dit is het goedkoopste model uit onze lijst, en dan ook zeker een aanrader voor mensen met een klein budget die toch van een schonere lucht willen profiteren. De luchtzuiveraar is geschikt voor een ruimte tot maar liefst 60 m2. Dankzij de Ecolamp wordt de lucht in je kamer gezuiverd, en worden onder andere bacteriën en virussen onschadelijk gemaakt.

Het nadeel is dat het niet per se het mooiste apparaat is, en het in een moderne kamer best een opvallende luchtreiniger is. Voor een optimaal resultaat moet je ook de filters en lamp af en toe vervangen, en hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan. De HEPA-filter gaat 3 à 6 maanden mee, en de UV lamp zo’n 12 maanden (of 8000 branduren).

Voordelen  Ecolamp – Luchtreiniger met Philips uv-c lamp

 • Geschikt voor ruimtes tot 60 m2
 • Ecolamp reinigt andere bacteriën en virussen

Nadelen Ecolamp – Luchtreiniger met Philips uv-c lamp

 • Design is niet heel bijzonder

5. Dyson Pure Cool Me - Luchtreinigingsventilator

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Dit is de duurste luchtreiniger uit onze lijst, die bijna 350 euro kost. Voor die prijs heb je echter wel de zeer hoge kwaliteit van het merk Dyson, en een modern design dat in de meeste woningen zeker niet zal misstaan.

Het grote voordeel van deze luchtzuiveraar is dat het ook een ventilator is. Dit apparaat is dan ook zeer geschikt voor een slaapkamer of babykamer van maximaal 20 m2. In grotere kamers zal het resultaat niet optimaal zijn, wat natuurlijk een klein nadeel is. Je kunt deze bijvoorbeeld perfect op een nachtkastje of bureau plaatsen om goed te slapen, of je beter te kunnen concentreren op je werk.

Het is geen airco, maar een ventilator die je verkoelt met gereinigde lucht dankzij de Core Flow technologie van Dyson. Hij is makkelijk in gebruik en je bedient het apparaat met een afstandsbediening. In tegenstelling tot veel andere apparaten van dit merk kun je deze niet met een app besturen.

Lees hier wat 111 andere over deze luchtreiniger zeggen! 

Voordelen Dyson Pure Cool Me – Luchtreinigingsventilator

 • Ventilator en luchtzuiveraar in 1
 • Zeer geschikt voor babykamers en slaapkamers

Nadelen  Dyson Pure Cool Me – Luchtreinigingsventilator

 • Merk is niet met app te besturen

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>