fbpx

Publicatie datum: 21 juni, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Luchtreiniger

LifeGoods Luchtreiniger

LifeGoods Luchtreiniger

De allerbeste luchtreiniger van 2023 is de LifeGoods Luchtreiniger. Deze luchtreiniger scoorde namelijk de hoogste score in onze beste luchtreiniger test. Dit model beschikt namelijk de beste prijs-/kwaliteitsverhouding en biedt meerdere voordelen.

Zo beschikt de LifeGoods Luchtreiniger over een HEPA filter en verwijdert hij 99,97% van het stof, pollen, rook en geurtjes. Hij heeft verder drie verschillende standen en beschikt over een vermogen van 25 Watt. Het maximale geluidsniveau van deze luchtreiniger bedraagt 49 dB. 

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste luchtreiniger? Er zijn veel soorten verschillende luchtreinigers die allemaal hun eigen functies en specialiteiten hebben. Het is daarom moeilijk om een goede keuze te maken! Een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar genoemd, haalt ongewenste stofjes, bacteriën, allergenen en zelfs nare geurtjes uit de lucht. Het is daarom erg fijn om een luchtreiniger is huis te hebben om de luchtkwaliteit van je woning te verbeteren. 

Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in luchtreinigers. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende luchtreinigers en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.

Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Luchtreinigers

LifeGoods Luchtreiniger

Beste Koop Luchtreiniger
1. LifeGoods Luchtreiniger

Qumax Luchtreiniger

Beste Luchtreiniger Voor Hooikoorts
2. Qumax Luchtreiniger

Philips AC0820/10 – Luchtreiniger – Wit

Beste Luchtreiniger Voor Kleine Ruimtes
3. Philips AC0820/10

Beste Zuiverende Luchtreiniger
4. Vibrix Vortex20 Luchtreiniger

Philips HU4706/11 Luchtbevochtiger 15 m2

Beste Budget Luchtreiniger
5. Philips HU4706/11

Top 10 Beste Luchtreinigers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire luchtreinigers bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top luchtreinigers bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Luchtreiniger?

Het kopen van een goede luchtreiniger is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste luchtreinigers. Wanneer je besluit een luchtzuiveraar te kopen moet je op verschillende zaken letten. Er zijn namelijk veel verschillende modellen, en het is belangrijk dat je er één koopt die precies bij jouw wensen past.

Voordat je een luchtreiniger koop is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Ruimte

Het is belangrijk om te kijken naar de ruimte waarin je de luchtreiniger wil zetten. De luchtreiniger moet namelijk wel die hele ruimte kunnen reinigen. Daarom is het goed om van te voren de afmetingen van de ruimte te weten. Dan kan je gemakkelijker op zoek.

Filter

Verder is het goed om te kijken naar de verschillende filters. Luchtreinigers gebruiken verschillende filters en filtertechnieken. Elke filter is net wat anders van elkaar. Het is goed om wat informatie te zoeken over de filters. Hierdoor kan je de juiste luchtreiniger uitkiezen.

Prijs

Luchtreinigers zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn ook veel merken die luchtreinigers maken. Dit betekent ook dat ze verschillende prijzen hanteren. Bekijk goed voor jezelf wat voor bedrag je wil uitgeven aan een luchtreiniger.

Geluid

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het geluid van de luchtreiniger. Als je de luchtreiniger in de slaapkamer wil zetten is het niet handig als het veel geluid maakt. Voordat je een aankoop doet is het verstandig om het geluidsniveau van de luchtreiniger te achterhalen.


Wat is de beste Luchtreiniger van 2023? 

Wat is de beste luchtreiniger van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten luchtreiniger getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste luchtreinigers in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke luchtreinigers het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. LifeGoods Luchtreiniger

LifeGoods Luchtreiniger

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste luchtreiniger van 2023? Dan is de LifeGoods Luchtreiniger wat voor jou! Dit is de beste koop van een luchtreiniger in 2023. Dit model beschikt namelijk over een goede prijs-/kwaliteitsverhouding en heeft een 3-traps HEPA-filtersysteem. 

Hierdoor verwijdert hij tot wel 99,7% van de pollen, rook, geurtjes en schimmelsporen. Ook beschikt dit model over een anti-allergene werking. De LifeGoods Luchtreiniger is erg zuinig en ook vrij stil. De laagste stand maakt namelijk slechts 28 dB geluid en de hoogste stand slechts 48 dB.

De LifeGoods Luchtreiniger beschikt ook over een nachtlamp functie en is zeer compact. Hierdoor kun jij dit model gemakkelijk overal en in elke kamer kwijt. Dankzij het 25 Watt aan vermogen waarover de LifeGoods Luchtreiniger beschikt is hij ook uitermate effectief en snel. 

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen LifeGoods Luchtreiniger

 • Beschikt over een HEPA filtersysteem
 • Dit model heeft 3 instelbare standen

Nadelen LifeGoods Luchtreiniger

 • Dit model beschikt helaas niet over een timerfunctie

2. Qumax Luchtreiniger

Qumax Luchtreiniger

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste luchtreiniger voor hooikoorts? Dan ben je bij de Qumax Luchtreiniger bij het juiste adres Dit is de beste luchtreiniger voor hooikoorts in 2023.

Deze zeer krachtige luchtreiniger haalt bijna alle allergenen, bacteriën, virussen, schadelijke gassen en fijne deeltjes uit de lucht binnen je woning. Deze is daarom zeer geschikt voor mensen met hooikoorts of een huisstofmijt allergie.

Omdat deze luchtzuiveraar zo krachtig is, kun je hem in een ruimte tot 30 m2 gebruiken. Voor grote woningen is dit dus een goed exemplaar. Daarbij beschikt hij over een nauwkeurige sensor die meet hoe zuiver de lucht is.

Dit model beschikt over 3 verschillende snelheden en heeft ook timers die ingesteld kunnen worden voor bepaalde dagdelen. Daarnaast ontvang je ook een onderhoudsmelding wanneer het filter toe is aan vervanging.

Voordelen Qumax Luchtreiniger

 • Uitstekend tegen hooikoorts
 • Handige LED verlichting

Nadelen Qumax Luchtreiniger

 • Slechts in 1 kleur te verkrijgen

3. Philips AC0820/10

Philips AC0820/10 – Luchtreiniger – Wit

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij liever een luchtreiniger die geschikt is voor kleine ruimtes? Dan is de Philips AC0820/10 wat voor jou! Dit is de beste luchtreiniger voor kleine ruimtes in 2023.

Deze luchtreiniger is geschikt voor kamers tot 49 m2. Een redelijk grote huiskamer kan dus zonder problemen gezuiverd worden met dit apparaat. Maar je kunt deze ook in een slaapkamer of kinderkamer zetten omdat hij muisstil is en weinig licht geeft wanneer je hem in slaapstand zet.

Ondanks zijn relatief compacte formaat en lagere prijs is dit apparaat van zeer hoge kwaliteit. Daarbij is het ook een mooi en moderne luchtzuiveraar. Het verwijdert bijna alle nare stofjes en allergenen uit de lucht, en ook de meeste bacteriën en virussen zullen de filtertechniek niet overleven.

Voordelen Philips AC0820/10

 • Prijs/kwaliteit verhouding zeer goed
 • 99,9% wordt gereinigd 

Nadelen Philips AC0820/10

 • Kan geen rook uit de lucht halen

4. Vibrix Vortex20 Luchtreiniger

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

9.0

Op de vierde plek hebben we de Vibrix Vortex20 Luchtreiniger! Dit is namelijk de beste zuiverende luchtreiniger die je kan krijgen in 2023. Het heeft namelijk meerdere belangrijke functies.

Zo zorgt de Vibrix Vortex20 Luchtreiniger ervoor dat de lucht in je kamer goed schoon blijft. Er worden pollen uit de lucht gefilterd, dit is vooral handig als je last hebt van hooikoorts. Het is ook uiterst geschikt voor de woonkamer en slaapkamer. 

Dat komt omdat het een bereik heeft tot wel 70m2. Op bol.com zijn de reviews ook zeer positief over dit product. Hier wordt aangegeven dat de lucht heel snel gefilterd wordt en dat mensen niet meer last hebben van verkoudheid. Met een score van meer dan een 9 laten de klanten zien dat het product levert op het gebied van service en kwaliteit!

Verder komt hierin naar voren dat de luchtkwaliteit in de meeste huizen aanzienlijk verbeterd is. Dat is natuurlijk heel erg handig. Dit wordt allemaal gedaan door het 6-laags filtersysteem.

Hiermee kan jij weer op een fijne manier door het huis lopen en heb je een goede nachtrust. Kortom, met deze zuiverende luchtreiniger haal je echt een topper in huis!

Voordelen Vibrix Vortex20 Luchtreiniger

 • Kan 7 dagen in de week gebruikt worden
 • De filter gaat 12 maanden lang mee
 • Het zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd wordt in een korte tijd
 • Beschikt over 4 verschillende standen (inclusief slaapmodus)

Nadelen Vibrix Vortex20 Luchtreiniger

 • Zitten geen wielen onder

5. Philips HU4706/11

Philips HU4706/11 Luchtbevochtiger 15 m2

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste goedkope luchtreiniger? Dan is de Philips HU4706/11 perfect voor jou! Dit is de beste budget luchtreiniger van 2023.

Deze luchtreiniger van het merk Progenion zuivert de lucht dankzij de makkelijk te reinigen filter. Ondanks zijn kleine formaat is het apparaat erg sterk en zorgt het ervoor dat mensen met bijvoorbeeld allergieën beter kunnen ademen en slapen. Daarbij is de prijs zeer aantrekkelijk, en de prijs / kwaliteitsverhouding goed. We nomineren deze als ‘beste luchtreiniger met ionisator’.

Al met al zorgt het apparaat voor een schone en hypoallergene lucht, en dat zonder veel geluid te maken. Deze luchtreiniger is dus dankzij zijn kleine formaat en zijn stille manier van functioneren goed in een woon- of slaapkamer te plaatsen.

Voordelen Philips HU4706/11

 • Apparaat is erg sterk
 • Inclusief lonisator

Nadelen Philips HU4706/11

 • Redelijk groot

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel luchtreinigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten luchtreinigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de luchtreinigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste luchtreinigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!