fbpx

Publicatie datum: 2 november, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sam

Best Geteste Luchtontvochtiger

beste luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger

Met de Auronic Luchtontvochtiger zijn bacteriën, schimmels of allergenen in huis voor goed verleden tijd. Dit is een zeer goede en bovendien betaalbare luchtontvochtiger die ontzettend zuinig in gebruik is. Per dag filter je tot 450 ml vocht uit de lucht! In het waterreservoir zit een 7-kleurige LED-lamp die je aan kunt zetten voor sfeerlicht. De luchtontvochtiger schakelt automatisch uit voordat hij vol zit en licht dan rood op.

Last van vervelende vochtproblemen? Dit kan komen door een te hoge luchtvochtigheid in jouw huis. Oorzaken hiervan kunnen het ontstaan van vochtplekken zijn, maar ook het last krijgen van ongedierte en muffe geurtjes. Hier zit jij natuurlijk niet op te wachten en het liefst voorkom of verhelp je deze problemen zo snel mogelijk.

Om die reden kan het verstandig zijn om een luchtontvochtiger aan te schaffen. Luchtontvochtigers zorgen er voor dat de luchtvochtigheid in jouw kamer gemakkelijk op peil gehouden wordt. 

Maar wat is de beste luchtontvochtiger? En waar moet je op letten bij het kopen van een goede luchtontvochtiger? Deze vragen gaan wij in dit artikel beantwoorden.

Wij van Top-X hebben namelijk uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende soorten luchtontvochtigers!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Luchtontvochtigers

beste luchtontvochtiger

Beste auronic luchtontvochtiger
1. Auronic Luchtontvochtiger

Qlimax luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger woonkamer
2. Qlima DD 208

beste luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger badkamer
3. JAP Enivio D6

Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter

Beste luchtontvochtiger voor thuis
4. Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter

Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil

Beste luchtontvochtiger slaapkamer
5. Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil 

Top 10 Beste Luchtontvochtiger

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire luchtontvochtiger bij één van de grootste webshops in Nederland. Deze Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de luchtontvochtiger test 2023.


Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtontvochtiger?

Wat zijn belangrijke criteria om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een luchtontvochtiger? Wij hebben het je makkelijk gemaakt door hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje te zetten.

Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans dat je een miskoop doet. De onderstaande criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste luchtontvochtiger test. Bekijk deze criteria daarom goed en zorg dat je de beste luchtbevochtiger voor jou in huis haalt. 

Capaciteit

Allereerst is het belangrijk om naar de capaciteit van de luchtontvochtiger te kijken. De capaciteit van de luchtontvochtigers kan namelijk flink verschillen.

Hierdoor is de ene luchtontvochtiger meer geschikt voor kleine, minder vochtige ruimtes en zijn andere modellen juist geschikt voor grote of erg vochtige kamers.

In de productomschrijving staat vaak aangegeven hoe groot de capaciteit van de verschillende luchtontvochtigers is.

Formaat

Naast de capaciteit van de luchtontvochtigers is het ook belangrijk om naar het formaat van de luchtontvochtigers te kijken. Zo zijn er luchtontvochtigers die vrij groot zijn en ook erg kleine modellen.

Een grotere luchtontvochtiger beschikt vaak over een grotere capaciteit en is daarom meer geschikt voor grote ruimtes.

Een klein formaat luchtontvochtiger is vaak geschikt voor kleinere kamers. Denk hierbij aan slaapkamers of een washok. Het is dus belangrijk om goed naar de afmetingen van de luchtontvochtigers te kijken. Hiermee voorkom jij een miskoop.

Prijs en kwaliteit

Als laatste is de prijs en kwaliteit van een luchtontvochtiger erg belangrijk. Zo zijn er dure varianten welke over een matige kwaliteit beschikken, maar ook goedkopere varianten welke over een goede kwaliteit beschikken.

Het is dus niet nodig om de duurste variant luchtontvochtigers aan te schaffen, maar vooral belangrijk om kritisch de verschillende modellen te bekijken.

In onze top 5 hebben wij alleen de allerbeste kwaliteit luchtontvochtigers uit verschillende prijsklassen geselecteerd.


Wat is de beste luchtontvochtiger van 2023? 

Welke luchtontvochtiger is het beste? Welke luchtontvochtiger past het beste bij mij? Deze twee vragen zien wij vaak voorbij komen. Om die reden hebben wij, aan de hand van onze beste luchtontvochtiger test, een handige top 5 opgesteld. 

Hierbij hebben wij elke luchtontvochtiger uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Hierbij hebben wij de voor- en nadelen van elk model opgenoemd en elk model voorzien van een eindbeoordeling.

De eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde beste luchtontvochtiger test en reviews van andere consumenten. Als je interesse hebt in dit product kan je ook kijken naar luchtbevochtigers.

1. Auronic Luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Design

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plek hebben wij de Auronic Luchtontvochtiger geselecteerd als beste auronic luchtontvochtiger. Deze goede luchtontvochtiger is namelijk extra stil en beschikt over een grote capaciteit. 

Zo beschikt deze luchtontvochtiger over een capaciteit van wel 5 liter. De Auronic Luchtontvochtiger heeft een maximaal geluidsniveau van 44dB waardoor deze luchtontvochtiger in de categorie extra stil valt.

Deze luchtontvochtiger schakelt automatisch uit wanneer het reservoir vol is. De afneembare tank is gemakkelijk te legen. Hierdoor is het gebruiksgemak van deze luchtontvochtiger ontzettend goed.

Het vermogen van deze luchtontvochtiger is 20l/dag wat hem een extra sterke en goede luchtontvochtiger uit zijn prijsklassen maakt. Wil je meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en kom er achter!

Voordelen Auronic Luchtontvochtiger

 • Extra stil
 • Beschikt over een groot reservoir
 • Schakelt automatisch uit bij een vol reservoir

Nadelen Auronic Luchtontvochtiger

 • Valt in een hogere prijsklassen

2. Qlima DD 208

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer twee vinden we de Qlima DD 208 luchtontvochtiger. Ook dit is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede luchtontvochtiger voor in huis. 

Deze luchtontvochtiger werkt goed bij élke temperatuur, dus ook in garages, kelders of andere frisse ruimtes. Dat is vrij uniek. Groot bijkomend voordeel: zodra dat vochtpercentage omlaag is gebracht, zul je zien dat de muffe lucht in de vochtige ruimte ook snel weg is.

Dankzij de ingebouwde filters en ionisatiefunctie ontvochtig je niet alleen de lucht in huis, je verbetert ook de luchtkwaliteit. Minpuntje van deze luchtontvochtiger? Het waterreservoir is slechts 2 liter en hij maakt relatief veel lawaai. 

Voordelen Qlima DD 208

 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • Ionisatie functie ontvochtigt de lucht en verbetert ook de luchtkwaliteit.
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Qlima DD 208

 • Waterreservoir is slechts 2 liter

3. JAP Enivio D6 - Stille luchtontvochtiger

beste luchtontvochtiger

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek hebben wij de JAP Enivio D6 Stille luchtontvochtiger geselecteerd als de beste luchtontvochtiger voor in de badkamer. Met een capaciteit van 25 m/2 is deze geschikt voor veruit de meeste badkamers.

Hij is lekker stil waardoor je er geen last van hebt. Omdat ie zo stil is, kun je deze ook prima in andere ruimtes gebruiken natuurlijk. Het is een 2-in-1 apparaat; een luchtreiniger en een luchtontvochtiger. Voor deze prijs een uitstekende deal.

Je kunt makkelijk switchen waarbij je de Enivio overdag gebruikt om te ontvochtigen en 's avond om te reinigen. De geavanceerde HEPA filter weet tot wel 99,9% van de fijne deeltjes op te vangen en te filteren!

Met een capaciteit van 1000 ml hoef je lang niet elke dag het reservoir te legen. Ondanks dit is het apparaat nog steeds erg handzaam. Met een gewicht van 2.8 kilo kun je deze makkelijk verplaatsen. 

Voordelen JAP Enivio D6 - Stille luchtontvochtiger

 • Komt bijna geen geluid vanaf, zeer stil
 • 3 verschillende snelheidsniveaus
 • Goede HEPA filter

Nadelen JAP Enivio D6 - Stille luchtontvochtiger

 • De allerhoogste stand produceert toch wel wat geluid

4. Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter

Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Design

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek hebben wij de Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter geselecteerd in onze top 5.

Deze luchtontvochtiger is namelijk voorzien van een voorfilter, ionisator en UV-LED. Daarnaast kan deze luchtontvochtiger tot wel 650 ml per dag opnemen.

De Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter is geschikt voor ruimtes tot wel 20 vierkante meter. Daarnaast kan deze luchtontvochtiger zowel ontvochtigen als reinigen. 

De luchtontvochtiger beschikt over een 3-voudige filtertechniek welke uitstekend werkt volgens andere consumenten en zoals is gebleken uit onze beste luchtontvochtiger test.

Het elegante design maakt de luchtontvochtiger geschikt voor vrijwel elke ruimte en vrijwel elk interieur. Wil je meer weten over deze luchtontvochtiger? Klik dan op de bovenstaande button en kom er achter!

Voordelen Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter

 • Goed vermogen
 • Elegant design

Nadelen Clean Air Optima® CA-703 - Luchtontvochtiger met Voorfilter

 • Maakt iets meer geluid

5. Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil

Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil als beste budget luchtontvochtiger geselecteerd.

Naast de beste budget optie is dit ook meteen de beste luchtontvochtiger voor in de slaapkamer. Deze luchtontvochtiger is namelijk extreem stil en werkt tegelijkertijd uitstekend.

Zo kan deze luchtontvochtiger tot wel 300ml per dag opnemen. Dit maakt de Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil geschikt voor in de woonkamer, slaapkamer maar ook voor bijvoorbeeld op kantoor.

De luchtontvochtiger is geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter. Hierdoor is hij voor vrijwel elke kamer geschikt. Met de Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil bescherm jij je meubels tegen allergenen en muffe geurtjes.

Deze luchtontvochtiger beschikt over een capaciteit van 600 ml waarmee jij gemakkelijk een hele hoop vocht op kunt vangen in het waterreservoir. Hierdoor hoef jij niet constant het reservoir te legen.

Voordelen Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil

 • Muisstil in gebruik
 • Laag energieverbruik

Nadelen Strex Luchtontvochtiger - Extreem Stil

 • Handleiding alleen in het engels

Wat is de beste luchtontvochtiger volgens de consumentenbond?

Wat is de beste luchtontvochtiger volgens de consumentenbond? Het is een vraag die we vaak horen. Jammer genoeg genoeg hebben ze hier nog geen test voor uitgevoerd maar dat hebben wij wel gedaan!

Wij van Top-X hebben namelijk meerdere producten getest en ze in een lijst verwerkt. Hierin zijn dus de beste luchtontvochtigers van 2023 verwerkt. Als je naar boven scrolt, kun je een kijkje nemen.

Ook wij hebben getest aan de hand van verschillende criteria. Op deze manier hebben we de kwaliteit gewaarborgd!


Veelgestelde vragen:

 Hoeveel luchtontvochtigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten luchtontvochtigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de luchtontvochtigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste luchtontvochtigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!