...

Laatst geüpdate: oktober 2020

Best geteste luchtbevochtiger

Philips HU4706/11 - Luchtbevochtiger

5/5

Bestrijdt droge lucht en rode, droge ogen met de Philips HU4706/11, de beste luchtbevochtiger 2020. Het apparaat geeft 99% minder bacteriële verspreiding vergeleken met ultrasone luchtbevochtigers. Dit zorgt voor geen wit stof of een vochtig bureau

Wanneer je woonruimte niet voldoende ventilatie krijgt, kan het zomaar eens gebeuren dat je vervelende vochtvlekken op je muur krijgt of zelfs nare schimmelvorming. Daarnaast kan een slechte ventilatie zorgen voor droge lucht, wat tot gezondheidsklachten en irritaties kan zorgen.

Met name op vochtige plekken, ruimtes die regelmatig nat worden of erg klein zijn, is het verstandig om voor een goede ventilatie en luchtvochtigheid te zorgen. Ook voor ruimtes waar veel mensen verblijven, zoals kantoren, spreekkamers, ontvangst- en wachtruimtes en kinderdagverblijven is een goede luchtvochtigheid van uiterst belang. Naast regelmatig de raam open te zetten, is het aan te raden om voor een luchtbevochtiger te zorgen.

Een luchtbevochtiger zorg ervoor dat jouw ruimte een optimale luchtvochtigheid heeft. De luchtbevochtigers zijn ideaal ter bescherming tegen droge en jeukende huid, en helpen daarnaast het voorkomen van gebarsten lippen en keelpijn. De apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met diverse functies. Lees meer over het nut, de verschillende specificaties, en bekijk de best geteste luchtbevochtiger van 2020.


Product


1. Philips HU4706/11 
Best getest

4.5/5

2. Medisana AH 665 

4/5

3.  Luchtbevochtiger met ionisator CA-605

4/5

4. Philips HU4803/01

4/5

5.Progenion PR108

3/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbevochtiger?

Wanneer je besluit om een luchtbevochtiger aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is de oppervlakte van de ruimte ene belangrijke factor. Hoe groot is de ruimte die je wilt bevochtigen of reinigen? Voor grotere ruimtes is het aan te raden om voor een model te gaan met een groot reservoir, daarmee hoef je niet steeds het water bij te vullen en zorg je voor een lange gebruikersduur.

Let daarnaast op de diverse functies. Wil je ook zorgen voor het reinigen van de lucht? Ga dan voor een model dat ook voor luchtreiniging zorgt. Andere factoren waar op gelet kan worden zijn het gebruikscomfort (is het gemakkelijk te vervangen, verversen), de prijs, en het design.

De selectie aan beste luchtbevochtigers zijn met name geselecteerd op een gunstige prijs/kwaliteit en voldoen allen diverse belangrijke standaarden. Bekijk de gehele selectie van de luchtbevochtiger test en ga voor de best geteste luchtbevochtiger op elke locatie.

Welke specificaties bestaan er?

Er zijn verschillende type luchtbevochtigers voor verschillende locaties en situaties. Zo heb je bijvoorbeeld een luchtbevochtiger baby, voor de optimale luchtvochtigheid in een babykamer of diverse beste luchtbevochtiger kinderkamer apparatuur, voor het gezond kunnen ademen tijdens het slapen.

Ook zijn er speciale modellen die ook de lucht reinigen. Dit is met name ideaal wanneer je huisdieren hebt met veel haarverlies, of met veel mensen in een kleine ruimte leeft. De reinigingsmodellen zorgen ervoor dat grote deeltjes, zoals huidschilfers en haren, en kleine stofdeeltjes uit de lucht worden gehaald. Deze modellen zijn met name ideaal voor mensen die snel hooikoortsklachten hebben of allergische reacties krijgen.

Daarnaast zijn er nog verschillende modellen op het gebied van capaciteit en gebruikersduur. Vergelijk eenvoudig de verschillende type en ga voor een model wat het beste bij jouw ruimte past.

Wat is het voordeel van een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat je lucht aan optimale kwaliteit voldoet. Het voorkomt vervelende klachten, zoals rode ogen en jeukende huid. Het apparaat is uitermate geschikt voor mensen met gevoelige luchtwegen of allergieën.

Ook zijn de apparaten ideaal op de koude winterdagen, waarop we vaak uren stoken. De warme lucht zorgt ervoor dat de ruimte eerder droog aanvoelt waardoor we regelmatig moeten zorgen voor het verversen van de lucht. In de winter laat je niet graag een raampje open, en een elektrische luchtbevochtiger is daarom ideaal voor het warm houden van je huis, en tegelijkertijd voor het zorgen voor de juiste vochtigheid binnenshuis.

1. Philips HU4706/11 - Luchtbevochtiger met NanoCloud-technologie

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De beste koop lichtbevochtiger is de Philips Luchtbevochtiger met speciaal geavanceerde NanoCloud-technologie. Met de Philips bevochtiger zorg je voor 99% minder bacteriële verspreiding binnenshuis. Daarnaast is het apparaat ideaal voor het verminderen van vocht doormiddel van twee verschillende standen (stille of normale bevochtiging).

De Philips luchtbevochtiger is gemaakt van geavanceerde NanoCloud-technologie, die ervoor zorgen dat slechts pure H2O moleculen bij het bevochtigen van de lucht vrijkomen. Ook zorgt deze technologie voor minder water en energieverbruik in vergelijking met vele andere luchtbevochtigers.

De luchtbevochtiger zorgt ervoor dat er continu gezonde lucht wordt geblazen, voor een optimale luchtvochtigheid zonder waternevel of aanslag in huis. De gebruikersduur bedraagt ongeveer 8 uur en het apparaat is voorzien van een waterreservoir van 1.3 liter

Voordelen HU4706/11 – Luchtbevochtiger met NanoCloud-technologie

 • Stijlvol design
 • Verschillende standen

Nadelen HU4706/11 – Luchtbevochtiger met NanoCloud-technologie

 • Zonder automatische vochtingsmodus
 • Geen luchtreinigingsfunctie

2. Medisana UHW – Luchtbevochtiger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Medisana UHW is de perfecte luchtbevochter voor het verminderen van de luchtvochtigheid en het handhaven van ene prettige leefomgeving. Het apparaat is geschikt voor grote ruimtes tot 30 m² en beschikt over een capaciteit van 4,5 liter.

Het apparaat verandert water in een fijne nevel waardoor de lucht daardoor bevochtigd wordt. Met de Medisana zorg je dus voor aanzienlijk verbeterde luchtkwaliteit en voorkom je vervelende klachten.

De luchtbevochtiger maakt niet al te veel geluid en is energiezuinig. Je kunt het apparaat dus prima aanlaten tijdens het slapen of wanneer je van huis bent.

Voordelen Medisana UHW – Luchtbevochtiger

 • Geluidsarm en energiezuinig
 • Hoge effectiviteit met microfijne verneveling

Nadelen Medisana UHW – Luchtbevochtiger

 • Geen luchtreinigingsfunctie
 • Zonder automatische vochtingsmodus

3. Luchtbevochtiger met ionisator CA-605 Geschikt voor ruimtes tot: 65m² / 160 m³

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Luchtbevochtiger met speciaal ionisator van het merk Clean Air Optima is een zeer geavanceerd model. De luchtbevochtiger is zeer effectief en biedt zowel koude als warme verneveling. Het apparaat bepaalt zelf wanneer de luchtvochtigheid verbeterd moet worden.

Het apparaat heeft een capaciteit van 5 liter en is geschikt voor grote ruimtes, van ongeveer 65m² tot 160 m³. Ideaal dus voor het regelen van kantoorpanden of grote woonruimtes.

Ook zorgt de luchtbevochtiger van Clean Air Optima voor het optimaal reinigen van de lucht. Het apparaat is energiezuinig en heeft geen vervangfilters nodig. Daarnaast biedt het apparaat een handig display en kun je kiezen uit vier verschillende programma’s (koud bevochtigen met luchtreiniging, warm bevochtigen met luchtreiniging, en koud of warm bevochtigen zonder reiniging. Je ontdekt hier de beste prijs!

Voordelen  Luchtbevochtiger met ionisator CA-605 Geschikt voor ruimtes tot: 65m² / 160 m³

 • Handig display 
 • Afstandsbediening 
 • Zorgt voor luchtreiniging – beste luchtbevochtiger voor de baby of kinderkamer
 • Verschillende standen

Nadelen  Luchtbevochtiger met ionisator CA-605 Geschikt voor ruimtes tot: 65m² / 160 m³

 • Prijzig

4. Philips HU4803/01 – Luchtbevochtiger

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

De stijlvolle Philips HU4803/01 – Luchtbevochtiger heeft verschillende functies en is zeer makkelijk in gebruik. Doormiddel van geavanceerde NanoCloud-technologie worden 99% minder bacteriën verspreid en draagt het bij aan een optimale leefsituatie.

Je kunt het apparaat zelf eenvoudig instellen (40%, 50% of 60%), of het apparaat eenvoudig zelf de ideale vochtigheid laten bepalen door middel van de automatische vochtingsmodus. Ook heeft het apparaat een handige slaapmodus en een handige ingebouwde hygrometer waarmee je de luchtvochtigheid kunt aflezen.

In vergelijking tot vele andere luchtbevochtigers, heeft de Philips HU4803/01 een vervangbare filter, die eenvoudig vervangen kan worden. Het is aan te raden om deze zo ongeveer om de 3 maanden te vervangen.

Daarnaast gebruikt het apparaat weinig en energie en is het makkelijk te vullen door het compacte ontwerp. De luchtbevochter heeft een gebruikerstijd van circa 8 uur en een capaciteit waterreservoir van 2 liter.

Voordelen  Philips HU4803/01 – Luchtbevochtiger

 • Geluidsarm en energiezuinig
 • Automatische vochtingsmodus

Nadelen Philips HU4803/01 – Luchtbevochtiger

 • Geen luchtreinigingsfunctie

5. Progenion - Luchtbevochtiger met ionisator

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Luchtbevochtiger van het merk Progenion is een ideale luchtbevochtiger voor een pure en frisse lucht. Het model is zeer stijlvol en modern en is eenvoudig te bedienen.

Het apparaat heeft een groot waterreservoir van maar liefst 3 liter en is geschikt voor ruimtes van ongeveer 55 m², ideaal dus voor de woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte.

De luchtbevochtiger heeft een ionisator wat zorgt voor schonere en frissere lucht door het verzwaren en ioniseren van pollen, stof en fijnstofdeeltjes in de lucht. Dit is met name relevant voor mensen met gevoelige luchtwegen of allergieën.

Daarnaast is het mogelijk om aromatische en etherische oliën toe te voegen aan het apparaat, waardoor je voor heerlijke geuren en geurcombinaties zorgt. Voeg de geuren eenvoudig aan het water toe en geniet van uren aan heerlijke geuren.

Voordelen Progenion – Luchtbevochtiger met ionisator

 • Aromatische en etherische oliën
 • Luchtreiniging

Nadelen  Progenion – Luchtbevochtiger met ionisator

 • Zonder automatische vochtingsmodus
Onze favoriete webshops
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(76, 175, 80)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Naar Bol.Com
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(76, 175, 80)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Naar Coolblue.nl
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(76, 175, 80)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Naar FonQ.nl
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(76, 175, 80)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Naar Hema.nl
Andere bekeken ook:
Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}