Laatste update: juni 2022

Door: Iris

Best Geteste Loopfiets

Trybike Steel Vintage Loopfiets

Ben jij op zoek naar een goede loopfiets voor je peuter? Natuurlijk snappen wij dat en wij van Top-x krijgen ook geregeld de vraag: 'Wat is de beste loopfiets?'. Daarom hebben wij een beste loopfiets test uitgevoerd en de Trybike Steel Vintage Loopfiets is uit de test gekomen als beste loopfiets 2022! 

Deze loopfiets van het merk Trybike is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Ook is deze loopfiets gemaakt van staal waardoor de loopfiets goed tegen een stootje kan. Ook is deze fiets verstelbaar zodat je kindje er lang plezier van kan hebben. Verder is deze loopfiets ook om te bouwen tot driewieler. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs van deze beste loopfiets? Klik dan op de button hieronder! 

Elke ouder hekent deze fase wel. Je kindje kan al behoorlijk goed lopen, maar soms gaat het niet al te soepel. Ook hebben ze plezier als ze weer is met mamma of pappa gaan fietsen, maar voor een eigen fiets zijn ze nog net iets te klein. Je wilt je kleintje wel stimuleren om meer te bewegen. Een goede oplossing is het kopen van een loopfiets. Met een loopfiets kan je kindje lekker rond rijden en goed oefenen voordat je een fiets met trappers kan kopen. Op deze manier kunnen ze alvast oefenen met sturen. 

Maar wat is nou een goede loopfiets? Loopfietsen zijn er is allerlei verschillende soorten en maten zo kan je kiezen uit een loopfiets voor 1 jaar, loopfiets voor 2 jaar loopfiets voor een baby en een 3 in 1 loopfiets. Je kan ook kiezen uit verschillende merken loopfietsen waaronder een Veloretti loopfiets. 

Om er achter te komen wat de beste loopfiets van dit moment is hebben wij een loopfiets test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste opties van dit moment. Voor onze top 5 hebben wij verschillende soorten loopfietsen geselecteerd zodat er voor iedereen een beste loopfiets tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Loopfietsen

Beste Koop Loopfiets
1. Trybike Steel Vintage Loopfiets

Beste 4-1 Loopfiets
2. Topmark Kaya 4-in-1 Loopfiets

Beste loopfiets met mandje
3. Janod Vintage Bikloon

Beste Budget Loopfiets
4. Little Dutch Houten Loopscooter

Beste Houten Loopfiets
5. Kid's Concept NEO Loopfiets

Top 10 Beste Loopfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 loopfietsen. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de loopfietsen test 2022. Neem dus gauw een kijkje!


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Loopfiets?

Waarschijnlijk zit je nu met de vragen: 'Welke loopfiets past het beste bij mij?' en nog belangrijker 'Welke loopfiets past het beste bij mijn kind?' Om er achter te komen wat de beste loopfiets is voor jouw kind moet je op een paar dingen letten bij het kopen van een loopfiets. 

De onderstaande criteria zijn de criteria waar je op moet letten tijdens het kopen van loopfiets. Dit zijn ook de criteria die wij hebben meegenomen in onze loopfiets test. Ook hebben wij gekeken naar de beste loopfiets volgens de consumentenbond. Wij raden je aan om ook op deze criteria te letten en om niet alleen te kijken naar een loopfiets aanbieding. Op deze manier kies je een goede loopfiets uit en nog belangrijker je voorkomt een miskoop!

Leeftijd

Als eerste is het belangrijk om te controleren voor welke leeftijd de loopfiets geschikt is. Zo zijn er loopfietsen geschikt vanaf 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kan je een goede loop fiets uitzoeken hier is namelijk de zadelhoogte op aangepast. Let wel op de geschikte leeftijd is een gemiddelde als jouw kindje groter of kleiner is dan kinderen van zijn of haar leeftijd raden wij je aan om goed naar de zadelhoogte van de loopfiets te kijken. 

bandbreedte

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de bandbreedte. Hoe breder de banden van de loopfiets hoe stabieler de loopfiets is. Als jouw kindje het moeilijk vindt om zijn evenwicht te bewaren raden wij je aan om een loopfiets te kiezen met brede banden. Zo wordt de kans op een valpartij kleiner. 

Verstelbaar

Als derde is het belangrijk om te controleren of de loopfiets verstelbaar is of niet. Als de loopfiets verstelbaar is kan je kindje er natuurlijk langer mee doen en scheelt het jou geld. Win win dus. Wij raden je aan om altijd te controleren of de loopfiets vertelbaar is of niet. Zo weet je zeker of je kindje lang plezier van de loopfiets heeft of niet. 

Garantie

Als laatste is het belangrijk om de garantieperiode van de loopfiets te controleren. De meeste loopfietsen hebben een garantieperiode van 1 of 2 jaar. Zorg er dus voor dat je gedurende de garantieperiode het aankoopbewijs bewaard. Dit geldt namelijk als het garantiebewijs van de loopfiets. 


Wat is de beste loopfiets van 2022? 

Wat is de beste loopfiets van 2022? Op deze vraag gaan wij nu antwoord geven! Wij hebben namelijk een loopfiets test uitgevoerd en aan de hand van deze test de 5 beste opties samengevoegd in een handige top 5. In de onderstaande top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij allerlei verschillende soorten loopfietsen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor ieder kind een beste loopfiets tussen zit. Wil jij een goede loopfiets kopen ? Lees dan snel verder en ontdek de top 5!

1. Trybike Steel Vintage Loopfiets

9.4

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij een beste loopfiets test uitgevoerd en de Trybike Steel Vintage Loopfiets is uit de test gekomen als beste loopfiets 2022! Deze loopfiets is gemaakt van staal waardoor de fiets zeer stevig is en goed tegen een stootje kan mocht je kindje er een keer mee vallen. Ook heeft deze loopfiets extra brede banden waardoor de loopfiets zeer stabiel is. 

De loopfiets is uitgerust met een unieke control disc bij het achterwiel. Met deze control disk kan je de wielbasis van de loopfiets verlengen of verkorten. Ook kan je de zadelhoogte van de loopfiets verstellen tot 45cm. Hierdoor is de loopfiets geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Je kindje kan maar liefst 4 jaar met deze loopfiets doen, ideaal! Verder is deze loopfiets ook om te bouwen tot driewieler.

Voordelen Trybike Steel Vintage Loopfiets

 • Kan vooruit en achteruit rijden
 • Zeer goede kwaliteit 
 • Gemakkelijk te monteren 
 • 2 Jaar garantie 

Nadelen Trybike Steel Vintage Loopfiets

 • Uitbreidingsset voor de driewieler is los verkrijgbaar

2. Topmark Kaya 4-in-1 Loopfiets

9.3

Eindbeoordeling

Veiligheid 

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Topmark Kaya 4-in-1 Loopfiets geselecteerd als beste 4-in-1 loopfiets. Deze loopfiets is zeer geschikt om mee te oefenen voordat je kindje overgaat op een fiets met trappers. Met deze loopfiets kan je kindje zowel binnen als buiten rondlopen dit door de rubberen banden die geen krassen op de vloer achterlaten. De loopfiets is geschikt voor kindjes van 1 tot 5 jaar.

Deze loopfiets heeft twee achterwielen die je gemakkelijk in- en uitklappen. Zo kan je de loopfiets in een handomdraai in een driewieler veranderen. Dus je hebt een driewieler en een loopfiets in een! Ook is het zadel en stuurtje van de loopfiets gemakkelijk in de hoogte aan de passen. De hoogste stand is 35cm. Zo kan je kindje lang genieten van deze loopfiets. 

Voordelen Topmark Kaya 4-in-1 Loopfiets

 • Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar 
 • Stuur en zadel zijn gemakkelijk te verstellen 
 • Driewieler en loopfiets in 1 

Nadelen Topmark Kaya 4-in-1 Loopfiets

 • Er zit maar 3cm verschil tussen de laagste en hoogste stand van het zadel 

3. Janod Vintage Bikloon

8.8

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Janod Vintage Bikloon geselecteerd als beste loopfiets met mandje. Deze loopfiets heeft een frame van staal waardoor de loopfiets stevig is en de fiets is gemakkelijk schoon te maken door middel van een vochtige doek. Het mandje is gemaakt van riet en is aan de loopfiets bevestigd door middel van een riempje. Zo kan je kindje zijn/haar favoriete pop of knuffel meenemen tijdens een ritje op de loopfiets. 

Met deze loopfiets kan je kindje op spelenderwijs leren omgaan met evenwicht. Deze loopfiets is een perfecte tussenstap voordat je kindje toe is aan een volwassen fiets. Deze loopfiets heeft een zacht zadel en zachte handvaten waardoor je kindje heel comfortabel op de loopfiets kan zitren. Verder is het zadel van de loopfiets gemakkelijk te verstellen. 

Voordelen Janod Vintage Bikloon

 • Inclusief fietsmandje 
 • Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goede kwaliteit

Nadelen Janod Vintage Bikloon

 • Stuur is niet verstelbaar 

4. Little Dutch Houten Loopscooter

8.6

Eindbeoordeling

Veiligheid 

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je nou niet al te veel geld te besteden maar wil je wel een loopfiets kopen voor je kindje? Natuurlijk begrijpen wij dat niet iedereen evenveel geld kan uitgeven aan een loopfiets en daarom hebben wij de Little Dutch Houten Loopscooter geselecteerd als beste budget loopfiets. Dit loopfietsje is gemaakt van hout en lijkt qua design sterk op een Vespa scooter. Deze loopfiets is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 

De loopfiets stimuleert de ontwikkeling van je kindje doordat je kindje door te steppen met zijn/haar benen vooruit komt. Zo kan je kindje goed de grove motoriek ontwikkelen. Deze loopfiets is voorzien van een zadel en handvaten in een bruine tint van een kunststof materiaal waardoor je kindje comfortabel op de loopfiets kan zitten. De banden van deze loopfiets zijn gemakkelijk op te pompen door middel van een handpomp. 

Voordelen Little Dutch Houten Loopscooter

 • Deze loopfiets is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren 
 • Goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek 
 • Comfortabel 

Nadelen Little Dutch Houten Loopscooter

 • Deze loopfiets kan voor sommige kinderen wat zwaar zijn 

5. Kid's Concept NEO Loopfiets

8.3

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij de Kid's Concept NEO Loopfiets geselecteerd als beste houten loopfiets. Deze loopfiets is gemaakt van een kwalitatief sterk houten frame dat tegen een stootje kan. De banden, handvaten en het zadel zijn gemaakt van rubber. 

Je kindje kan zich op deze loopfiets gemakkelijk voort bewegen door met zijn/haar beentjes te trappelen. Dit stimuleert de ontwikkeling en de spieren in de benen. Deze loopfiets is zeer geschikt voor gebruik binnenshuis. De rubberen banden zorgen er namelijk voor dat je geen krassen op je vloer krijgt. Ook kan je de loopfiets gemakkelijk tegen de muur aanzetten zonder dat je krassen krijgt op je muur. Dit door de rubberen handvaten en door het rubberen zadel. 

Voordelen Kid's Concept NEO Loopfiets

 • Draagt bij aan de ontwikkeling van je kindje
 • Geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar
 • Leert je kindje omgaan met evenwicht

Nadelen Kid's Concept NEO Loopfiets

 • Niet ideaal voor gebruikt buitenshuis 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel loopfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten loopfietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de loopfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste loopfietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>